https://pixabay.com/  - woman-565127__340

Pralni stroji, ki mislijo, da so bitja

OnLine ključ do dušeOnLine ključ do dušeOnLine ključ do duše
OGLAS

Neprebujeni živi v svetu objektov. Sam zase misli, da je objekt oziroma dve orodji, um in telo. Tudi za druge je prepričan, da so objekti. Ker so objekti vse, kar pozna, je na njih zelo navezan in od njih zelo odvisen. V sebi je prazen in šele z objektom, drugo osebo ali in predmetom se počuti nekako bolj polnega. Objekte nujno potrebuje, da ima njegovo življenje sploh kakšen smisel.

Pralni stroji, ki mislijo, da so bitja 1

Neprebujeni brez drugih kot objektov ne morejo obstajati kot vsaj navidezni subjekti (mislijo, da so »igralci«, čeprav so še vloge), zato so odvisni njih, saj jih šele ti vzpostavljajo in osmišljajo. Bog, mati, zastava:) Ali Oče, Sin in Sveti Duh:)

Neprebujeni ne uporabljajo drugih kot/in objektov le zato, da se od njih ločujejo in razlikujejo, temveč tudi za naučeno in že skoraj samodejno družbeno strukturiranje in hierarhiziranje na Pomembne in Uboge. Takoj, ko jih opazijo, se z njim primerjajo in avtomatično uvrstijo na lestvico. Nad, pod ali tu nekje.

Temeljni vprašanji pri tem sta, kako se lahko z njimi povežejo in jih čim bolje izkoristijo. Ali čim prej odidejo in preprečijo možnost, da bi drugi izkoristili njih:)

To počnejo Pomembni, ki mislijo, da so več vredni od drugih in da imajo pravico, da izkoriščajo druge in da jim morajo ti še služiti, in Ubogi, ki mislijo, da so manj vredni od drugih in da imajo pravico, da izkoriščajo druge in da jim morajo ti še služiti:)

Oboji izkoriščajo druge, le da vsaki na svoj način. Pomembni z podrejanjem drugih – nastopijo kot močnejši in prisilijo druge, da jim strežejo. Ubogi z nadrejanjem drugih – naredijo se nemočne in prisilijo druge, da jim strežejo.

Neprebujeno življenje je tako eno smo učenje manipuliranja z drugimi osebami kot objekti. Kako ga opaziti, kako se mu približati, ga osvojiti, prisvojiti, o-lastniniti in izkoriščati.

Za prvi takšen objekt uporabijo mamo, na kateri se tudi učijo temeljnih veščin izkoriščanja objekta. Tudi očeta.

Potem dojamejo, da imajo tudi lastno telo, ki ga takoj prekvalificirajo v objekt in ga začnejo izkoriščati za lastni užitek v uživanju ali v trpljenju.

Potem imajo za objekte še vse druge in vse drugo. Objekti so pomembni za preživetje, zato si jih je treba izboriti, vzeti, tudi ukrasti, kupiti, dobiti in imeti, kontrolirati in izkoriščati – ženske, delavce, nafto, denar. Takšni objekti so lahko tudi misli, čustva in predstave.

Na drugi strani zavedanja prebujeni ne živijo izven sebe in niso vezani na objekte, od katerih bi bilo odvisno njihovo počutje, mišljenje in delovanje. Njihovo osnovno in stalno stanje je Čisto Zavedanje kot podlaga, na kateri s sočasnim celovitim zavedanjem in omejeno pozornostjo, ki sta postali en Pogled, zaznavajo, opazujejo in obravnavajo objekte.

Od objektov niso odvisni in ti ne vplivajo na njihovo temeljno stanje Čistega Zavedanja. To je tako ali tako samo po sebi stalno in nespremenljivo. Zato so prebujeni stabilni, in to ne glede na dogajanje okrog njih.

Zunanje okoliščine lahko tudi z vplivanjem na fizično telo – temperatura, napori in poškodbe – razburkajo čustveno telo, a prebujeni vseeno ostane buden in v istem stanju Čistega Zavedanja. To je nedotakljivo, tako da je prebujeni ne glede na zunanje okoliščine in dogajanje v čustvenem in fizičnem telesu stalno v notranjem Miru.

Neprebujeni so s svojim omejenim zavedanjem, ki je skrčeno na pozornost, odvisni od zunanjih in notranjih objektov, kot so na primer misli, ideje in fantazije. Neprebujeni živijo v nujni povezavi z objekti, saj brez njih ne obstajajo. Brez objektov jih ni, saj brez njih ne morejo imeti osebne in družbene identitete.

Pralni stroji, ki mislijo, da so bitja 2

Sami so prazni in brez smisla in šele z objektnimi identitetami si ustvarjajo začasne in stalno se spreminjajoče identitete vloge. Večino življenja porabijo ravno za stalno iskanje, povezovanje in razvezovanje z objekti in s tem stalno spreminjanje identitete ter s tem ideje o tem, kdo so. Tako so popolnoma odvisni od zunanjih identifikatorjev kot lastnosti objektov.

Ti identifikatorji ali po domače brandi, izdelki in storitve so seveda vrednostno in hierarhizirano organizirani po kapitalističnem tržnem merilu Pomembnosti in Ubogosti.

Kolikor imajo objektov – tako zunanjih statusov, zvez in predmetov, ter notranjih fantazij o svoji Pomembnosti ali Ubogosti, toliko jih je in toliko so (ne)vredni.

Ker se stalno istovetijo s tržnimi identifikatorji, ki se s trendi stalno spreminjajo, so neprebujeni le začasna bitja kot sezonske muhe eno-modnice. Njihove identitete se z novo kolekcijo pojavijo, so nekaj časa moderne, potem zastarajo in zgubijo vso vrednost.

Razen plemiških, ki z leti še dobijo na veljavi, tako kot oldtimerji:)

Pralni stroji, ki mislijo, da so bitja 3

Neprebujeni so kot lutke v izložbah, ki jih počloveči šele obleka, ki naredi človeka. Sami po sebi so brez-smiselni in so le obešalniki za instant identitete. Zato jim je imidž tako pomemben, saj je imidž vse, kar so. Le površina in le videz.

Neprebujeni z omejenim zavedanjem, ki je zoženo na nemirno in stalno preskakujočo pozornost v lovu na objekte, tudi sebe gledajo s pozornostjo. Tudi sami sebi so le še en objekt – telo in zbirka identifikatorjev. Lastnosti tržnih znamk, brandov, so tudi njihove osebne lastnosti, kot so prepoznavnost, slavnost in popularnost, in njihove trenutne tržne vrednosti.

Po novem tudi število všečkov in sledilcev, ki jih po grdi kapitalistični navadi takoj prevajajo v denar ali po domače kapitalizirajo:)

Šele ko se oblečejo v obleko imidža, se počutijo samozavestne, močne in Pomembne. Zato imajo tako radi uniforme kot obleke moči. Uniforma govori sama zase. Tista z višjimi oznakami ukazuje, tista z nižjimi ali brez izvršuje voljo avtoritete. Zato vojaki, policisti in gasilci na civile gledajo kot na nekaj manj, saj so izven sistema moči in so jim kot takšni avtomatično podrejeni. Enako velja tudi za bogataše, saj je kapital njihova bleščeča Uniforma:), s katero gledajo na golo in boso revno rajo.

Neprebujeni s pozornostjo pregleduje druge kot objekte in ocenjuje njihovo vrednost. Ali je objekt njegove pozornosti sploh plen, je užiten, ali nevaren. S pozornostjo pregleduje, kako bi z objektom lahko zadovoljil svoje potrebe ali in želje. Za tu ali za domov, za takoj ali za kasneje.

Morda ga šele objekt spomne na staro željo ali potrebo, ali si z njim izbere novo. »Sigurno ga potrebujem, ne vem pa še točno, zakaj ga rabim.«

Razumljivo je, da pozornost bolj privlačijo objekti, za katere mislimo, da bi nas lahko zadovoljili. Seveda je to odvisno tudi od aktualnosti potreb. Ko se na primer najemo, hrano pospravimo, saj nas ne privlači več.

Moč privlačnosti obenem govori tudi o hitrosti vživljanja in spozabe. Posameznik se poistoveti z objektom ali z občutki, ki jih ta obljublja. Več ponuja, hitreje se zlije z objektom in spozabi v njem. Zato sta alkohol in droga idealna objekt, saj se neprebujeni, ki je že tako nezaveden, v njiju raztopi brez ostanka in se premeni v omamo samo. Ali po domače, zadane se ga in postane Zadetek:)

Neprebujeni so v sebi prazni, saj se ne zavedajo Čistega Zavedanja kot lastne Biti. Šele ko se ga zadenejo, začutijo nekaj konkretnega v sebi. Ko so zadeti, omamljeni ali pijani, še raje oboje, se čutijo bolj močne, pogumne in Pomembne. Zato tudi uporabljajo to lažno polnilo, da se vsaj umetno in začasno napolnijo z nečim konkretnim. Vseeno jim je, da sta alkohol in droga strupeni, škodljivi in uničujoči, saj jih zanima le Zadetek, ki je za njih zelo pozitiven. Ta Zadetek je njihov lažni občutek Idealnega Jaza, zato so tako odvisni od njega.

Zadetek z veliko začetnico je njihova lažna bit. Zato je njihovo treznenje tako neprijetno, saj se iz lažne ekstaze znova vračajo v praznino, nesmisel in bedo nezavedanja:) In zato se jim tako mudi, da se ga znova pribijejo. Žebelj se z žebljem zabija:)

Dragi prijatelji, predlagam vam, da opustite vaše delne osebnosti kot lažno Ego identiteto in vse njihove objekte kot polnila in mašila za identitetno praznino. Ko se boste prebudili in zavedli Čistega Zavedanja, boste navdušeni nad svojo Polnostjo in Čudovitostjo.

To je del poglavja Pralni stroji, ki mislijo, da so bitja iz 2. knjige Pisma Palkijem Sporočila mojim prijateljem na drugem planetu.

Kot člani knjižnice si lahko vse tri dele sposodite na: TUKAJ

Na istem naslovu dobite tudi brezplačno knjigo Vi niste vaš um Vi ste Čudovito Bitje Čistega Zavedanja.

Vse najboljše za vse.

Senad Dizdarević

  • Zadnje objave
Po izobrazbi sem diplomirani novinar. Več let sem delal kot copywriter, pisec in urednik oglaševalskih akcij v različnih agencijah, še dlje pa kot samostojni avtor oglaševalskih projektov. Tudi to je bilo namenjeno mojemu inkarnantu, a mi je vseeno všeč:)
V opoju narcisaV opoju narcisaV opoju narcisa

PodobneObjave

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni dogodek

Zadnje objave

Izpostavljamo

Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Društvo Pesem duše

Društvo Pesem duše

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Joe DispenzaJoe DispenzaJoe Dispenza
Deli to s prijateljem