Išči
Generic filters
Napoved za mesec julij 2019

Napoved za mesec julij 2019

Spremljaj Uršula Zakrajšek
X

Spremljaj Uršula Zakrajšek

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Napoved za mesec julij 2019 7Napoved za mesec julij 2019 7Napoved za mesec julij 2019 7

Ta mesec bo z astrološkega vidika zelo zanimiv.

Že junij 2019 je bil poln presenečenj zaradi povezave med Marsom in Rahujem – Severnim Luninim vozlom v dvojčku, ki sta postavljena skupaj sprožila številne nesreče, povezane z ognjem ter tudi nevihte, izpade elektrike in druge tehnične zagate. Poleg tega je bila motena tudi komunikacija in promet.

V mesecu juliju pa se bo zgodil mrk. In kadarkoli imamo mrke se vedno dogajajo zanimive, močne stvari in stvari, ki so nepredvidljive in vplivajo še dolgo potem, ko so se že zgodile. Poleg tega nam v tem času marsikaj ni jasno, saj prihajajo na površje podzavestni vzorci in travme. So pa mrki zagotovo znanilci sprememb, ki pridejo, pa če smo nanje pripravljeni ali ne.

Sončni mrk se bo tako zgodil 2. julija v dvojčku v ozvezdju Ardra. Dvojček je znamenje komunikacije, izmenjave mnenj, sprememb, prilagodljivosti in mnogostranskosti. V osnovi je to tretja hiša pisanja, talentov, krajših potovanj, vitalne energije, truda in poguma. Dvojček je nemirno znamenje, ki se hitro prilagodi in pade pod različne vplive, lahko pa postane tudi hitro razdvojen in neusmerjen. Pozitivno naravnan pa ima zelo prefinjeno zaznavo in dobro intuicijo.

In temu znamenju vlada Merkur, ki pa se bo 7. julija navidezno obrnil in bo retrograden v znamenju raka. Retrograden bo ostal vse do 31. 7. 2019.

Vse to bo seveda močno popestrilo dogajanje na nebu, ki se bo seveda odrazilo v našem obnašanju, predvsem na čustvenem področju v povezavi s komunikacijo. In naša čustva bodo v tem času burna in strastna, čeravno jih bomo skušali držati pod kontrolo. Retrogradni Merkur bo namreč potoval skupaj z Marsom, ki je tudi nastanjen v raku. Znamenju raka namreč vlada Luna, ta pa vlada našemu umu, intuiciji, pa tudi čustvom. Mars v raku pomeni strastno in močno čustveno energijo, ki lahko pod vplivom nerazumevanja v govoru, privede do resnično razburkanih emocij. In čustva bodo res razburkana, saj pod retrogradnim Merkurjem ljudje ne komunicirajo dobro in se dostikrat ne razumejo. To pa lahko privede do vznemirjenja, kar pa zagotovo vpliva na naša čustva. Velikokrat namreč pod retrogradnim Merkurjem delujemo zmedeno in je naša komunikacija nerazumljiva ali pa pridemo v stik z ljudmi, ki delujejo na tak način. Zato se v tem času potrudite, da ste čim bolj jasni v govoru, da vas bodo ljudje razumeli, če ne lahko nastanejo nesporazumi in vroči pogovori, prepiri, ki jih bo potem težko umiriti. Ljudje bodo namreč razpravljali o različnih stvareh, za katere bi bilo mogoče bolje, da ostanejo skrite ali pa jim bo kaj ušlo, kar jim drugače zagotovo ne bi. Se pa moramo vedno zavedati, ko razpravljamo, kakšni so naši nameni v teh pogovorih. Ali so dobro ali slabo usmerjeni.

Ker bo namreč situacija na nebu močno razgreta in intenzivna in se nam čustva lahko razplamtijo, je dobro, da prej pomislimo, preden kaj rečemo, saj lahko v tem času nekoga, čeravno ne namenoma, močno prizadenemo. Če smo ravnali z dobrimi nameni in nas nekdo pač ni razumel, nam bo vseeno lažje, kot pa če smo ravnali zlonamerno.

Posebej bodo v ospredju dvojčki in njihovo družinsko življenje ter dom. Lahko, da bo trpela njihova samozavest in ne bodo razumeli čustvenih potreb svoje družine ter bodo razpeti med tem kaj sami hočejo in kaj je dobro za družino. Zaradi tega se bodo v krogu družine pojavljali konflikti in nerazumevanje, kar bi lahko dvojčke spravilo s tira in bi zaradi tega lahko burno odreagirali v svoji komunikaciji. Imeli bodo namreč občutek, da jih nihče ne razume in imeli bodo težnjo postaviti sebe v ospredje, kar pa drugim članom družine ne bo pogodu. V ospredju bo tudi odnos z očetom in lahko, da se bodo številni dvojčki ukvarjali z podzavestnimi vzorci, ki so jih prejeli od svojega očeta ter jih skušali reševati. Spremembe v odnosu do očeta in pa kako sami sebe opredeljujejo kot očeta (velja za moške) bo zagotovo v ospredju. Ukvarjali se bodo z otroci in svojim odnosom do njih, pod drobnogledom pa bo tudi partnerstvo, ljubezen in finance. Tudi tukaj si bodo dvojčki morali marsikaj razjasniti. Spremembe se bodo tako pojavljale v družini in domu ter v odnosu do očeta, pa tudi na duhovnem področju. Dvojčki bodo v tem času tudi potovali in ravno na potovanjih jih lahko doleti karmično čiščenje preko družinskih odnosov. Lahko bi dvojčke v tem času zamikalo kupiti ali prodati nepremičnino, v čemer pa se svetuje pazljivost, saj čas temu ni naklonjen. Počakati je treba vsaj do konca retrogradnega Merkurja ter izstopa Marsa iz znamenja raka.

Posebej je treba tukaj izpostaviti Marsa, ki v raku ni najbolje postavljen. Mars vlada nepremičninam in lastnini, torej lahko v tem času počasi padejo vrednosti nepremičninam. Še posebej ko se bo Marsu v raku pridružilo še Sonce in to se bo zgodilo 16. 7. 2019. Tako bodo ti trije planeti potovali skupaj, Mars, Sonce in pa retrogradni Merkur. Nabor teh planetov bo ustvaril jezo, frustracije in pa ogenj.

Ker pa je Jupiter letošnje leto postavljen v škorpijonu, kateremu Mars vlada, vse do 4. novembra 2019, to še potencira Marsovo energijo.

Tako rak, ki je znamenje čustev, kot tudi škorpijon, ki je znamenje globoke intenzivnosti, bosta prinesla intenzivna čustva, ki bodo med ljudmi ustvarjala drame, razčiščevanja in čiščenje vzorcev. Retrogradni Merkur pa bo vse skupaj zapletal še z nerazumevanjem. Vendar se moramo vsi zavedati, da smo pod vplivom mrka včasih zasenčeni in da včasih ne vidimo resnice drugega, samo svojo. Zato bodimo pazljivi, pazimo na komunikacijo in se vprašajmo kaj nam oseba v naši bližini želi povedati, kaj čuti in zakaj tako čuti ter jo skušajmo razumeti. Samo tako bomo lažje prešli to burno obdobje brez večjih neprijetnosti.

Poleg tega bo burno tudi v naravi in kombinacija vode in planeta Marsa lahko povzroči številne nevihte, močne nalive, v nekaterih delih sveta tudi poplave in orkane, ki bodo povzročili večjo škodo na nepremičninah in posestvih. Lahko se pojavijo tudi potresi ob tej intenzivnosti. Škodo v naravi je mogoče predvideti tudi zaradi retrogradnega Merkurja v raku ter mrka v dvojčku, katerega vpliv se kaže že nekaj tednov prej – torej v juniju ter nekaj tednov kasneje – še v avgustu. Torej vse kar se bo dogajalo v juliju, se je že dogajalo v juniju in se bo še nekaj časa v avgustu.

Zelo pomembno je tudi, da se bo čez 6 mesecev zgodil še en mrk, natančneje 26.12.2019 in ta bo v znamenju strelca, kar bo tudi zelo popestrilo dogajanje. Vmesno obdobje bo obdobje čiščenje naše komunikacije in naših vrednot, torej tistega v kar verjamemo in kar ne. Zelo bodo v ospredju religije in vrednote naše družbe. Podobna situacija se je namreč dogajala leta 2001, ko so teroristi z ugrabljenimi letali treščili v stolpnici World Trade Centra v New Yorku. Oba mrka sta tako vplivala na planete, ki so sprožila dogajanja, katera so privedla do tragičnih razsežnosti. Tako bo zelo pestro februarja 2020, ko se bo Mars pridružil Ketuju v znamenju strelca. Poleg pa bo tukaj tudi Jupiter. A o tem v drugem prispevku.

Naj nazadnje omenimo še rake, ki bodo v tem mesecu močno pod vplivom retrogradnega Merkurja in Marsa. Njim bo Mars prinesel možnost, da se postavijo zase in v njih prebudil željo, da tokrat pogledajo bolj nase kot na druge. Raki so namreč zelo čustveni in kot taki vedno poskrbijo najprej za druge, šele potem mislijo nase. Prehod Marsa skozi njihovo znamenje pa jim bo za nekaj časa omogočil, da so malo bolj usmerjeni vase in v svoje želje in koristi, posebej na poslu. V tem času jim bo šli na poslovnem področju kar dobro, želeli bodo izkoristiti svoje potenciale in bodo energijo in trud vlagali v delo za uspeh na poslovnem področju. Na poslu, v službi se bodo bolj in večkrat postavili zase, vendar bodo pod vplivom retrogradnega Merkurja bolj nerazumljeni kot pa priznani. Ideje, ki jim bodo v tem času privrele v misli, naj raje zadržijo zase in jih začnejo uresničevati kasneje, ko se bo Merkur obrnil iz retrogradnega v direktno gibanje. V času retrogradnega Merkurja namreč ni dobro začenjati nekaj na novo, je pa to dober čas za dokončevanje in zaključevanje projektov, zato je dobro, da se malo ustavimo in se posvetimo stvarem iz preteklosti.

Naj na koncu še poudarim, da je to splošna napoved, saj je zelo pomembno, kje v vaši rojstni karti so nastanjeni Mars, Merkur ali drugi planeti, o katerih je bilo danes govora. Kaj bodo mrki ter tranziti prinesli vam pa lahko izveste pri vedskemu astrologu.

Uršula Zakrajšek, Vedska astrologinja, Tarot svetovalka, doTERRA wellness Advocate

Ali ti je bil članek v pomoč?

Spremljaj Uršula Zakrajšek
X

Spremljaj Uršula Zakrajšek

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Deli to s prijateljem