Bodhisattva

Osho strah Osho strah Osho strah
OGLAS

(1) Bodhisattva (sanskrt: Bitje Razsvetljenja – Bodhi) je tisti, ki je dosegel stopnjo, da lahko vstopi v stanje Nirvane oziroma postane Nebeški Buda, a se je odrekel tej blaženosti z zaobljubo, da bo varoval Božje otroke na Zemlji na njihovi Poti k Bogu in jim prinašal Razsvetljenje. Bodhisattva je lahko

Vnebovzeti ali nevnebovzeti Mojster. Zaobljubo Bodhisattve so dali Maitreja, Babaji, Kuan Yin, Lanto in mnogi drugi Mojstri. Vnebovzeti Mojstri, ki niso dali zaobljube Bodhisattve, lahko (ko oba Plamena Dvojčka dosežeta Vnebovzetje) odidejo v kozmično služenje kot Kozmični Mojstri v skladu z Božjim načrtom ali pa vstopijo v stanje Nirvane. (2) bodhisattva (Buddha-to-be) je tisti, ki je stopil na Pot Bude in ima za svoj cilj postati Buda (prebujen, razsvetljen).

Prispeval : www.jazsem.net

« Back to Glossary Index
19
JUNIJ
Začetni seminar ThetaHealing
Ko začutimo ta občutek moči, se v nas naselijo radost, sreče, lahkotnost upanja in vera vase…
Naučite se revolucionarne tehnike ThetaHealing tudi vi!
VEČ
24
JUNIJ
Spiritualni kamp 2020
5-dnevni spiritualni kamp v idilični naravi - nepozabna vodena izkušnja osebnostne transformacije na poti do notranjega ravnovesja.Več kot 20 izbranih terapevtov, praktikov in predavateljev nam bo pričaralo čez 35 delavnic, zdravljenj in predavanj, hkrati bomo pa deležni kreacij in razvajanj visoke vegetarijanske kuhinje chefa Jureta Kačičnika.
VEČ

Podobni Članki

Naslednji članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Išči…

Search
Generic filters
Exact matches only

Promocijsko besedilo

Naroči se na E-novice

Izbrani svetovalci

Deli to s prijateljem