Pojavljajo se zlorabe projekta Očistimo Slovenijo

Zlorabe predvsem na območju Škofje Loke
Društvo Ekologi brez meja opozarja, da posamezniki nepooblaščeno, predvsem obrtnike in podjetja, prosijo za donacije 150 evrov. Zlorabo bodo v društvu prijavili policiji. 

V društvu Ekologi brez meja so bili od lokalnih koordinatorjev akcije Očistimo Slovenijo 2012 obveščeni o zlorabah projekta v obliki nepooblaščenega zbiranja denarja, predvsem na območju Škofje Loke.

Več podatkov o nepooblaščenih zbiralcih še nimajo, zato pozivajo vsa podjetja ali posameznike, ki dobivajo prošnje za kakršne koli donacije, da verodostojnost preverijo pri lokalnem koordinatorju oziroma v Društvu Ekologi brez meja.

Kot je znano, bo 24. marca že drugič potekala prostovoljska akcija Očistimo Slovenijo, tokrat v sklopu svetovne čistilne akcije Očistimo svet. Čistili bodo predvsem divja odlagališča.

Očistimo svet 2012 je največji okoljski prostovoljski projekt v zgodovini človeštva. Cilj je od 24. marca do 25. septembra povezati 300 milijonov prostovoljcev v vsaj 100 državah sveta, ki bodo očistili na milijone ton smeti in pomagali ustvariti svetovni register divjih odlagališč.

Ekologi brez meja tudi v Sloveniji organizirajo čistilno akcijo, ki bo potekala čez tri tedne in bo podobna tisti iz leta 2010.


Avtor: A. Ko. 
www.rtvslo.si

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: