Napoved za marec 2016

V marcu vstopamo v zelo pomemben mesec prve polovice leta, kajti »treščili« boste ob karmo. V tem mesecu se vas bodo spomnili ljudje iz preteklosti ali pa vas bodo dogodki in situacije vrnili v preteklost… tja, od koder ste zbežali ali pa se niste soočili z danimi okoliščinami. Ti ljudje vam bodo ponovno, kot sence sledili in kot ogledala, pokazali vzorce iz preteklosti, ki ste jih ali pa se jih še niste znebili, prelomili in z njimi zaključili…

… ja, čas karme bo …

Obdobje, v katerega smo vstopili v marcu, je vidik arhetipa Obešenca. Ta pooseblja najboljše obdobje za dejavno prekinjanje uničujočih navad, ki vas vežejo ali omejujejo v rasti in v razvoju. Ker je Obešenec tudi vidik ega, se boste zdaj lahko zelo veliko ukvarjali s svojim in egom drugih ljudi. Že samo ime Obešenec pomeni, da če se zdaj ne boste soočili s svojim lastnim »hubrisom« in vzorci vedenja, ki vas ne podpirajo, se boste res lahko počutili, kot da vas je nekdo dobesedno obesil.
Zdaj boste lahko izkoristili globje sprejemanje in sočutje do lastnega jaza, saj boste poleg vsega, lahko opuščali še vse omejujoče potrebe lastnega ega. Predali se boste globji ljubezni in modrosti, ki čaka na izraz v vaši duhovni notranjosti. Predani boste prekinjanju ponavljajočih se vzorcev.

V vas se bo prebujala želja po gledanju na stare teme z novega gledišča.

Marec bo mesec sprejemanja in predaje – konec upiranja mesec, v katerem vas bodo okoliščine priSilile k dokončanju preteklih zadev, če jih še niste dokončali… vedite pa… smo v letu Puščavnika, zato se vam lahko zgodi tudi, da se v marcu začne skozi močan preBoj, ki se bo zanetil v vas, razreševati vaša trenutna življenska situacija, ki bo epilog lahko doživela v mesecu septembru. Takrat se zgodi aktivacija na karmični osi tretjič. Vsekakor boste morali biti aktivni, v vas bo vrelo, ne boste mogli biti več tiho, niti ne boste več slepo sledili v situaciji, poslu ali v odnosu, predvsem tam, kjer vas pot ne vodi več v smer Srca…
Če ste vseeno v lanskem oktobru, ko je vladal arhetip Puščavnika, kaj zaključevali in tudi uspešno naredili piko ter vendarle uspeli narediti spremembo, potem lahko zdaj, v mesecu Obešenca, pričakujete nagrado.
Obešenec je močan simbol prehoda, ki kaže na naveličanost starih vzorcev. Je vidik, ki v vas zbuja voljo do njihovega prekinjanja in razrešitev karmičnih zadev… lahko vam pomaga razkriti kdo ste onstran vašega ega.

V tem mesecu se boste lahko rešili tudi iz škodljivih odnosov ali razmerij.

Obešenec predstavlja vdajo in premik onstran sebičnih potreb, da bi lahko zaupali globji notranji duhovni modrosti, ki si želi biti izražena

Mesec mrka in preBoja

Ob pomembnih prehodih, kot sta enakonočje ali solsticij, se odpirajo tako imenovana dimenzijska vrata ali Zvezdni Portali. Takrat so energije na Zemlji še posebno zgoščene in posledično naklonjene, da se lažje in hitreje povežemo s sabo in s svojim duhovnim izvorom znotraj nas. To je čas namenjen delu na sebi, meditaciji in ozaveščanju nepredelanih vsebin… čas, ko uravnavamo kompase.
Spomladansko enakonočje, 21.marec, predstavlja tudi »uraden« začetek leta, ki mu vlada planet Mars. Arhetipsko je Mars bog vojne, akcije in sile… tako se bo v tem času vse kar je v vas, tako dobrega kot slabega, pognalo v tek. Na isti dan, pa se začne tudi obdobje vladavine Boginje Ostare in nadangela Mihaela, ki pa je povezan z občutkom varnosti in zaščite. Dan bo iz dneva v dan daljši, v vas pa se bo prebujala želja po prenovi, obnovi, ljubezni, rasti in cvetenju. Zdaj bo čas, ko bo energija najBolj usmerjena k poMoči.
Ker pa je letos tudi leto preBoja, bo sprožilec vseh notranjih vprašanj in bojev, ki se bodo vili v tem času, prav marčevski mrk. Poglejmo zakaj…

… Mrk je čas za pogled navznoter, za zdravljenje, za odpuščanje in preStrukturiranje.

Ker se druga aktivacija na karmični osi dogaja na osi: Devica, realno – Ribi, iluzija, bo čas Resnice v ospredje pripeljal, kaj je resnično Realno v vašem svetu. Vse od lanskega septembra, je ta os že aktivna, od skupnih 18 mesecev, zato bo prav osrednji val aktivacije na osi, prinesel na plan vso Iluzijo in vse tisto prikrito, kar ste skrbno »pometali pod preprogo«. Pa še to, aktivacija osi pomeni, da so mrki sprožilci tematike, ki jo dotična os pooseblja in jo v 18 mesečnem obdobju – v času, ko je aktivna – postavi v ospredje. Mrki so namreč njeni sprožilci, sprožilci procesa.

Dilema bo… kaj je v vašem življenju Realno in kaj je Iluzija?

Sončev mrk, ki bo 9. marca, bo aktiviral prihodnost in z njo vsa vaša vprašanja v zvezi »kako želite, da bi bilo« in vas soočil s Pričakovanji, s katerimi se boste takrat ukvarjali v svojem življenju. Proces bo zelo aktiven, kajti en del vaših iluzij in »rožnatih« predstav o odnosih in o življenju, se bo neusmiljeno srečal z drugo platjo – z realnostjo, ko boste zmožni spreGledati in se poMiriti s preteklostjo, z neustreznimi vzorci in karmičnimi dolgovi, ki jih še niste poPlačali. Prav 23. marca boste znotraj sebe »trčili«, zgodil se bo preBojlunin mrk bo sprožilec, ko se bosta srečala v Trenutku preBujenja »tukaj in zdaj«, Preteklost in Sedanjost, Svetloba in Tema/senca… vnel se bo Boj, globoko znotraj vas bo vrelo vprašanj… na katera ne boste dobili odgovorov… zbujali se bodo strahovi… vedno več bo dvomov o Resnici, kdo sploh ste. Pod drobnogledom bo dilema: vse kar »so vas naučili« in kar »so gola dejstva« tukaj in zdaj, kaj je Res? In zdaj… kaj zdaj? Kaj bo preVladalo, kaj boste izBrali in koliko boste dopuščali, da vas pretekli neustrezni programi družbe še vedno vodijo naprej… spraševali se boste…

Kaj je Resnica in kaj je Resnično v vašem svetu?

Divjala bo vojna in… boj za preVlado
V vašem notranjem svetu bo vrelo. Vnela se bo vojna, boj med Svetlobo in Senco, nesoglasja bodo izbila sodu dno in … občutek boste imeli, kot da se boste zdaj zdaj razleteli. Ozrite se, ustavite se, poglejte okoli sebe… preverite, kje ste, o čem poslušate, kakšne so teme vaših pogovorov, s kakšnimi informacijami vas zasipajo in kaj te zbujajo v vas… so to strah, nezaupanje, obup in jeza? Je vse to zato, ker vas sistem vseeno še vedno sili, da se borite… dan za dnem,… s sabo, v odnosu, v službi, v družbi… ste v konfliktu, v pomanjkanju, v paniki in spet čakate?

Ali se lahko za Trenutek ustavite? In se globoko zagledate, kam Vi kot posameznik splog greste in kam Mi, kot družba sploh drvimo?

Ja, Marsovo leto je… in mrk bo sprožilec spečih vsebin, predvsem vseh tistih, ki niso najbolj realne v vašem življenju. Čas soočenja bo, na vseh nivojih bo vrelo… čas pretresov, potresov in konfliktov bo, čas, ko boste lahko povedali tudi »s pestmi«, če vas ne bodo slišali. Čas bo, ko boste šele skozi upor dosegli željeno. Čas, ko boste morali postaviti meje,… tokrat popolnoma drugače. Dovolj vam bo, morali se boste postaviti zase. Boj, ki ga boste bili, vas bo silil v to, da se preBudite, da izstopite iz Teme in stopite na stran Svetlobe. Da najdete smisel v življenju, da ponovno Verjamete, zaUpate in soDelujete… da sprejmete soČloveka, brez obsodb in kritike. Ja, zdaj vam bo resnično dovolj.
Mrk vedno pride in deluje v paru, ta sovpada z novo luno – kot Sončni in na polno luno – Lunin mrk. Pojavi se v znamenjih, ki sta združeni na isti osi in sta si na zodiakalnem krogu nasprotni. Ne pozabite, da čas mrkov vedno prinese pomembne življenjske spremembe. Kje v življenju boste imeli največje transformacije in življenjske spremembe vi, pa pokažejo hiše v vaši rojstni astrološki karti. To pomeni, da kjer imate znamenji Ribi – ki kaže karmičen princip in lekcijo, se pokaže skozi razreševanje in darmičen princip, kaj morate narediti, kar kaže nasprotno znamenje Device.
V tistih delih sveta, kjer je mrk viden, lahko pričakujemo napetosti in spremembe. Ti deli sveta ali mesta lahko, še kar nekaj mesecev po mrku, pričakujejo obdobje nemirov in različne preobrate na družbenem nivoju. Velja vedeti, da je v času mrkov vedno povečano tudi število ekstremnih vremenskih nevšečnosti, poplav, vulkanskih izbruhov, tsunamijev, potresov, plazov… skratka naravnih katastrof, prometnih nesreč, umorov in padcev meteroitov.

…ko se soočamo s prihodnostjo… sončev mrk…

Sončev popolni mrk, 9. marca, bo popolnoma viden v Indoneziji in Tihem oceanu, jugo-vzhodni Aziji, severno-zahodni Australiji in Indijskem oceanu. Delna faza mrka, se bo dala opazovati iz Malezije, Filipinov, Tajske, na Pacifiku in Havajih, trajala pa bo 4 minute in 9 sekund. Ne pozabite… Kjer bo mrk polnoma viden, na tistih delih sveta lahko pričakujemo velike globalne spremembe.
Preden, pa bi lahko razpravljali o morebitnih učinkov na posameznika, si moramo ogledati preprosto astrološke posledice tega mrka. Da pa bi lahko to naredili, moramo ugotoviti, kje je tudi verjetno, da ima mrk tudi največji učinek. Za ta namen moramo ugotoviti, katere države in mesta, spadajo pod vladavino znamenja Rib in kjer poteka v tem znamenju, konjunkcija med Soncem in Luno. Prav tako moramo upoštevati, da bo vidnost mrka močno povečala svoj učinek.
Skozi pregled tradicionalnega izvirnega materiala lahko ugotovimo, da bi največje posledice lahko nosile naslednje lokacije po svetu: zlasti Egipt v Aleksandriji, Italija s poudarkom na Siciliji in Kalabriji, v Španiji Compostela in Sevilli, v Mali Aziji – Turčija in Armenija, v Francijiji je poudarek na Normandiji in Rheims, na Portugalskem in Nemčija, s poudarkom na Ratisbonne. To so lokacije, ki bi jih ta Sončev mrk lahko najbolj prizadel.
Jupiter je planet, ki je vladar tega mrka. V času mrka, se nahaja v znamenju Device, kar je v njegovo škodo. Jupiter je tradicionalni vladar znamenja Ribi. Ker pa je poleg vsega še v retrogradni fazi, ta še dodatno dodaja njegovo raven oslabelosti. Za piko na i, pa je še v konjunkciji s severnim luninim sečiščem. Pričakujemo lahko nenadno spremembo vremena, naravne nesreče, močne nevihte, ekstremne padce zračnega tlaka in morda bi se lahko zgodila kakšna večja poplava ali »bog ne daj« ladijska nesreča.
Ta mrk je pod vladavino Jupitra, dogaja se v drugi dekadi znamenja Rib, ki ji ponovno vlada planet Jupiter… znani astrolog W. Lilly pravi, da ta konfiguracija prinaša, ko je Jupiter še v spoju z zvezdo Danebolo sledeče: “… prinaša lahko smrt znanega in odličnega človeka, uničenje in katastrofa obmorskega mesta, ki ga lahko povzroči potres, nekateri veliki cerkveni možje se lahko izkažejo kot vprašljivi, in bi lahko bili poklicani na zagovor…”
Planet Jupiter je, kot edini vladar tega mrka, v zelo slabem stanju, kar bo nedvomno veliko pozitivnih lastnosti kot so obilje, plodnost, slava, mir, širjenje in vse dobro, zdaj zamenjale njegove nasprotne lastnosti. Jupiter naravno označuje tudi vere, verske konvencije, duhovništvo in prav v cerkvi na splošno, lahko slika težav nastopi prav v času sončnega mrka. Na osebni ravni, bodite previdni tako vi, kot vaši družinski člani, predvsem, če imate svoje osebne planete v teh dveh znamenjih, na 19 stopinji zodiaka v znamenjih, ki delajo opozicijo ali kvadrat. To velja za znamenja Strelec, Dvojčka, Devica, Ribi.
V času mrkov se izogibajte daljšim potovanjem, predvsem vedite, da bo vreme zelo spremenljivo, zato previdno po zraku in vodi…
Lunin mrk, 23.marca, pa bo delno viden pretežno del Azije, Australije, severne in večino južne Amerike, Pacifik, Atlantik, indijski ocean, Arktika in Antarktika… Ravno v času luninega mrka, pa bo letos tudi Velika noč. Ta je vsako leto, vedno na nedeljo po prvi pomladni polni luni; na ponedeljek po Veliki noči, pa je praznik Vstajenja. Na ta dan se praznuje Jezusovo vstajenje od mrtvih. Na veliki petek so Jezusa Kristusa križali, tretji dan po tem, na nedeljo, pa je vstal od mrtvih. Ker bo prav zadnji vikend v marca izjemno pomemben, prav zaradi simbolike vstajenja in mrka, ki prinese preteklost v sedanjost, boste lahko veliko stvari, prav zdaj spravili v red, odpustili, se preRodili in začeli znova.
Simbolika pomladi je zajec, ki simbolično predstavlja rojstvo, nov začetek in plodnost… naj bodo to, tudi vaša vodila, kako naprej v tem letu.

… spoznali boste pravi obraz, ki se skriva za Iluzijo…

Vodilo meseca bo… Snemite maske. Dol z njimi.

Prav to lahko opazujete zadnja leta na naši družbeno-socialni in politični sceni. Maske padajo in z Njimi Iluzija. Se spomnite morda mitološke zgodbe o Meduzi? Meduza je bila gorgona, žensko bitje z lasmi iz kač in močnih strupnikov. Vsak, ki jo je pogledal v obraz, je okamenel. Zgodba pravi, da je bil edino le Perzej tisti, ki se ji je uspel približati. S pomočjo svojega ščita, ki ga je uporabil kot ogledalo, se ji je lahko dovolj približal, da ji je odsekal glavo. Iz njenega vratu je ven skočil veliki mitični konj s krili, Pegaz, in veliki heroj Kruzaver, lastnik zlatega meča.
Zakaj ponovno omenjam to zgodbo? Simbolično Meduza predstavlja najgloblje strahove, ki se skrivajo v notranjih jamah, notranje pošasti, ki imajo moč, da nas spremenijo v kamen – otopelost in rutina. Meduzina glava predstavlja masko ki, ko je odrezana, ustvari Pegaza, ki postane konj muz na uslugo pesnikom. Pravijo, da povsod, kjer pade Pegazovo kopito, vznikne nov izvir navdiha… zato, naj bo tudi ta zgodba vaš navdih za mesec april… Meduza vas naj spominja na Moč, ki se prikaže, ko si snamete maske, ki skrivajo vaše najgloblje strahove. Ti strahovi niso več pošasti in naj postanejo zdaj čarobna bitja navdiha. Če morda prav zdaj, na nekem področju svojega življenja okušate strah, ki vas je paraliziral, in ne zmorete napredovati, je tukaj edini način, kako premagati te strahove… z uporabo zrcala. Kar je v vas, se odraža skozi situacije, ki so okoli vas. Torej… začnite pri sebi.

Ko sodite druge, vedite, da v sami biti, pravzaprav veliko poveste o sebi.

Soočite se s svojimi strahovi in ti se bodo pognali k višku kot novo življenje v vas. Soočite se s svojim egom in večnim »imeti prav«. Saj veste, da Strah čarobno ne izgine, če vam tako ukaže vaš Razum. Čustva bodo sledila Dejanjem. Prav razumevanje, od kod prihaja vaš strah in zakaj ni dobro, da se ga oklepate, vas bo osvobodilo. Konec koncev pa… vsi se morate soočiti s svojimi strahovi, biti prestrašeni in se pomakniti naprej. Le tako se lahko Prepustite,… da dovolite Sprejeti nova Čustva v svoje življenje ter vse druge rezultate, ki so posledica prePuščanja in Sprejemaja. Ukrepajte zdaj, ne glede na svoje strahove… in življenje se vam bo odprlo.
In za konec… mrčni mesec bo, zato karkoli se bo dogajalo, vedite, da se to zato, ker hoče univerzum od vas, da se premaknete naprej. Da boste vedeli pa, še moj nasvet: Mrki so pogosto kazatelji večjih križišč in prekretnic v vaših življenjih, ko se nekaj konča in na novo začne. Mrki vedno prinesejo na plano »nepričakovano, nenačrtovano« in na splošno se odvijajo takrat stvari brez vsake vaše kontrole. Na koncu vam stvari prinesejo naravnost pred vrata, pod vaš nos, da se soočite. Čas mrka stvari pospešuje, zato se ne čudite, če bi se kakšne stvari bliskovite odvile ali premaknile. Zelo pogosto vam prinesejo šokantne in nepričakovane novice, ki pa vedno razkrijejo Resnico in pravi obraz ljudi. Vse kar se dogaja okoli mrka… se izkaže, da je to za vas dolgoročno vam v prid, čeprav takrat nekaj vam pomembnega ali vam dragega izgubite. Ob sončevih mrkih lahko »mrknejo moški«, da vas zapustijo, odidejo… ob luninih pa ženske… se preselijo, poročijo, ločijo… Čustveno boste nestanovitni, enako kot se bo to dogajalo z vremenom… tako da zdaj veste vse, pripravite se in vzemite zase najBoljše, kar vam bo ponujeno.
Bodite, to kar v Resnici ste… prožni v svoji aktivnosti.

O Shana Flogie

»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili. Hodimo skupaj, po duhovni poti v praktičnih čevljih. «

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: