Napoved za december 2015

Napoved za december 2015

V zadnjem mesecu leta 2015 bomo zaokrožili vtise vseh mesecev tega leta… vstopamo namreč v sam energetski vrh tega leta. V decembru nas bo spremljala energija arhetipa Moči in Sijaja. Pred vami so tedni, ko boste udomačevali in obvladovali stare zveri v vašem notranjem svetu. Tako bo zdaj čas, da obnovite svoje strasti do vseh notranjih in zunanjih stvari v vašem življenju.

Zdaj boste resnično dovolili, da vas življenje spet zapelje, saj boste čutili, da ste premagali strahove povezane s preteklostjo.

Mesec bo nadvse ugoden za ustvarjalno umetnost ali umetnosti vseh vrst, še posebej tiste, ki so povezane z javnim nastopanjem. V svoji naravi boste odkrili neomejene zaloge moči, hkrati pa boste še bolj razvijali svoje notranje bistvo.

Čas bo tudi, da stopite na »oder« življenja in se posončite v vsej svoji slavi.

Tako so lahko v tem obdobju tudi ljudje, ki so rojeni v znamenju Leva, ogledalo vaših sposobnosti ustvarjalnega izražanja, lahko pa boste z njimi poravnali celo stare zaplete ali nesporazume.
Moč in Sijaj predstavljata univerzalni mit, ki ga poznate, kot Lepotico in Zver. Prav ta simbol predstavlja lepoto, ki je v vaših darovih, talentih in sredstvih, ki lahko pomirijo notranje zveri in demone. Beseda sijaj je zelo povezana z besedo, kajti če niste močni, ne morete sijati in izžarevati energije.

Zato si dovolite, da vas življenje zapelje, dovolite si sijati in užiti strasti, ki vam jih bo življenje pripeljalo na pot.

Bodite strastni na vseh področjih, dovolite si posončiti »v svoji slavi«, kakorkoli jo pač vidite. Ne stojte več v ozadju, čas je zdaj na vaši strani. Pogoj pa… da izstopite iz cone udobja »ne morem, ne znam, ne vem če…«. Vedite, da je vaše srce čisto, divje in nedolžno. Morda ste v tekanju za stvarmi pozabili, kako pomembne so majhne, tiste drobne stvari, ki bogatijo vaš sleherni dan… to so vaše Strasti. Tudi vi ste poGledali v svoje srce in če ste videli dlje od ran… ste Videli divje in svobodno srce in ta je brez madežev. Vstopite ponovno Vanj, kajti samo tako boste lahko ponovno videni. Na ta svet se niste rodili slabi ali grešni. Vse kar se vam je dogajalo in se vam dogaja, se vam dogaja z razlogom. Ključ je v sprejemanju drznosti.

Zato čuvajte to, kar je divjega, čistega in dobrega v vas, veselite in spomnite se svojih Sanj.

Vedite, da ste dolžni, da negujete svoj vidik Moči v sebi. Seveda, ta moč je v vas, je vaša, je za vas. Vedite, da vaša nedolžnost in dobrota ležita v vas ne glede na vaša pretekla dejanja. Dovolite svoji nedolžnosti in dobroti, da se pokažeta v soju Luči. Ne ustavljajte se, zdaj prihaja trenutek… priložnost, da vstopite v svoje čisto in divje srce.

Strast bo vodilo tega meseca

Plešite, pojte, igrajte se, poslušajte glasbo in se ljubite… vsa ta dejanja, opravljena s strastjo, igrivostjo in divjim veseljem, so zdravilna, kajti so del svetega dejanja Ljubezni. Posvetite del dneva, v teh prazničnih dneh, razvijanju tega čistega… divjega dela sebe. Naredite kaj izven vašega nadzora, popolnoma izven plana. Ne poskušajte stalno nadzirati in predvideti vsak izid na vaši poti. Dovolite si biti zapeljani. Dovolite si zapeljati. Sledite občutku in se preDajte Trenutkom.
Tisti, ki vam govorijo, da so vaše želje, vaša hrepenenja, morda pot, po kateri hodite, pretežki, da niso za vas, … Ne, ne poslušajte jih. Nič ni nemogoče. Nič. Sledite srcu, kar vam narekuje, podajte se in sprejmite avanture svojih sanj, le nikar ne delajte kompromisev, ki so na dolgi rok, samo počasno umiranje Vašega Srca…
Bodite zgled in nikakor ne bodite jezni na vse te ljudi, saj le govorijo z glasovi drugih, ki se tudi bojijo … Oni so pozabili svoje resnične glasove in jih pokopali, saj spominjanje boli, ko občutijo razdaljo med tem, kdor v resnici so, in tem, kar so si dovolili postati. Ne nasedajte njihovim iluzijam… njihov odpor bo vse močnejši, zato bodite pripravljeni… a Moč v vas, če je nahranjena in podprta, bo rasla, dokler tudi navidez neMogoče ne postane Resničnost.

Nič ni nemogoče… tudi vaše sanje se lahko izpolnijo… predvsem pa imate možnost biti resnično vi, ne pristanite na verzijo, ki jo drugi želijo od vas.

Saj veste… v zanikanju sebe ni nobene varnosti. Bodite vi sami svoja Moč. Zdaj je čas, da sledite sanjam in poslušajte svoj jasni, mirni notranji glas. Storite neMogoče … ja zdaj, seveda. Vi to zmorete. Vaša strast lahko mnoge plaši… kajti kreativnost je energija, ki vas premika naprej in dela življenje živo. Ljudje morda še vedno z vami govorijo iz strahu, pravijo vam, da se vaše želje in upi ne morejo uresničiti… a ne gre za vsakdanje, ampak za dragocene dragulje Upanja, ki tvorijo vaš obstoj in identiteto. Prav zdaj, ko vstopate v svojo Moč in postavljate v ospredje svojo Strast se vprašajte: kdo želite biti? Morda mešanica strahu in pogojevanja drugih? Ali zares želite biti, kdor ste in tvegati padce? Kajti… ja padci so in tudi bodo prišli, prav tako kot odpor do koga ali česa. Prav zdaj je, vaša življenjska vloga, prodor naprej, saj je čas klesanja poti zase in osvetlitve svoje pozicije kjer ste. Neomejeni ste… zato se ne omejujte niti sami v svoji glavi. Ne dovolite, da vas strah zadržuje in bremeni.

Kar Mislite, postaja vaša realnost!

Res je, kar Čutite … Res je, kar Vidite … Res je, kar Mislite … In Resnica je, da kar se vam Trenutno Dogaja, je plod Trenutka in vaše notranje namere skozi lekcijo ZaUpanja. Pa veste zakaj? Ko vstopite v Trenutek, ste v Njem, v Njej, v Enosti … Ste večni, izven časa, izven prostora, izven oblike … v nesKončnosti Večnosti. Zakaj še vedno Dvomite in ne zaUpate v Obilje Stvarnika? Zdaj je vse tako Očitno, vašim očem Vidno, ne Glejte več, kajti zdaj Vidite, zdaj Morate. Vaše življenje se spreminja, vaše doJemanje, vaše Navade, vaše Čutenje, vaše Mišljenje, vse postaja vedno bolj Aktivno, Zavestno, kajti zdaj ste v čevljih ZaVestnega Opazovalca. Saj Vidite, kako očitno je … Vse stvari okoli vas se spreminjajo, vi se spreminjate in odnosi z vami… Ko sprejmete te Spremembe in tečete z njimi, potem lahko obogatijo vaše življenje in vaše življenjske Izkušnje. Sprememba je vedno povezana z Izgubo nešesa, a ko jo Sprejmete, je šele mogoče Videti tisto, kar Iščete …

Priložnosti prinašajo Novo življenje. Izguba dela prostor za Novo Realnost.

Ne upirajte se, to so zdaj samo naravni cikli in del teh so Spremembe… Temu se ne da Upirati. Ostanite odprti. Videli ste. Na poti ste še. Kmalu pa boste razumeli celoto, Kdo ste. Vaša sposobnost postati, kdor v Resnici ste, je zdaj mogoča. Verjamete? Ne bojte se Moči, ki jo občutite v sebi, vedite, da se ta moč uporablja za dobro, za poMoč, za Harmonijo in Ustvarjanje. Kmalu boste doživeli spoZnanje in neke vrste ponovno Rojstvo. Odprite se Novemu življenju in Možnostim, ki vas čakajo, ter se premaknite naprej z Močjo, Radovednostjo, Veseljem in Modrostjo. Zaupajte vase in ustvarite svoje življenje iz prostora prave Odkritosti in Ljubezni do Sebe. Vse, kar gojite, se bo pozlatilo, a le, če bo vsako vaše Dejanje v skladu z vašo osebno Resnico. Zaupajte spremembi.

Vse se spreminja, ker ste Vi drugačni!

December je sveti čas, zato ne pozabite na tiste svetle »dragulje Luči«, dneve, ki vas energetsko podpirajo skozi 12 dnevni Božični plan, če ga delate od Solsiticija dalje. Bodite zavestno Prisotni vsak Trenutek, odpuščajte in se pripravite na Kreacijo za leto 2016.

13.december – dan Svete Lucije

Višek letnega vdiha se odraža v 12 svetih nočeh od 24. decembra do 6. januarja. Priprava letnega vdiha se v naravi prične na 13. decembra, dan Sv.Lucije, v krščanski tradiciji pa se začne že na 1 adventno nedeljo. Najdaljša noč v letu je 21.12., saj je ob zimskem solsticiju dan najkrajši in noč najdaljša. Vsi darovi se najbolj zgostijo okrog 21. decembra, ko se opolnoči odprejo kozmična vrata. Ta dan je najdaljša noč v letu – je prvi zimski dan in keltski praznik YULE. V decembru se tako vsako jutro zdani 1 min pozneje in zvečer se stemni 1 min hitreje. Po dnevu Sv. Lucije se jutranji svit še vedno pokaže min pozneje, zahod pa »neha zamujati« in svetloba tako postopaoma začne premagovati sile teme. Iz duhovnega vidika je iz 12. na 13. decembra noč najdaljša.

V tem času gremo bolj vase, začnemo se zavedati sami sebe, očistimo telo in duha, čas ko se osvobajamo velikih stvari.

In kdo je ta svetnica, Sveta Lucija?

Sveta Lucija (tudi Lukia), je bila premožna mlada krščanska mučenka, ki jo kot svetnico častijo tako katoliški kot tudi pravoslavni kristjani. Njen god praznujemo 13. decembra, ko je po starem julijanskem koledarju najdaljša noč v letu. Poleg tega je zaradi imena, ki prihaja iz besede latinske »lux« (luč, svetloba), tudi zavetnica vseh slepih in slabovidnih. Sveta Lucija, prinašalka »luči«. Cerkev njen praznik obhaja 13. decembra; po starem Julijanskem koledarju (pred letom 1582) je bilo to na današnji 22. december, najkrajši dan v letu. Razumljivo je, da so bile ravno s tem dnevom povezana mnoga poganska verovanja. Sveti Luciji so pripisovali posebno moč-zimskemu soncu naj bi povrnila moč, svetlobo, da bi ponovno ogrelo zmrznjeno zemljo iz katere bi vzklili novi plodovi. Na ta dan se predvideva vreme za vso leto, ker je do Božiča ravno 12 dni – toliko kot je tudi mesecev v letu. Tako da si malo beležite kakšne bodo kaj vremenske razmere vse do Božiča…
Lucija pa je vendarle tudi praznik luči, ostanek rimskega praznika nepremagljivega Sonca, ki je ta dan spet začelo dobivati moč in premagovati temo. Odtod tudi Lucijino žito, ki ga marsikje tudi po mestih poznajo še danes: žitne bilke posejemo na Lucijo in do božiča že kar lepo zaživijo, v njih pa lahko vidimo marsikaj – od čaranja, od simbola pomladi in življenja, ki se začenja vračati v rastlinje, pa do očem prijetnega okrasa za k jaslicam. Na ta dan se poseje božično žito, ki simbolizira obnavljanje življenja in plodnost. Če vam na ta dan ne bo uspelo zasejati žita, to lahko storite do 18.12.
Pa še malo več za vse radovedne… BOŽIČNA PŠENICA, Božično žito … Eden izmed običajev, ki so se ohranili do danes, je običaj sejanja božične pšenice kot simbola obnove življenja in plodnosti. Zanimivo je, da tega običaja ni v protestantskih skupnostih in velikem delu Evrope. Značilen je predvsem za Portugalsko in južno Italijo ter za Hrvaško. Do Božiča pšenica zraste v posodi napolnjeni z vodo, ter na ta način krasi božični mizo, medtem ko jo v božičnem času postavimo pod smreko, ob jasli ali v kot sobe. Da bi pšenica izgledala čim lepše, jo je potrebno rezati ter oviti z rdečim trakom ali hrvaško trobojnico, ponekod pa poleg pšenice postavijo še jabolko ter sveče. Po Božiču pšenico pojedo ptice, saj se ničesar iz tega svetega obdobja ne sme zavreči.
Na ta dan lahko naredite še posebej kaj okoli zdravljenja oči. Kakšna priprošnja ali meditacija bi pravzaprav bila izjemno dobrodošla… Nadangel zdravljenja Rafael in varuh modrosti in jasnovidnosti nadangel Raziel vam bosta z veseljem priskočila na pomoč, če ju boste zaprosili… Pazite, da se ne boste jezili in bodite pozorni kaj boste gledali.

21. december … Zimski solsticij, prvi zimski dan in 12 dni božiča

Vsako leto, se konec leta začenja obdobje decembrskega adventnega in božično-novoletnega obdobja. To je poseben čas, čas, ko se odprejo Zvezdna vrata in ko se srečajo Nebesa in Zemlja, na zimski solsticij, ki je vsako leto 21. decembra. Na ta dan se odprejo vrata v angelski svet in to je čas, ko se ta dva svetova srečata z roko v roki. Vse do zimskega solsticija se spuščajo z Neba na Zemljo mnoge oblike darov v obliki energetske pomoči, ki oplajajo zemljo, naš mineralni svet, rastline, živali in tudi človeka. Te moči nevidnega duhovnega sveta plemenitijo Zemljo na način, da nas te energije podprejo, da lahko odpustite vse tisto kar je preživeto, kar vam ne služi več, da naredite bilanco pri sebi in se tako pripravite na nov cikel za leto, ki prihaja.

V tem božično-novoletnem času je 12 svetih dni, ki so vezani na kozmični vdih in izdih Zemlje. Na Zemlji se v tem obdobju za te energije ustvari poseben kanal – energetski portal, da nas podprejo: v decembru nam pomagajo pri odpuščanju in zaključevanju, v januarju pa nam pomagajo zmanifestirati leto, kot si ga želimo mi sami. V januarju se Zvezdna vrata nato zaprejo in vse kar smo skreirali do takrat, se nato postopoma vsak mesec po našem planu realizira.

Pomembno v tem obdobju je… da ste Prisotni, Budni in Odprti.

Decemberski čas je čas odpuščanja in je pripravljanje vaše vibracije na to, kar si želite skreirati. Pravzaprav gre za postavljanje vaše energije na nov nivo, priprave na nov cikel, ki prihaja z novim letom, vsako leto. In zakaj ne bi postavili temelja, zavestno prevzeli odgovornost za svoje življenje in postavili energije tako, kot si želite vi sami, da se zmanifestira vse tisto, kar si želite v Novem letu?

Iz svojih lastnih in izkušenj drugih lahko povem, da je to mogoče, saj lahko dobesedno »napišete Univerzumu svoj željeni scenarij« kaj želite za leto, ki prihaja.

In ob koncu… bodite strastni, uživajte, bodite drzni in ljubeči. Dobro odpustite staro, da boste imeli prostor za Novo in naj bo leto, ki prihaja Srečno, Zdravo, Obilja polno v objemu Ljubezni in v zavetju topline tam, kjer bo vaše Srce. Ljubite… preDajte se in se osredotočite na vse Dobro, ki je znotraj vas, kot tudi okoli vas.

  • Članki
»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«
Deli to s prijateljem