Astrološke napovediFeatured

Napoved za april 2017

Mesec marec je odprl obdobje velikega cikla ustvarjalnosti in vodstva. Ta vam bo vse do konca leta vlival energijo za ustvarjanje novih poti. Zdaj boste na prvo mesto postavili sebe.

Čas je za izgradnjo trdnih temeljev.

Morda ste se že soočali s spremembami vseh vrst, s selitvami ali pa (bo)ste začutili potrebo po selitvi in se bi lahko začeli spogledovati z novimi potezami, ki bi povsem spremenile vaše dosedanje življenje. Zdaj bo na vas, da si iskreno odgovorite na vprašanje, kaj bi radi naredili v življenju.

Zdaj se bodo v vašem življenju odpirale stare teme, na nov način… pod drobnogledom so vaše korenine, dom in družina.

V aprilu se boste tako soočali s postavljanjem novih temeljev na področju vaše družine. Arhetip družine je Svečenik, ki je tudi vladar tega meseca, vas bo nagovarjal k temu, da boste želeli razrešiti družinsko dinamiko in probleme, s katerimi se lahko že dlje časa spogledujete in jih vestno pometate pod preprogo.

Pred vami je mesec, v katerem se boste odločali ali si družine sploh želite in kakšna naj bi ta družina sploh bila. Svečenik je zelo močan simbol za krepitev vere v globoko duhovno delo. Je arhetip, ki lajša poučevanje in vse, kar je povezano s svetovanjem. Zdaj bo pravi čas za vse, ki ste si ali pa si boste zaželeli šolanja ali dodatne izobrazbe.

Lotite se predvsem dokončati vsega tistega, kar ste že začeli, a ste kasneje opustili. To so lahko razne nedokončane zadeve okoli študija, izpiti, diplome, magistrske naloge ali tečaji…

Zdaj bo čas primeren, da pospravite okoli hiše, očistite omare, se lotite z urejanjem starih papirjev, uredite pisalne mize in zaključite z deli, ki jih imate še na listi svojih nedokončanih opravil. Lahko boste celo vi tisti, ki boste koga izobraževali, poučevali ali pa svetovali drugim.

V tem mesecu vas energija podpira za razreševanje prikritih družinskih problemov. Zdaj bo idealen čas za odpravo družinskih vzorcev in pogojevanj, ki so vam že zdavnaj odslužili.
Obdobje Svečenika je izjemno ugodno za notranjo rast in razvoj, zato boste lahko nagnjeni k raziskovanju sanj, meditaciji, h kontemplaciji in k duhovnemu življenju. Želeli si boste več časa zase in biti sami s seboj.

Vzemite si čas, čas bo zdaj vaš zaveznik!

Torej, ker je pred vami čas učenja in poučevanja o družini, o vaših koreninah iz katerih izhajate (mati, oče, sorodniki) ali o pomembnih ljudeh v vašem življenju, rojenih v znamenju Bika, se boste lahko veliko ukvarjali prav z vašo osebno zgodovino. Veliko boste razmišljali tudi o šolanju ali posebnem urjenju, morda bo v vaše življenje vstopil pomemben učitelj, oziroma nekdo, od kogar se lahko naučite marsikaj; kot zunanja oseba ali celo kot situacija, dogodek.

Zdaj boste življenjsko energijo črpali iz umetnosti in zanimanja za glasbo. Prav poslušanje glasbe bo zdaj za vas lahko izjemno regenerativno. Pred vami je obdobje v katerem se lahko pokaže priložnost za preizkušnjo starih načinov obnašanja in vzorcev, da jih presežete in opustite.

Zdaj bo čas vsrkavanja in povezovanja vsega tistega bo, kar ste začeli v obdobju Cesarja – v mesecu marcu.

Vedite, da je pred vami zelo primeren mesec za uresničitev ustvarjalnih zamisli in za dejavno zagotavljanje varnosti in stabilnosti! Učite se in poučujte svoje najbližje… bodite zgled, sicer se učite. Poslušajte glasbo ali pojdite na koncert, pomembno pa je, da se ne zapletate v konflikte, kajti ti vam bi znali prav v tem mesecu vzeti izjemno veliko energije.

Najverjetneje boste že kaj kmalu na začetku meseca začutili, da se nekatere stvari nikamor ne premaknejo. Prav na poslovnem področju boste imeli občutek, kot da tavate v temi. V odnosih pa, da sploh niste na isti valovni dolžini in da vas sploh nihče več ne razume. Lahko boste celo potrti ali pa na robu obupa… pa vendar, vas čustvena izpitost samo opozarja, da ne delujte v smislu akcije, ampak se umirite in poglobite vase. Odpira se faza notranjega vpogleda in bilance, da preverite svojo smer.

9. aprila, se v retrogradno gibanje obrne planet komunikacije in povezovanja, planet Merkur.
Tudi planet vrednot, odnosov, denarja in lepote – Venera, je vse do sredine meseca, v retrogradni poziciji. Rdeča nit izzivov, lekcij in soočanj bodo še vedno »bivši« partnerji, pretekli odnosi in poslovne teme, sploh tiste, ki so povezane z družinskimi podjetji ter dinamiko, ki povezuje dom in poslovno življenje. Pestro bo, saj bodo teme zelo konkretno potekale okoli zelo velikih odločitev. Lahko se nagibate celo k dejstvu, da končate z delom, razmerjem in se odločite za popolnoma svojo samostojno pot, ki bo neodvisna od vašega partnerja ali obratno. Vseeno pa…

Ne kreirajte zdaj na novo, ne podpisujte življenjskih odločitev, niti ne ustanavljajte novega podjetja, ne lansirajte novih idej in produktov… čas je namenjen vpogledu v situacijo, ki je trenutno za vas pomembna.

Kaj pravi retrogradna Venera… da boste vedeli…

Vsi tisti, ki ste v vezah in vsi tisti, ki ste že čisto na koncu, odločeni, da z vezo zaključite… no hitite počasi z odločitvijo, da vezo zaključite, kajti tudi sama komunikacija vam v tem obdobju ne bo naklonjena. Dobro razmislite predno boste sprejeli takšno odločitev in jo raje sprejmite v času direktnega gibanja Venere. Ne ločujte se, niti ne dajajte vloge za ločitev v tem obdobju! Lahko bi vam bilo kasneje žal ali pa se stvari nebi odvile, kakor ste si zamislili. Veliko bolje je, da v času retrogradne Venere, skušate stvari popraviti in poskušate v odnos obnovite strast in obuditi ljubezen.

Če niste v fazi ločitve, ste lahko v fazi zastoja, blokade in praznine… občutek, da ste prazni in povsem utrujeni, lahko občutite nezadovoljstvo, da niste v odnosu dovolj ljubljeni v vezi, lahko ste vi tisti, ki ne ljubite več tako kot ste prej. Ne obupajte takoj! Prav v fazi retrogradne Venere je mogoče, da se veza ponovno obnovi in regenerira, kar pomeni, da se lahko stari ljubimci in odnosi ponovno pojavijo v vašem življenju. To je tista faza, ko se zgodi: »Ljubezen stara, pa kje si ti?« Zdaj bo čas poizkusiti znova ali začeti od začetka… v smislu ponovno obuditi emocije in zaobljube. Vsi, ki ste v paru imate možnosti, da stvari v vezi obnovite ali pa da se soočite s še večjimi problemi.

Retrogradna energija ima moč obnavljanja… ali pa vam da moč, da loči vse tiste, ki ne morete več biti skupaj.

To obdobje vas energetsko izjemno podpira k temu, da dokončate nedokončana »dela«, še posebej takrat, ko so pod vprašajem vaše bivše zveze, družina. Bivši se vam lahko javljajo v vseh oblikah, samo da bi dokončali nedokončano! Šele, ko boste s tem zaključili, potem se boste lahko premaknili naprej.

Nasvet: Najbolje je, da se v tem obdobju izprašate, kaj ste se naučili iz prejšnjih zvez!
Venera je planet vrednot, partnerstva, lepote in je znanilka ljubezni. Svojo retrogradno pot je začela 4.3.2017 na 13° Ovna, v direktno gibanje, pa se vrne 15. aprila, ko bo na 26° Ribi.

Retrogradna Venera bo namreč preizkušala vaše odnose, predvsem če in ali imate v njih zgrajene temelje, koliko in kako ste predani in kakšne so vaše vrednote. Vsi, ki ste v partnerskem odnosu glejte, da se boste v tem času dovolj posvečali svojemu partnerju, da ne bo iskal utehe v objemu tretje osebe, lahko pa se celo zgodi, da se celo vi sami zagledate v nekoga drugega. Venero v Ovnu krasita otroški šarm in brezmejna radovednost. Hitro se navduši, še hitreje naveliča, je rojena spogledljivka in vedno se bo zelo trudila narediti vtis na ljudi, ki so ji všeč. Njen nedolžni šarm in ugajanje je lahko zelo nalezljiv, a roko na srce, se pogosto obnaša kot razvajen otrok, ki želi po vsej sili dobiti tisto, kar si je zamislila. Ker je spontana, energična, nestrpna in strastna pomeni, da življenje zajema s polno žlico in je v svojem delovanju zelo intenzivna.

En del vas bi znal zdaj celo iskati dinamiko in vznemirjenje, če ste se začeli ob ljubljeni osebi dolgočasiti, pa vendar boste vse to, zelo verjetno tudi povedali na glas in hoteli na vsak način spremembo… seveda, po ovnovsko, to pomeni, Takoj! Če želja te ognjene Venere ne bo uslišana, bo hitro našla drug predmet ljubezenskega občudovanja… pa vendar, da boste vedeli, če in ko bi se podali h kakšni novi avanturi, da »tako kot se bo začela, se bo tudi končala…«

Za vse, ki ste samski velja opozoriti, da boste v tem mesecu lahko videli svojega izbranca ali izbranko skozi rožnata očala, saj se vam bi lahko zdel-a naravnost »sanjski ali sanjska« in čisto prav-a/i »za vas«…

No, ker vsak vpliv mine in tudi ta bo, bi lahko kaj hitro, ko bi Venera svoj 40 dnevni pohod opravila, vaša »sanjska« podoba te osebe, ki jo občudujete in kujete v zvezde, dobila svojo pravo podobo in zelo jasno sliko… da ni tako popolna in sijoča oseba, kot ste sprva mislili oziroma videli.

Čas je sicer bolj naklonjen ljubezenskim trikotnikom… tudi vsem tistim, ki ste že zapleteni v trikotnike, lahko pa bi se ponovno zapletli v odnose z ljudmi, s katerimi ste že bili v odnosu, pa vendar… naj vam bo v vednost, da resnično dvakrat premislite ali se boste v tem času pustili zapeljati in ali se boste ponovno spustili v nekaj, kar vas bo sprva zopet zaČaralo, na koncu pa ponovno razOčaralo.

V teh nekaj tednih se lahko celo zgodi, da bi zaključili z razmišljanjem o tem kakšen je vaš odnos. Kar ste v odnosih zastavili v lanskem juniju, se bo zdaj pokrenilo v tek razRešitve.

Merkurjeva vladavina bo sprva v zemeljskemu Biku in nato v ognjenem Ovnu. Vse do 3. maja, bodo vaše misli pod vplivom hrepenenj, verovanj, upanj, pričakovanj in vizij, ki bodo usmerjene v prihodnost. Ko bo v zemeljskemu Biku, pa bodo vaše misli pod vplivom praktičnih razmišljanj, ki bi lahko pogosto bile obarvane s tradicionalnimi stališči. Lotili se boste konkretnih korakov in dovolj vam bo lažnega »upanja, sej bo.« naveličani boSte in dovolj vam je. Zdaj se bodo vaše veščine, govorjenja in razmišljanja manifestirale z vztrajnostjo in strpnostjo, opreznostjo in nujno konkretnostjo. Čas bo za akcijo, ampak to je akcija aktivnega planiranja in postavljanja konkretne strategije, da greste v smeri za željenim. Čas prepuščanja, »bo že nekako« se je zaključil.

Čas konkretnih rezultatov bo… dovolj vam bo obljub in brezplodnih poGovorov!
Morda nasvet, ki naj bo bolj vodilo v tem mesecu… zdaj bodite zaRes praktični in če sam projekt ali dogovor, ki ste si ga zamislili, nima konkretnih možnosti za realizacijo, potem raje počakajte, da vam tretji Merkurjev obrat, ki bo ob koncu leta, v decembru, prinese na plan podrobnosti, zakaj se stvari ne premaknejo v smeri, kot si želite sami.

Kaj je dobro, da še veste za fazo Retrogradnega Merkurja?

Prav v obdobju retrogradnega Merkurja pogosto prihaja do nasprotovanj, zastojev in nesporazumov. Prav iz tega razloga, je pomembno vedeti, da se dogovori, ki bi bili sklenjeni v času njegove vladavine, po navadi izkažejo kot nestvarni, nejasni ali pomanjkljivi ter zahtevajo kasneje ponovno ukvarjanje z njimi. Če res ni nujno, ne potujte v tem obdobju, saj se lahko sproži cel kup nepredvidljivih situacij, naravnih nesreč, nenadnih odpovedi, nevšečnosti in zapletov pri dogovorih.

Zdaj raje ta čas izkoristite za delo na sebi, konkreten razmislek, duhovno rast in učenje.
Pred vami je idealen čas za inventuro, pospravljanje pisalne mize, omar in revizijo vašega delovanja. V temu obdobju lahko opravite tudi dela, s katerim ste v zaostanku, dokončate nezaključene projekte ali šolanja, čas je za obnavljanje dogovorov in projektov. Celotno obdobje bo bolj namenjeno za prodajo rabljenih stvari, kot pa za nakup novih.

Ne podpisujte pogodb in vsekakor se ne dogovarjajte za nove projekte, ker boste na koncu lahko razočarani, ker iz vsega skupaj, razen megle, ne bo nič ali pa se boste ob vnovični retrogradni fazi ponovno ukvarjali z isto temo.

Saj veste… Kadar je Merkur retrograden, se začne obdobje manjše »zmešnjave«, saj se lahko dogaja vse »nemogoče«. Lahko pričakujete tudi kakšne nenadne intervencije pri vseh inovativnih projektih, težave z omrežji, komunikacijsko infrastrukturo in internetne prekinitve, lahko se bodo stresala tla in bili izbruhi vseh vrst, zaradi okoliščin, ki se bodo pojavile zelo nenadno, nepričakovano in predvsem kot velik šok. Kasneje boste videli, da je vse to maralo biti zato, da se bodo nekatere stvari kasneje pokazale v povsem pravi in novi luči.

Ob koncu meseca pa še… sprememba vladavine na karmični osi… Lev /Vodnar: 28. april 2017 – 15. november 2018

Sončev mrk v mesecu februarju je zaključil procese na karmični osi Devica – Ribi… kar pomeni, da je dilema Realno – Iluzija počasi za nami. Dva dneva po spomladanskem enakonočju, se je v polnosti aktiviralo Sončevo leto. se tudi dober mesec pozneje os Luninih sečišč premakne in zamenja vladarja – novi znamenji bosta Lev – Vodnar, ki prineseta novo kolektivno tematiko. Ker je Sonce vladar znamenja Leva, bo tako vse dinamika temeljila na uresničitvi na osebnem nivoju: to pomeni zasijati, izpostaviti se, delovati iz srca in začeti znova.

Čas Realizacije in manifestacije, bo trajal naslednjih 18 mesecev, že sama tematika, pa bo prinesla na plan dilemo med Osebno/moje in Kolektivno/tvoje.

Na kaj morate biti zdaj še posebej pozorni in kaj bo ključno tako za sedanjost, kot tudi za prihodnost?

Znamenje Leva prinaša darmični princip, ki kaže česa se bomo v naslednjem 18-mesečnem ciklu učili v kolektivnem smislu.

To je: razviti srčnost, ponos, dostojanstvo, kreativnost, blišč, moč notranje obvladanosti individualnost, očetovstvo, velikodušnost, neodvisnost od drugih, velikopoteznost, optimizem instinktivno dojemanje, moč osebne volje in motivacije, vzpostavitev osebne avtoritete, oblasti in nadzora.

Predvsem bo zdaj aktivni proces pri vseh, ki jih že imate ali se šele odločate za svoje lastne projekte… energija leta 2017, vas od pomladi dalje izjemno podpira k sami realizaciji. Čas bo, da se zanesete nase in poskrbite za svoje kreativne projekte… najvišji izraz kreativne energije, je spočetje in rojstvo otroka. Tako zna biti tudi to tema, s katero bi se v tem obdobju lahko ukvarjali.

Na drugi strani, pa kaže znamenje Vodnarja na vzorce preteklosti, karmični princip, česa se moramo osvoboditi in kaj nas zdaj lahko slepi. Odvisnost od kolektivnega znanja, skupinske povezanosti, nagnjenosti k nespremenljivim idejam in principom, originalnosti in nenavadnosti, konstruktivni miselnosti in inovativnosti, sledenje kolektivnim resnicam in mnenjem ter množičnim prepričanjem, univerzalni volji in skupinski časti.

Preverite ponovno v svojih rojstnih astroloških kartah, kje, na katerem področju imate aktivirano karmično os, polje Lev – Vodnar in si poglejte kakšna bo vaša lekcija:

1/7 hiša: aktivna je partnerska os, izziv bo delo na sebi in na partnerskemu odnosu
2/8 hiša: izziv bo na financah in skupnem premoženju, poskrbeti sam zase ali začeti vlagati in delovati »skupaj« v odnosu
3/9 hiša: teme in izzivi so lahko bližnje okolje, potovanja, izobraževanje, sorodniki, tujina
4/10 hiša: velike spremembe in izzivi se bodo odvijali na nivoju dom in kariera
5/11 hiša: izziv bodo kreativni projekti, otroci – lahko odločanje za njih, nove romance in flirti, želje, delo skozi skupine in organizacije
6/12 hiša: izziv na področju fizičnega in psihičnega zdravja, dela in duhovnosti

»Da bi prišli do realizacije željenega, boste morali zdaj v teh 18-ih mesecih delovati resnično iz srca.«

Pospravljajte… in to dobesedno! Zdaj čistite in očistite vse… svoje omare, kleti, podstrehe, sobe, uredite svoje okolje, delovno področje in seveda odnose… očistite se vsega balasta, ki vas ovira na poti, da se premaknete v smeri svojega srca. Zaupajte v svoje dobro in hitite počasi.

O Shana Flogie

»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

Moja spletna stran
Vsi članki

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !