Nova spletna stran Varuh človekovih pravic OTROKOVE PRAVICE

Nova spletna stran je namenjena otrokom in mladostnikom – da bi imeli na enem mestu priložnost se seznaniti z njihovimi pravicami in s tem, kako jih lahko uresničujejo, preprečijo njihovo kršenje oziroma odpravijo že storjene kršitve.

Strani so v enem delu namenjene tudi vsem odraslim: staršem, skrbnikom, učiteljem, vzgojiteljem, zdravnikom in drugim zdravstvenim delavcem, socialnim delavcem in pedagogom ter drugim, da bi jih spomnile na njihove odgovornosti, ki jih imajo pri uresničevanju otrokovih največjih koristi.

Na teh straneh se lahko otroci in mladostniki spoznavajo s svojimi pravicami in se seznanijo o tem, kaj je Varuh človekovih pravic RS in kako jim lahko pomaga.

Če ugotovite, da se z vami ne dela prav in da se vam vaše pravice kršijo, vas vabimo, da se obrnete na nas – www.pravice-otrok.si .

Samo s spoznavanjem in razumevanjem pravic, ki pripadajo otrokom in mladostnikom, lahko odraščajo v odgovorne osebe, ki bodo znale spoštovati tudi pravice drugih in se borile za uresničevanje pravic vseh!

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: