Retrogradni Merkur in oktobrski mrki

V oktobru se še zadnjič gibanje Merkurja obrne v retrogradno stanje. Kadar je Merkur retrograden, se začne obdobje manjše »zmešnjave«, saj se lahko dogaja vse »neMogoče«… to, da nekatere zadeve, dogovori ali projekti, ki so sprva izgledali tako obetavni, se na koncu lahko tako strašansko zapletejo ali zavlečejo… no lahko se celo zgodi, da iz njih na koncu ne nastane nič.

Faza retrogradnosti pri Merkurju nas doleti dvakrat ali trikrat na leto, ko lahko mnoge dobesedno »spravi ob pamet«… zamude, odpovedi, zastoji vseh vrst in kaos v prometu, lahko nesreče, nejasna komunikacija, zapleti, odpovedi tehničnih strojev, računalnikov, okvare vseh vrst… zato nikar ne kupujte stanovanja, novega avtomobila, ne podpisujte poslovnih pogodb ali ne sklepajte trajnih partnerstev pod tem vplivom… kajti na koncu se lahko iz vsega tega izcimi, en lep »prazen nič«.

V astrologiji se uporablja pojem retrogradno gibanje, katerega pomen si ga lahko razložimo iz latinščine: »re«, pomeni nazaj, v prejšnjo stanje, nasproti  in »grad« pomeni stopnja, bližanje in stojišče. Ko rečemo, da je planet retrograden, mislimo s tem, da se planet v prvi fazi za nekaj časa ustavi, ko pravimo, da je stacionaren, nato sledi gibanje v nasprotno smer, ki je faza retrogradnosti in tik preden potuje zopet normalno, se »obrne nazaj« govorimo o direktni fazi.  Če gledamo  ta retrograden premik iz Zemlje, je to le navidezen premik oziroma obrat. V bistvu se planet ne premika nazaj, ampak potuje v obliki elipse naprej in nazaj, ker je pa tak premik neobičajen, so ta pojav astronomi in astrologi poimenovali s pojmom »retrogradnost«. To pride zaradi vsakokratnega obhodnega tira planeta na Zemljo. V tabeli o stanju planetov, torej v efemeridah, je retrogradno stanje planetov označeno z veliko črko R. Morda boste ob pogledu vaše natalne karte tudi našli to črko R poleg katerega izmed vaših planetov, pod pogojem seveda, da je bil ob rojstvu, eden od vaših planetov retrograden.

[pullquote]Pomen retrogradnosti… je upočasnjeno delovanje.[/pullquote]

V oktobru se, v času obeh mrkov, obrne v retrogradno gibanje še planet Merkur, ki je vladar komunikacije, povezovanja in poslovanja. V tem stanju ostaja vse do 25. oktobra 2014. Tokrat bo proces ponotranjen, poglobljen, kar pomeni, da se vas bo veliko bolj dotaknil na osebni ravni… situacije s katerimi se soočate, jih razRešujete ali spravljate v red svoje življenje, boste lahko doživeli na zelo osebni ravni. Prav procesi drugih ljudi, s katerimi se bodo soočali, službene zadeve in druga neravnovesja, bi se vas lahko dotaknila zelo osebno. Mnogi bi lahko ponovno podvomili marsikatero gospodarsko, politično, etično ali socialno vprašanje… ponovno se boste spraševali »ali je svet nor, ste morda vi?«… kot tudi to, »da nič več ne razumete, kaj se dogaja in zakaj prav vam.«

Zdaj se boste soočali z Izgubami ali z Dobitki… odvisno je seveda od tega, kako »pridni« ste bili ob prvem valu in kako dobro ste se lekcij naUčili, odpustili stare vzorce in kaj ste Pridobili skozi prakticiranje Hvaležnosti, Ponižnosti in skozi Sodelovanje, čez poletje.

Vse, kar morate vedeti v letu 2014 je,

da je to leto učenja o sebi skozi

Sodelovanje, Sočutje in vzpostavljanja Harmonije.

Prav slednja bo izziv meseca oktobra.

Vladavina retrogradnega Merkurja se bo začela v nedeljo, 5. oktobra, v vodnem Škorpijonu, ko bodo vaše misli ostre in prodorne, razmišljali boste sumničavo, stvarem boste skušamo priti do dna, ukvarjali se boste z ozadji stvari, pretirano se bi lahko poglabljali v stvari, odnose…  in na vsak način boste iskali nek »črn scenarij«. Veliko bo neke tenzije v vas in okoli vas… še posebej ker bo to tudi čas okoli Polne lune in prvega mrka – Lunin mrk, ki bo sprožil ponovno proses, ko bo aktiviral val nezavednega na plan…. Karkoli bi se vam znalo dogajati, bi lahko prišli do zaključkov ali sodb, ki pa roko na srce, bi znale biti zelo ostre in neprizanesljive. Res vročim razpravam se raje izognite, saj ne bo nihče hotel popustiti, v pogovorih pa bi znali postati zelo hitro provokativni. Opazujte tudi to, kako boste vi in ljudje okoli vas imeli neko neustavljivo potrebo po dominiranju, kajti prav Škorpijon si nasploh želi nad vsem imeti več Nadzora in Kontrole. Dobra plat pa bo, da boste v temu obdobju imeli zelo močno intuicijo in prodoren um.  Če je vaše delo raziskovalne narave, potem vas bo ta čas izjemno podpiral.

10. oktobra, pa se proces nadaljuje v zračni Tehtnici, kar pomeni, da boste rojeni v zračnem znamenju še dodatno imeli oteškočen proces razmišljanja, komunikacije, povezovanja, saj vas bo še dodatno medlo, ko bo preklapljal proces iz čustvenega na miselni nivo. To obdobje je za odnose lahko sicer zelo harmonično in prijetno. Veliko bolje boste vse skupaj prenašali kot začetne dni, ko je bil še v Škorpijonu, bolj ali manj boste dobre volje,  vaše debate bodo bolj blage, brez ostrih besed ali glasnega prerekanja, vaše sodbe pa bodo veliko bolj mile. Zanimala vas bo samo pravica, zanimali vas bodo tudi vsi drugi možni zorni koti, tolerantnejši in bolj boste v odnosih. Radi se boste družili, predvsem bi vas v tem obdobju lahko zanimali umetniški in podobni ambienti. To je zelo dobro obdobje za vpogled v zveze in partnerstev takih in drugačnih vrst.

Če stvari niste urejali… bo to čas, ko se boste zalotili, da ne misli, ne čustveni odzivi ne bodo delovali v skladu z vašimi namerami… Ego bo iztiril čisto »naPolno«. Urediti boste morali svoje misli, svoja čutenja in biti dosledni pri svojih naslednjih korakih. Prišel bo čas zloma… ali pa vstajenja.

[pullquote]V tem času vam bodo red, jasnost in ravnotežje vse bolj pomembni.[/pullquote]

Iluzij, razočaranj in varanja samega sebe ne boste mogli več prenašati, prav tako boste to težko prenašali pri drugih. Ponovno boste osvojili pravico, resnico in pristnost. Želeli si boste Miru… zato boste vse delali v smeri da se rešite kaotičnih ljudi, odnosov, situacij in okolja.

Lunin mrk, ki bo v sredo 8. oktobra, bo na plan prinesel vse nerešene stvari iz preteklosti v sedanjost, Sončev mrk, ki se aktivira 14 dni zatem, pa bo prinesel vaš fokus in želje v sedanjost, da preverite je to res to kar hočete… in bo čas da uskladite svoje želje z realnimi zmožnostmi..

Mrki ali eklipse močno vplivajo na naš osebni in duhovni razvoj, kot tudi na življenje samo. Sončevi mrki so zelo » k sebi« usmerjeni v njihovih vplivih, medtem, ko so Lunini mrki bolj notranje prebujajoča se energija drugih, ki so okoli nas. Lunini mrki so lahko zelo čustveni, veliko bolj kot Sončni mrki. Velja omeniti tudi to, da vedno nastopata v »paru« v smislu zaporedja eklips oziroma mrkov. Vsakokrat pride najmanj en Sončni mrk in en Lunin mrk, vpliv, ki pa ga sproži, se lahko pogosto kaže v spremembah.

Pomembno pa je tudi to  ali se pojavi Lunin mrk pred Sončevim ali obratno, kajti vse to lahko zagotovi dodatno energijo za vas, ko se proces aktivira. Prvi od mrkov v zaporedju je vedno priprava, ko lahko rečemo, da nekako izvabi prvo reakcijo za akcijo. Naslednji mrk, pa  postane reakcijska faza.

Vpliv Luninega mrka se odraža predvsem na naših energestkih stanjih in počutju, saj je v tem času čustveno stanje poudarjeno v vaših željah, saj se na vse veliko bolj odzovete. V fazi, ko sledi obdobje »med obema mrkoma«,  ko Lunin sledi Sončnemu mrku, takrat lahko izkusite več »čustvenih izpadov«, kot posledico vaše potrebe, da se odzovemo.

Sončev mrk ali Solarna eklipsa se pojavi , ko je Luna točno med Soncem in Zemljo in s tem zakriva sončne žarke, da nas dosežejo. To se lahko pojavi samo v fazi prazne Lune. Odziv na sončev mrk je tako fizičen, kot psihičen. Nič nenavadnega ni da se v tem času mnogi zavedajo, da je nekaj v »zraku«, saj Sončev mrk poudari pozornosti na sebe. Precej pogosto se dogaja, da si v tej fazi želite vedeti, »Kako pridobiti njega / njo, da me bo imel rad?«. Še bolj tehtno vprašanje bo: »Ali sem si sploh všeč jaz, takšen kot sem?« Sončev mrk je lahko tudi kazatelj na začetek Novega obdobja v vašem življenju, saj vam lahko pomaga, da se preusmerite in se za nekaj časa fokusirate, na področje v vašem življenju, ki morda potrebuje posebno pozornost ali spremembo. Medtem, ko je vašo pozornost usmerjena na določeno področje vašega življenja, je to skoraj kot »samo-pomoč« orodje, ki lahko prispeva k razvoju moči vaše osebnosti.

[pullquote]Mrk bo tokrat ponovno zaTresel karmično os…  Aktivacija osi Tehtnica – Oven, bo s svojim drugim valom potisnila ven dinamiko razReševanja.[/pullquote]

Z aprilskim luninim mrkom, se je karmična os Tehtnica – Oven aktivirala prvič. Prvi val je potisnil odnose ponovno v ospredje, z razliko, da so pod drobnogledom zdaj vrednote v odnosih, sodelovanje in delo v skupno dobro…  Zdaj bi se vam celo odločitve, ki ste jih sprejeli januarja 2012, kar dobro maščevale, predvsem, če ste jih naredili prenaglo in niste prej resnično dobro in modro premislili, kajti soočali ste se s še  večjimi izgubami. Ta čas vam je pravzaprav sporočal, da je pomembno, da se naUčite biti popolnoma Prazni v smislu… da ste v Trenutku!

Drugi val se aktivira z oktobrsko Polno Luno, ko je Lunin mrk, 8. oktobra  2014… ko bo vse prekle neRešene stvari ponovno potisnil v zavedni del… retrogradni Merkur v Škorpijonu, pa bo stvari poglobil, ponotranjil in največji izziv v odnosih vam bo prinesel prav dramski trikotnik, ko boste v dani situaciji s katero se boste soočali, lahko odigrali eno ali pa kar vse 3 vloge: Reševalca, Žrtev in Preganjalca…

In kako boste Preganjalca, Reševalca in Žrtev prepoznali v igri?

Ko se boste znašli v sitacijah Preganjalca... se bodo stvari vrtele nekako takole…

»To imam za zahvalo, po vsem, kar sem dobrega naredila za tebe?!«

Izstopite iz igre in Opazujte… opazujte kaj počnete vi! Če se boste znašli v situaciji Reševalca… pa bo igra vodila nekako takole…

»Samo ti me lahko razumeš.« ali pa  »Kadarkoli me boš rabil-a, bom tu.«

No, in ko se bo ubogi »jaz« pribil na križ, govoril o »fer playu«… se bo aktivirala Žrtev…

»Nimam izbire. Ujet-a sem. To ni fer! Tak-a pač sem. On-a je kriv-a! Razočaral-a si me!«

RAZREŠUJTE stvari v življenju!

To vas pelje iz »karmičnega« kolesja »jaz, jaz, jaz«… Pojasnite, komunicirajte, učite se, pojdite po nasvet, sprašujte toliko časa, dokler ne boste dobili odgovora in ga tudi razumeli… ne bojte se znanja, učenja in modrosti… drugih… to vas vodi k izpolnitvi »darme«.

Ta koktajl »retrogradno-mrčnih energij« vas nagovarja za močno introspekcijo in vpogled vase… celo leto že nekaj »postavljate, sestavljate in spreminjate«… vseeno pa naredite Vse, da bi se izognili nekaterim scenarijem, kot so…

Drama skozi komunikacijo – Vedno Razmislite predno govorite in ukrepate –  veliko bo nesporazumov v komunikaciji, pazite in »ne obrekujete in ne klevetajte drugih«, bumerang je lahko precej boleč… kar dajete od sebe, se vam bo vrnilo nazaj.

Letargija – občutek, kot da ste nekje obtičali?  – Občutek »izgorelosti« –  Ali ste morda samo popolnoma »odzemljeni« od svoje Realnosti in še vedno »bežite od nečesa«, s čimer se ne morete soočiti?… poskrbite za Telo, začnite se gibati, pazite kaj vnašate v svoje telo, kaj jeste, mislite in kako se odzivate ter se razstrupite na vseh nivojih. Detox uma, emocij in telesa.

Depresija – je samo posledica neizraženih emocij kot so jeza, žalost… – popolna energetska izpitost. Ključ je Odpuščanje.  – Začnite živeti v Tukaj in Zdaj.  Prepoznajte svoje blagoslove, da vse, kar iščete že imate… v Sebi! Torej… najdite najprej sebe.

Samopomilovanje – Destruktivno delovanje – skozi misli, dejanja in izražanje svojih čustev. Izstopite iz vloge žrtve – mučenika. Prevzemite Odgovornost.

[pullquote]Svoje energije nikar ne razmetavajte… Uporabljajte jo modro![/pullquote]

In ker vas energije Nove Realnosti vodijo zdaj skozi cikel razReševanja, se osredotočajte zdaj na:

Hvaležnost – bodite hvaležni, za vse kar je bilo, kar je in kar bo, s tem odpirate svoje Srce, ki povezuje Kozmični in Zemeljski tok, s tem pa ste v harmoniji s sabo in drugimi

Meditacijo –  meditirajte vsak dan in Osredotočite se na Radost, Mir in Ljubezen – meditacija je povezovanje z vašim Duhom, z vašo resnično Esenco, skozi Enost vsega kar Ste in kar Je.

Bodite fizično aktivni – začnite hoditi na sprehode, pojdite ven iz hiše, uživajte v naravi in obiskujte se s prijatelji, telovadite, začnite z jogo, …  – fizična aktivnost bo ojačala vašo »posodo« – telo, ta pa vam bo omogočilo sidranje energij na višjo raven

Zavestna manifestacija – naredite seznam pozitivnih ciljev, ki jih želite manifestirati in se začnite fokusirati na njih. Ta energija je zdaj še posebej polna življenjske sile, zlasti v fazah naraščajoče Lune, ob Polni Luni.

Ljubezen – dajte Ljubezen najprej sebi, da bi jo lahko dobili od drugih. Svojo ljubezen lahko samo Delite z drugimi… »na koncu šteje le, koliko časa v življenju ste Ljubili in bili Ljubljeni… Ljubite!«

Upočasnite svoj tempo in RAZREŠUJTE! Šele nato,  Delujte.

Shana Flogie

O Shana Flogie

»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili. Hodimo skupaj, po duhovni poti v praktičnih čevljih. «

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: