Rak zaradi virusov v govedini?

Ljudje, ki pogosto uživajo rdeče meso, so izpostavljeni večjemu tveganju, da zbolijo za rakom na debelem črevesu. Povečana je tudi nevarnost, da zbolijo za rakom na prsih, trebušni slinavki in pljučih. Zakaj? Nobelovega nagrajenca Haralda zur Hausena so raziskave opozorile na viruse v mesu.

Dokazano je, da pri pečenju mesa nastajajo snovi, ki so kemični povzročitelji raka. Že v mesu samem so virusi, ki lahko pri ljudeh povzročijo celične spremembe. Harald zur Hausen pravi, da lahko poliomavirusi temperaturo 80 stopinj Celzija prenašajo pol ure, notranjost zrezka pa ne preseže 50-70 stopinj Celzija. Opozarja, da je rizični dejavnik lahko tudi kravje mleko, saj takšni virusi preživijo pasterizacijo.

Vir: ZEIT online, 25. 5. 2010
Vir: revija Osvoboditev živali, december 2010

foto:  Freedigitalphotos

O Društvo za osvoboditev živali

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je prostovoljna in nepridobitna organizacija, ki se bori za boljši položaj živali. Prizadeva si za uveljavljanje pravic živali v Ustavi in predpisih ter v praksi tako, da bi lahko živali živele življenje, ki je primerno njihovi vrsti, svobodno in v miru ter brez strahu, da jih bo kdo preganjal, mučil ali ubil.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: