Ruski znanstvenik verjame v srečanje z vesoljci do leta 2031

Ruski znanstveniki očitno sodijo med tiste, ki so prepričani, da v vesolju nismo sami. Pričakujejo, da bo človeštvo na vesoljce naletelo v prihodnjih dveh desetletjih.

“Geneza življenja je tako neizogibna kot oblikovanje atomov. Življenje obstaja na drugih planetih in našli ga bomo v naslednjih 20 letih,” je dejal Andrej Finkelstein, direktor Ruske akademije znanstvene astronomije.

So nam vesoljci podobni?

Na mednarodnemu forumu, namenjenem iskanju zunajzemeljskega življenja, je Finkelstein dejal, da je 10 odstotkov znanih planetov v galaksiji, ki obkrožajo Sonce, podobnih Zemlji. Če lahko na njih najdemo vodo, lahko tudi življenje, meni in dodaja, da bi bili vesoljci verjetno podobni ljudem in imeli dve roki, nogi in glavo. “Morda bi imeli drugačno barvo kože, a tudi ljudje jo imamo,” je še dejal.

Finkelsteinov inštitut vodi program, ki se je začel v 60. letih prejšnjega stoletja na vrhuncu hladne vojne, da bi poiskali in v vesolje pošiljali radijske signale. “Ves čas, ko smo iskali zunajzemeljske civilizacije, smo predvsem čakali na sporočila iz vesolja, ne obratno,” je povedal.

Avtor: T. V.
Vir: www.rtvslo.si

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: