Saturn, veliki učitelj skozi astrološka znamenja - od znamenja Oven do znamenja Devica

Saturn, veliki učitelj skozi astrološka znamenja – od znamenja Oven do znamenja Devica

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

Ovire, prepovedi in pravila pod Saturnovim vplivom, a tudi velika spoznanja in duhovna rast

Planet Saturn v astrološkem smislu pomeni omejitve, ovire, prepovedi in razna pravila, ki pa si jih pod Saturnovim vplivom postavljamo sami, s tem ko poskušamo ustrezati pričakovanjem okolja. Je tipični nasprotnik Lune, hladen, strog in resen, ki pa nas kljub vsemu uči, da naš cilj naj ne bo volja, da bi obvladali materialni svet, ampak, da najdemo pot navznoter in s tem služimo navzven. S sprejemanjem navidezno krivičnih situacij in tipičnih Saturnovih ustreznikov, kot so vztrajnost, vzdržljivost, samodisciplina, pa tudi ponižnost in skromnost, vodijo do velikih spoznanj in duhovne rasti.

Saturn v znamenju Oven slabi samozavest. Oseba se zlepa ne izpostavi v pravi meri kot bi za Ovna pričakovali. Ne mara tvegati in se obotavlja, ko bi morala delovati. Po drugi strani pa to svojo šibkost poskuša nadomesti s pretirano drznostjo in nepremišljenim delovanjem, kar vodi do napak in obžalovanja. Dobro je, da se takšna oseba ukvarja z nečem, kar od nje zahteva zagon, delovanje in akcijo v pravem pomenu besede in s tem prebudi ambicioznost, ki jo nosi v sebi.

Saturn v znamenju Bik prinaša občutek negotovosti, ki je povezan z denarjem in materialnimi stvarmi. Osebo je strah revščine in pomanjkanja, zato varčuje, živi skromno ter pogosto zamahuje z roko nad materialnim svetom, ki ga poskuša zanikati. Za osebo je dobro, da se nauči veščine pridobivanja, varčevanja in trošenja denarja ter razvija svoj naravni dar za finance, s čimer bo povečala svoj občutek lastne vrednosti.

Saturn v znamenju Dvojčka povzroča, da oseba čuti, da njene zamisli niso dovolj dobre, zato z lahkoto prevzame zamisli drugih ljudi, svoje pa zavrže. Praviloma prinaša težave na področju komunikacije in izražanja. Za osebo je dobro, da si vzame čas in premisli o svojih ugotovitvah, nato pa jih na jasen način deli z drugimi. Strah, ki povzroča, da oseba misli, da ni dovolj zanimiva in, da je drugi ne bi poslušal, pomeni svojevrsten izziv, ki pa se ga splača premagati.

Saturn v znamenju Rak ovira osebo pri čustvenem izražanju. Sicer je to oseba, ki si želi topline in bližine, a se pogosto zapira v samoto in osamljenost ter svojo ranljivost skriva za neprijazno pojavo. Veliko ji pomenita dom in družina in vanju vlaga ogromno energije, celo do te mere, da pozabi na zunanji svet. Naloga te osebe je, da v sebi poišče čustveno oporo ter prisluhne lastnim potrebam brez občutka krivde.

Saturn v znamenju Lev deluje samozavestno, čeprav oseba v resnici vlaga ogromno energije, da pred drugimi skrije svojo negotovo naravo. Je zelo ustvarjalna in nadarjena ter ima močno potrebo po uspehu, ugledu in prepoznanju, vendar se zaradi strahu pred kritiko in neuspehom močno omejuje. Praviloma ima težave z izražanjem svojih talentov, zato je za osebo pomembno, da ne išče potrditve v zunanjem svetu, pač pa razvija zaupanje vase in v svoje sposobnosti.

Saturn v znamenju Devica prinaša praktičnost, delavnost in popolno prizemljenost. Oseba s takšno postavitvijo je odličen strateg, ki deluje šele, ko se zdi, da je vse popolno opravljeno. Žal se pogosto izgubi v podrobnostih tako, da ne vidi več širšega vidika in smisla svojega dela. S svojo preciznostjo in pedantnostjo bi morala iskati načine, kako ugotoviti ali je nekaj zares potrebno preveriti ali pa bi bilo bolje zaupati tudi drugim in izkoristiti ponujene priložnosti.

  • Članki
Sem astrologinja Lidija. Pred osmimi leti sem stopila na svojo življenjsko pot in začela skozi življenjske izkušnje odkrivati zakone narave s pomočjo magije. Svoje znanje astrologije sem tako združila z močjo magije po vodstvom mentorice parapsihologinje Suzane Antolin Glavan.
Deli to s prijateljem