ponedeljek, 23 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Ritual ob Modri Luni

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Zadnji dan v oktobru je keltski praznik, Samahin, ki je poznan kot Haloween ali noč čarovnic. Samhain pomeni »konec poletja« in je tretja in tudi zadnja žetev. Na ta sabat se začenja temna polovica leta, imenovana kot noč duhov. Gre za magični interval, ko so začasno prekinjeni zakoni časa in prostora in ko se dvigne tanka krinka med svetovi. Prav na to noč je lažje komuniciranje s predniki in drugimi ljubljenimi osebami, ker lažje potujejo med tostranstvom in onostranstvom.

Ta najpomembnejši keltski praznik označuje konec starega leta in prihod novega. Jutri se bomo poklonili in se spomnili na umrle, … “novo leto” se začne nato 1. novembra.

Današnja noč je posebno odprta za komunikacijo z duhovi prednikov, zato lahko napišete pismo svojim dragim, ki se že preminuli. Pred vami je obdobje počitka in ponotranjenosti, večer pa je posvečen delu boginje, ki predstavlja starko Hecate. Ta je boginja križišč, ki je videla je v tri smeri hkrati. Ko prispete na cestni razcep, je tam. Vidi, od kod prihajate in kam vas lahko popelje dvoje poti iz razcepa. Če ste pozorni na sanje in sočasnosti, če črpate iz nakopičenih izkušenj ter uporabljate intuicijo, ko se odločate za smer… zato, lepe sanje danes.

Danes si lahko pripravite tudi ritual ob Modri Luni, potrebovali boste:

• Kadilo – palčke, mira ali sveti les
• Meditativna glasba – po vašem izboru
• Sveča naj bo večja (po možnosti bela), če nimate bele vzemite kar pač imate
• Sveža zelišča – sicer suha če nimate (rožmarin, žajbelj ali sivka najbolje delujejo)
• Morska sol
• Možnar – za drobljenje zelišč
• Pesek, blato ali malta
• Svoje najljubše kristale, slike ali vam drage predmete
• List papirja in pisalo

Postopek rituala:

1.) S kadilom najprej očistite prostor in obredne stvari. Potem lahko očistite čakre. Med čiščenjem, ko boste »prekadili« svoj dom povejte na glas:

»Obkrožam se z Ljubeznijo in Svetlobo. Zaščitni pečat se ustvarja okoli mojega telesa, duha in moje duše. Na varnem sem. Ljubljen-a sem. Neskončno sem zaščiten-a. Hvala vam. Hvala vam. Hvala vam.«

Med čiščenjem okolice in obrednih sestavin recitirajte naslednje…

»Moj prostor je očiščen, moj prostor je zaščiten. V tem prostoru prebivata samo Ljubezen in Svetloba. V tem prostoru je dobrodošla le energija najvišje Svetlobe. Vse sestavine so zdaj očiščene in prečiščene enako kot prostor. Hvala za harmonijo, spoštovanje in ljubeče odnose doma. Hvala vam. Hvala vam. Hvala vam.«

2.) Vzemite pisalo in papir in si zapišite seznam stvari, ki bi jih radi pustili za seboj. To so lahko čustva, dogodki ali vedenja iz vaše preteklosti, ki jih ne želite več nositi s seboj. Zapišete jih, kolikor želite, saj niste omejeni.

3.) Vzemite papir in ga raztrgajte na drobne koščke. Med trganjem papirja si predstavljajte, da sprostite in opustite vse tiste stvari iz svoje preteklosti, ki se jih ne želite več držati. Pustite koščke ob strani.

4.) Vzemite malto – blato ter dodajte sveža zelišča in raztrgane koščke papirja. (Če imate veliko raztrganega papirja in premalo malte-blata, je v redu, če dodate le nekaj kosov papirja). Začnite jih mleti skupaj, kot bi trli zelišča. Med trenjem si predstavljajte, da resnično sproščate, čistite in spuščate vse. Odstranite vsa svoja čustva, ko razbijate in drobite papir skupaj z zelišči.

5.) Ko se zelišča zdrobijo, vzemite morsko sol in jo potresemo po zeliščni mešanici v možnarju. Sol bo očistila in prečistila. Med »soljenjem« lahko izgovarjate naslednje:

»Čistim in odpuščam preteklost. Sproščam vse, kar ne služi več. Starega ni več, preteklost pa je le modri spomin. Zdaj se premikam naprej, v sedanji trenutek, tukaj in zdaj in se osredotočam na tisto, kar želim pritegniti za svoj najvišji jaz in svojo najsvetlejšo prihodnost.«

6.) Ko je sol posuta, vse skupaj rahlo premešate, pustite da sol očisti vsebino in prečisti energije. Pustite svojo zmes – malto na strani.

7.) Stresite svoje telo in se postavite v udoben položaj za svojo meditacijo »čiščenje čaker« ali katerakoli od meditacij je vam ljuba. To vam bo pomagalo, da se boste energetsko poravnali za naslednji del rituala.

8.) Po končani meditaciji vzemite svojo svečo in lahko na svečo izrežite (zelo previdno!) ali jih z napišite z markerjem stvari, ki bi jih radi pritegnili in vnesli v svoje življenje na svečo. Lahko pišete besede ali ustvarjate simbole.

9.) Prižgite svečo in si vzemite trenutek, da izgovorite zahvalno molitev sebi, ljudem okoli sebe, planetu in svojemu življenju na splošno. Govorite iz srca. Če želite, lahko to izgovorite na glas ali pa si zapišete kot namere v svoj zvezek ali dnevnik.

10.) Ko gori sveča, bodite pozorni na prejeta sporočila in preverite kaj pravi vaša lastna intuicija.

11.) Neobvezno: če bi radi počastili tudi ljubljeno osebo, jo lahko postavite blizu sveče, skupaj z nekaj svežega cvetja, morda nekaj kadila in njihovo najljubšo hrano. Svečo pustite goreti, dokler je varno.

Pošljite Blagoslov tudi vsem pokojnim dušam z veliko ljubezni in če želite, jih prosite, naj vam prinesejo znamenje, sanje, sporočilo ali pa poglejte, če lahko vzpostavite stik z njimi, ko meditirate pred svečo.

Ko je sveča dogorela, je vaš ritual končan.

Ko je vaš ritual končan, vrnite zelišča in papir v zemljo – jih pokopljite na način, ki je najbolj primeren.

Želim vam lep Blagoslov Modre lune.
Veselite se vsega novega, kar vam prihaja jutri.

  • Članki
Ritual ob Modri Luni 7
»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij