Saturn se 29.4.2019 obrne v retrogradno gibanje: Karmični zapleti

Saturn se 29.4.2019 obrne v retrogradno gibanje: Karmični zapleti

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

Saturn, ki je v prvi vrsti planet duhovnosti, vztrajnosti, odgovornosti, discipline in rutine, trdega dela, zvestobe in globine, a tudi izgub, žalosti, ovir, težkega dela in omejitev, pa naših preteklih dejanj, dobrih ali slabih ter duhovne rasti, se bo obrnil v navidezno gibanje od 30.4.2019 ter bo tam ostal do 18.9.2019. Retrograden bo bival v znamenju strelca in zanimivo je, da je v tem času tudi Jupiter retrograden, Jupiter pa strelcu vlada. To bo prineslo ogromno karmičnih zapletov. Zelo nas bo potegnilo v razrešitev teh zapletov in stvari se bodo končno razjasnile na marsikaterem področju.

Intenzivnost zapletov in razrešitev bo res visoka. To označuje ločitev in konec negativnosti v nas samih. Oba planeta nam dajeta možnost: Saturn nas opogumlja, da se povežemo s preteklo karmo, Jupiter pa nas opozarja, da moramo na svoji poti slediti pravičnosti ter nam v ključnih trenutkih daje znanje, kaj smo v preteklosti delali ter ali je bilo to prav ali ne. Jupiter je namreč naš moralni kompas. Hkrati pa nam daje možnost, da to popravimo. Tako, da moramo res zagrabiti to priložnost in to storiti.

Pokazale se bodo slabe in dobre vibracije v nas in mi se bomo morali odločiti, katero bomo v prihodnosti razvijali. Lahko, da se bodo v tema času naši pretekli problemi povečali, kar pa je seveda odvisno od vaše individualne karte. Toda povečali se bodo zato, da jih bomo lahko razrešili. Ker bodo problemi veliki, pazite pri odločanju in v tem času ne sprejemajte velikih, oziroma pomembnih odločitev v vašem življenju, razen če se to zgodi spontano in tega pač ne morete več ustaviti. Fokusirajte se in poskušajte najti korenine teh težav (karmičnih zapletov), kdaj in zakaj so se začele. Kje so vzroki. Poskušajte pa tudi delovati po načelu pravičnosti.

Vsi se moramo namreč zavedati, da ne glede na težave, je treba v življenju narediti kar je prav, ne pa kar nam mogoče v tistem trenutku bolj odgovarja. Le tako bomo izbrali pozitivno v nas, kar se bo odrazilo tudi na našem življenju.

To nas tudi znamenje strelca, kateremu Jupiter vlada, uči. Jupiter je znanje in modrost, Saturn pa je manifestacija te modrosti v karmi. Brez karme namreč ne moremo storiti ničesar.

Saturn je v tem času tudi zelo blizu Ketuju, zato so okultne energije zelo močne. To nas bo sililo v delanje dobrih stvari ali končevanje. Pri končevanju bodite previdni in poskušajte najti neko alternativo zase. Ne se le slepo spustiti v nekaj, brez, da bi razmislili. To je čas ko se boste počutili svobodni, da delujete, ampak morate se zavedati ali je vaše delovanje pozitivno. Posebej kako govorite z drugimi. Torej kakšna je vaša komunikacija.

V tem času nam bodo zaradi pozicije vseh planetov odvzete nekatere stvari, ki jih nismo pravilno pridobili, kar pa je bilo dobro in pravično pridobljeno pa se bo obdržalo in razvijalo naprej.

Saturn kot planet karme in karmičnih preizkušenj nas vedno preizkuša in ugotavlja, kako smo predani, kako delavni, iskreni, koliko truda in fokusa vlagamo v določeno dejavnost in če smo vredni uspeha ali ne. In če v nekem življenju nismo odgovorni in ne delamo ter se ne trudimo, imamo ponavadi v naslednjem življenju retrogradnega Saturna. Torej če imamo v tem življenju retrogradnega Saturna, potem se v prejšnjem življenju nismo trudili na določenem področju, kjer bi se morali. Tam, kjer smo imeli odgovornost, smo jo zanemarjali. Lahko, da smo se preveč naslanjali na druge ali nismo bili predani in fokusirani in smo puščali delo nedokončano.

Če imamo Saturna retrogradnega v karti smo lahko zelo predani, delovni in fokusirani ali pa bomo imeli isti odnos kot v prejšnjem življenju – premalo fokusa, truda, discipline in predanosti. V tem primeru se karma ne razreši in naslednje življenje bo zato planet ostal retrograden. Retrogradnost je namreč lekcija, ki se jo moramo naučiti.

V času retrogradnosti se bodo določene karmične stvari razreševale pri tistih, ki imajo retrogradnega Saturna v kartah in tudi tistih, ki ga nimajo. Ker večina nas ne delamo stvari do maksimuma v življenju, tako kot bi morali. Nismo vedno popolnoma predani in usmerjeni proti cilju, proti kateremu se premikamo. Včasih delamo napake, iščemo opravičila in smo strahopetni.

Glede na ozvezdje, v katerem se bo Saturn nahajal v času retrogradnosti, bomo v tem obdobju močno naravnani v cilje, zdravo ambiciozni in bomo dali stvarem praktičen okvir. Dali bomo strukturo našim ciljem in željam ter formo tistemu, kar bomo želeli uresničiti. Stvarem, ki jih želimo uresničiti, bomo dali praktično osnovo za uresničitev.

To je dobro obdobje za rast, za ambicije, toda truditi se bomo morali za ohranitev ravnovesja. Saj nas lahko v tem času zanese in postanemo preagresivni, preveč samozavestni, preambiciozni, tako zelo usmerjeni v naše cilje, da ne bomo želeli sprejemali nasvetov od drugih ter jih ne bomo poslušali. Ob tem pa bomo seveda preveč zaverovani vase. Lahko bomo tudi preveč usmerjeni v luksus in udobje. V tem primeru pa naših ciljev, ki smo si jih zastavili, ne bomo dosegli.

V času retrogradnosti se bomo v takem primeru torej spraševali kam gremo, v katero smer, zakaj nečesa nismo dosegli, ker smo bili preagresivni in nismo nikogar poslušali. Ali dajemo vse od sebe, ko gremo v akcijo ali smo dovolj predani. Ali nas je sram tega kar delamo.

Kaj pa naj naredimo, ko gre Saturn retrogradno

Retrogradnosti na splošno ponavadi niso lahke.

Pri sebi lahko vidimo kakšni v resnici smo, kakšen je napredek v naši osebnosti in kaj nas ustavlja. Na eni strani strah in pomanjkanje truda, na drugi strani pa prevelika samozavest in premalo upoštevanja drugih in na tem se moramo v času te retrogradnosti truditi. Tako bomo znova in znova ugotavljali zakaj nam nekatere stvari ne potekajo tako kot bi morale in da moramo, če želimo uspeti, postavljati prave stvari na mesto, to je trud, disciplina, rutina, predanost in volja. Pa tudi upoštevanje drugih in postavljanje realnih in uresničljivih ciljev z razmislekom in preudarnostjo. Tako bomo lažje premagovali ovire in čistili zaplete. Retrogradnost Saturna nam bo pri tem pomagala, saj retrogradni planeti radi pomagajo in tako nas bodo potegnili iz težav, če delamo prav. Zato je tako pomembno kaj delamo, kajti to se nam bo poplačalo v prihodnosti.

Uršula Zakrajšek, Vedska astrologinja, Tarot svetovalka, doTERRA wellness Advocate

Ukvarjam se z Vedsko astrologijo – Jyotishem, Tarotom, kjer imam že 26 let izkušenj ter drugimi kartami za vpogled v prihodnost ter razrešitev karmičnih vzorcev in razlagam sanje.
No Tab Selected

Poglejte ponudbo naših članov

Deli to s prijateljem