FeaturedNuMeRoLoŠKa VoDiLaNuMeRoLoŠKi MeSečNiki

Numerološka napoved za Marec 2017

Tretji mesec bo predramil našo ustvarjalnost ter obenem izpostavil vse tiste točke, kjer pa še nismo dovolj samozavestni. Prikličimo si v misli otročka, ki se je zapičil v čokoladico pri blagajni. Poskusil bo prav vsak pristop: milo bo prosil, nadel si bo najbolj ljubek obrazek, žalostne učke, morda bo pojokcal, bil užaljen, vsi poznamo prizore ali bolje rečeno izpade jeze in užaljenosti. Otrok bo poskusil zlepa in/ali zgrda. Njegov fokus je na čokoladi, ne na okolici.

Kam je usmerjen vaš fokus? Na cilj ali na mnenje drugih?

Morda mislimo, da na cilj, a vseeno: kaj bi storili, če bi bili večinoma vsi proti določeni vaši izbiri? Bi se jim prilagodili ali bi vztrajali?

Na kakšen način se lotevamo cilja je tudi pomembno. Čokolada, ki si jo prislužimo s trdim delom, nam podari popolnoma drugačen občutek zadoščenosti, kot čokolada, ki nam je podarjena ali tista, ki smo jo tako ali drugače zmanipulirali, izsilili v naše življenje.

Seveda je otroček morebiti ultra samozavesten pri blagajni, a ves ta pogum uplahne denimo pri uvajanju v vrtec. Novo okolje, osebe in odsotnost staršev je absolutno strašljivo. Ko se navadi, pa marsikateri otroček ne želi domov, ko pridejo ponj popoldne, ker se igra s prijatelji.

Kolikokrat se nečesa otepamo samo zato, ker je nepoznano in od nas zahteva na videz 100% spremembo? Opazujmo katere izbire ali možnosti naravnost ignoriramo samo zato, ker o njih ne vemo dovolj ali zato, ker smo prepričani, da nismo dovolj močni ali sposobni?

Otrok, ki hodi v vrtec vas bo težko naučil logaritmov. Naučil pa vas bo, da je vredno vztrajati (seveda smo veliko čokolad dobili zato, ker so bili naši starši obremenjeni z mnenjem okolice ali zaradi pritiska – pa je lažje otroku kupit čokolado kot postavit mejo). Malo večji otrok pa vam lahko pomaga tudi z zapletenimi matematičnimi računi. Razlika med njima ni zgolj starost, ampak količina in snov učenja učenja.

Naučimo se lahko česarkoli, če temu namenimo dovolj časa, zanimanja in dela. Ohranimo fokus, odprimo um in delajmo na zadanem. Zdaj.

DeLo za DuŠo:

  • Česa Vas je sram in na kaj ste ponosni? Naštejte vsaj 4 primere.
  • Kaj bi si želeli pri sebi spremeniti? Zakaj? Kako boste to dosegli?
  • Kako bi bili lahko bolj navihano otročji v trenutkih zabave in bolj odraslo odgovorni v času dela in učenja?
  • Vsaka zadeva ima svoj čas in prostor ter način. Naučimo se jih razkikovati.

Mesečnik je z Ljubeznijo za Vas napisala LiLi SoRuM.

Tagi
Pokaži več

LiLi SoRuM

Uživam v delu z ljudmi, pisanju člankov in predajanju znanja naprej, tako o numerologiji kot na področju duhovne in osebnostne rasti – naj gre za vodenje delavnic, izdelavo osebnih analiz ali pa svetovanje. Več kot 10 let izkušenj v meni vse bolj krepi prepričanje, da smo mi tisti, ki bomo spremenili svet, tako da spremenimo sebe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !