Napoved za november 2014

foto: splet

Zaključil se je mesec, ki je mnogim izmed vas prinesel doKončne spremembe, morda selitve ali spremembe v načinu delovanja, dela in sodelovanja vseh vrst. Mnogi ste izčrpani že od vsega, tudi besed, ki jih morda čakate vsak mesec ob napovedi, kaj sledi zdaj. Kaos je klestil skoraj ves pretekli mesec in vas silil, da razRešujete situacije in odnose. Nekateri ste to naredili boljše, drugi spet ne… kakorkoli že, Harmonija je bila pod drobnogledom, tla so se tresla in Ego se je razPočil do konca. »No, pa sem mislil-a da je že končano«… in kdaj bo? Dobra novica…

»Dosegli ste svoje dno.

Zdaj pa bo čas, da še enkrat preGledate svoje življenje in

se vprašate, kaj ste v zadnjih sedmih letih dosegli

predvsem pa… kaj ste dosegli do zdaj, v tem letu.«

Ne pozabite, da je Saturnovo leto, leto lekcij in preizkušenj. Ko ste si ravno malce oddahnili, in si rekli, boljše je, sej bo… je ponovno »nekaj« zmotilo vašo »kvazi« in navidezno harmonijo, ki ste si jo ustvarili. Mrka, ki sta se zgodila v oktobru, sta zamajala tla mnogim, predvsem pa so bila to področja v vaši rojstni karti, ki jim vladata Oven in Tehtnica, vsi rojeni v teh dveh znakih, pa ste bili pod precejšnjim pritiskom. Če ste si do zdaj lahko zatiskali ušesa in gledali stran, se bo zdaj vse poKazalo v pravi luči.

Poti nazaj več ni.

In zdaj… Ste obtičali? Se oklepate stvari, ki bi jih moral izpustiti? Se bojite premakniti v naslednjo fazo življenja? Morda je zdaj tisti čas, da se ustavite, občutite strah in se počasi vseeno pomaknete naprej, ne bo šlo drugače. Zdaj se učite sprejmanja naravnih ciklusov življenja, da se zaveste minljivosti. Morda vam bo strašljivo, ko boste morali pustiti svojo staro identiteto in navade, a kaj kmalu boste našli veliko veselja, moči in Navdihov skozi modrosti. Ko boste sprejeli novo življenje in ciklus, v katerega se premikate, se bo v vas naselilo seme novega življenja. Izziv je, da se preDate. Ko sprejmete svoje cikluse z veseljem, skozi hvaležnsot za vse lekcije, boste dobili nov občutek za življenje.

Ne žalujte za starim, kar odhaja, veselite se vsega novega, kar se vam odpira.

V novembru smo pod taktirko vladavine arhetipa Puščavnika, ki je simbol prehoda. Nekje v sredini meseca se boste lahko znašli na točki »ne vem«, ko boste imeli občutek, da niste več prepričani v vse kar se vam dogaja, kar delate in ali je »to res to«, kar ste si želeli. Navkljub temu, da morda vse kar ste si želeli, zdaj to tudi imate… nekaj manjka… v vas se bodo zbujali Dvomi in Strah, ki se bo skrival v vprašanju, »kako naprej«. Zdaj vso pozornost in energijo usmerite, da se posvetite nedokončanim zadevam, da razRešite vse stare zadeve. Morda boste prav čutili, da potrebujete čas zase.

Vse kar si boste želeli zdaj bo umik, tišina in časa za globok razmislek.

Morda se zdi, kot da nosite na svojih ramenih težo celega sveta, v bistvu pa gre za pomanjkanje odgovornosti, ne pa bremena. Ko ste zares odgovorni, veste, da imate moč v svojem življenju ustvariti, karkoli si želite. Vaša odgovornost, prva in najpomembnejša je, da si podarite Uravnoteženo in Zdravo življenje… življenje, ki zadovoljuje vse vaše osnovne potrebe. Ni pa vaša odgovornost, da nosite bremena drugih ali pa se podrejate družbenim pritiskom, ki za vas niso pomembni. Če so v vašem življenju taki pritiski prevladujoči, je pravzaprav vaša odgovornost, da jih odstranite. Vsa energija vas zdaj podpira v tej nameri. Vaša odgovornost je, da prosite za pomoč, kjer je potrebna in…  da zase ustvarite okoliščine, ki bodo ohranjale vsa področja vašega življenja uravnotežena. Prav ravnotežje, bo izziv leta, ki je že skoraj pred vrati. Nič ne pomaga, če prenašate bremena drugih ali skušate izpolniti pričakovanja drugih. Če ljudje ne poskrbijo za svoje lastne potrebe, postanejo »žrtve«. Zato, pustite svojo potrebo po potrditvi in spreVidite, da potrditev drugih ni vredna žrtve vašega lastnega zdravja. Poskrbite tudi za svoje telo.

Zdaj boste resnično delali bilanco in se soočali z intervali, obupa, »ne vem«, kaj bi…

Vse, kar se je v mesecu februarju izkazalo da morate zaključiti, pa niste, ker se je zavilo v nek molk in nek ponotranjen proces zorenja, bo zdaj čas za urejanje stvari, posvečanje podrobnostim in opuščanje vsega tistega kar ste prerasli. Dinamika septembra vam je naKazala področja, kje morate opustiti star način delovanja, kje v svojem življenju morate narediti spremembe in premik naprej, se zdaj vsa energija tega leta,  zliva v mesecu, ki je pred vami. Čas bo za preobrazbo, saj prihajate namreč v fazo rojevanja iz bube v metulja. Ker je Puščavnik hkrati simbol števila 9, boste v tem številu dokončevali ali začenjali nove podvige… edino pa, kar Puščavnik hoče, je ČAS! Nič ne bo šlo čez noč in na hitro. Naprimer… 9-ega v mesecu, 9 dan od določene situacije lahko dobite odgovor, 9 dni, tednov ali mesecev ali 9 mesec, ki je septembra, se stvari lahko postavijo na svoje mesto.

Čas zdravi… vzemite si ga.

November pa je mesec, ki vas izjemno dobro podpira tudi pri izražanju z ročnimi umetnostmi. Lahko vas bodo soljudje prosili za navdih ali spodbudo, lahko vas bodo dojemali kot vodnika, vi… pa bi si lahko zaŽeleli le Miru in Samote. Nove priložnosti vam bodo ponujali pomembni starejši moški ali ljudje rojeni v znamenju Device ali tisti, ki imajo to znamenje poudarjeno v horoskopu. Prav device boste zdaj doživele priložnost, da dokončate kar ste začele v začetku leta. Morda ne boste najbolj zgovorni, saj boste največ odgovorov prejeli prav v Tišini, povečala pa se bo tudi skrb za zdravje, prehrano in higieno.

Ta mesec bo obdobje čistih nedotaknjenih Vrednot in prav s temi, se boste pravzaprav največ ukvarjali.

Ker zdaj ni čas ravno za nove podvige, vas bo gnalo v smeri, da se odmaknete od vsega »miselnega ropota v glavi« in se povežete s svojim najglobljim delom sebe… Znotraj vas je glas, občutje, ki ne more lagati ali pa vas zaPeljati na napačna pota. Ta glas je vedno v vas, biti morate pa le dovolj pogumni, da ga slišite, ga priznate in mu sledite. Je kot intuicija in tudi ta glas ni vkoreninjen v logičnem razumu, ampak v najglobljem jedru vašega bistva. Ne delajte novih korakov, ne odločajte se se, ampak zaključite in doKončno postavite epilog svoji zgodbi.

Poslušajte svoj notranji občutek, kaj vam govori.

V biti, pa boste čutili potrebo po resničnem pomenu in vsebini v medsebojnih odnosih, sicer boste raje živeli sami ali se odmaknili vase.

Puščavnik je tudi simbol za Devico, zato bodo v tem obdobju prišle v ospredje karakteristike Device. To pomeni, da boste zelo delovni, dosledni, kritični, analitični, skrbni in pretirano metodični. Če se to ne bo videlo navzven, kot zunanja manifestacija, bo to najverjetneje notranje delo na sebi. Veliko boste analizirali, se poglabljali vase in iskali načine kako naprej. Vpogled vase in bilanca za zadnji sedem let, vam bo vzela kar nekaj energije in del vas, ki je naveličan vsega premlevanja, bo imel dovolj. Prav zato, si namenite dovolj časa za počitek, razmislek in zaključite vse situacije in odnose v katere ste se zapletli in se zaradi njih še vedno vrtite v krogu.

Prekinitve vseh vrst so zdaj na pohodu.

 Te se bodo dogajale z namenom, da se odlepite od starih navad, vzorcev in »karme«. Zdaj se boste učili ločevanja, saj je to bila tudi glavna tematika ob drugi aktivaciji karmične osi Tehtnica – Oven, ko vas je vse sililo k razReševanju trikotniških odnosov. Zdaj se niti ne boste podajali v odnose ali projekte, v katere ne boste stoodstotno prepričani, ne boste pristali niti na sporazumevanje ali vodenje v kakršnemkoli položaju, kjer nimate izkušenj. Nekaj pa ste se vendar le naučili… »Da gre osel le enkrat na led…«

 Vsi odgovori obstajajo znotraj vas. Prav zdaj jim morate prisluhnite.

Zdaj izPustite svoje strahove, iluzije in egoistično poVezanost, da boste lahko Vstopili v svoje lastno bistvo… in zaŽiveli svoje pravo življenje. Dovolite skrivnostim življenja, da se vam razkrijejo… občutite jih, žalujte, če je potrebno. In potem… potem odprite svoje srce Resnici, ki prihaja, da se boste lahko pomaknili naprej z velikim razumevanjem življenja, kako živeti in ustvarjati v svojem življenju SEBE. Oči se vam odpirajo in to vam daje veliko moč. Uporabite jo skozi sočutje do sebe in svoje preteklosti. Vas ni več tam.

In za konec… Ko izkusite življenjske spremembe, se vračate v svet spremenjeni, svet pa je ostal isti. Stari pomeni nimajo več nobene vrednosti in počutili se boste drugačni, ne sprejeti. Čeprav je to lahko zelo težko obdobje, ko svet v katerem ste nima več pravega smisla, se boste na koncu naučili občutiti novi smisel življenja… naučili se boste videti smisel v novih stvareh z novimi očmi ter napraviti ustrezne spremembe, ki bodo odražale vaše novo življenje. Ta sprememba se vam dogaja zdaj. Trenutno smo še v zadnjem vzdihljaju karmičnega leta, velikih sprememb in iz njega prinašate modrost v svoje novo življenje. Zato, ko vam bo težko, ne pozabite… proces v katerem ste, zahteva čas, pogum in raziskovanje. Rojeva se vaš novi jaz, ki mu morate dati ljubezen in nego, ki ju potrebuje, da zraste v svojem polnem potencialu. To je obdobje vašego ponovnega rojstva. Ne skrbite, vse je in bo tako kot mora biti. Odpustite in sprejmite novo pot, ki se vam čez nekaj tednov odpre. Do takrat pa…

V sebi boste čutili močno potrebo po tišini in samoti, da bi lahko premislili o tistem, kar ste začeli.

O Shana Flogie

»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili. Hodimo skupaj, po duhovni poti v praktičnih čevljih. «

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: