Angelska sporočilaAstrološke napovediFeatured

Napoved za maj 2017

Pred nami je najbolj cvetoč mesec v letu, mesec maj. Nekaj bo v zraku, dišalo bo po pomladi pa vendar… na vidiku se bodo začele kazati spremembe, ki prihajajo v vaše najbolj intimno polje v vašem življenju. Pod drobnogledom bodo vaši partnerski odnosi. Vladar meseca maja je arhetip Ljubimca. Ta vas bo postavil pred gola dejstva v vaših odnosih in vam prinesel prvi val, ki bo naKazal začetek sprememb. Če ste se v aprilu soočali s postavljanjem novih temeljev na področju vaše družine, se spopadali z razreševanjem družinske dinamike in problemov, bo mesec maj prinesel na plan vse dileme, ki vas pestijo v vaših partnerskih odnosih.

Pred vami je namreč mesec odLočitev… ko boste tehtali med dvema… osebama, smerema, izbirali katera pot bo bolj prava in se zelo podrobno spraševali kako naprej v odnosu.

Arhetip Ljubimca je simbol razmerij.

V maju boste čutili nekakšno potrebo po prevrednotenju vseh razmerij; prijateljskih, poslovnih, družinskih in ljubezenskih. Vzeli si boste čas in se poglobili v vse odnose v katera ste na kakršenkoli način zapleteni. Zdaj boste vrednotili razmerja po tem ali vas podpirajo na način, ki ga želite ali ne. To bo čas, ko boste lahko nekatera razmerja želeli poglobiti, tista, ki ste jih prerasli, pa boste prekinili. Zelo vam bo pomembna komunikacija in razumevanje… veliko se boste ukvarjali tudi s tem, kako povedati, da vas tisti na drugi strani ne bi razumeli narobe ali na način, da bi vse skupaj vzeli zelo osebno.

Tema meseca bo intima… ta bo zdaj dobesedno pod drobnogledom.

Prav te, pa se pogosto ljudje tudi bojijo. Intima predstavlja nenadzorovani, neukrotljivi primarni živalski instinkt, prisoten v vsakem moškem in ženski. V krčih seksualne izkušnje, te svete energije, človek izgubi svojo svetovno identiteto. Poleg smrti ali verske in spiritualne ekstaze je to edini trenutek, ko se res popolnoma predamo… Občutimo smisel za edinstvenost, ki pa je intenziven in nenadzorovan – prevzame vas živalska narava, ki je divje strastna in uničujoča. Ta izkušnja je tista, ki so se je bali… in bojimo se je še danes. Spolnost nas opominja, da živimo in umremo, izidemo iz zemlje in se vanjo povrnemo.

Skozi spolnost se življenje rodi, dobesedno in metaforično.

Velik del življenja snujemo okoli tega, kaj počnemo, in čeprav sta trdo delo in produktivnost božja, živalska narava temelji na obstajanju, izkušanju in dviganju svojega razuma nad zemeljsko izkušnjo produktivnosti. Postati seksualno omamljen pomeni popolnoma zapustiti to posvetno, nadzorovano identiteto. Ko zunanja ali notranja kultura nista v sozvočju z živalsko naravo, se rodi sram, strah in zavrnitev. Ja, vse to bodo teme, s katerimi bi se v maju lahko spogledovali.

Pred vami je čas za povezovanje s svojo naravno, surovo, divjo živalsko naravo. Je čas za uravnovešanje tega področja svojega življenja. Pa vas zdaj vprašam:

“Se sramujete, vas je strah, ste razočarani ali zdolgočaseni s seksualnimi vidiki sebe in svojega življenja?”

Edini način, kako premagati ta občutja vznemirjenosti in nemira, je z raziskovanjem in igro. To je čas, da sprejmete del svoje narave, čas, da se počutite divje in se povežete z življenjem. Pa še namig: Zapustite za trenutek svojo svetovno, produktivno identiteto in se igrajte!

Merkurjeva retrogradna vladavina je bila v aprilu sprva v zemeljskemu Biku in nato v ognjenem Ovnu. Komunikacija je bila zato lahko ob koncu meseca dobesedno nemogoča, saj ste lahko po ovnovsko večkrat ob malenkostih besedno »iztirili«. Vse do 3. maja, bodo vaše misli še vedno pod vplivom hrepenenj, verovanj, upanj, pričakovanj in vizij, ki bodo usmerjene v prihodnost. Ko je bil v zemeljskemu Biku, so bile vaše misli pod vplivom praktičnih razmišljanj, zato ste se morda morali lotiti konkretnih korakov. Dovolj vam je bilo lažnega »upanja, saj bo«, naveličani ste in dovolj vam je. Prav v začetku meseca se bodo vaše veščine, govorjenja in razmišljanja manifestirale z vztrajnostjo in strpnostjo, opreznostjo in nujno konkretnostjo.

Zdaj bo na vas, da se odločite kam in kako boste šli v akcijo, ampak … ta akcija je: aktivno planiranje in postavljanje konkretne strategije, da greste in se premaknete v smeri za željenim. Čas prepuščanja in »bo že nekako« se je zaključil.

Čas konkretnih rezultatov bo… dovolj vam bo obljub in brezplodnih poGovorov!

Dinamika aprila je kot rečeno, zaradi retrogradnih vplivov planeta Venere in Merkurja na plano prinesla vrsto starih, zastaranih vzorcev in nepredelanih tem po družinski liniji, kar se bo seveda zdaj izkazalo, da se boste tokrat s podobno dinamiko ponovno ukvarjali zdaj, v svojih odnosih. En del vas bo naveličan, poln strahu in žalosti, drug pa bo navdušen, saj boste lahko končno izbrali pot, ki si jo želite vi in smer, po kateri hrepeni vaše srce. Ne pozabite, da je karmična os Lev – Vodnar aktivirana in od februarskega mrka že aktivna, zato področje, kjer se vam bo dogajalo največ izzivov, je vezano na hiši, kjer imate znamenje Leva in Vodnarja v svojih rojstnih kartah.

Lahko se boste odločali za poroko, lahko ločitev ali pa za selitev.

V odnosu boste imeli dovolj vseh obljub, čakanja in negotovosti.

Ljubimca sta simbol znamenja Dvojčkov, kar pomeni, da bo njuna dinamika v ospredje postavila tehtanje med dvema možnostma, dvema stališčema, dvema smerema ali dvema človekoma in pretehtavanje, katera izbira bi bila boljša ali kako spojiti v življenju dve možnosti, ki sta si mogoče popolnoma nasprotni v večjo celoto, pa naj je to v poslovnem ali osebnem smislu. Zdaj boste jasno spoznali, kaj potrebujete na čustvenem področju in česa si želite ter kaj je tisto česar ne potrebujete in česar si ne želite. To boste tudi zelo jasno povedali, saj boste želeli v odnosu želeli sodelovanje, trdnost in boljšo povezanost. Lahko pa boste naredili velik korak in partnerja zaProsili… potem pa mu še povedali, da je vam vse, ker sta skupaj cel svet.
Simbol Ljubimcev označuje pomembno točko v obdobju prihajajoče spremembe v vašem življenju, saj kaže trenutno stanje kako v odnosu živite in kaže obdobje sprejemanja odločitev o vam pomembnih odnosih. Pod drobnogledom bodo predvsem tista, ki bi jih radi poglobili in razširili kot tudi vsa tista, od katerih se morate oddaljiti ali jih začasno prekiniti.
Dinamika meseca maja, bo kazala tudi na vse tiste odločitve, katere ste zastavili že lanskem poletju, v obdobju vladavine znamenja Dvojčkov, od 21.maj a do 21.junija. Zdaj bodo predvsem pomembne čustvene odločitve, ki se bodo zaradi vpletenosti določenih ljudi lahko realizirale šele zdaj, te pa so za vas in vaš partnerski odnos zelo pomembne.
Ljubimca simbolizirata tudi željo po sodelovanju z enim človekom ali s skupino ljudi, za kar ste naravno nadarjeni. Predvsem bo maj mesec, ko se boste ukvarjali z izbiro načina, kako združiti dve ali več situacij v celoto ali kako sprejeti dokončen izbor med dvema možnostma.

V tem mesecu bodo vaši odnosi šli skozi transformacijo… skozi kakšno, pa poglejte v svoji zgodovini odnosov… ponovno se zaglejte v daljno leto 2012 v katerem je vladalo število 5. Prav transformacija v letu 2012 je bila ključ, ki vam bo zdaj omogočila Integracijo. Vse lekcije in izzivi, vsi darovi so v vaše življenje hodili iz naslova Integritete. Takrat vaš velik izziv je bil, kako dobro ste postavljeni v svojem centru in ali to kar mislite, čutite, da tudi delujete v skladu s tem. Da bi integracija lahko prišla v vaša življenja in vaš vsak dan, pa je potrebna tudi pot v podzemni svet, da se soočite z vsemi preteklimi demoni iz preteklosti. Največji izziv takrat je bil, koliko si boste dovolili okupirati z zunanjim svetom, z ljudmi ki vas obkrožajo, z nasveti, učenji in mnenji drugih, reakcijami Ega, kaj je prav in kaj ne… Vse te vsebine boste intenzivno predelovali tudi zdaj, skozi različne procese boja Svetlobe in Teme v odnosih. To dinamiko lahko pričakujete vse do konca avgusta, ko se bo proces transformacije v odnosih tudi dokončno končal.

V petek, 5. maja je pomemben dan.

Portal 5-5 je namenjen za sidranje energijskih struktur za podporo večjim spremembam, tako na vaši osebni kot na planetarni ravni. Gre za most, ki je nujno potreben za spremembe na obeh ravneh, tako na kozmično/galaktični ravni kot na zemeljsko/planetarni ravni, skozi portal božanskega človeka – Srce Božanske Ljubezni skozi Enost.

Ne pozabite, tudi vaše telo mora biti pripravljeno! Spravite ga v aktivno in zavestno delovanje. Vaša telesa bodo le fizična sidra in prevodniki za večje spremembe, saj bodo sprejemala kozmični in zemeljski pulz skozi zavestne celične strukture vaše telesne matrike. Vaša centralna točka je Srce, ki je resnični most za vse zaVestne spremembe na tem planetu, tukaj in zdaj.

Vi ste sprememba. Ne spreminjajte drugih… sprejmite jih. Spremenite sebe.

Vsako leto se v mesecu maju spomnim tudi starodavnega slovenskega izročila in na tiste dni, ko imajo prvo besedo tako imenovani Ledeni možje, ob koncu njihove vladavine, pa svojo piko na »i« na postavi še »poscana« Zofka.

Ker bo maj lahko nekoliko bolj intimen, čustveno razburkan in vremensko spremenljiv, upajmo, da bodo možje opravili svoje delo dobro. Od njih je namreč odvisno, kako dobro bo obrodilo naše »brsteče rastje« in kako naklonjeno nam bo vreme čez poletje. Glavna naloga ledenih svetnikov je, da naj bi pregnali mraz. Poglejmo si, kaj nam vsak izmed teh svetih mož prinaša: 12. maja nastopi vladavina Pankracija, ki velja za zavetnika otrok in cvetja. On je tudi »krivec« saj kot prvi pričenja »ledeno obdobje in morebitno slabo vreme v tem času«. Kot drugi nastopi 13. maja Servacij in ta naj bi pomagal k sreči in uspehu. Zanimivo je, da ga častijo tudi kot zavetnika proti pozebi, ker njegovega groba ni nikoli prikril sneg. Tretji ledeni mož nastopi svojo vladavino 14. maja. Bonifacija je doletela mučeniška smrt. Preganjalci kristjanov so reveža namreč vrgli v vrelo smolo. No, 15. maja, za konec, pa nastopi… Zofka. Upajmo, da bo tudi letos »polulana« in nam prinesla lepo poletje.

Staro izročilo pravi, da če na Zofko dežuje, je vreme lepo vse poletje oz 40 dni.

V maju tudi Vesak – budistično novo leto

Čas polne lune… sveti čas…

Vesak je sveti dan, ki ga praznujejo budisti. Predstavlja rojstvo, Nirvano – razsvetljenje in Parinirvana – ki predstavlja smrt Gautama Bude in je najsvetejši izmed vseh svetih dni budističnega koledarja. Vesak dan je navadno v maju, na 15 dan, četrtega meseca po kitajskem, lunarnem koledarju… in ker se je ta začel 28. januarja, bo Vesak dan letos 10. maja.

Vsako leto ga sicer, praznujemo ob prvi polni Luni, ko je Sonce v znamenju Bika in ko je Luna v znamenju Škorpijona.
Budistično novo leto je dan, ki oznanjuje rojstvo Bude.
Praznik Vesak predstavlja najmočnejšo točko prihoda duhovnih energij na Zemljo. To je najpomembnejši čas v letu. V temu obdobju, so meditacije in delo na sebi izjemnega pomena, saj je v tem času prav posebna povezava med Zemljo in Kozmosom za rekalibracijo vibracije. Takrat so prisotne najvišje energije božanske svetlobe.
Gre za čas, ko je tančica med duhovnim in zemeljskim svetom najbolj prosojna.

Luna v znamenju Škorpijona predstavlja prehod in čas transformacije.

Ta oznanja čas kolektivne transformacije zavesti. V tem času so na Zemlji prisotne izjemno močne energije, zato imejte res fokus na tem, kar si želite ustvariti. Vsako duhovno leto se začne s polno luno v Škorpijonu, ta pa je povezana z otvoritvijo portala na mestu, kjer je Mt. Kailas, v Tibetu, ki je Zemeljska kronska čakra.
Buda v sanskrtu in drugih jezikih pomeni razsvetljenega, prebujenega.
Princ Sidharta Gautama, naj bi na ta svet prišel z namenom in ta je, da doseže razsvetljenje. Tako se je v noči polne lune meseca vesaka, na njegov 35 rojstni dan, zgodilo… pod drevesom Bodhi v indijskem kraju Bodhgaja, ko je po izročilu Gautama dosegel najvišje: dokončno prebujenje in tako postal Buda – razsvetljeni.
Po vsem svetu praznujejo budisti praznik vesak na različne načine. Za praznik vedno okrasijo Budove kipe, na Kitajskem jih umivajo z dišečo vodo, v samostane prinašajo darove in prirejajo ognjemete. Budisti po vsem svetu preživijo praznik v meditaciji. To je praznik Budovega razsvetljenja in nekakšno zagotovilo, da lahko vsakdo doseže razsvetljenje, saj ta dogodek pomeni tudi začetek filozofije, ki uči srednjo pot.

In kaj se vam lahko še dogaja?

Zdaj se boste lahko soočali z nerešeno tematiko vezano za partnerski odnos, ki bo odprla stare teme in seveda tudi rane. Te bi vam na plan lahko prinesle ponovno dinamiko nerešenih preteklih vezi in vzorcev, ki jih ponavljate lahko tudi zdaj, v trenutni situaciji v vaših odnosih. Sam izvor leži globje, zato, boste zdaj kopali globoko in postavljali v odnosih temelje. Lahko se boste soočali tudi s tem, da boste morali nekaj odLočiti, saj bo ta za vaš odnos in obstoj partnerskega razmerja v prihodnosti izjemno pomembna.
Majska polna luna, v znamenju Škorpijona, bo svoj vrhunec dosegla že dan prej, saj boste v tem obdobju lahko bolj občutljivi, dojemljivi in čuječi, čutili boste, da bo treba stvarem priti do dna… Tema bo, povezana z odnosi, intimo in kam v kateri smeri se boste podali v prihodnosti. Dobro izkoristite te energije za svojo rast v odnosu in učenje.

Odpuščajte s srcem in dajte prostor novemu.

Ker si bosta v času polne lune Sonce v Biku in Luna v Škorpijonu stala nasproti ter tako drug drugemu kazala svoj pravi obraz, boste zato lahko močno čustvovali in hitro reagirali na vsak izziv iz okolja. Vsa čustva se bodo manifestirala takoj in to… tukaj in sedaj.

V ozračju boste že tako ali tako takoj na samem začetku meseca začutili več pritiska in energije, zato ne pozabite seveda tudi dejstva, da par dni pred ščipom vlada napetost. V tem času so lahko pogoste hude prometne nesreče, ljudje so lahko bolj razdražljivi in žal je to tudi obdobje, ko lahko pričakujete več »črnih misli« in nasilja, zato ohranjajte mirno kri in ne delajte ničesar na silo. Predvsem pa, hitite počasi predvsem, ko se boste odločali in komunicirajte po pameti. Privežite pasove in dihajte globoko, predvsem pa s svojimi najbližjimi in tistimi najbolj intimnimi… ne ponavljajte priljubljenih igric v svojih odnosih in prevzemajte poPolno odgovornost. Vi odločate, kaj želite zase, zdaj.

Lunarni cikel je val ustvarjanja, ki prinaša izpolnitev, seveda takrat, ko je luna polna.

Vsaka Polna luna prinaša razodetje in možnosti za zdravljenje telesa, uma in duha. Luna je od koder prihaja Mati, ki kaže Luč duhovnega Sonca, da bi spodbudila podporo, zaščito, in prinesla na cvet semena ustvarjanja. Polna luna je kot vrč, ki zliva na rano eliksir. Vsa ta energija, pa traja še tri dni po dnevu ob polni luni.

Mir in ravnotežje, globoko dihanje, meditacija, joga, glasba in ples so pomoč za prejemanje blagoslovov iz nebes. Čas vas podpira, da meditirate, molite in pišete priprošnje skozi hvaležnost tukaj in zdaj.

Energije v času veska vas pri temu izjemno podirajo. Vera je tista, ki pospeši vaše molitve in prošnje, ko prosite in se obračate po pomoč. Molitev je takrat, ko se pogovarjate z nebesi. Meditacija pa je takrat, ko poslušate, kaj vam dajo kot odgovor. Jasna namera je ključna energija, ki vas vodi do želejenga rezultata, da ste uslišani. Torej… naj se zgodi vaša volja. Tako naj bo.

V tem mesecu boste imeli občutek, da vse teče hitreje, da čas teče pospešeno. Zdaj, ko se integracija bliža središču znotraj vaših individualnih in skupinskih doživljanj vedite, da vas odločitve, ki jih boste sprejeli v teh nekaj tednih nagovarjajo, da se pripravite na nove stvari. Vseeno pa, če imate občutek, da ste nekje iztirili… je to popolnoma v skladu s procesi. Odločiti se boste morali… druge ni.

Tagi
Pokaži več

Shana Flogie

»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !