Astrološke napovedi

Napoved za maj 2014

V maju mesecu se boste soočali s svojim starimi nepredelanimi vzorci, odnosi in temami, ki jih niste razRešili takrat, ko je bilo to potrebno.

Če ste bežali od odgovornosti – ki je temeljna pri korenski čakri – ste se zdaj morda znašli tudi na robu finančnega zloma. Pred vami je mesec, ki mu vlada arhetip Obešenca… in ja, lahko se boste tako tudi počutili, kot da vas bodo življenjske Nespametne odločitve, neAktivnost ali preVelik »Ego« dobesedno »obesili«. Zanko za vrat ste si dali sami, če niste ukrepali ali se niste soočili z Resnico, kajti v temu mesecu bo čas, da se »pa vi to hočete ali pa nočete« morali soočiti s svojimi neustreznimi vzorci, programi, navadami in… Razvadami.

Zdaj se boste »borili«… a žal, s svojim Egom.

Drama je samo znak, da ne delujete iz svojega Srca ampak iz Ega, ki je vaša cona ugodja… Izgovori in prelaganje Krivde... sta tudi temi in izziv s katerim se boste močno soočali na vsakem koraku… in prav nič všeč vam ne bo. Obešenec je namreč arhetip, ki vam pomaga ozavestiti stare neustrezne programe, vzorce, načine vedenja in obnašanja, ki vam ne prinašajo nič drugega kot izzive, ki v vas sprožajo »notranje konflikte« vsebin, ki jih niste predelali.

Zdaj je najboljše obdobje za aktivno prekinjanje vseh uničujočih navad, ki vas vežejo ali omejujejo v rasti ali razvoju.

Seveda, ključno vlogo bodo imeli odnosi. Predvsem vam pomembne ženske v življenju, mama, sestra, partnerka, prijateljica, »bivša«… skratka te, bodo v vas prebujale vsebine, ki jih niste predelali po ženski liniji oz vzorce po svoji mami ali nerešene teme z njo. Te bodo tukaj zato, da vam odigrajo to vlogo, na vas pa bo, da igro odigrate drugače… tako, da spremenite svoj odziv. Spremenite sebe in vse se bo spremenilo.zato še enkrat, delovanje iz »ega«, bo vašo zanko okoli vratu samo zategovalo. V tem mesecu se vas bodo spomnili tako tudi ljudje iz preteklosti. Tudi ti ljudje, vam bodo seveda kot ogledala in to vam ne bo všeč… saj vam bodo pokazali vzorce iz preteklosti, ki ste jih ali jih še niste prelomili ali se jih znebili.

Izziv meseca je… da boste izkoristili globje Sprejemanje in Sočutje do lastnega jaza in opuščanje omejujočih potreb lastnega ega.

Na vas je izbira… ali se boste Predali globji Ljubezni in Modrosti, ki čaka na izraz v vaši duhovni notranjosti. Predani boste prekinjanju ponavljajočih se vzorcev, v vas pa se bo prebujala želja po gledanju na stare teme z novega gledišča.

To bo mesec Sprejemanja in Predaje – konec Upiranja.

Zdaj vas bodo okoliščine silile k dokončanju preteklih zadev, če jih niste dokončali v mesecu Puščavnika… v februarju 2014. Če ste jih takrat uredili in zaključili, potem lahko zdaj v Obešencu pričakujete nagrado. Obešenec je namreč močan simbol Prehoda – izzval bo naveličanost starih vzorcev, vlival bo voljo do njihovega prekinjanja in razrešitev karmičnih zadev. Odkriti bo treba, kdo v resnici ste?

Obešenec je arhetip, ki vam pomaga razkriti kdo ste onstran ega.

V maju se boste mogoče lahko rešili in odŠli iz škodljivih odnosov ali razmerij. Obešenec predstavlja tudi vdajo in premik onstran sebičnih potreb, da bi lahko zaupali globji notranji duhovni modrosti, ki si želi biti izražena. Se spomnite napovedi za april? … Avatarja, ob mrku, ko se je sprožila karmična os Tehtnica – Oven? Če niste, preberite še enkrat napoved za april, da vam bo bolj jasno… pa vendar, samo na kratko. Govorila sem o temu, da bo zdaj pomembno imeti svojo namero in fokus na Moči, Modrosti in Sočutju… In če dobro preverite in nimate svojega fokusa na tej integriteti, so zdaj tukaj izzivi, ki vas silijo ali pa so vas prisilili, da ste se v drugi polovici aprila znašli v kaosu in drami.

Samo za osvežitev… kajti mrka, ki sta se zgodila lunin 15. in sončev 29. aprila, sta pustila velik naboj, ki ga bo čutiti tudi še v prvi polovici maja. Največji »preBoj v sebi« ste čutiti okoli 15., višek pa je bil 22. Aprila, ko ste doživeli mnogi svoj »odklop«. Lahko ste čutili pritisk v predelu prsnega koša in srca, zbadanje, bolečine v rokah in nogah, močan upad energije, jokanje, razbijanje in neenakomerno bitje srce, razdražljivost, strah in »tesnobnost«,  pritisk v glavi, zvonenje v ušesih, pritisk v očeh… vse to so bili simptomi pri uravnavanju vašega srca na frekvenco »kozmičnega srca«. Močno ste lahko iztirili v odnosih. Sprememba kozmične frekvence in posledično valovanje Zemlje, se je seveda skozi re-kalibracijo vašega elektro-magnetnega polja kazala skozi različne občutke kot, da »vas bo kap«. In neizmerna jeza, bes in iskanje krivca… no, ta je »špricala« iz vseh kotov. Povezano je z vašimi spodnjimi čakrami… a o njih na koncu. Čas mrka je še posebej močno energetsko podprto obdobje, ko se lahko veliko stvari razReši, spremeni, regenerira ali prekine… kajti čas

Luninega mrka je čas, ko se sočate »s preteklostjo v sedanjosti«,

Čas Sončevega mrka, pa se soočate s »prihodnostjo v sedanjosti«.

Aktiviral se je namreč tudi Veliki križ ali kvadrat. Štirje velikani Pluton, Jupiter, Uran in Mars… so proces aktivirali in izvabili vse »kar ste tlačili v svojih globinah nezavednega«. Sami veliki silaki, ki so povezani s silo… z nepričakovanim – Uran, uničenjem, transformacijo in regeneracijo – Pluton, akcijo in silo – Mars in da bo vse skupaj še bolj prijetno bo Jupiter vse skupaj dal na potenco. Veliki kvadrat kaže na veliko notranjo napetost, saj se takrat ustvari močna energija, ki lahko povzroči, da oseba postane robustna, groba in protislovna.

Prednost je, da se je skozi veliko napestost in silo ustvaril velik potencial zMožnosti, zato je dobro, da ste pripravljeni, da vas tok energije, ki se je sprostil v tok vašega življenje ne bo soočal znova s problemi in težavami. Ko se je iz Velikega kvadrata po 20. aprilu iz orbisa počasi odmikal Jupiter, Mars pa se proti koncu maja iz retro gibanja postavi ponovno v direktno, se bodo stvari lahko tudi nekam premaknile… kajti križ vas je dejansko »pribil na križ«.

Iz križa, se bo v drugem koraku aktiviral še T-kvadrat … kar pomeni, da v igri še vedno ostanejo »veiki 3-je«. T-Kvadrat  najdemo takrat kadar se oblikujejo trije planeti, 1 opozicijo in dva kvadrata. Torej dva planeta, ki stojita v opoziciji, Mars in Uran (oba na karmični osi), istočasno dva kvadrata k tretjemu planetu, Plutonu. Aspekt je zelo zelo dinamičen, kaže pa na kup konfliktov, nemirnosti in stanje neugodja. Počutili bi se lahko zelo energični ali kot da se v vas nekaj »kuha«. Zdaj pomeni vsak izziv tudi življenjski izziv, kar ne bo ravno lahko.Vse tri energije planetov je potrebno zavestno in jih uporabljati skupaj, saj boste tako resnično lahko dosegli napredek skozi spremembo. Večkrat se lahko zgodi, da bi se lahko težko istovetili s planetom, ki stoji v točki z nasprotno stoječim planetom in je »kot slepa pega«, v našem primeru je to z Jupitrom v Raku… ja izziv bodo teme družine, dom in vzorci povezni s tem. No, ne pozabite pa, da bi se lahko tudi kakšne stvari spremenile pri vas doma, lahko da se celo zgodi da se kdo odseli, priseli ali pa da dom nekako »dobite« ali izgubite. 

Tema, ki se odpira zdaj, bo povezana z materinstvom, z ženskim vidikom.

Za ženske bo izziv: imeti otroke ali ne, si tega želite ali ne… ali pa se okoli tega odločate in imate v povezavi s tem preizkušnje ali pa se boste ukvarjale z vzorci ali z odnosi iz preteklosti. Za moške bo zdaj glavna tema in izziv:  ali ste sposobni poSkrbeti za Varnost in ali ste pripravljeni sprejeti Odgovornost in poskrbeti za dom, partnerko, družino… in kaj sploh ste Ustvarili, kaj imate in kam spadate? Teme »gnezdenja« bodo zdaj v ospredju, tako da bi se lahko zgodilo, tudi kakšno presenečenje doma… naraščaj ali pa načrti okoli selitve in spremembe doma.Prav zdaj se boste skozi to dinamiko, učili uporabljati energijo, ki lahko premaga in izkoristi to močno planetarno energijo T-kvadrata. Energija T-kvadrata je zaradi kvadratov tako rekoč v ujetništvu ali pa »stoji v napetosti«. Razrešitev take energije ponavadi reši oseba šele veliko kasneje v življenju. Možna rešitev k boljšemu ravnanju s T-kvadratom najdemo na nasprotni strani četrti točki, ki leži nasproti središča T-kvadrata – to pa je naš omenjeni Jupiter, ki je v znamenju Raka vse do konca julija.

No tema, kot sem napisala bo materinstvo, dom in postavljanje temeljev.

Ponavadi vas T-kvadrat sili tudi k temu, da se boste morali še posebno truditi, da bi na določenem področju bili posebno uspešni. Velja poudariti tudi, da je ta aspekt najpogosteje prisoten pri izredno uspešnih osebah, kajti zdaj imate možnost in priložnost, da prekinete z vsem, kar vam jemlje energijo in se nanaša na vzorce preteklosti. Gre za aspekt Priložnosti, kaj izbirate. Ta aspekt se izraža kot velik pritisk, v obliki stalnih konfliktov, negotovosti in notranjih blokad, ter tudi v obliki neprestanih hudih težavah v odnosih in sicer so opisane te težave na na tistem področju, kjer stoji planet središča. Za tiste, ki veste kje imate v svojih rojstnih kartah znamenje Tehtnice, Ovna in Kozoroga… no, tu so področja, kjer pričakujte izzive, napetost in notranje konflikte. Nasprotna točka od tega središčnega planeta (ki je prazen) – pa je znamenje Raka. Ta »prazna stran«, nudi rešitev tega konflikta, to pa je…postavitev temeljev v življenju.

Izziv bo kako dobro ste odprti v svoji korenski čakri in ali ste prizemljeni. Ta kaže vase izhodišče, kako ste uspešni v svoji kreativnosti – spolna čakra –  in ali stojite v svoji Moči… ali v Egu – tretja čakra ali solarni pleksus.

S korensko čakro se začne vaš odnos do sebe in materjalnega. Prve tri čakre so najpomembnejše za vašo vitalnost in zdravje. Veliko lahko sicer doprinesete z fizično vadbo in s pravilno prehrano, da bi lahko ponovno dosegli Ravnovesje… a vseeno malce preverite, kje, če ste, iztirili in na kaj morate biti zdaj pozorni.

Področja v življenju, ki jim vlada prva čakra, so izredno pomembna za človeški obstoj in  življenje samo, saj so povezana z materjalnim svetom in telesom. Ona je odgovorna za vitalnost telesa, za vaše hranjenje, dom, finance, odnos do telesa, vašim poreklom, z vašimi zmotami in prevarami, z jezo, pohlepom, skopostjo in čutnostjo… te so zdaj še kako velik izziv nekaterim posameznikom. Dobra prizemljenost je ključ, saj daje vašemu življenju fokus in smer, predvsem pa vas povezuje z željo po novih izkušnjah, ki jih kot duša za svoj osebni in duhovni razvoj nujno potrebujete. Vir motivacije je seveda dobro odprta korenska čakra, ki ji lahko rečete tudi, da je to vaš osebni notranji »motivator«.

Kako boste vedli, da je vaša korenska ali prva čakra zaprta oz. ni v ravnovesju? Če imate težave z negotovostjo, tesnobo, nemirom in raznimi vrstami odvisnostmi… Premočno delovanje, pa se pogosto kaže v nasilnem obnašanju oz radi rečemo v »izpadih«,  ki pogosto  temeljijo na Negotovosti in Nesamozavesti. Preverite pri sebi, kako vam gre.

Druga, spolna čakra, je povezana s spolnimi organi, spodnjim delom prebavnega traku, mehurjem in sečevodom, ledvicami ter z nadledvičnima žlezama, ki sta še posebno za današnji »lifestyle« sodobnega človeka izjemno pomembni. Odgovorni sta za to, ker v stresnih situacijah izločata v vašo kri adrenalin, ta pa pospešuje telesne procese, izostruje um, pospešuje bitje srca in uravnava dihanje. Vlada vsem tekočinam in limfi… in če smo narejeni iz 75% vode… potem ni potrebno posebej poudarjati zakaj je tako pomemben del pravilno uravnovešene spolne čakre. Ta je med drugim tudi skladišče kreativne, kundalini energije.

Področja življenja, ki jim vlada spolna čakra, so kreativnost, ustvarjanje vseh vrst, rojevanje, družina, vaša domišljija, zabava,… izziv mnogim, pa se zdaj lahko kaže skozi močne izpade Ljubosumja in Zavisti… to pa se lahko uravna skozi Usmiljenje, Sočutje in Srečo. Če ste v harmoniji s sabo in je vaša spolna energija uravnana, se lahko njeno delovanje kaže kot izredno močna samozavest, strast in veliko hrepenenje po ustvarjanju. Premalo aktivna, se kaže v čustveni odvisnosti od drugih, pretirani strogosti, hladnosti, brez volje do življenja in druženja, histeričnost in izogibanje spremembam pri soočenju s problemi ali z odnosi.

Tretja čakra je nad popkom – solarni pleksus in je povezana s prebavo, prebavljanjem »stvari, situacij in odnosov« in seveda s presnovo hrane. Ker vlada delovanju trebušne slinavke in jeter, nadzoruje tudi željo po hrani in apetitu. Če imate težave z nepravilnim delovanjem prebavnega sistema, motnje hranjenja, diabetes, pogoste glavobole, se večkrat razjezite, vas je pretirano strah, trpite zaradi obsesivno kompulzivne motnje ali imate težave s spanjem, bi vsekakor morali uravnovesiti delovanje 3. čakre.

Vprašati pa se morate tudi, kako dobro »prebavljate« svoje odnose v katerih ste in kako Sprejemate življenje, ga res?

Če potrebujete moč in priznanje ter je to pomembnejše od družine in prijateljev, potem gre za neravnovesje in kaže na pretirano odprtost, v negativnem smislu pa se lahko izrazi kot pretirana avtoriteta, ki je zgolj zagotovitev lastne moči. Zaprta in neizražena tretja čakra pa vam bo zdaj kazala na težave z izražanjem lastne volje in z Nesamozavestjo.

Za konec pa… kako bo z vremenom in sončkom? Ne pozabite, da bo čas okoli 1. maja še vedno pod vplivom sončevega mrka in bi znalo biti tako vreme kot počutje ljudi zelo spremenljivo… mrzlo, deževno in pričakujete lahko prav vse. Ne pozabite pa tudi na starodavno slovensko izročilo in tiste dni, ko imajo prvo besedo takoimenovani Ledeni možje. Za konec, pa svojo piko na »i« postavi še Zofka. Ker bo maj vremensko spremenljiv, upajmo, da bodo možje opravili svoje delo dobro, saj je od njih odvisno, kako dobro bo obrodilo naše »brsteče rastje« in kako naklonjeno nam bo vreme poleti. Ledeni svetniki, naj bi pregnali mraz. In upajmo, da ga bodo… na vseh nivojih.

In kaj vsak izmed teh svetih mož prinaša: 12. maja nastopi vladavina Pankracija, ki velja za zavetnika otrok in cvetja. On je tudi »krivec« saj kot prvi pričenja »ledeno obdobje in morebitno slabo vreme v tem času«. Kot drugi nastopi 13. maja Servacij in ta naj bi pomagal k sreči in uspehu. Zanimivo je, da ga častijo tudi kot zavetnika proti pozebi, ker njegovega groba ni nikoli prikril sneg. Tretji ledeni mož nastopi svojo vladavino 14. maja. Bonifacija je doletela mučeniška smrt. Preganjalci kristjanov so reveža namreč vrgli v vrelo smolo. No, 15. maja, za konec, pa nastopi… Zofka. Upajmo, da bo tudi letos »polulana« in nam prinesla lepo poletje. Staro izročilo pravi, da če na Zofko dežuje, je vreme lepo vse poletje oz celih 40 dni.

In namera za maj… vzemite iz vsega, s čimer se boste soočali v tem mesecu najboljše… ne zapletajte se v nepotrebne drame in prekinite z neustreznimi lastnimi čustvenimi odzivi. Ego stanje otroka bo zdaj še kako na pohodu… zato bodo užaljenost, čustvene »scene«, izsiljevanje in »bitka za moč«  teme, ki jih Opazujte pri sebi in drugih. Kaj se od tega zbuja v vas… ne pozabite, Obešenec vas prav to uči, kako preseči neustrezne programe in kako skozi duhovno razumevanje in Modrost postati boljši. Skušajte vsebine, ki so v vas, kot so čustveno izslijevanje, ego drame in iskanje krivcev za trenutno vaše stanje v katerem ste, prenesti nase… in preverite kako dobro je postavljena vaša korenska čakra. Prevzemite odgovornost za svoje življenje in odprite Srce.

Prizemljite se, sicer vas bodo okoliščine postavile na zelo realna tla.

Avtor: Shana Flogie
www.MyChi.si

foto: freedigitalphotos.net

»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

Pokaži več

Shana Flogie

»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !