Išči
Generic filters

Napoved za maj 2018 – Pripravite se na spremembe

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Shana Flogie
X

Spremljaj objave: Shana Flogie

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Spremembe po navadi pustijo posledice oziroma sledi. Zaznamuje jo nek dogodek, ki mu sledi obdobje stabilizacije. Včasih se zdi, da se sprememba zgodi hitro ali dramatično, celo nenadoma in nepričakovano. Prav takšne spremembe, ki se zgodijo »kar naenkrat«, imajo svojo ozadje, zgodovino, tudi opozorila, na katere nismo bili pozorni in jih nismo upoštevali. Prav zdaj, v letu 2018, se jih bi odvilo lahko kar nekaj. Zgodile bi se lahko tako nenadno, da jim bo težko slediti, zato… pripravite se.Tudi letna vibracija leta 2018 je vibracija števila 2, univerzalno leto, ki se sprva sešteje v številko 11 (ker 2 + 0 + 1 + 8 = 11, nato pa 1 + 1 = 2). Gre za občutljivo, fino naravnano, čustveno zavestno 11, za katero stoji mirujoča 2, zato lahko računate že tako nabito čustveno napolnjeno leto 2018, ki se bo dotaknilo vaših src bolj kot vsa prejšnja leta… lahko celo veliko bolj, kot lansko leto 2017.V maju, pa vstopimo v energijo arhetipa Kočije, ki prinaša močne spremembe, za nekatere lahko celo pretrese. Polje sprememb se lahko kaže v vašem čustvenem življenju in na finančnem področju. Zdaj boste postavljali Nove temelje v odnosih, pri svojem delu, pa bi lahko kaj menjali ali naredili zelo konkretne spremembe, o katerih razmišljate že zadnje tri mesece. Zdaj boste dobili popolnoma nov vPogled na vrednote, v smislu kaj je tisto, kar vas osrečuje, polni in vas zadovoljuje.
Nekateri se znate znajti pred točko v življenju, ko se bo enostavno vse, kar je bilo do zdaj za vas vredno, pomembno in lepo… razblinilo kot milnat mehurček.
Vse, kar ne bo imelo duhovne vsebine in trdnega jedra in ne bo temeljilo na resnični Ljubezni… vse to, se lahko prekine. Tako odnosi, kot službe, ki nimajo v svojem temelju delovanja Ljubezni, se lahko končajo. V sredini meseca tudi planet Uran vstopi v znamenje Bika, kar še dodatno prinaša energijo revolucije, naglih sprememb in ker vstopa v bika… govori o zelo konkretnih spremembah vrednot in vsega kar je fizičnega.Zdaj bo pomembno, da delate in delujete Resnično in zato, ker v tem uživate, ali pa… da ste z nekom skupaj zato, ker Ljubite… in ne ker imate od njega korist… no, če tega v samem jedru ne bo, potem se lahko pripravite na začetek konca.Arhetip Kočije bo zdaj v vaše življenje prinesel dinamiko premika, spremembe in akcije. Pred vami je namreč najboljši čas za selitev, potovanje ali spremembo zaposlitve. Zdaj boste lahko doživljali spremembe povezane z domom in družino, bodisi tako, da se preselite ali tako, da spremenite domače okolje z obnovo prostorov ali selitvijo enega od članov družine. Lahko se v vaše življenje kdo priseli, odseli… lahko boste spremenili tudi svoj odnos do doma, partnerja in ostalih družinskih članov.
Kočija vas bo odpeljala po poti novih izzivov in vas soočila z velikimi spremembami…
Tudi spremembe v poslovnem življenju ne bodo neobičajen pojav. Lahko boste začeli delati ali vas bo življenje prisililo, da se premaknete iz cone ugodja in začnete z delom. S širšega stališča pa vedite, da vse spremembe, ki se vam bodo zgodile v temu obdobju, vodijo v razvoj in razcvet, tako na osebnem in poslovnem področju. Zdaj življenje zahteva od vas vse te spremembe – in to na vseh področjih.

Pod drobnogledom bodo finance in partnerski odnosi.

Zdaj bi vas lahko vsi ljudje, ki so rojeni v znamenju Raka, rojeni med 22. junijem in 22. julijem, kot vaša naravna ogledala usmerjali v iskanju tega, kar bo spodbujalo vašo osebno in poslovno rast. Lahko boste kakšne stare stvari z njimi celo razČistili ali doKončali, lahko celo kaj na novo začeli ali pa prekinili.Kočija je simbol, ki vas uči kako združiti Mir in Aktivnost; kajti, če je preveč miru postane lahko dolgočasno in neznosno, dejavnost brez vidnih rezultatov, pa v vas povečuje tesnobo zato… boste zdaj cenili spremembe, dokler vam bodo te prinašale otipljive rezultate.Kar lahko spremenite, spremenite že zdaj! Zapomnite si, da vas bodo vse spremembe, ki se bodo zgodile v maju, vodile v razcvet in razvoj, četudi bodo te prinesle obilo napora, težkih trenutkov in sprememb, ki vam sprva ne bodo po volji. Kar ne boste spremenili zdaj, lahko pričakujete podvojeno porcijo skozi izzive v juliju… zato razmislite ali boste še vedno čakali, da gre zdaj vse »mimo vas«. Dokončno realizacijo boste občutili v številu 7, kar pomeni; v roku 7 dni, 7 mesecev, 7 mesec – julij 2016 ali v 7 tednih.Predvsem bodite v maju mesecu pozorni na naslednja čustvena stanja, ki bi vas lahko ovirala ali pa bi lahko celo ustavila vaš premik, spremembo in razvoj naprej. Zato bodite še pozorni na:• Vaše »jalove misli«, kar pomeni, da si hkrati, ko si nekaj želite in hrepenite po nečem ali nekom, zraven verjamete, da tega tako ali tako ne morete dobiti. • Bodite pozorni tudi na »Razvrat« vseh vrst, kar pomeni, da se ne boste pretirano vdajali navadam ali načinov vedenja, ki pijejo energijo; to so pretirano garanje, uživanje hrane, alkohola, seksu brez emocij, kajenju, opojnim snovem in substancam… • In ob koncu, bi vas lahko popadla še faza obupa, poraza… »Poraz« pomeni strah pred propadom; ki se nanaša se na denar, zdravje, medsebojne odnose ali druge zunanje situacije.Da se boste tem stanjem ognili delujte iz srca in presezite svoje vzorce preteklosti. Zdaj lahko izGradite svoj Nov vrednostni sistem. Izkoristite ta val energije in presezite starega sebe, svoj ego in svoj prav. Torej, kaj je vredno vam?V maju bo vodilo »Drznost«, ki je zdaj tudi pot, s katero si lahko pomagate do rasti in sprememb. Če si zdaj drznete podpreti tisto, kar cenite in verjamete, si boste to olajšali in omogočili rast in napredek. S tem si zdaj odpirate pretok obilja v svoje življenje, isto pa lahko to storite tudi za druge.

Uran v maju 2018 vstopi v znamenje Bika in prinese začetek zemeljske revolucije

Uran vstopi v zemeljskega Bika 16. maja 2018, kjer ostane vse do leta 2026. Dobrih pet mesecev zatem, ko je tudi planet Saturn vstopil v zemeljskega Kozoroga. Oba sta zamenjala ognjeno vladavino z zemeljsko, kar je izjemna novica. Njun ognjeni trigon, ki je celo leto 2017 zelo dobro in harmonično deloval, se nadaljuje tudi v leto 2018.
Tisto, kar ste ustvarjali v ognju (Uran v Ovnu, Saturn v Strelcu), se lahko zdaj, v letu 2018, prizemlji.
Inovativni Uran v Biku je v harmoničnem aspektu s Saturnom v Kozorogu, ki vam lahko prinese konkretne nagrade za vaše ideje in začetke. Uran odpira kozmična vrata, do znanja in vedenja, saj je višja oktava Merkurja.Tam, kjer imate sami v svojih rojstnih kartah Uran, lahko vidite, kje boste imeli pretok obilja v letu 2018. Kaj imate radi, kaj cenite, kaj je vredno vam in kaj ljubite? Zdaj se odprite novim priložnostim. Te bodo zelo konkretne.

Začenja se revolucija na Zemlji…

V astrologiji je planet Uran prinašalec sprememb in revolucije. Prav v tem mesecu, bo Uran vstopil v znamenje Bika in vstopili bomo v 8 letno obdobje. Zgodili se bodo veliki preobrati, ki bodo spremenili marsikaj na naši Zemlji. To bo zelo zanimivo obdobje, saj bo veliko nepredvidljivosti. Pod drobnogledom bo vse kar ima obliko in strukturo. Tako fizično okolje kot tudi naše družbene strukture bodo prevzele nove oblike in pričakujemo lahko, da bo več naravnih nesreč. Pravzaprav lahko predvidevamo, da bodo potresi, vulkani in z vremenskimi neurji povezana plimovanja valov (prihodnje leto se lahko pojavijo na zahodni obali Severne Amerike), prinesli velike kolektivne spremembe na Zemlji in v zavesti ljudi.
Vedeti velja, da vse, kar koli se bo zgodilo, prinaša začetek pomembnih novih ciklov za prihodnost človeštva.
Dogodki bodo silil ljudi, da se premaknejo od svoje samozadostnosti navzven, na družbeno raven, saj bodo na ta način pomagali premakniti kolektivni um. Uranska energija daje v biti pripravljenost in pogum, da človeštvo začne verjeti v pojme, ki so bili prej »čudni«. Morda, niti nimamo druge izbire, kot da nas »nekaj od zunaj« prisili, bi našli nove, bolj ustrezne, načine življenja. Kar smo počeli, ne deluje in zdaj potrebujemo nekaj novega. Kot hišo iz lego kock, ki jo sestavimo… no, to Uran želi zdaj razstaviti in jo zgraditi še enkrat, toda bolje.

Revolucija v prehrani

Teme se bodo zdaj navezovale na trajnost; o lokalni prehrani, obnovljivih energijah, regenerativnem kmetijstvu in drugih ekološko zavestnih dejavnostih, ki bodo omogočile naš napredek. Uran lahko mejne stvari nekako potisne v ospredje, v maso ljudi. Pričakujemo lahko tudi, da bomo naredili poteze za okolju prijazne dejavnosti in življenjski slog, saj bodo te prehajale v vsakdanje življenje ljudi.Med bivanjem Urana v ognjenem Ovnu, smo videli masovni upor ljudi okoli človekovih pravic.V zemeljskemu Biku, pa se bomo bojevali za naše telo in osnovne potrebe, kot so hrana in okolje.

Pomen Urana

Uran je transpersonalni planet, ki v psihološkem pomenu prinaša v ospredje prek osebne vsebine nezavednega. Je višja oktava Merkurja, arhetipsko pa predstavlja kozmičnega očeta. Uran predstavlja kolektivni um in je planet, ki vlada inovacijam, tehnološkemu napredku in humanitarnim dosežkom. Svoj napredek dosega skozi procese motenj in nenadnih sprememb, skozi katere okolje in posameznika sili v inovativnost in iskanje novih, bolj naprednih rešitev in priložnosti. Znamenje povezano z Uranom, je Vodnar, ki vlada 11. hiši, ta pa je povezana s svetovno zavestjo in skupinami. To je človeški element, ki razkriva stare paradigme in spodbuja rast kolektivnega razmišljanja, a vse skozi ozaveščenost in akcijo. Zdaj lahko govorimo tudi o planetarni prelomni točki.Uran prinaša revolucije, ki v končni fazi izboljšujejo človeške razmere in te je treba roditi iz kaosa. Kaos seveda navdihuje Red. S tem tranzitom, ki vpliva na svetovne množice in red, bo težko prezreti trezen razmislek o pogojih našega življenja. Uran predstavlja tisto, kar s pomočjo posameznika vodi v globalno radikalno akcijo, da postane sam oblast nad svojim življenjem. To je glas ljudi in ljudstva, ki vlada nad humanitarnimi dejavnostmi in izziva kakršnokoli zatiranje, ne glede na posledice.

Razumevanje in pomen znamenja Bika

Bik je zemeljsko znamenje, vlada elementu zemlja in zajema naš odnos do fizičnega sveta. Ta vključuje naše telo, zemljo, živali, hrano, sredstva, denar in kako jim dodelimo vrednost. Tisto, kar potrebujemo za izpolnitev naših osnovnih potreb, predstavlja znamenje Bika, v rojstni karti pa vlada drugi hiši, ki je področje našega osebnega bogastva. Njegova vladarica je Venera, ki prav tako vlada razkošju in vrednotam na fizični ravni. Naša hrana, zavetje in voda, vse to so stvari, ki jih izrabljamo iz Zemlje. Ker Bik prav tako ureja življenjsko obdobje zgodnjega odraščanja, kaže svojo odvisnost od sil, ki nam dajejo življenje. Odvisni smo od virov, ki jih pridelujemo in smo hkrati ranljivi, kadar jih ustrezno ne varujemo.Napoved za maj 2018 - Pripravite se na spremembe 1

Okoljevarstvo

Ko bo Uran vstopil v znamenje Bika, bo pozornost javnosti usmerjena na to, kako moramo zavarovati naravne vire. Vsa škoda, ki je bila storjena ekosistemu, nas bo prisilila po sprejetju več okoljevarstvenih zakonov in političnih reform. Tudi alternativna energija bo postala glavna tema, saj želimo zmanjšati pritisk na zemljo. Uran skupaj s Saturnom deli vladavino znamenju Vodnarja, medtem ko Uran trenutno tvori trigon s tranzitnim Saturnom.To je pomembno, ker vstopamo v obdobje, ki združuje nove znanstvene tehnologije (Uran), s starodavno modrostjo (Saturn).Starodavne kulture domorodcev imajo jezik in znanje dobesedno v svojih genih in živijo v skladu z zemeljskimi naravnimi cikli in vzorci, katere moramo tudi mi začeti upoštevati. Iz teh kultur se bomo naučili številnih rešitev za trenutne ekološke probleme na svetu. Narava opravlja lepo nalogo, skozi ustvarjanje sistemov, ki pa ne puščajo odpadkov. S študijem biomimikije* (bíomimikríja je veda, ki išče navdih in se ukvarja s posnemanjem narave in njenih modelov, sistemov, procesov in elementov pri reševanju človeških problemov. Izraz biomimetika izvira iz grških besed bíos – življenje in inmimesis – posnemati. V tem okviru se pogosto uporablja tudi izraz bionika), permakulture in domorodnih učenj se učimo razumeti zemljo.
Rešitve, ki jih razvijamo zdaj, bodo služile kot nova podlaga za temelje, na katerih bodo prihodnje generacije rasle.
Uran nam daje priložnost, da neposredno ukrepamo kot posamezniki pri varovanju naše zemlje. Bik je znamenje obilja, narave in biotske raznovrstnosti, ki bo odprla oči množic do teh vprašanj. Zdravje ekosistemov je odvisno od obstoja raznolikosti rastlinskih sort in živalskih pasem na kmetijah. Biotsko raznovrstnost bo prav tako treba povečati v urbanih območjih in v soseskah. Poleg tega bi lahko bili zdaj priča še bolj agresivnemu spodbujanju genetsko izboljšane hrane in sterilizaciji semen. Tudi pravice za intelektualno lastnino semenskih sort bodo prišle v ospredje.Seveda, intelektualne (Uranove) lastninske pravice (Bik) bodo zdaj pod drobnogledom.

Lokalno pridelovanje hrane

Uran deluje kot presenečenje, prinaša nenadne spremembe in nesreče. V znamenju Bika lahko povzroči resne ekološke katastrofe, kot so potresi, poplave, suše itd. Ti pogoji bi občutno otežili pridelovanje poljščin. Videli smo že razpad kmetijskih sistemov, ki so obstajali na neokrnjeni podlagi; sistem netrajnostnega kmetovanja, ki temelji na enokomponentnemu kmetijstvu. Gradnja novega kmetijskega sistema, ki bo vrednotil biotsko raznovrstnost, bo ključnega pomena tudi pri obnavljanju populacij opraševalcev, čebel.
Ko postanemo bolj ekološko zavedni, bomo videli, zakaj je varovanje domačih virov hrane najbolj varen način za zaščito naše hrane.
Lokalni prehranski sistemi bodo postali pomembna rešitev pri gradnji novih struktur za vrnitev nadzora kmetom in potrošnikom. Če ne bomo sodelovali pri oblikovanju boljšega sveta, izgubljamo moč in jo predajamo tistim, ki se na koncu odločijo namesto nas. Glede na grožnjo naravnih nesreč na kmetijah z oskrbo s hrano, se bomo bolj osredotočali na kmetijstvo, ki ga podpirajo lokalne skupnosti. Celotne skupnosti ljudi v soseskah, vaseh in mestih bodo morale sodelovati pri hranjenju lokalnih družin.Uran vzpodbuja revolucijo na področjih, ki skrbijo za zemljo in ustvarja prožnost pri oskrbi hrane v naših ožjih družbenih krogih. Odziv na prihajajoče krize s pripravljenostjo bo določil, kako se najbolje lahko izognemo nepričakovanega.

Prehrana in zdravje

Idealno bi bilo, da bodo prihodnje inovacije zdrave hrane bolj dostopne povprečni osebi. Urana lahko obravnavamo tudi kot arhetip Robin Hood-a, ki uničuje avtoritativne strukture, da vrne oblast ljudem. Trenutno je ekološka, bio hrana v večjih trgovskih verigah tako draga, da je dostopna le bogatemu sloju ljudi. V zahodnih državah se velike populacije prehranjujejo s slabšo kvaliteto prehrane, ker je povezana z nizkimi stroški za pridelavo. Že zdaj se soočamo s sedanjo realnostjo množičnih živilskih odpadkov po vsem svetu ter se tako postopoma učimo o resnični vrednosti hrane. Pravi strošek hrane se zlahka razkrije vsakomur, ki poskuša pridelovati lokalno hrano skozi celo leto. Realne cene zelenjave in sadja se lahko neizogibno dvigajo, zlasti pod vplivom energije bogatega Bika.Doslej je, v zahodnih državah, naš odnos do hrane in zemlje prav boleč. Delno je naša ignoranca do pridelovanja hrane prinesla tudi različne bolezni, ki so povezane z dieto oziroma načinom prehranjevanja z neustrezno vzgojenimi živili. Brez znanja in zavedanja, kako je narejena naša hrana, trpi naše zdravje. V medijih so ustvarili začaran krog kombinacije zanimivih oglasov o hrani in nerealnih pričakovanjih, ki naj bi jih te prinesle telesu. Medtem, ko naj bi hrana hranila in bogatila naše življenje, je postala zasvojenost, sovražnik in razkošje in ne več kot naša nujnost za obstoj.Med tem tranzitom bi lahko bili deležni pozornosti pomembnim razpravam o motnjah v prehranjevanju.

Pravice za živali

Uran bi lahko prinesel tudi nove znanstvene prehranske raziskave in osredotočenost na obravnavo različnih kultur okoli prehranjevanja. Veganizem in podpora ne nasilnemu življenju živali, bodo v veliki meri zatrle obrate mesne in mlečne industrije. To je izjemno sporna tema, ki pa je že bila predmet neštetih prehranskih razprav na internetu. Informacije in stara prepričanja o nujnosti živalskih beljakovinah o prehrani v povezavi z zdravjem, se že spreminjajo.
Pa vendar, še več bo znanstvenih dokazov, ki bodo kazale, da rastlinske diete niso ne le primerne, temveč da v človeku vzpostavijo optimalno zdravje.
Uran je uničevalec zatiranja, še posebej, če izvira iz državnih organov, organizacij in institucij. Krutost do živali je resna skrb, ki bo v naslednjih 8 letih dosegla vrhunec. Lahko se zgodi, da bomo priča, popolni spremembi celotne industrije, saj bo ljudi vedno bolj zanimalo ozadje pridobivanja različnih živil in mesnin. Smo družba, ki ne potrebuje več živalskih proizvodov, zato zakaj bi se še naprej prehranjevali z živalmi? Rešitev za okolje in medicinsko krizo je pred našimi nosovi.

Finančni in tehnološki sistem

Tehnološki učinki Urana bodo verjetno potisnili v ospredje digitalizacijo valute. Istočasno pa bo zaradi vpliva zemeljskega Bika, ponovno v ospredju »uporaba kovin« (zlato, srebro, platina, pol dragi in dragi kamni), da bi povrnili vrednost denarju. Ponovno vrednotenje »vrednosti« izdelkov bo katalizator, ki bo preoblikoval vse naše globalne družbene strukture.
Ko se denar sam po sebi spremeni, potem se vsaka stvar, ki jo je mogoče kupiti in prodati… no, potem se spremeni vse! Družba, sistem … revolucija, ki nas vodi v začetke izgradnje nove Zemlje, novega sistema, nove tehnologije in zavesti o tem, kdo smo od kod izviramo in… nekatera odkritja bodo, do sedaj poznane svari, svet obrnile na glavo.
Rastoča ekološka hrana na lokalni ravni je lahko dražja od industrijske hrane, vendar škoda, ki je storjena za ekosisteme, ni vredna tega denarja.Okoljski izzivi, s katerimi se bomo srečevali bodo presenetljivi, vendar pa imamo tehnologijo in pametne priložnosti, da se prilagodimo in uspemo. Zelo pomembno je, da se v naših skupnostih združimo z individualnim delovanjem. Uran ureja vse, kar kot posamezniki ustvarimo in doprinesemo v kolektiv in prav sprememba zavedanja, da je vsak izmed nas pomemben delček v celoti, ki lahko spremeni življenje.
Ko smo združeni, skupina postane lastna entiteta in ima desetkrat večji vpliv, kot pa en sam glas. Če ukrepamo z družbeno enotnostjo, lahko zgradimo množično gibanje, ki premika gore.
Maj bo mesec, ki bo za mnoge v življenju dobesedno začetek revolucije. Spremembe bodo, pa se vi upirali ali pa tudi ne. Vse kar je bilo skrito, kar ste skrivali pred seboj in pospravljali pod tepih, vse kar je neuporabno in zastarelo, bodo okoliščine naredile vse, če drugače ne… vas bodo skozi nepredvidljive dogodke in izzive pretresle do kosti in dosegle, da se boste premaknili v novo, za vas bolj uspešno smer, ki vam obljublja povsem novo prihodnost.Ja, novo življenje, nov odnos, nov dom ali posel… ne pozabite, pripnite pasove… globoko dihajte in vedite, vse, kar se bo spremenilo zdaj, vam prinaša razcvet in obilje… prav kmalu. Spustite ročno in po gasu…

Ali ti je bil članek v pomoč?

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Priporočamo

Deli to s prijateljem