Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Pametna zaščita pred soncem

avokado kokos
Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas
Vedno bolj se zavedamo nevarnosti sončnih žarkov in številnih poškodb kože ali celo bolezni zaradi prekomernega sončenja, hkrati pa beremo o škodljivosti kemičnih preparatov, ki jih s kozmetiko vnašamo v kožo, kar kaže na povezavo med uporabo sredstev za sončenje in pogostostjo alergij “na sonce” ter kožnih melanomov.Vsi pa smo seznanjeni z dejstvom, da je sonce nujno potrebno, saj je glavni vir vitamina D, ki pospešuje absorbcijo kalcija in fosfatov, ki sta nujno potrebna za zdravo rast, kosti, zobe, sončni žarki nas varujejo tudi pred vnetji, številnimi rakastimi oboljenji in nam dvigujejo razpoloženje. Zato se pogosto sprašujemo, kaj je najboljša izbira: sproščeno uživanje na soncu, z uporabo visokih zaščitnih faktorjev, ali popolno odrekanje sončnim žarkom.Kot vedno, je tudi tu najboljša srednja mera oziroma naravno zaščitno sredstvo, zdrava pamet. Na trgu pa že nekaj let obstajajo tudi naravna olja z zaščitnim faktorjem, ki jih lahko uporabljamo brez skrbi, le prepričati se moramo, da so 100 % naravna, na kar kaže tudi njihov eko certifikat.Naravna olja, s katerimi se lahko zaščitimo pred sončnimi žarki, imajo zaščitni faktor med 2 in 6, kar pomeni, da se lahko soncu izpostavljamo dva do šestkrat dlje, kot bi se brez njihove uporabe. Olja in maščobe iz rastlin, ki so med rastjo izpostavljene močnemu soncu, vsebujejo obilo antioksidantov in drugih varovalnih snovi, ki so jih razvile, da bi rešile isti problem, s katerim se sooča naša koža na soncu. Zato so maščobe in olja, kot je kokosovo olje, avokadovo olje in karitejevo maslo, dragocena pomoč za zaščito pred sončnimi žarki, saj našo kožo ohranjajo vlažno in ji obenem pomagajo, da sprejme 2 do šestkrat več sončnih žarkov, kot bi jih brez njihove pomoči.
Mogoče te zanima  Sami prikličemo vsako svojo izkušnjo
Avokadovo olje bo našo kožo zaščitilo pred soncem, hkrati pa jo bo zmehčalo, nahranilo, osvežilo, navlažilo in ji dalo sijaj ter jo zaščitilo pred izgubo vlage. Avokadovo olje pogosto imenujejo tudi zeleno zlato, saj je zaradi številnih vitaminov, mineralov in maščobnih kislin sinonim za popolno nego kože. Poleg tega pomaga tudi pri tvorbi kolagena, ki ga koža nujno potrebuje in pri tvorbi vitamin D.Za vse, ki bi radi naravno zaščito pred soncem, je idealna izbira tudi kokosovo olje, saj poleg prijetnega vonja, vsebuje tudi zaščitni faktor, z njim pa lahko zavarujemo kožo, ustnice in lase. Je odlična izbira tudi za tiste, ki si želijo nege občutljive kože okrog oči in zgladitev drobnih gubic ter podočnjakov. Kokosovo olje kožo učinkovito ščiti pred nastajanjem prostih radikalov, ki so krivi za poškodbe in staranje kože, poleg tega je primerno tudi za nego kože po sončenju, saj krepi vezivna tkiva kože, ki je pogosto izpostavljena soncu.Poleg kokosovega in avokadovega olja odlično naravno zaščito pred soncem predstavlja tudi karitejevo maslo, kot največji znan vlažilec kože, ki preprečuje procese staranja, pomaga pri obnovi poškodovane kože, izboljšuje njeno elastičnost in se ga drži vzdevek vrelec mladosti.Vsekakor pa ne smemo pozabiti na nego kože tudi po sončenju, saj je le ta željna vlage in hranilnih snovi, ki jo bodo ponovno naredile mehko in voljno.Seveda pa bomo koži samo koristili, če bomo tudi po sončenju uporabili naravna olja z zaščitnim faktorjem, kot sta avokado in kokos. Pomembno pa je, da so olja 100 % naravna in hladno stiskana, saj le na ta način kožo razvajajo z vsemi aktivnimi učinkovinami, zato privoščite svoji koži le najboljše.
Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Numerološka napoved 15. 6. 2021

Numerološka napoved 15. 6. 2021

7 stvari, ki jih lahko naredite, da bo vaš otrok imel dobro samopodobo

7 stvari, ki jih lahko naredite, da bo vaš otrok imel dobro samopodobo

Numerološka napoved 14. 6. 2021

Numerološka napoved 14. 6. 2021

3 laži, ki vam preprečujejo, da bi dosegli uspeh

3 laži, ki vam preprečujejo, da bi dosegli uspeh

Numerološka napoved 13. 6. 2021

Numerološka napoved 13. 6. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem