nedelja, 29 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Polna luna in kaj nam prinaša…

Kristali Kristali Kristali
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

18. maj… Sveti čas… praznik Vesak

Budistično novo leto je dan, ki oznanjuje rojstvo Bude.

Vsako leto v maju predstavlja praznik Vesak najmočnejšo točko prihoda duhovnih energij na Zemljo. To je najpomembnejši čas v letu. V temu obdobju, so meditacije in delo na sebi izjemnega pomena, saj je v tem času prav posebna povezava med Zemljo in kozmosom za rekalibracijo vibracije. V tem času so prisotne najvišje energije božanske svetlobe.

Polna Luna v Škorpijonu in budistično novo leto

Vesak je sveti dan, ki ga praznujejo budisti. Predstavlja rojstvo, Nirvano – razsvetljenje in Parinirvana – ki predstavlja smrt Gautama Bude in je najsvetejši izmed vseh svetih dni budističnega koledarja. Vesak dan je vsako leto v maju, na 15 dan, četrtega meseca po kitajskem, lunarnem koledarju…

Vsako leto ga sicer, praznujemo ob prvi polni Luni, ko je Sonce v znamenju Bika in ko je Luna v znamenju Škorpijona, zato zdaj zavzemite odnos sprejetja, ki vam bo pomagal povrniti svoj občutek notranjega miru.
“Nima smisla skrbeti, saj skrb ne prinese nobene spremembe. Verjemite, da so življenjske sile na vaši, ne na nasprotni strani. Naredite kar največ s tem, kar imate, namesto da si želite še več. Vendar pa sprejetje ne pomeni, da se morate odpovedati svojim sanjam, upom ali prizadevanjem. Vedite le, da imajo stvari višji smisel, in zaupajte, da se bo vse končalo za najvišje dobro vas in vseh vpletenih.”

Gre za čas, ko je tančica med duhovnim in zemeljskim svetom najbolj prosojna.

Luna v znamenju Škorpijona predstavlja prehod in čas transformacije. Ta oznanja čas kolektivne transformacije zavesti. V tem času so na Zemlji prisotne izjemno močne energije, zato imejte res fokus na tem, kar si želite ustvariti. Vsako duhovno leto se začne s polno luno v Škorpijonu, ta pa je povezana z otvoritvijo portala na mestu, kjer je Mt. Kailas, v Tibetu, ki je Zemeljska kronska čakra.
Buda v sanskrtu in drugih jezikih pomeni razsvetljenega, prebujenega.

Princ Sidharta Gautama, naj bi na ta svet prišel z namenom in ta je, da doseže razsvetljenje. Tako se je v noči polne lune meseca vesaka, na njegov 35 rojstni dan, zgodilo… pod drevesom Bodhi v indijskem kraju Bodhgaja, ko je po izročilu Gautama dosegel najvišje: dokončno prebujenje in tako postal Buda – razsvetljeni.
Po vsem svetu praznujejo budisti praznik vesak na različne načine. Za praznik vedno okrasijo Budove kipe, na Kitajskem jih umivajo z dišečo vodo, v samostane prinašajo darove in prirejajo ognjemete. Budisti po vsem svetu preživijo praznik v meditaciji. To je praznik Budovega razsvetljenja in nekakšno zagotovilo, da lahko vsakdo doseže razsvetljenje, saj ta dogodek pomeni tudi začetek filozofije, ki uči srednjo pot.

In kakšno razodetje lahko pričakujete ob tej Luni vi?

Zdaj se boste lahko soočali z nerešeno družinsko tematiko vezano za partnerski odnos, ki bo odprla stare teme in seveda tudi rane. Lahko bodo izplavale teme okoli financ, dediščine, skupne lastnine in premoženja, intime in… ja, lahko se boste soočali s temo, ki bi vam na plan prinesla dinamiko nerešenih preteklih vezi in vzorcev, ki jih ponavljate tudi zdaj, skozi trenutno situacijo. Sam izvor leži globlje. Ste res povedali resnico? Ta bo za obstoj partnerskega razmerja in vaše družine v prihodnosti izjemno pomembna.

Majska polna luna, v znamenju Škorpijona. Ta bo svoj vrhunec dosegla lahko že nekaj dni prej, saj boste v tem obdobju bolj občutljivi, dojemljivi in čuječi, čutili boste, da bo treba stvarem priti do dna… Tema bo povezana z odnosi, harmonijo, skupno lastnino, financami in intimo, v smislu kam, v kateri smeri se boste podali v prihodnosti. Dobro izkoristite te energije za svojo rast in učenje. Odpuščajte s srcem in dajte prostor novemu.
Ker si bosta v času polne lune Sonce v Biku in Luna v Škorpijonu stala nasproti ter tako drug drugemu kazala svoj pravi obraz, boste zato lahko močno čustvovali in hitro reagirali na vsak izziv iz okolja. Vsa čustva se bodo manifestirala takoj in to… tukaj in sedaj.

V ozračju ste že tako ali tako takoj na samem začetku meseca začutili več pritiska in energije, zato ne pozabite seveda tudi dejstva, da par dni pred ščipom vlada napetost. V tem času so lahko pogoste hude prometne nesreče, ljudje so lahko bolj razdražljivi in žal je to tudi obdobje, ko lahko pričakujete več »črnih misli« in nasilja, zato ohranjajte mirno kri in ne delajte ničesar na silo, kajti tudi planet akcije in fizične moči, Mars ni »utirjen ampak iztirjen«. Predvsem pa, hitite počasi predvsem komunicirajte po pameti.

Ne pozabite, da je od 20. aprila tudi planet Mars v poziciji OOB (Out of Bounds) – izven meja ali »svojega orbisa«, zato privežite pasove in dihajte globoko. 15. maja bo iz Dvojčka vstopil v znamenje Raka, zato… pričakujete lahko, da bodo na plano zlezli vsi »pretekli neporavnani finančni grehi« vaše družine ali družinskih članov. Lahko se boste soočali z družinsko dinamiko, ki jo morate opustiti, če se želite premakniti naprej, predvsem pasivno agresivnost in neizmerno kontrolo, ki jo nezavedno izvajate vi ali kdo od vaših bližnjih nad vami ali nad domačimi.

Ne pozabite, vladarica meseca je boginja Maat in ta je Pravica… če vas do zdaj ni našla, vas zdaj bo. Izvedeli boste resnico. In… žal, naliti si bo treba čistega vina.

Prišel je čas poravnave… lahko sodišča ali soočenja.

Ko bo 15. maja 2019 prešel Mars v znamenje Raka, bo sprememba razpoloženja več kot očitna. Mars v Raku je domiselni, sanjski pesnik, ki joka, da bi videl sončni zahod, morda celo preveč previden, nežen in občutljiv, da bi se spopadel s tem trdim svetom. Sploh vodna znamenja boste imeli velik izziv; to velja za vse, ki imate svoje Sonce, Luno ali ASC v Raku ali v drugem vodnem znamenju (Ribi, Škorpijon)… saj boste imeli kar pošten pretres v odnosih z družinskimi člani. Za piko na »i«, pa je znamenje Raka – družina in pripadnost, glavna lekcija karmične osi Rak – Kozorog. Nagnjeni boste k razburjenemu, lahko užaljenemu, zastrašujočemu, pasivno-agresivnemu in razdražljivemu načinu komunikacije, popolnoma nezmožni pravega odzivanja. Boste zdaj, ko se ladja potaplja, kar šli? Ne boste ostali in pomagali reševati? Kolikokrat boste še porušili mostove za sabo, predno boste spoznali, da rabite varen in trden pristan?

Veliko vprašanje, s katerim se boste ukvarjali bo: kaj sploh dejansko hočete in ali se zavedate samega sebe.
Mars kaže na princip »on«, pa vendar se ne kaže samo skozi tip moških, s katerimi se srečujete, kaže tudi vaš način odzivanja, ko kdo pritisne na vaš »rdeči gumb«… s katerim sproži vaše nezavedne, potlačene vsebine, ki vas tako prekleto jezijo… zato zelo resno:

“V tem času boste imeli veliko srečo, če se boste izognili vpletanju v spopad z vašimi najdražjimi. Družinskih razprav, premetavanje argumentov v odnosih s prijatelji, s katerimi ste na bojni nogi, no teh zdaj ne bo mogoče izključiti! Občutki, ki želijo priti ven, morajo resnično izstopiti, pa vendar… bolj zdravo in manj tvegano bo, če jih ne usmerjate proti nekomu, ki vam je drag, še posebej, če želite, da ta oseba še naprej ostane del vašega življenja.”

Ne smete pozabiti, da je vse videti popolnoma drugačno od stališča druge osebe, zato je vaše razmišljanje lahko zelo različno od nekoga drugega. Skratka, nimate »prav« – vendar pa nimate niti »narobe«. In to je ta rakova subtilna, nežna, potrpežljiva modrost, ki na splošno ni takšna, kot bi jo Mars rad slišal!

Mars, še posebej, ko je »izven meja«, želi ustrahovati, prevladati, biti vodja in dokončno reševati zadeve; ne posluša in ne razmišlja dobro. Njegova sposobnost za strpnost je minimalna; rad se bojuje.

Zdaj boste imeli lahko pred sabo res težavno vprašanje, s katerim bi se ukvarjali; to je vprašanje vaših lojalnosti. Če ste naredili čustveno zavezanost osebi ali izidu, je verjetno, da imate nekaj zadržkov, da se umaknete in ponovno razmislite o svojem stališču. Toda, ko je Mars v Raku in je OOB – »izven meja«, vam preprosto ne bo mogoče prezreti takšnih stvari.

Včasih je prav, da se ponovno pogajate, da ponovno in bolj odločno postavite vaš položaj. Da ste pripravljeni, če se ne počutite povsem varno ali zadovoljno, da prekinete situacijo, posel, odnos in odidete. Če so željeni cilji drugačni od dejanskega stanja, je morda čas, da greste naprej.

Pomembno je, da veste, da vas bo energija Marsa podpirala, da se vrnete v zadnje pretekle dogodke, ki so se zgodili v vašem življenju, da jih ponovno predelate in dobro pregledate svoje cilje. Spremembe, ki jih boste naredili zdaj, bodo izboljšale vaše delovanje v prihodnosti. Ne vrzite še puške v koruzo, počakajte, vzemite si čas in delajte na sebi. Vedite, da še vedno morate kaliti svoja semena s Potrpežljivostjo, zalivajte jih s Hvaležnostjo in hranite z Ljubeznijo.

Lunarni cikel je val ustvarjanja, ki prinaša izpolnitev, seveda takrat, ko je luna polna.

In še to: Vsaka Polna luna prinaša razodetje in možnosti za zdravljenje telesa, uma in duha. Luna je od koder prihaja Mati, ki kaže Luč duhovnega Sonca, da bi spodbudila podporo, zaščito in prinesla na svet semena ustvarjanja. Polna luna je kot vrč, ki zliva na rano eliksir. Vsa ta energija, pa traja še tri dni po dnevu ob polni luni.

Vzemite si čas zase… odmik in globok čas za razmislek…

Mir in ravnotežje, globoko dihanje, meditacija, joga, glasba in ples so pomoč za prejemanje blagoslovov iz nebes. Čas vas podpira, da meditirate, molite in pišete priprošnje skozi hvaležnost tukaj in zdaj.

Energije v času veska – svete polne lune v Škorpijonu – vas pri temu izjemno podirajo. Vera je tista, ki pospeši vaše molitve in prošnje, ko prosite in se obračate po pomoč. Molitev je takrat, ko se pogovarjate z nebesi.

Meditacija pa je takrat, ko poslušate, kaj vam dajo kot odgovor. Jasna namera je ključna energija, ki vas vodi do željenega rezultata, da ste uslišani. Torej… naj se zgodi vaša volja. Tako naj bo.

  • Članki
Polna luna in kaj nam prinaša... 7
»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij
Dogodki za 3 junij
Dogodki za 4 junij