Išči
Generic filters
Melita Kuhar – Svetovalnica
Melita Kuhar – Svetovalnica

Melita Kuhar – Svetovalnica Preverjeno

Prvi korak reševanja problema je priznanje, da imamo problem

Ocene

Predstavitev

V obdobju karantene delam online preko skypa. Predhodno mi prosim pišite na info@svetovalnica.si ali pokličite na 031 666 168, da se zmenimo za termin.

V Svetovalnici ni tabu tem, zato ste vabljeni vsi, ki ste se znašli v zanki iskanja rešitve za bolj zdrav in pozitiven odnos do sebe in svojega razmerja z zakoncem, partnerjem, otrokom ali mladostnikom.

Pri mojem svetovalnem delu se bolj osredotočam na »tukaj in zdaj« ter na prihodnost kot pa na preteklost »tam in takrat«. Pomagam vam najti vaše močne strani in jih poskušam učinkovito uporabiti. Postavili si bomo cilje, katerim bomo sledili in kateri bodo vodili naše delo. Med našimi srečanji boste kdaj dobili tudi »domačo nalogo«. Do vsake stranke imam individualen pristop. To je zato, ker sem pozorna na potrebe vsakega človeka posebej in svetujem glede na njegove probleme, potrebe in samo osebnost ter zato tudi moj pristop prilagodim. Pri zakonskem svetovanju bo naše delo skupaj obsegalo pogovore o »težkih« temah, poudarek bo na komunikaciji med partnerjema, za boljše razumevanje vaših trenutnih problemov se bomo med drugim posvetili tudi spoznavanju vašega in partnerjevega otroštva ter družinskega ozadja.

Vloga svetovalca je v tem, da nudi pomoč stranki, da prepozna, ozavesti in predela vsebine ter čutenja, ki so jih pripeljala v stisko. S tem posameznik lažje razume vzroke in posledice svojih težav. Cilj svetovanja je med drugim tudi ta, da se lahko partnerja ali člani družine odkrito pogovarjajo, da sproščeno izražajo svoje občutke, čustva in stiske ter se počutijo varno in sprejeto. Pomembno se je zavedati lastnih čustev. S svetovanjem pomagam razčistiti z življenjskimi izkušnjami, ki nas blokirajo pri zdravem in osrečujočem odnosu s partnerjem ali v družini.

Vloga svetovalca ni dajati enostranske rešitve problema stranki temveč pomagati iskati metode, tehnike in vsebine, ki pripeljejo posameznika do tega, da se zave pomembnosti vložka lastne volje, želje, časa in energije v to, da se začnejo odpletati niti težav, v katerih se je znašel. Brez investiranega truda je težko pričakovati ustrezne rezultate.

Uspešnost svetovalnega procesa je odvisna predvsem od pripravljenosti posameznika za delo na sebi in sprejemanja odgovornosti za sebe.

Posvetila se bom vašemu problemu, vas poslušala, nudila čustveno podporo in delala na ozaveščanju vzrokov, ki so pripeljali do trenutne situacije. S toplim, neočitajočim pristopom poskušam narediti vsako srečanje kar najbolj produktivno.

V Svetovalnico ste vabljeni tudi mladostniki in otroci, ki doživljate stisko zaradi nezdravega družinskega okolja, ki so ga povzročila nesoglasja med staršema ter ne veste kam po prijazen in strokoven nasvet.

Mnogo parov in posameznikov se sooča s težavami na področju spolnosti na neki točki svojega življenja. V svetovalnici vam svetujem kako jih razumeti, sprejeti, razrešiti in ni potrebno, da bi vam ob tem bilo kakorkoli nerodno. Tu sem, da vam pomagam.

Slike