Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Napoved za junij 2017

napoved za junij
foto:pixabay.com
Spremljaj objave: Shana Flogie
X

Spremljaj objave: Shana Flogie

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas

Mesec junij bo v znamenju števila 7 in arhetip, ki vas bo spremljal v tem obdobju je arhetip Kočije.

Kočija prinaša premike in veliko aktivnost, tako da, dolgčas vam v tem mesec vsekakor ne bo. Zdaj bo čas realizacije, zato o vsem, kar ste v preteklih dveh mesecih delali skozi organiziranje in planiranje, razmišljali ali se odločali, kaj bi bilo bolj pravo in kako bi kaj naredili, bo zdaj pravi čas, da vse to spravite v življenje. Vsa energija vas podpira k spremembam.
Mesec bo energetsko nabit in občutek boste imeli, kot da vas nekaj potiska v vse te akcije, ki so nujno potrebne, da se v življenju premaknete naprej.

Dober čas bo za selitev, potovanje ali spremembo zaposlitve.

V temu času boste lahko doživljali spremembe povezane z domom in družino, kar pomeni, da se preselite ali spremenite domače okolje z obnovo prostorov, lahko pleskate in se odločite za novo opremo pohištva. Lahko se tudi en od članov družine odseli, priseli ali drugače odide…. Tudi spremembe v poslovnem življenju ne bodo neobičajen pojav. Nekaj vas bo gnalo, da morda spremenite dejavnost, preselite svoj poslovni prostor, začnete s preurejanjem delovnega prostora, kaj dozidate ali pa popolnoma opustite vse kar ste do zdaj počeli. Kje natanko bo premik potreben, se je nakazalo že v marcu, zato vedite, zdaj je pravi čas za korak naprej. Lahko boste celo čutili, kot, da življenje zahteva od vas vse te spremembe in to na vseh področjih.
S širšega stališča so vse spremembe, ki se vam bodo zgodile v temu obdobju, nujne, saj vas vodijo v razvoj in razcvet, tako na osebnem in poslovnem področju.
Tudi v odnosih bo pestro… akcije ne bo manjkalo in vsekakor so spremembe na vidiku, selitve, lahko celo ločitve in prekinitve, če nekaj ni več ustrezno za vas… spustite. Ljudje, ki so rojeni v znamenju Raka, med 22. junijem in 22. julijem, vas bodo kot naravna ogledala usmerjali v iskanju tega, kar bo spodbujalo vašo osebno in poslovno rast.

Spremembe vas bodo soočale tudi s tem, da je potrebno odpustiti staro, da se lahko premaknete v novo.

Zdaj boste cenili vse te spremembe, a vse dokler vam bodo prinašale otipljive rezultate. Kočija je simbol, kako združiti mir in dejavnost. Opominja vas, če je preveč miru lahko postane dolgočasno in neznosno v smislu enoličnosti, dejavnost brez vidnih rezultatov pa v vas povečuje tesnobo. Ne bo vam več dovolj, da samo čakate. Zdaj bo v vas nekaj, kar vas bo gnalo naprej… da izstopite iz cone udobja.Vedite, da vas bodo vse spremembe, ki se bodo zgodile v tem času, vodile v razcvet in razvoj, četudi bo to s seboj vodilo obilo napora, težkih trenutkov in sprememb, ki vam sprva ne bodo po volji.Vse kar bi se vam nakazalo kot sprememba, pa boste občutili v številu 7, kar pomeni; 7 dni, čez 7 mesecev, 7 mesec – julij ali v 7-ih tednih. Pomembno je, da val spremembe ne ustavljate niti skozi svoja miselna prepričanja, niti z odzivanji niti skozi neaktivnost. Kar se je izkazalo, da mora oditi ali priti v vaše življenje sprejmite, saj… ne pozabite, da vam prav ta sprememba dolgoročno prinaša otipljive rezultate.Pozorni bodite, kajti tok načinov ustavljanja sprememb so lahko vaše »jalove misli«, kar pomeni, da si hkrati želite in verjamete, da tega ne morete dobiti. Čeprav točno veste, kaj je tisto kar hočete, so po drugi strani izgovori v smislu, da zdaj nimate časa, ne denarja, ne možnosti da nekaj spremenite… zato, bodite pozorni na ta vzorec, ki se bo aktiviral kot notranji monolog in upor vaše glave, ko se bo nakazala možnost akcije in premik v novo smer.Pozorni bodite tudi na vse vrste »razvrata«. Malce preverite, kje vse vas zanese in kje je točka, ko greste sami radi čez meje. Če se vam dogaja, da se prehitro in pretirano vdajate navadam ali načinov vedenja, ki pijejo energijo, potem je zdaj čas, da se vzamete v svoje roke in glede tega kaj naredite. Sploh pretirano garanje, uživanje hrane, opojnih snovi, pitje alkohola in pretirano kajenje… skakanje iz odnosa v odnos, vse to je zdaj možno, da razrešite.
Soočali bi se lahko tudi z »porazom«, kar pomeni da boste imeli izziv tudi kako se nosite s svojim strahom pred propadom. Ta se nanaša na denar, zdravje, medsebojne odnose ali druge zunanje situacije.
Kako boste presegli zgoraj naštete izzive, pa je z drznostjo. »Drznost« je pot, s katero si zdaj lahko pomagate do rasti in sprememb.… če si drznete podpreti tisto, kar cenite in verjamete, si boste to olajšali, isto pa lahko to storite tudi za druge.In še namig… ne bojte se sprememb. Česar ne morete spremeniti sprejmite! Nehajte se boriti proti sebi. Spremenite pogled na določeno situacijo, odnos, ki vas iritira ali pa se preprosto nehajte ukvarjati z vsem, kar vam jemlje energijo. Ne pozabite, da tam, kjer je vaša pozornost, tam imate v življenju rezultat. Tudi v naravi najdemo cikluse, vključno s ciklusi, ki obstajajo v naših življenjih. Vse stvari se spreminjajo in ko sprejmemo te spremembe in tečemo z njimi, nam obogatijo življenje in naše življenjske izkušnje.
Mogoče te zanima  Vsaka duša pride na Zemljo s karmičnimi dolgovi
Sprememba je lahko strašna, a le tedaj, ko jo sprejmete, je mogoče novo življenje. Ko se upirate naravnim ciklusom spremembe, postanete tiranski, visite lahko na starih navadah in v vas se naseli mrtvilo, ki mu sledijo grenkoba, frustracija, strah in zaskrbljenost.
Ko pa tečete s spremembami samega sebe in vašega prostora v svetu, ostanete povezani z življenjem, naravo in samimi seboj.
Zdaj je pravi čas tudi, da pogledate nazaj na cikluse vašega življenja. Ste obtičali? Se oklepate stvari, ki bi jih moral izpustiti? Se bojite premakniti v naslednjo fazo življenja? Morda je čas, da se ustavite, občutite strah in se vseeno pomaknete naprej.Na vas je, da sprejmete naravne cikluse življenja in se zaveste, da kljub temu, da boste morali izpustiti svojo identiteto in navade, kar je lahko strašljivo, boste našli veliko veselja, moči in modrosti, ko sprejmete novi ciklus, v katerega se premikate. Bojimo se naše smrtnosti, a ta strah vodi do mrtvila. Ko sprejmete svoje cikluse z veseljem, boste dobili nov občutek za življenje. Zdaj se je potrebno žalostiti nad starimi načini in jih pustiti za sabo.
Odprite roke novemu življenju in možnostim, ki vas čakajo, ter se premaknite naprej z močjo, veseljem in modrostjo.

Poletni sončev obrat, otvoritev Rafaelovih vrat in čas zdravljenja

21. junija je poletni solsticij, ki bo energetsko ekstremno močan: ta bo odprl portal, skozi katerega se bo spustil nov val energije na Zemljo. To bo ekstremno intenzivna, pa vendarle uravnotežujoča energija, ki bo vključevala finalni pritok energijskih kod in omogočala odpuščanje blokad preteklosti. Poletni solsticij nastopi točno takrat, ko je sončna moč v zenitu. To je čas, ko sonce doseže največji odklon od ekvatorja, torej je od njega najbolj oddaljeno. Bog Sonca ima takrat največjo moč.Poletni solsticij je znan tudi kot: Sončni kres, Litha, Midsummer, Feill-Sheathain… Od kod ime in pomen… Solsticij izhaja iz latinščine: sol – sonce, sistere- stati; kar pomeni, da »sonce takrat stoji«. Dan je takrat najdaljši in noč najkrajša.Od poletnega solsticija dalje sonce pojema, začne se potovanje proti času žetve.Poletni solsticij predstavlja Velika vrata, ki omogočajo prehod in Transformacijo. Svetloba predstavlja vaš zunanji svet, vaše uspehe in dosežke, medtem, ko Tema predstavlja vaš notranji svet, vaša spoznanja, vaše zdravljenje in razvoj notranjega vedenja. To obdobje vas uči, da so prav največji darovi, ki jih dajete svetu, izhajajo iz vaših največjih Ran. Skozi proces zdravljenja se lahko naučite o prirojenih darovih, ki obstajajo znotraj vas, in se junaško odločite uporabiti svoje darove za višje dobro.
Odločitev postati zdrav Prebujen človek je največje darilo, ki ga lahko ponudite svetu.

“Tisti, ki Gleda zunanjost Sanja. Tisti, ki Vidi notranjost je Prebujen.”

Kaj pravi tradicja…

Kresno noč praznujejo po starem poganskem izročilu kot enega največjih ognjenih praznikov, ki nakazuje začetek obdobja, ko začne sončna svetloba pojemati. V krščanstvu se praznuje praznik Sv. Janeza Krstnika, 24.6., pogani so častili junaka Kresnika. Stonehenge v Angliji je orientiran prav glede na poletni solsticij – vhod gleda v smeri sončnega vzhoda na dan poletnega solsticija. Tudi Tempelj Sonca, Teotihuacan v Mehiki, je podobno orientiran. V času starih Egipčanov je Sirius (pasja zvezda) vzšla prav na poletni solsticij (danes vzhaja 10. avgusta) in najavlja novo leto, čas, ko je reka Nil začela poplavljati. Pes naj bi pomenil paznika horizonta in solsticija.

Sen kresne noči… in moč ognja

Kresna noč je v vsem indoevropskem prostoru najbolj magično obdobje v vsem letu. Takrat svoje moči preizkušajo škrati, vile, druga nadnaravna bitja; praznik pa je nabit z Magijo in čarovništvom. Ljudje so verjeli, da življenje izhaja iz Sonca, da Sonce vpliva na življenje, zato so hoteli s čarnimi sredstvi Soncu ohraniti moč in mu jo pomnožiti. Takšno magično sredstvo je bil ogenj. Zato so ljudje zanetili kolikor mogoče blizu neba po hribih in gorah kresove, da bi sonce od njih prejemalo čim več toplote in svetlobe (na ognjišču so žgali tudi hrastov panj ali čok).
Mogoče te zanima  Numerološka napoved 14. - 20. 6. 2021:  Varni ste
Praznovanje Kresne noči se začne že na predvečer (ker je bil takrat za Kelte in druga starodavna ljudstva začetek novega dne). Ljudje so prižigali kresove, skakali čez ogenj ali skozenj, živino so gnali skozi ogenj, vse z namenom, da bi se očistila bolezni in zlih sil, sledilo je plesanje okrog ognja, petje, hoja po žerjavici… Ko so ognji pogoreli, so preostali pepel nesli domov, potrosili so ga po poljih, v vse štiri vogale hiše, žerjavico pa so si položili tudi na srce.Pepel prinaša moč zaščite, zdravje in srečo.Pri Keltih je bil kres druidski praznik in zlasti v Bretaniji so prižigali kresove, im. baalski ognji. Vsakega velikega praznika so se udeleževali tudi duhovi prednikov. Ti so se vračali na svoje domove na praznike Samhaina, na Yule in Litho. Splošno razširjeno je bilo tudi vedeževanje.Kadila, ki so jih prižigali na ta dan so jasmin, vrtnica, lotus… Kresna noč je bila tudi pravi čas za nabiranje magičnih rastlin in zelišč. Rastline, nabrane to noč, imajo posebno moč. Ljudje so rastline – zlate, solarne rože (rumene barve), kot so praprotno seme, divji pelin, omela, repinec, šipek, kopriva, ivanjščice… – nabirali pred zoro, ko je bila na njih še rosa. Obešali so jih na vrata, okna in okrog domov za zaščito. Ženske so nosile venčke, spletene iz detelje in drugih rastlin, moški pa vence iz hrastovih listov in rastlin. Tudi živino so okrasili z venci.Na Kresno noč se je Sveti Kralj, Bog Pojemajočega Leta srečal s Hrastovim Kraljem in se polastil vladanja nad preostalim letom. V Keltski mitologiji se je Mladi Bog umaknil, dvignil med Zvezdno kolo in tam počakal ter se učil, predno se je ponovno rodil na Zimski solsticij (praznik Yule, 21. decembra). Še nekaj Bogov, značilnih za Kresno noč: Lugh, Lleu, Lugos, Aine.

Voda… prinaša očiščenje, zdravljenje in zaščito… Moč vode… je drugi pomemben element Kresne noči…

V preteklosti so ljudje plavali v rekah, potokih, ki so tekli proti vzhajajočemu soncu. Kopanje v izvirih je prinašalo ozdravljenje, zaščito in očiščenje. Podobno tudi valjanje po rosi prinaša zdravje. Poletni solsticij je tudi čas jagodičevja, češenj, mlade zelenjave, zelišč… Rastline so v polnem cvetenju, vse diši. Narava ponuja obilo vsega, od raznolikosti barv, vonjev, okusov; ta čas lahko tudi popestrimo jedilnike: naredimo metin ledeni čaj, zeliščne prelive za solate, jagodne kolačke, sorbete iz limone in mete, pite iz jagodičevja…Kresni čas je tudi čas strasti, volje, moči in tudi resnične Ljubezni. Naša strast mora biti uravnovešena, prepojena z Ljubeznijo, da nam lahko daje polno, harmonično življenje. Ob tem času si poglejmo vso lepoto življenja, intenzivnost strasti, poživljajoče zavedanje, nežnost Ljubezni… Samo v harmoniji strasti in Ljubezni – skozi zavestno dojemanje obeh, lahko dosežemo vrh našega poslanstva, ekstazo. Je tudi odličen čas za čiščenje vsega, kar ne potrebujemo več in pri tem si lahko simbolično pomagamo z ognjem in je čas za nove začetke.

Boginja poletnega solsticija je Juno

Juno je kraljica obstoja, boginja ženskosti, ljubezni in medsebojnih odnosov, doma in okolja. Boginja Juno v današnjem času simbolizira močno žensko, ki zna dajati in sprejemati ljubezen brez strahu in omejitev. Simbolizira tudi partnerstvo, zvestobo, pripadnost, intimnost, medsebojno spoštovanje. Pooseblja pripravljenost da svoj fizični, emocionalni in duhovni Jaz delimo s svojim partnerjem in vse to od njega tudi enakovredno prejemamo.
“Obrni se proti soncu in takrat boš senco pustil za seboj.” (pregovor Maorov)
Pred nami se odpira čas zdravljenja, zato posvetite svoj čas vsemu, kar potrebuje zdravljenje. Telesu, duši, odnosu, delu… in namenite temu področju vso svojo pozornost. Dajte jasno namero, kaj želite ozdraviti. Otvoritev Rafaelovih vrat v biti prinaša zdravilne kozmične energije, ter fazo namenjeno uravnavanju, zdravljenju in očiščevanju. Pred vami je, vse do jesenskega enakonočja, obdobje zdravljenja. Izkoristite ta val smaragdnega žarka za revitalizacijo, regeneracijo in zdravljenje.Naj vas Blagoslov Kresne noči spremlja skozi čase sprememb, čase luči, čase teme. In zavedajte se, da kjerkoli se ustavite, vedno nosite s sabo semena upanja, semena radosti, semena Ljubezni in semena sprememb, ki jih lahko zasejete kadarkoli in kjerkoli.
Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

7 stvari, ki jih lahko naredite, da bo vaš otrok imel dobro samopodobo

7 stvari, ki jih lahko naredite, da bo vaš otrok imel dobro samopodobo

Numerološka napoved 14. 6. 2021

Numerološka napoved 14. 6. 2021

3 laži, ki vam preprečujejo, da bi dosegli uspeh

3 laži, ki vam preprečujejo, da bi dosegli uspeh

Numerološka napoved 13. 6. 2021

Numerološka napoved 13. 6. 2021

Vsaka duša pride na Zemljo s karmičnimi dolgovi

Vsaka duša pride na Zemljo s karmičnimi dolgovi

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem