Inergetix CoRe™ sistem

Princip dinamičnega labilnega ravnovesja

Princip dinamičnega labilnega ravnovesja – DLE (Dynamic Labile Equilibirium) je dr.Kiran Schmidt odkril leta 2004.

Dinamično labilno ravnovesja ali DLE je stanje uravnoteženih nasprotij: prožnost in moč, pozornost in odprtost za trenutek. DLE je koncept, ki opisuje vse, kar obstaja in sicer na način, da sta vedno potrebni dve polarnosti oz. dve nasprotujoči si sili. DLE je dinamično medsebojno prepletanje med silami, ki uravnovešajo in med silami, ki spreminjajo / ustvarjajo.

Zelo dobra opredelitev DLE je tudi »biti v sedanjem trenutku« – to je stanje, ko ne veste, kaj se bo zgodilo, ne razmišljate o času (preteklost, prihodnost), ne razmišljate na način:«Nočem, da se nekaj zgodi na ta način«. DLE lahko definiramo tudi kot »biti v sredini«.

V stanju DLE imate povečano zaznavo vtisov, povezav, majhnih sprememb.. V tem stanju lahko vidite multidimenzionalnost bolezni in neravnovesja, vidite lahko preko konceptov časa/prostora in vzroka/učinka.

V stanju DLE lahko normalno funkcioniramo tudi v vsakdanjem življenju, ob vsakdanjih opravkih. Običajno pa ljudje v življenju iščemo stabilnost, ki ni stanje dinamičnega, spreminjajočega se ravnovesja.

Neravnovesje v življenju kaže na to, da nismo v stanju DLE. V resnici je namreč naše zdravje odvisno od zmožnosti biti v DLE stanju, ker je to stanje osnova življenja, da nam občutek, da smo živi in živahni. Otroci znajo biti v stanju DLE, z leti pa se zmožnost biti v tem stanju zmanjšuje, ker si želimo vedno več varnosti in stabilnosti, to pa nas pelje v stanje bolezni.

Sistem Inergetix CoRe™ deluje na osnovi DLE generatorja in če želimo ta sistem razumeti, moramo spustiti DLE v svoje življenje. Večina ljudi težko sprejme koncept DLE, ker je za razumevanje potrebno imeti odprte oči in ušesa – ne obstajajo recepti, navodila, pravila, principi… Če želimo polno živeti v tem trenutku, moramo biti pripravljeni na to, da se stalno sprašujemo o svojem resničnem znanju, mnenju, teorijah, verovanju…

DLE stanje je osrednja ideja za filozofijo Inergetix CoRe™ sistema in je most do informacijskih ravni človeka.

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !