Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Poletni sončev obrat, otvoritev Rafaelovih vrat in čas zdravljenja

poletni soncev obrat
Oglas

Nadangel Rafael in vrata zdravljenja

V sredini tedna se z 21. junijem odprejo Rafaelova vrata (čas zdravljenja), nastopi čas poletja in poletni solsticij (poletni sončev obrat). To je izjemen prehod, ki je vsako leto, kajti odprejo se zvezdna vrata.

Poletni solsticij predstavlja velika Vrata, ki omogočajo prehod in transformacijo.

Svetloba predstavlja vaš zunanji svet, vaše uspehe in dosežke, medtem ko Tema predstavlja vaš notranji svet, vaša spoznanja, vaše zdravljenje in razvoj notranjega vedenja. Poletni solsticij nastopi točno takrat, ko je sončna moč v zenitu. To je čas, ko Sonce doseže največji odklon od ekvatorja, torej je od njega najbolj oddaljeno. Bog Sonca ima takrat največjo moč. Poletni solsticij je znan tudi kot Sončni kres, Litha, Midsummer, Feill-Sheathain… Solsticij pa izhaja iz latinščine: sol – sonce, sistere – stati; kar pomeni, da »sonce takrat stoji«. Dan je takrat najdaljši in noč najkrajša.

Od poletnega solsticija dalje Sonce pojema, začne se potovanje proti času žetve.

Ob polovici leta je čas za inventuro, čas da se zaveste svojih dosedanjih uspehov in dosežkov, je pa tudi čas, da se povežete s svojo Temo, svojimi strahovi – in to brez Strahu.Vedite, da vsakokrat, ko imate pogum, da se soočite s svojimi strahovi, odprete vrata do zdravljenja prekinjene povezave svojega celotnega jaza. S pomočjo povezave z notranjim svetom se lahko vedno bolj zavedate spreminjajočega se toka časa. Morda bo ob polovici leta dovolj, da se vprašate »Kdo sem?« in »Kam grem?«To obdobje vas uči, da so prav največji darovi, ki jih dajete svetu, izhajajo iz vaših največjih Ran. Skozi proces zdravljenja se lahko naučite o prirojenih darovih, ki obstajajo znotraj vas, in se junaško odločite uporabiti svoje darove za višje dobro.
Odločitev postati zdrav, »Prebujen človek«, je največje darilo, ki ga lahko ponudite svetu.»Tisti, ki Gleda zunanjost Sanja. Tisti, ki Vidi notranjost je Prebujen.«

Sen kresne noči… in moč ognja

Kresna noč je v vsem indoevropskem prostoru najbolj magično obdobje v vsem letu. Takrat svoje moči preizkušajo škrati, vile, druga nadnaravna bitja; praznik pa je nabit z Magijo in čarovništvom. Ljudje so verjeli, da življenje izhaja iz Sonca, da Sonce vpliva na življenje, zato so hoteli s čarnimi sredstvi Soncu ohraniti moč in mu jo pomnožiti. Takšno magično sredstvo je bil ogenj. Zato so ljudje zanetili kolikor mogoče blizu neba po hribih in gorah kresove, da bi sonce od njih prejemalo čim več toplote in svetlobe (na ognjišču so žgali tudi hrastov panj ali čok).
Mogoče te zanima  Polna luna v Vodnarju – Čas za eksperiment
Praznovanje Kresne noči se začne že na predvečer (ker je bil takrat za Kelte in druga starodavna ljudstva začetek novega dne). Ljudje so prižigali kresove, skakali čez ogenj ali skozenj, živino so gnali skozi ogenj, vse z namenom, da bi se očistila bolezni in zlih sil, sledilo je plesanje okrog ognja, petje, hoja po žerjavici… Ko so ognji pogoreli, so preostali pepel nesli domov, potrosili so ga po poljih, v vse štiri vogale hiše, žerjavico pa so si položili tudi na srce.

Pepel prinaša moč zaščite, zdravje in srečo.

Pri Keltih je bil kres druidski praznik in zlasti v Bretaniji so prižigali kresove, im. baalski ognji. Vsakega velikega praznika so se udeleževali tudi duhovi prednikov. Ti so se vračali na svoje domove na praznike Samhaina, na Yule in Litho. Splošno razširjeno je bilo tudi vedeževanje. Kadila, ki so jih prižigali na ta dan so jasmin, vrtnica, lotus… Kresna noč je bila tudi pravi čas za nabiranje magičnih rastlin in zelišč. Rastline, nabrane to noč, imajo posebno moč. Ljudje so rastline – zlate, solarne rože (rumene barve), kot so praprotno seme, divji pelin, omela, repinec, šipek, kopriva, ivanjščice… – nabirali pred zoro, ko je bila na njih še rosa. Obešali so jih na vrata, okna in okrog domov za zaščito. Ženske so nosile venčke, spletene iz detelje in drugih rastlin, moški pa vence iz hrastovih listov in rastlin. Tudi živino so okrasili z venci. Na Kresno noč se je Sveti Kralj, Bog Pojemajočega Leta srečal s Hrastovim Kraljem in se polastil vladanja nad preostalim letom. V Keltski mitologiji se je Mladi Bog umaknil, dvignil med Zvezdno kolo in tam počakal ter se učil, predno se je ponovno rodil na Zimski solsticij (praznik Yule, 21. decembra). Še nekaj Bogov, značilnih za Kresno noč: Lugh, Lleu, Lugos, Aine.

Moč vode… je drugi pomemben element Kresne noči…

V preteklosti so ljudje plavali v rekah, potokih, ki so tekli proti vzhajajočemu soncu. Kopanje v izvirih je prinašalo ozdravljenje, zaščito in očiščenje. Podobno tudi valjanje po rosi prinaša zdravje. Poletni solsticij je tudi čas jagodičevja, češenj, mlade zelenjave, zelišč… Rastline so v polnem cvetenju, vse diši. Narava ponuja obilo vsega, od raznolikosti barv, vonjev, okusov; ta čas lahko tudi popestrimo jedilnike: naredimo metin ledeni čaj, zeliščne prelive za solate, jagodne kolačke, sorbete iz limone in mete, pite iz jagodičevja…
Mogoče te zanima  Astrološka napoved 2. 8. 2021
Kresni čas je tudi čas strasti, volje, moči in tudi resnične Ljubezni. Naša strast mora biti uravnovešena, prepojena z Ljubeznijo, da nam lahko daje polno, harmonično življenje. Ob tem času si poglejmo vso lepoto življenja, intenzivnost strasti, poživljajoče zavedanje, nežnost Ljubezni… Samo v harmoniji strasti in Ljubezni – skozi zavestno dojemanje obeh, lahko dosežemo vrh našega poslanstva, ekstazo. Je tudi odličen čas za čiščenje vsega, ker ne potrebujemo več in pri tem si lahko simbolično pomagamo z ognjem in je čas za nove začetke.

Boginja poletnega solsticija je Juno

Juno je kraljica obstoja, boginja ženskosti, ljubezni in medsebojnih odnosov, doma in okolja. Boginja Juno v današnjem času simbolizira močno žensko, ki zna dajati in sprejemati ljubezen brez strahu in omejitev. Simbolizira tudi partnerstvo, zvestobo, pripadnost, intimnost, medsebojno spoštovanje. Pooseblja pripravljenost da svoj fizični, emocionalni in duhovni Jaz delimo s svojim partnerjem in vse to od njega tudi enakovredno prejemamo.
… in čas, ki je pred vami bo uravnal, ozdravil in prinesel Vse, kar potrebujete, da se dvignete na Nov nivo delovanja, čustvovanja in zavedanja.
Pred nami se odpira čas zdravljenja, zato posvetite svoj čas vsemu, kar potrebuje zdravljenje v vašem življenju. Telesu, duši, odnosu, delu… in namenite temu področju vso svojo pozornost. Dajte jasno namero, kaj želite ozdraviti. Otvoritev Rafaelovih vrat v biti prinaša zdravilne kozmične energije, ter fazo namenjeno uravnavanju, zdravljenju in očiščevanju. Pred vami je, vse do jesenskega enakonočja, obdobje zdravljenja. Izkoristite ta val smaragdnega žarka za zdravljenje in regeneracijo telesa, duše in duha.
»Vsak razcvet se začne v zavesti in je odvisen samo od popolne uporabe naše ustvarjalne domišljije«.
Preživite čudovite sončne junijske dni med odkrivanjem tega kdo ste v resnici, kam greste in kam vas vodi vaša pot. Naj vas Blagoslov kresne noči spremlja skozi čase sprememb, čase luči, čase teme. In zavedajte se, da kjerkoli se ustavite, vedno nosite s sabo semena Upanja, semena Radosti, semena Ljubezni in semena Sprememb, ki jih lahko zasejete kadarkoli in kjerkoli. V tem mesecu bodo ta še kako pomembna, saj bodo kazala smer in pot vašemu Novemu življenju.
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

  • Članki
»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem