Beli Žarek/Plamen

Je Četrti od Sedmerih Božjih Žarkov; je Plamen Matere in Plamen Vnebovzetja. Sije samo Bistvo in Naravo Boga, ki je popolna Čistost. Shranjen je v osnovni čakri. Ohranja Brezmadežno Podobo, čisto Božansko Podobo, vsakega Božjega otroka. Če kdo sprevrže njegove lastnosti, tako da živi umazano, zanemarjeno in nedisciplinirano življenje (na nivoju svojih čustev, uma in telesa), mu zmanjka energije, ki mu je dana za dosego svojega Vnebovzetja.

Zato je treba zelo paziti nanj. Čistost uničujejo neskladna hrupna glasba; nizko-nihajoče zabave, televizijske oddaje, filmi; uživanje raznih opojnih sredstev in mesa; ter sprevrženo in neobrzdano spolno življenje. S čistostjo misli, besed in dejanj dosežemo samoobvladanje.

Beli Žarek je Sveti Ogenj Božje ustvarjalne Energije. Vsebuje željo po spoznanju Boga in združenju z Njim z očiščenjem svojega telesa, uma in duše v zavedanju Božanske Matere. Mojstrstvo Belega Žarka zajema tudi upravljanje naravnih zakonov, ki vladajo vsemu ustvarjenemu na zemeljskem nivoju. Iz čiste Bele Svetlobe, ki je v središču vsakega sonca, atoma in elektrona, izhaja Sedem Barvnih Žarkov oziroma aspektov Kristusove Zavesti.

Prispeval : www.jazsem.net

« Back to Glossary Index

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: