Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Retrogradnost Jupitra 10.4. do 11.8.2019: Previdno pri financah

AzDude / Pixabay
Spremljaj objave: Uršula Zakrajšek
X

Spremljaj objave: Uršula Zakrajšek

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas
Jupiter je prestopil iz astrološkega znamenja tehtnice v škorpijona 11. 10. 2018. V tem znamenju bo ostal do 4. 11. 2019, torej približno 1 leto. Vendar se je vmes Jupiter že premaknil naprej v strelca (kjer v tranzitu stojita Saturn in Ketu), kjer bo bival od 29. 3. 2019 pa do 22. 4. 2019 ter se kasneje zaradi retrogradnosti premaknil nazaj v škorpijona. Jupiter je že retrograden od 10.4.2019 ter bo retrograden vse do 11.8.2019, ko se bo spet obrnil v direktno gibanje. Tako bo kratek čas retrograden v strelcu, kasneje pa v škorpijonu.Sam Jupiter vlada modrosti, tradiciji, našemu moralnemu kompasu, optimizmu, podjetništvu in tudi financam.Kot sem že pisala, je Jupiter v znamenju škorpijona podvržen spremembam in preobrazbam, pa tudi okultnemu in podzavestnemu, te spremembe pa so vezane na hišo, kjer Jupiter stoji, na hiše, kjer vlada v naših natalnih kartah ter na hišo, kjer se dogaja prehod. Tako, da bo na vsakega od nas deloval malo drugače. Vendar pa bodo nekatere stvari za vse nas v povezavi z njegovo retrogradnostjo podobne.Globoko v sebi bomo tako v času Jupitrove retrogradnosti raziskovali naše vzorce, travme, psihološke vzorce, pa tudi naše vrednote in razumevanje sveta, saj Jupitrova retrogradnost usmerja človeka v njegovo notranjost. Mogoče si tega ne bomo želeli, a nas bo Jupiter v to potisnil, saj nas kot učitelj želi prebuditi iz teme ter nam pomagati zrasti.Pri sebi bomo razmišljali kaj v resnici cenimo in kaj ne ter bomo ugotavljali, da so se lahko naše vrednote spremenile in da nismo več pripravljeni priznavati nekih pravil, ki so jih postavili drugi, samo zato, ker so morda posplošene ali pa prihajajo od zgoraj – na primer od avtoritet.V tem času se lahko upremo ter globoko v sebi začutimo, da so pravila, ki prihajajo iz družine, tradicije in navad v družbi že preživele in nam ne služijo več. Popolnoma bomo tako prevrednotili naš vrednostni sistem. V tem času se bomo tako bolj usmerili vase, v to kaj mi želimo, ne pa v stvari, v katere nas sili širša okolica, družba.
Želeli bomo uresničiti svoje želje in hotenja.
Marsikdo se v tem času lahko upre avtoritetam, družini in postavi svoja pravila in vrednote. Sicer je to po eni strani dobro, lahko pa nas zapelje v preveliko egocentričnost ter lahko v tej smeri naredimo kakšno napako. Zato je dobro prej premisliti v kaj se spuščamo in kaj hočemo doseči. Zaradi svojih želja se lahko namreč kdo odloči, da v tem času prekine šolanje, se ustavi na poti svojega izobraževanja, za kar pa bi mu bilo lahko pozneje žal.Pazljivi bomo morali biti tudi pri denarju, saj retrogradni Jupiter velikokrat zmanjša kupček na hranilnih vlogah. Lahko nas zapelje do te mere, da ostanemo brez denarja, zato je v tem času potrebna previdnost glede zapravljanja večjih vsot, sklepanja kakšnih kupčij ali pa delovanja na borzi. Previdnost ne bo odveč tudi pri kupovanj zemljišč in stavb. V tem času bomo več sanjarili in imeli bomo nerealna pričakovanja in nas zato lahko pohlep in materializem preprosto zavedeta do take mere, da kupimo nekaj, kar v času pred ali po retrogradnem Jupitru zagotovo ne bi.
Mogoče te zanima  Astrološka napoved 23. 5. 2021: Začne se stacionarna faza Saturna
V tem času ljudje pod vplivom retrogradnega Jupitra postanejo bolj zamišljeni, so pa tudi bolj pripravljeni pomagati. Saj se mnogo ljudi želi odreči negativnostim ega, čeravno jim včasih to ne uspe, saj smo v tem času precej usmerjeni v svoje vrednote in želje.
Je pa na nas ali bo prevladal samo egoizem ali pa se bomo znali odpreti tudi navzven in pomagati. To je tudi namen retrogradnega Jupitra. Da nas ozavesti, kako v družbi delujemo.
Tudi naša pričakovanja so lahko v tem času zelo velika, ki pa jih drugi ne morejo izpolniti, čeravno so nam to obljubili. Zato lahko v tem času sledi tudi kakšno razočaranje. Ta pričakovanja pa so lahko povezana z otroki, financami, moralo ali vrednotami, za katere se nam zdi, da so prave.V tem obdobju moramo biti posebej previdni glede tega kaj se nam zdi prav in kaj ne, saj lahko na nek način izgubimo kompas kar se tiče morale in nas lahko zapelje v nezakonite posle, za katere pa bomo morali kasneje odgovarjati. V času retrogradnega Jupitra namreč nismo zaščiteni. Če je planet retrograden namreč izgubi sposobnost varovanja in ko smo v težavah zaradi nepravilnih odločitev in izgube moralnosti, moramo plačati svoje karmične dolgove.

To pa je tudi namen retrogradnega Jupitra: učenje.

Poleg morale in vrednostnega sistema pa bo pod vprašajem tudi znanje, zato se je v tem času dobro vprašati, če je novo znanje, ki ga bomo pridobivali v tem obdobju pravo ali ne in tudi če je učitelj verodostojen.Na globljem nivoju se bodo v tem času zgodili pomembni premiki, saj se je vmes Jupiter iz znamenja škorpijona že premaknil naprej v strelca (kjer v tranzitu stojita Saturn in Ketu) ter se kasneje zaradi retrogradnosti premaknil nazaj v škorpijona. Ko se je Jupiter premaknil v strelca 29.3.2019, so se začeli razreševati globoki karmični vzorci, saj se je ta planet premaknil iz vode (znamenje škorpijona) proti ognju (znamenje strelca), kar je povzročilo učinek pare. Učinek pare pomeni združitev dveh nasprotujočih se silnic oziroma nasprotij, ki prispevajo k razvoju naše osebnosti ter nas potisnejo v razreševanje globokih, potlačenih vzorcev.Strelec, v katerega se je Jupiter premaknil, nas spominja, da lahko razrešimo vsako opazno nasprotje ali konflikt v nas, ki se v teh vzorcih zrcali, če le pobrskamo po svoji podzavesti ter skušamo ta nasprotja povezati, se jih zavedati in na koncu rešiti. Tako se karma tudi razreši. In ta karma je res globoka, saj strelec predstavlja naše prednike in vse kar je z njimi povezano, se v tem času rešuje in razpleta. V ta namen je v tem času priporočljivo obiskati grobove in cerkve ter prižgati kakšno svečko, saj se preko ognja čistijo negativnosti.
Mogoče te zanima  Prihaja sezona mrkov - Lunin mrk
Jupiter se je v strelcu srečal tudi s Saturnom in Ketujem – Južni Luninim vozlom, kar je kar dobra pozicija zanj. Vendar samo če se zavedamo svojih dejanj in delamo v dobro drugih ter sebe. Če pa ne delamo na sebi, se ne posvečamo delovanju v dobro drugih, pa je Jupiter v tej poziciji za nas zahteven, kar pomeni, da je to obdobje lahko zelo težko. Tako nas lahko v tem času pošteno zamaje, nas stre in nam odreže najljubše ljudi, ki jih imamo radi ter tudi stvari, ki jih posedujemo v življenju.
Zato je vedno priporočljivo da se na kakršenkoli način posvečamo duhovnemu in da se zavedamo, da so naša življenja podvržena večnemu kozmičnemu zakonu, ki pravi: »Kar seješ, to tudi žanješ!«
Le tako se bomo zaščitili pred negativnimi energijami – dogodki, ljudmi, saj bolj kot duhovno rastemo, bolj se zavedamo sveta okoli sebe in preko višjega zavedanja delamo manj napak. S tem namenom smo tudi prišli na zemljo. Da rastemo in se učimo, da se razvijamo v osebnosti, ki se zavedajo, da na svetu niso pomembne le strasti, želje ter materialno, ampak tudi duhovna sfera ter dajanje drugim. To je torej čas, ki je namenjen učenju, razumevanju našega obstoja in raziskovanju naše notranjosti.Torej se res posvečajmo sebi in drugim, vedno se lahko vprašamo kaj dobrega lahko še naredimo in kako lahko zrastemo kot osebe. Potem nam bo lažje, ne glede na to, kakšno pot v življenju hodimo.Uršula Zakrajšek, Vedska astrologinja, Tarot svetovalka, doTERRA wellness Advocate
Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Vsaka duša pride na Zemljo s karmičnimi dolgovi

Vsaka duša pride na Zemljo s karmičnimi dolgovi

Dinamika sestavljene družine

Dinamika sestavljene družine

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 12. 6. 2021

Numerološka napoved 14. - 20. 6. 2021:  Varni ste

Numerološka napoved 14. – 20. 6. 2021:  Varni ste

Angelsko sporočilo ob koncu tedna: Bodite Zavestna Prisotnost

Angelsko sporočilo ob koncu tedna: Bodite Zavestna Prisotnost

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem