Razno

“Skrivnostna raketa” nad Kalifornijo bega strokovnjake

V prispevku z naslovom “Skrivnostna raketa razsvetlila nebo nad Pacifikom” je televizijska postaja CBS News 8. novembra 2010 poročala, da je eden izmed njihovih novičarskih helikopterjev posnel spektakularno izstrelitev rakete, ki je za seboj pustila ogromno kondenzacijsko sled. To se je zgodilo nad Pacifikom približno 56 kilometrov zahodno od Los Angelesa in severno od otoka Catalina.

Ko je poročevalka postaje CBS nadalje raziskovala podrobnosti zgodbe, je ugotovila, da je izstrelitev rakete Ministrstvu za obrambo popolna neznanka. Govornik Pentagona, David Lapan, ki smo ga uspeli priklicati, je povedal, da nihče na ministrstvu ni znal pojasniti, kaj je ta sled in od kje je prišla. Omenil je tudi zelo majhno verjetnost, da bi vojaške vaje potekale tako zelo blizu Los Angelesa. Običajno izstrelitve rakete v ZDA zahteva nekaj različnih pooblastil in obvestil, v tem primeru pa jih očitno ni bilo.

Poročevalka za CBS je govorila tudi z nekdanjim odposlanikom Združenih držav v zvezi NATO in bivšim namestnikom ministra za obrambo, Robertom Ellsworthom. Dejal je, da le ugiba, vendar je po ogledu posnetka menil, da je to poskusna izstrelitev medcelinske balistične rakete, izstreljene iz podmornice, ter da so ZDA tako verjetno kazale vojaške mišice Aziji, ko je bil predsednik Obama na obisku v tej regiji. Odposlanec Ellsworth je tudi povedal, da so v preteklosti že potekale tovrstne dejavnosti, s katerimi so Sovjetom kazali svojo moč, še v času obstoja Sovjetske zveze, vendar ni bil mnenja, da se je to kdaj zgodilo nad Pacifikom.

Drugi dvomijo v hipotezo o raketi. Fizik Kaku z Mestne univerze New York, ki je 10. novembra 2010 govoril za televizijsko postajo CNN, je dejal, da mu je analiza posnetkov na CBS dala vtis, da je bilo to letalo. Povedal je, da je predmet, ki je puščal sled, potoval s stalno hitrostjo in odstopal od smeri, medtem ko rakete pospešujejo ob oddaljevanju od tal in se gibljejo v ravni črti. Videti je, da skrivnost kljub uradnim odzivom z Ministrstva za obrambo in številnih drugih špekulacij različnih strokovnjakov, še vedno ostaja nerešena.

Vir: CBS News; The Guardian, Velika Britanija; BBC News
(Mojster Benjamina Crema

www.share-international.net

 

Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !