Retrogradni Merkur… sanje, iluzija ali duhovna rast

Retrogradni Merkur… sanje, iluzija ali duhovna rast

Planet Merkur se je včeraj, 17. februarja, obrnil v retrogradno gibanje v vodnem znamenju Ribe in se 10. marca, v zračnem znamenju Vodnarja, ponovno postavil v direktno smer.

Ko gre Merkur v retrogradno fazo, vas resnično spodbudi, da upočasnite in se zanesete na svoja subtilnejša čutila. Vaša intuicija, vaš “občutek v trebuhu” in vaš šesti čut bodo med retrogradno fazo Merkurja okrepljeni, to bo zato, ker se bo Merkur premikal skozi vodno znamenje Rib.

Dilema retrogradnega Merkurja: sanje, iluzija ali duhovna rast

To bo čas vpogleda vase in soočanja s svojimi lastnimi Iluzijami, zmotami, zablodami, sanjami in duhovno rastjo. Vaše misli bodo pod močnim vplivom vaših lastnih globokih občutkov, zaznav in želja. Vse Veščine, govorjenje in razmišljanja bodo subjektivne, približne, občutljive, intuitivne in povezane z emocijami. Vaš fokus bo na komunikaciji, ki bo pretežno soČutna, nežna, razumevajoča, idealistična in nekoliko bolj pesniška. Predvsem pa bo ta zdaj zelo konfuzna in nejasna. V vas se bo prebudila velika potreba po učenju, saj boste vse čutili iz osnove narave nudenja pomoči in podpore, za učenje pa bo potrebna fantazija, duhovni princip, fleksibilnost in intuitivnost.

Vsi procesi razmišljanja znajo zdaj potekati z imaginacijo, s sintezo in intuitivno zbranim znanjem.

Ta rahlo kaotičen čas, bo prinesel nagnjenost k nejasnosti mišljenja in veliki potrebi po sanjarjenju. V tem času, se zna v vas povečati tudi potreba po duhovnem. Meditacija in čas zase vam bosta zdaj v veliko oporo na poti samozavedanja. Morda boste šele zdaj sneli ali pa si boste nadeli svoja rožnata očala in »spreGledali« svoj odnos.

V tem času boste lahko tudi kaj obžalovali, kar ste naredili v preteklosti…

Kadar je planet komunikacije v retrogradni fazi, pričakujte večje izzive in preizkušnje prav na tem področju, saj bi se situacije ali dogovori lahko izkazali za neuspešne, nejasne in brez končnih realizacij. Na koncu se sprva tako zelo obetajoča zadeva, odnos ali projekt izkaže vse prej kot to, kar ste sprva mislili, videli, se dogovarjali ali dobili vtis. Dogovori ali projekti se lahko tako strašansko zapletejo ali zavlečejo, da iz njih, na koncu ne nastane nič…

Če vas na kratko spomnim, kaj pomeni faza, ko se planet giblje retrogradno: gre za upočasnjeno delovanje, zamude, odpovedi tik pred zdajci, zmedo in različne oblike nesporazumov. Občutek boste lahko imeli, da vas ne razumejo ali pa vi ne boste več razumeli, kaj se dogaja in zakaj toliko nesporazumov.

Delo na sebi in vpogled vase bo zdaj prava regeneracija in pot do pravih odLočitev.
Zdaj je čas za vpogled vase in ne za delovanje.
V tej fazi Merkurja, ker bo zasedal vladavino znamenja Rib, se boste soočali s svojo lastno Iluzijo. Zdaj boste preverjali, kje imate še vedno nadeta rožnata očala in kje se v svojem življenju še vedno slepite. Čas bo za

Resnico, kajti…
… Čas Iluzije se izteka…

Vidik odločanja skozi arhetip Ljubimca, bo proces pripravil, da se boste znašli v nekem »čudnem balonu«, ko vas na trenutek lahko dobesedno odnese. Ali boste vse videli res z ekstra rožnatimi očali ali pa se sploh ne boste mogli odločiti, kaj sploh hočete. Nihanja vam bodo povzročila čustven barometer od ekstremne žalosti do pretirane evforije. Odločanje in nesigurnost sta ključni točki situacije v kateri ste se znašli.

Konstruktivna faza retrogradnega Merkurja

Ker vas okoliščine lahko zdaj dobesedno prisilijo, da pač počakate in se ne dogovarjate naprej, je to z razlogom, da si vzamete rahel odmik od vsega, da proučite kar ste začeli in preverite sploh kaj resnično želite in kako trdne temelje imate v življenju. No, s temelji ste se veliko ukvarjali v preteklih mesecih, zato bi se zdaj lahko soočali s kakšnimi nedokončanimi projekti v življenju. Zdaj boste lahko resnično videli, katera področja so postala zares obremenjujoča in prav faza retrogradnega Merkurja vam lahko, da potreben čas, da spravite stvari, sebe in situacije v red. Vzemite si več časa zase, prosite za pomoč, naredite spremembe v svojem urniku, da bo poleg dela tudi čas za vaš prosti čas, zabavo in odmor. Soočali se boste tudi s tem ali resnično skomunicirate vse, kar občutite in kar v resnici mislite. No, največ preglavic vam bo povzročala prav iskrenost do sebe in seveda to, da se boste morali odpovedati stari bolečini in negativnemu samogovoru, »kaj vse so vam storili in kako ste vi dobri«.

Kaj lahko še pričakujete v tem času?

Vpliv retrogradnega Merkurja zna prinesti nevšečnosti na področju komunikacije in povezovanja vseh vrst. Če vam res ni nujno, ne potujte v tem času, saj se lahko sproži val nepredvidljivih situacij povezanih z vodo, naravnih nesreč in nevšečnosti, zato… si raje vzemite čas in se zazrite vase. Ta čas lahko s pridom izkoristite za delo na sebi, duhovno rast in učenje, za inventuro, pospravljanje pisalne mize, omar in revizijo vašega delovanja.

Zdaj lahko opravite dela, s katerim ste v zaostanku, dokončate nezaključene projekte ali šolanja, čas je za obnavljanje dogovorov in projektov ter celotno obdobje bo bolj namenjeno za prodajo rabljenih stvari, kot pa za nakup novih.

Brzdajte svoje “živce”, kajti tehnično ne bodo delovale kot bi morale…

Ker so v tem času pogosti zapleti s komunikacijskimi sredstvi na splošno… računalniki delajo po svoje, omrežja »padajo dol«, telefoni ne delajo kot bi morali, zastoji so v prometu, trgovini in posredništvu, težave so s povezavami, z računalniki in dostopom do omrežja… zato se ne čudite ali delajte zato nepotrebne drame. Računalnik bo ves čas v napol meditativnem stanju, tudi na bankah, poštah in drugih ustanovah bo kakšen »tehnični odklop« stalnica. Je povsem »normalo« za Merkurjevo retrogradno fazo.

Pri intelektualnem delu nasploh bi lahko dobili občutek, kot da se nič nikamor ne premakne, ali pa se zadnji trenutek vse postavi na glavo… in kaj lahko še pričakujete? Zamude, odpovedi, kakšne prometne kaose, zastoje zaradi nesreč in podobno.

Prihajalo bo do nasprotovanj in nesporazumov. Ne pozabite, da dogovori, ki bi bili sklenjeni v času retrogradnega Merkurja, da se po navadi izkažejo kot nestvarni, nejasni ali pomanjkljivi ter zahtevajo kasneje ponovno ukvarjanje z njimi. Zato… da ne boste rekli, da niste vedeli…

In čemu namenite potem svoj čas?

Da se zresnite, snamete »rožnata očala« in prevzamete nase vse tisto, za kar ste do zdaj krivili in pričakovali od drugih v odnosih.

Takoj, ko se Merkur obrne v Retrogradno gibanje, se tudi Sonce pomakne v Ribi, ki je 12. in hkrati zadnje znamenje zodiaka. Ko se 19. februarja Sonce seli iz Vodnarja v Ribi, je čas kulminacije in dokončanja. V sredini tedna bomo dosegli konec cikla, saj bomo šli skozi vse Sončeve faze in zdaj je čas, da slavite, dokončate in poberete vse, kar ste posejali.

Obdobje vladavine Rib je tudi zelo duhoven čas, ko lahko resnično razmišljate o lekcijah in darovih zadnjih 12 mesecev, predno se znova začnete nov cikel. Pri razmišljanju in duhovnem delu bo Neptun, planet duhovnosti, vizije in izpolnitev sanj, 20. februarja oblikoval harmoničen aspekt z Jupitrom, planetom obilja. Čeprav se ta zgodi natanko 20-ega, pa je zelo verjetno, da boste ves ta blagodejen vpliv čutili ves mesec.

V biti, pa bo prav poravnava Neptuna in Jupitra v tej konfiguraciji sekstila posebna, saj se v letu 2020 zgodi kar trikrat. To je zelo redko in kaže na mogočno in močno sporočilo iz vesolja. Aspekt Jupiter sekstil Neptun je miroljuben, podporen in zdravilen, ki deluje kot pomoč v tej ponotranjeni fazi, v katero vas bo ovil Ribji Merkur.

Ta prinaša razrešitve, pomoč in vodstvo, ko dvigujete svojo vibracijo in zavest na nove ravni.

V tej lepi energij lahko uživate ta mesec, potem pa ponovno spet julija-avgusta in oktobra.

Pred vami so tedni, ko si vsekakor vzemite čas zase, da razmislite kako boste šli v svojem odnosu naprej.
To odločanje se bo nanašalo tudi na odnos do vas samih, kakšen odnos do sebe si želite imeti in kaj želite spremeniti. Ključno bo predvsem, da sami sebi nalijete čistega vina in se izprašate, kako realne so vaše želje in ali tudi delujete v skladu svojega cilja. Sanjate, sanjarite? Ali še vedno čakate, da se nekaj čudežno “zgodi” v vašem življenju, da pride tisti »princ na belem konju« vas ugrabi in odpelje iz tega življenja, poplača vse vaše dolgove, vam kupi grad in reši vse vaše težave, odreši zagrenjenosti in obupa? Tudi vsi vi, ki čakate, da bo prišla prikupna princeska, kar na vaš dom, se čim prej zbudite iz balona na katerem varno čepite že nekaj časa in ukrepajte, ZDAJ!

Kaj sploh hočete?

Vi najprej poskrbite zase, za svoje življenje, za svoje finance in bodite odgovorni zase. Ljubite sebe, na način kot si želite biti ljubljeni. Ne čakajte, bodite aktivni in živite po svojih trenutnih zmožnostih. Vse kar imate, je to ta trenutek. Izkoristite ga sebi v prid in zaŽivite svoje sanje, tukaj in zdaj. In še enkrat… Zbudite se iz sanj, ne razmišljajte več o njih, kaj bo in kako bo, ko… no, zdaj ste na vrsti vi. Saj veste; kakšen bo pristanek v realnosti, pa bo odvisno od vas…

»Kdor visoko leta, nizko pade…«

Eni lahko ta pristanek čutite že od konca prejšnjega leta… Drugi pa bi se z njim lahko soočali zdaj. To bo tematika, ki jo bo zdaj v vašem trenutnem življenju odkrival retrogradni Merkur.

  • Članki
»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«
Deli to s prijateljem