Napoved za maj 2015

Z majem se iz Velikega jin cikla Cesarice selimo v jang princip Cesarja. Vse do konca leta se bo energija izražala skozi vidik »postaviti se zase« in »izstopiti iz okvirjev«… še vedno pa velja načelo Pravice… uravnati vse kar ni v ravnovesju  in vzpostavitev harmonije na vseh ravneh. Prav mesec maj bo postavil energijo Cesarja na način, da boste začutili, da je prišel vaš čas…

Nič več se ne boste slepo prilagajali ali samo sledili… želeli si boste več, zaVladati svojemu življenju.

Mogoče boste začutili tudi potrebo po selitvi ali spremembi, po potovanju, novih potezah ali po odpiranju novih življenjskih področij, kot so začeti z novim poslom, razmerjem ali pa se podati v čisto nove smeri.

Pod drobnogledom bo razčiščevanje odnosa z očetom ali očetovskimi figurami, prav to pa bo pripomoglo k osvobajanju vzorcev povezanih z avtoriteto in odgovornostjo, ki jo boste potrebovali pri prevzemanju vodilnih položajev. Ja, v vas se bo prebudil klic po prevzemanju neke vloge v življenju in vsaj nekje boste v svojem življenju hoteli tudi »zavladati«.

V obdobju Cesarja vam bodo dobro šla od rok pogajanja in mirovniške poteze. Maj bo tudi idealno obdobje za razreševanje napetosti z ljudmi, rojenimi v znamenju Ovna, od 21. marca  do 21. aprila, kar pomeni, da lahko postavite razmerja s temi ljudmi na nove tire, lahko pa jih zdaj celo razRešite ali dokončo zaključite. Bodite pozorni na ugodne priložnosti, ki vam jih bodo odpirali pomembni starejši moški ali pomembni ljudje, rojeni v znamenju Ovna. Če ste v mesecu vladavine Ovna nekaj začeli, bo zdaj čas, da stvari speljete do konca, kajti ta čas zahteva nove podvige ali prihajajoče nove priložnosti.

Izkoristite ta čas, da prevzamete moč in zavladate svojemu življenju.

Ker Cesarjevo obdobje zahteva premik, vas ta vsekakor vodi v smer, ki vas bo privedla do izvora lastne moči in voditeljskih sposobnosti. Zdaj boste lahko dokazali svoje voditeljske sposobnosti, lastno odgovornost in zanesljivost ter odpravili stare neproduktivne vzorce vedenja. Čas bo za izGradnjo trdne osebnostne osnove in zlahka boste ugotavljali, kaj počenjate z lahkoto, kaj vam gre težje od rok in zlahka boste prepoznali stare ponavljajoče vzorce, ki vas silijo vedno v iste situacije, le z drugimi igralci.

Zdaj je napočil čas za nove projekte, za poslovne podvige ali odpiranje novih področij v življenju. Nikakor se ne smete v obdobju Cesarja predati – vzpostaviti morate svojo avtoriteto.

Cesarjevo obdobje je najboljše za celjenje ran in razreševanje odnosov s pomembnimi moškimi, očetom ali avtoritetami. Zdaj boste lahko razrešili in prekinili vse nezdrave odnose in navade, ki vas še vedno vlečejo nazaj v »stare programe« odzivanja in načina komunikacije. Za vse moške je ta čas najbolj ugoden za očetovstvo, oziroma za odločitev ali si očetovstva sploh želijo. Mnogi bi se lahko prav na to temo soočali s svojo neOdgovornostjo in kako trdno resnično stojite na realnih tleh v življenju ter ali izpolnjujete svojo vlogo kot starš.

V maju prihajamo v obdobje, ko lahko dokažete svojo sposobnost sporazumevanja, moč vodenja, proizvajanja ter pogajanja, saj bo zdaj čas usmerjanja energije v nove podvige, v poglabljanja in v to, kako poiskati smisel v novih izzivih, ki vam jih bo prineslo življenje. Pozorni bodite pa le na to, da …

… se bo vse dogajalo zelo silovito in močno.

In kaj se vam lahko še dogaja? Zdaj bo najbolj primeren čas, ko lahko ustanovite podjetje ali začnete kako drugače ustvarjati na lastno pest. Čas bo, da lansirate nove projekte, ideje in se kakorkoli pokažete na vzven skozi svojo lastno kreativnost. Prevzemite nov položaj, zasedete lahko novo delovno mesto ali pa sprejmite nov izziv, ki se vam ponuja. Lahko se vam zgodi tudi to, da boste veliko na poti in kar je najbolj pomembno… prevzeli boste odgovornost za pomembne stvari.

Največjo moč bo vidik Cesarja dosegel prav v prvem vikendu meseca maja, saj se bo Luna debelila in s tem prihajala v svojo največjo moč. Majska polna luna, ki bo v nedeljo 3. 5. vstopila v znamenje Škorpijona, bo svoj vrhunec dosegla v ponedeljek, 4.5. 2015, ko bo čas, ko se bo Cesarjeva energija aktivirala v svoji polni moči. Ker je čas polne lune, čas, ko smo bolj občutljivi, dojemljivi in čuječi…. bo to tudi obdobje, ko boste nekaj dni čutili, da bo treba stvarem priti do dna… Tema pa bo, povezana z avtoriteto, egom in seveda moškim principom v vseh pogledih. Vse kar je bilo skrito, bo privrelo na plano.

Ker si bosta v času polne lune Sonce v Biku in Luna v Škorpijonu stala nasproti ter tako drug drugemu kazala svoj pravi obraz, boste zato lahko močno čustvovali in hitro reagirali na vsak izziv iz okolja. V ozračju boste že tako ali tako takoj na samem začetku meseca začutili več energije, zato ne pozabite seveda tudi dejstva, da par dni pred ščipom vlada napetost. V tem času so lahko pogoste hude prometne nesrece, ljudje so lahko bolj razdražljivi in žal je to tudi obdobje, ko lahko pričakujete več »črnih misli« in nasilja, zato mirno kri in ne delajte ničesar na silo.

Lunarni cikel je val ustvarjanja, ki prinaša izpolnenje, ko je luna polna. Vsaka Polna luna prinaša razodetje in možnosti za zdravljenje telesa, uma in duha. Luna je od koder prihaja Mati, ki kaže Luč duhovnega Sonca, da bi spodbudila podporo, zaščito, in prinesla na cvet semena ustvarjanja. Polna luna je kot vrč, ki zliva na rano eliksir. Vsa ta energija traja še tri dni po dnevu ob polni luni. Mir in ravnotežje, globoko dihanje, meditacija, joga, ritmična glasba in ples so pomoč za prejemanje blagoslovov iz nebes.

Ker je maj mesec novega začetka, se novih podvigov lotevajte, ko bo Luna padala, to je čas po polni luni pa vse do prazne Lune… saj je to idealen čas za »biznis« in materialne zadeve.

In še to… ker se je v sredini marca planet Saturn obrnil v retrogradno gibanje, imejte v svojih mislih, da vas ta sooča s svojo senco vse do meseca avgusta. V tem času vam lahko prav ta dinamika na pot pripelje različne situacije in ljudi, ki so ali so bili vaša ogledala. In… zdaj izziv… ali se boste lahko ogledali? Se boste spremenili? Ali boste vztrajali, da se morajo spremeniti drugi? Tako kot izbirate ljudi okoli sebe, tako dobro cenite in vrednotite sebe.

Kaj je še dobro, da bi vedeli za ta čas, vse do poletja… V  obdobju retrogradnege Saturna boste lahko razmišljali počasi, proces bo še vedno upočasnejen z namenom, da boste lahko počasi ocenjevali svojega nasprotnika in partnerja – a vendar, saj veste… ocenjevali boste pravzaprav… sebe. V prihajajočih mesecih boste tako imeli čas za preverjanje temeljev in morda celo zakona, tudi tega, kako dobro boste shajali na dolgi rok, če ste začeli kakšno resno vezo ali odnosom v januarju. Lahko se zgodi, da se kakšne veze, ki so bile prekinjene v marcu zdaj obnovijo, zato pa boste mogli resnično pogledati sebi globoko v Srce. Kar niste razrešili, ne mislite da ste prišli skozi… čaka vas test in račun, ki ga boste slej kot prej morali poravnati. Ta čas vas bo opominjal na to, da dozorite skozi odnos, da končno ugotovite kaj želite in nikakor to ne bo čas, da še enkrat »zbežite«.

Vse do avgusta boste urejali svoje korenine, temelje in dom… saj vam čas retrogradnega Saturna prinaša možnost, da uredite preteklost in ugotovite zakaj se počutite tako nesigurni, ogroženi in nesvobodni.

Čas polne lune… sveti čas…

Vesak je sveti dan, ki ga praznujejo budisti. Predstavlja rojstvo, Nirvano – razsvetljenje in Parinirvana –  ki predstavlja smrt Gautama Bude in je najsvetejši izmed vseh svetih dni budističnega koledarja.  Vesak dan je navadno v maju, na 15 dan četrtega meseca po kitajskem, lunarnem koledarju… in ker se je ta letos začel šele 19. februarja, bo Vesak dan letos 1. junija.

Vsako leto ga sicer, praznujemo ob prvi polni Luni, ko je Sonce v znamenju Bika in ko je luna v znamenju Škorpijona budistično novo leto… to je dan, ki oznanjuje rojstvo Bude. Praznik Vesak predstavlja najmočnejšo točko prihoda duhovnih energij na Zemljo. To je najpomembnejši čas v letu. V temu obdobju so meditacije prav zato tako posebna povezava za rekalibracijo vibracije Zemlje in Kozmosa. Takrat so prisotne najvišje energije božanske svetlobe. Gre za čas, ko je tančica med duhovnim in zemeljskim svetom najprosojneša.

Zanimivo pa je, da je letos v tem času prav tam, tisto območje deležno največ transformacije. Prehod, je dan polne in edinstvene lune, ki je v znamenju Škorpijona. Ta oznanja čas kolektivne transformacije zavesti. V tem času so na Zemlji prisotne najmočnejše energije, zato imejte res fokus na tem, kar si želite ustvariti. Vsako duhovno leto se začne s polno luno v Škorpijonu, ta pa je povezana z otvoritvijo portala na mestu, kjer je Mt. Kailas, v Tibetu, ki je Zemeljska kronska čakra.

Vsako leto se v mesecu maju spomnimo tudi starodavnega slovenskega izročila in na tiste dni, ko imajo prvo besedo takoimenovani Ledeni možje, ko ob koncu njihove vladavine svojo piko na »i« na postavi Zofka.

Ker bo maj lahko nekoliko vremensko spremenljiv, upajmo, da bodo možje opravili svoje delo dobro, saj je od njih odvisno, kako dobro bo obrodilo naše »brsteče rastje« in kako naklonjeno nam bo vreme. Ledeni svetniki, naj bi pregnali mraz, zato poglejmo, kaj nam vsak izmed teh svetih mož prinaša: 12. maja nastopi vladavina Pankracija, ki velja za zavetnika otrok in cvetja. On je tudi »krivec« saj  kot prvi pričenja »ledeno obdobje in morebitno slabo vreme v tem času«. Kot drugi nastopi 13. maja Servacij in ta naj bi pomagal k sreči in uspehu. Zanimivo je, da ga častijo tudi kot zavetnika proti pozebi, ker njegovega groba ni nikoli prikril sneg. Tretji ledeni mož nastopi svojo vladavino 14. maja. Bonifacija je doletela mučeniška smrt. Preganjalci kristjanov so reveža namreč vrgli v vrelo smolo. No, 15. maja, za konec, pa nastopi… Zofka. Upajmo, da bo tudi letos »polulana« in nam prinesla lepo poletje.

Staro izročilo pravi, da če na Zofko dežuje, je vreme lepo vse poletje oz 40 dni.

Ko bodo ledeni možje opravili svoje se pripravite še na drugi obrat retrogradnnega Merkurja bo 18. maja, trajal pa bo vse do 11. junija. Njegova vladavina bo v zračnem znamenju Dvojčka. Kadar je Merkur retrograden, se začne obdobje manjše »zmešnjave«, saj se lahko dogaja vse »neMogoče«… to, da nekatere zadeve, dogovori ali projekti, ki so sprva izgledali tako obetavni, se na koncu lahko tako strašansko zapletejo ali zavlečejo… no lahko se celo zgodi, da iz njih na koncu ne nastane nič… ne pozabite da je čas ugoden za nove začetke, jih speljite v maju pred obratom Merkurja. Pomen retrogradnosti… je upočasnjeno delovanje.

Faza Merkurjeve retrogradnosti nas doleti trikrat letno, ko vas lahko dobesedno »spravi ob pamet«… zamude, odpovedi, zastoji vseh vrst in kaos v prometu, lahko nesreče, nejasna komunikacija, zapleti, odpovedi tehničnih strojev, računalnikov, okvare vseh vrst… zato nikar v temu obdobju ne kupujte stanovanja, novega avtomobila, ne podpisujte poslovnih pogodb ali ne sklepajte trajnih partnerstev pod tem vplivom… kajti na koncu se lahko iz vsega tega izcimi, en lep »prazen nič«.

In kaj bo izziv v tem mesecu? To, da proučite svoje življenje in vidite, katera področja so postala obremenjujoča. Vzeti si boste morali več časa zase, prositi za pomoč, narediti spremembe v svojem urniku, pozabiti na zadovoljevanje potreb in pričakovanj drugih ter poskrbeti zase. Zdaj boste morali odpovedati stari bolečini in negativnemu samogovoru, »kaj vse so vam storili«. Skrb zase je najboljši dar, ki ga lahko ponudite svetu. Vedite le to, da imate samo eno priložnost… in to je živeti TO življenje, zato iz njega naredite najbolje.

Prav prevzemanje odgovornosti za vse svoje izkušnje vam daje Moč,

da Ustvarite življenje, ki ga hočete,

in le to lahko vodi k pravi svobodi.

Mesec vam prinaša izbruh energije, ko so vam odprte vse možnosti. Zdaj bo dober čas za svež začetek, nove načrte in nove zaMisli. Odprite se rastoči inspiraciji, ki je prisotna prav zdaj. In kar rada pravim… Ne bodite presenečeni, če vam začnejo priložnosti trkati na vrata … nepričakovana sporočila, darila ali povabila. Uživajte v tem obdobju in si dovolite, da vas vodi vesolje in vaš notranji glas. Začenjajo se lepi, novi časi, zato praznujte in uživajte.

Novo potovanje vas pričakuje! Živite življenje, ki ga hočete Vi.

 

O Shana Flogie

»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili. Hodimo skupaj, po duhovni poti v praktičnih čevljih. «

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: