Išči
Generic filters
Merkur se 31.10.2019 obrne v retrogradno gibanje

Merkur se 31.10.2019 obrne v retrogradno gibanje

Spremljaj objave: Uršula Zakrajšek
X

Spremljaj objave: Uršula Zakrajšek

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Merkur se 31.10.2019 obrne v retrogradno gibanje 7Merkur se 31.10.2019 obrne v retrogradno gibanje 7Merkur se 31.10.2019 obrne v retrogradno gibanje 7

VEDSKA ASTROLOGIJA – JYOTISH

Merkur, ki je v prvi vrsti planet komunikacije, torej vsega, kar je povezanega z govorom (poslušanje, debatiranje, govorjenje, pogajanje, dogovori, branje, učenje), pa tudi posla (prodaje in nakupovanja, uradnih pogodb, založništva in trgovine, sporazumov v poslu, posojil in oporok ter drugim podobnim poslom) se bo obrnil v retrogradno, to je navidezno gibanje v času od 31.10.2019 pa vse do 20.11.2019.

Retrograden bo najprej bival v znamenju škorpijona, kasneje pa se bo premaknil v znamenje tehtnice. Tako se bo na začetku v družil z Jupitrom v škorpijonu do 4. 11., ker se po tem datumu Jupiter premakne v strelca, z Venero pa do 7. 11., ko se bo Merkur premaknil nazaj v tehtnico, Venera pa bo ostala v znamenju škorpijona. V tehtnici se bo družil s Soncem, kateremu se bo 10.11. pridružil še Mars. Sonce se bo 16.11. prestavilo v škorpijona in retrogradni Merkur bo ostal s Marsom vse do konca svoje retrogradnosti, torej do 20.11.2019.

V času retrogradnosti nam bo lahko zagodel v vsem, kar je povezano s komunikacijo in govorom, pa seveda s posli, kajti Merkur zelo vpliva na naše razumevanje stvari, kar lahko privede do nesporazumov, zavlačevanja in zamud ter ovir na teh področjih.

Pomeni, da bomo mogoče v tem času koga narobe razumeli ali pa on nas. Ker Merkur vpliva tudi na urejanje, se tudi tukaj lahko pojavijo zastoji in nepredvidljivi nesporazumi. Zastoji, okvare in zamude pa se lahko pojavijo tudi v prometu, na potovanjih, pri pošti in tehniki, saj Merkurja povezujemo tudi s temi področji.

V tem času se tako svetuje, da ne sprejemate pomembnih odločitev, saj se bodo okoliščine nepričakovano spreminjale in stvari ne bodo šle po načrtih. Svetuje se vam tudi, da ne podpisujete pogodb in pisnih dogovorov ali pa posojil in oporok, ker se bodo stvari zagotovo zapletle in se ne bo izteklo vam v prid. Ne dogovarjajte se za pomembne posle ali prodajo, ker se ljudje ne bodo držali dane besede ali pa vas bodo vodili za nos. Tudi ne kupujte računalnikov ali druge tehnike, ker vam kasneje ne bodo delali tako kot bi morali ali pa vam zaradi pomanjkljivosti ali nepravilnega delovanja ne bodo več všeč. Prav tako ne kupujte avtomobila ali pa nepremičnine, ker bi to lahko obžalovali. Ne sklepajte novih vez ne zasebno in ne poslovno ter ne začenjajte novih projektov. Če je le možno se izognite potovanj ter počakajte z začetkom službe, posla, izdajo knjige, oglaševalske kampanje, revije ali spletne strani. Izogibajte se tudi ne nujnim operacijam.

Če se boste vseeno odločili za kakšno tako stvar, ki je zgoraj navedena, v času retrogradnega Merkurja, pričakujte nepričakovano. Pričakujte, da se ne bo končalo tako, kot ste si zamislili in stvari raje dvakrat preverite. Povečane so namreč možnosti napak, pozabljivosti, nesporazumov, ovir in zastojev.

Merkur bo najprej prehajal astrološki znak škorpijona, kjer bo čutil vpliv Marsa, ki škorpijonu vlada in bo takrat stal v devici. Devica je v osnovi 6. hiša ovir, težav, bolezni in sovražnosti. Zato se bomo morali v tem obdobju paziti težkih in strupenih besed, naperjenih proti drugim ljudem, saj retrogradni Merkur močno vpliva na našo komunikacijo, pod vplivom Marsa pa bi bila ta lahko ognjevita in nepremišljena.

V tem obdobju moramo paziti tudi na naše zdravje, saj ta pozicija lahko prinese močne viroze in gripo, ki nas bo polegla v posteljo in jo bomo morali kar dolgo prebolevati. Zato moramo že zdaj dobro poskrbeti za svoje zdravje, z zdravim načinom življenja, gibanjem in sprehodi v naravo. Posebno gibanje bo zelo dobra preventiva v tem težkem času.

Ker bosta poleg Merkurja še Jupiter in Venera, se bodo naše ostre, včasih prenagljene besede lotile naših partnerjev, prijateljev oziroma ljudi, ki so nam blizu. Velikokrat nas ne bodo razumeli, vendar bomo kar vztrajali pri svojem in velikokrat najbližjim očitali, da se jim moramo prilagajati in pri tem pozabiti na svoje želje. Res bo veliko nepremišljenih besed, očitanja in nerazumevanja in to z vseh strani, zato večkrat raje globoko vdihnimo in razmislimo, kot pa da samo napadamo in širimo sovražnost.

Za nekaj dni se bo situacija umirila, ko se bo Jupiter umaknil v strelca, saj ne bomo več pod težkim vplivom Saturna in Ketuja, ki močno čisti naše odnose in karmične podzavestne vzorce in katerima Jupiter, ki je bil poleg retrogradnega Merkurja, tudi vlada. Pri retrogradnosti se vedno obračamo nazaj in razčiščujemo, kar se bo dogajalo prav v odnosih in marsikdo bi lahko, zaradi nezadovoljstva in stvari v preteklosti, ki se vlečejo, celo želel zapustili partnerja ali se umakniti od prijatelja. A ko bo Merkur ostal sam z Venero, se bodo stvari spremenile na bolje, saj ne bo več tega težkega vpliva.

Merkur se bo zatem kmalu premaknil v tehtnico, kjer bo nekaj časa bival s Soncem. Sonce se v tehtnici ne počuti ravno najbolje, saj ljudje pod njegovim vplivom nimajo prave samozavesti in moči. Nagnjeni so bolj k temu, da se podrejajo drugim, težko rečejo ne in so včasih preveč prilagodljivi.

Z retrogradnim Merkurjem v bližini pa bi se lahko zgodilo, da bi se pojavilo skrito nezadovoljstvo v odnosih do avtoritet, saj je zdaj čas, ko se ljudje sprašujejo o svojih odgovornostih in jim res ni več do tega, da delajo stvari, za katere niso ustrezno nagrajeni ali pohvaljeni.

Sprašujejo se kaj je prav in kaj ne in kaj je v resnici etično in kaj ne, zato so tudi nezadovoljni in se ne želijo več podrejati ter se sprašujejo: do kdaj še!? Tako bo na poslu zelo pestro, tu bi lahko čutili, da nas sodelavci ne podpirajo in nas ne razumejo. Veliko bo pogovorov, a lahko se zgodi, da se ljudje ne bodo kaj dosti dogovorili, sploh na poslovnem področju. Tako lahko v tem času kakšen poslovni dogovor pade v vodo ali pa se lahko zgodi veliko popravljanja in dodatnega dogovarjanja. Zato se vam v tem času svetuje, da sploh pogodb ne sklepate, če imate to možnost. V tem času bi lahko prišle na plano tudi kakšne afere, ki so jih nakuhale avtoritete, pa ni važno, kako visoko v družbi so. Retrogradni Merkur namreč razčiščuje in gleda za nazaj, torej, kaj se je delalo v preteklosti in zato lahko pride marsikaj na dan, posebej v povezavi z prevarami in lažmi.

Ko se bo Soncu in Merkurju pridružil še Mars bi to nezadovoljstvo lahko izbruhnilo v kakšen konkretni prepir, zato bodimo pazljivi, če ne želimo odpovedi iz službe. Sicer pa avtoritete v tem času ne bodo preveč močne in možno je tudi, da se bodo vodilni kar malo umaknili v svoje brloge in nas pustili pri miru. Tudi če smo sami vodilni, je to čas, ko je bolj priporočljivo gledati, kot ukrepati. Bolje se je malo prilagoditi in skušati najti mirno rešitev, drugače nas lahko čaka mukotrpno razčiščevanje za nazaj. Venera je vseskozi v škorpijonu in tako močno vpliva na karmične odnose in našo podzavest.

To je za vse nas torej dober čas da se vprašamo kaj smo počeli do zdaj, kje smo in kam gremo, pomeni, da naredimo neke vrste bilanco za nazaj. Pomembno je namreč, da sprejmemo odgovornost za naša dejanja in se vprašamo ali smo do zdaj delali prav ali ne, torej če smo delovali dovolj etično in moralno v svojem ravnanju.

Če povzamemo: v času retrogradnega gibanje planeta na nebu, se ljudje večinoma ukvarjajo s preteklostjo. Pri Merkurju to pomeni, da je to čas, ko se lahko lotimo pospravljanja doma, urejanja in organiziranja stvari, za katere do zdaj nismo imeli čas ali pa smo nekaj prekinili in lahko to zdaj dokončamo. To je namreč odličen čas za popravljanje stvari iz preteklosti. Retrogradni Merkur nam namreč v tem času daje priložnost, da se ustavimo in posvetimo stvarem iz preteklosti, tako, kot je treba. Šele tako lahko uspešno zaključimo napol narejene projekte, nezaključene zadeve, dokončamo diplomsko nalogo, poiščemo stare prijatelje, s katerimi želimo nekaj razčistiti ali pa zavržemo in podarimo vse, kar ne potrebujemo več. Če vas kličejo iz pretekle službe nazaj, lahko to sprejmete ali pa kupite nepremičnino, za katero ste se že zanimali v preteklosti.

Tako to ni le slab čas, v katerem ni dobro začenjati nekaj na novo, ampak je tudi priložnost za popravljanje, dopolnjevanje, preverjanje, ponovno pregledovanje, razreševanje ali ponovno ocenjevanje stvari iz preteklosti. Stvari lahko še enkrat pretehtate ali prenovite. Merkur vas bo gnal, da odpravite napake iz preteklosti, zato raje počakajte in ko se bo Merkur spet obrnil nazaj, to energijo takrat izkoristite za nove začetke.

Seveda pa je odvisno kje se nahaja natalni in tranzitni Merkur v vaši natalni karti in je zato razlaga zgoraj le splošna in ne konkretna.

Uršula Zakrajšek, Vedska astrologinja, Tarot svetovalka, doTERRA wellness Advocate

Ali ti je bil članek v pomoč?

Spremljaj objave: Uršula Zakrajšek
X

Spremljaj objave: Uršula Zakrajšek

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Deli to s prijateljem