Išči
Generic filters
Sončni mrk v strelcu v ozvezdju Moola (26.12.2019)

Sončni mrk v strelcu v ozvezdju Moola (26.12.2019)

Spremljaj Uršula Zakrajšek
X

Spremljaj Uršula Zakrajšek

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Sončni mrk v strelcu v ozvezdju Moola (26.12.2019) 7Sončni mrk v strelcu v ozvezdju Moola (26.12.2019) 7Sončni mrk v strelcu v ozvezdju Moola (26.12.2019) 7

Napoved za vsa znamenja
VEDSKA ASTROLOGIJA JYOTISH

Sončni mrk v strelcu v ozvezdju moola se bo zgodil 26.12.2019 in bo zadnji mrk v tem letu. Ta mrk bo pomemben, saj bo v strelcu poleg Sonca nahajalo veliko planetov, to so Saturn, Jupiter in Merkur, poleg Ketuja in Lune. Samo Mars, Venera in Rahu se bodo nahajali izven, tako da bo v hiši strelca precejšnja »gužva«. Saturn bo sicer precej oddaljen, Jupiter, Sonce, Luna in Ketu pa bodo precej skupaj. Pa tudi Merkur ne bo tako oddaljen od vseh teh planetov in bo tako pomembno prispeval k vplivu tega mrka.

Sončni Mrk se bo zgodil na prazno Luno, ki bo blokirala Sončevo svetlobo in s tem vplivala na naše nadaljne ravnanje in na našo življenjsko pot. Sonce namreč predstavlja dušo in tudi našo življenjsko pot, poleg zdravja in kariere. Luna pa predstavlja naš um, naše misli. Ko se bo torej zgodil Sončev mrk, v katerega je vključen tudi Ketu – Južni Lunin vozel, se bodo v našem življenje zgodili pomembni premiki in spremembe. Preobrazbe pa se bodo zgodile v smislu, kako delujemo na ven in kam se bomo usmerili v prihodnosti. Predvsem bodo izpostavljena tista področja v življenju, torej pomeni tiste hiše in znamenja, kjer se bo mrk zgodil, glede na vaš ascendent in pa rojstno Luno. In ker sta v strelcu že nekaj časa Ketu, v dvojčkih pa Rahu, se bo to kazalo tudi na pomenih teh znamenj, poleg pomenov hiš, kjer se nahajata. Torej v tisti hiši, kjer se je mrk zgodil glede na naš ascendent in rojstno Luno lahko pričakujemo spremembe.

Te spremembe bodo nenadne in nepričakovane in bodo karmično pogojene. Kar pomeni, da se bodo zgodile na hitro in nas bodo najbrž presenetile ter nas prisilile v neko spremembo, oziroma dejanje. Porinile nas bodo na pravo življenjsko pot in od nas terjale spremembe ki so za nas dobre in se morajo zgoditi. Se pa bodo zgodile tiste spremembe na katerih smo že delali in smo želeli, da se zgodijo, a do zdaj nismo imeli priložnosti. Poleg tega smo mogoče upali, da se te stvari zgodijo in obrestujejo čez par let, a nam bo zdaj dana možnost, da se zgodijo veliko prej, kot smo sanjali. Vse te spremembe so seveda tudi pod vplivom naše pretekle karme in naših preteklih dejanj. Torej, če smo se na določenih področjih potrudili in delali pozitivno, se nam bo to v prihodnosti obrestovalo in bodo te spremembe pozitivne, če pa smo delali slabo, pa bodo te spremembe negativne. Kar pomeni da so to lahko dobitki v našem življenju, novi začetki ali pa izgube. Lahko se zgodijo dramatične spremembe v odnosih, lahko se kakšno partnerstvo konča ali pa spremeni za vedno. Veliko bo dela na odnosih, nekatere ljudi bomo pustili za sabo, nekateri odnosi pa bodo drugačni. Časovno se bodo te spremembe zgodile v obdobju enega leta in pol do dveh let. Čutili pa bomo te spremembe že nekaj časa pred mrkom, po njem pa zagotovo še bolj.

Predvsem se bodo te velike življenjske spremembe dotaknile znamenj dvojčkov, strelcev, devic in rib (če so ta znamenja vaš ascendent, se v njih nahaja Luna ali celo Sonce). Pri dvojčkih na področju partnerstva in želja, pri strelcih na njihovi osebnosti in telesu, pri devicah v njihovem domu, pri odnosu z mamo, občutku sreče v srcu in samozavesti, pri ribah pa na področju statusa in poklica. Ali bodo spremembe slabe ali dobre pa je odvisno od našega preteklega delovanja in od naše rojstne karte.

Del tega mrka sta tudi Jupiter, ki v osnovi predstavlja znanje in izobraževanje, ter Merkur, ki predstavlja intelekt, govor in posel, kar pomeni, da bodo spremembe na vseh predvsem vezane na ta področja, tudi v globalnem smislu. Zato moramo pri naših odločitvah tudi zelo paziti in ne hiteti ter si za vsako odločitev vzeti čas. V odločitvah bodimo torej preudarni in ne preveč impulzivni. Dobro je tudi, da nekatere stvari sprejmemo kot se zgodijo in se ne borimo proti njim. Poleg tega je dobro, da smo bolj pozorni kaj se dogaja okoli nas in kaj nam vesolje hoče sporočiti. Tako se bomo lažje spoprijeli z vsemi spremembami, ki nas bodo doletele.

Seveda pa je zelo odvisno od vaše natalne karte, kaj se nam bo v resnici dogajalo!

Razlaga je za določeno znamenje splošna in ne konkretna, saj je odvisna od postavitve planetov v vaši natalni karti. To so namreč možnosti, ki se za določeno znamenje zgodijo!

Sledi razlaga kaj bo pomenil Sončni mrk po Vedski astrologiji za določena znamenja, oziroma za vaš ascendent, razlaga pa velja tudi če imate v določenem znamenju postavljeno vašo Luno ali Sonce.

Ovni ali Luna v Ovnu, lahko tudi Sonce v Ovnu; mrk se bo pri vas dogajal v 9. hiši očeta, duhovnosti, potovanj in sreče, kar pomeni, da se na teh področjih lahko zgodijo spremembe. Torej vaš odnos do očeta se lahko spremeni, vaša filozofija in gledanje na svet v smislu duhovnosti in vere, izobraževanja in znanja. Mogoče se boste želeli izobraževati ali spremeniti študij, lahko pa tudi učitelja. Vaš odnos do očeta bo lahko oddaljen ali pa se lahko odselite ali priselite bližje očetu. Pojavile se bodo nove možnosti v izobraževanju, v duhovnosti ali pri potovanjih.

Biki ali Luna v Biku, lahko tudi Sonce v Biku; mrk se bo pri vas zgodil v 8. hiši, kar pomeni, da se bodo spremembe dogajale na področju zdravja, na potisnjenih psiholoških problemih, povezanih s strahom, pa tudi na davkih in prispevkih, za katere bodite pozorni, da jih redno plačujete. Poleg tega se lahko pojavijo spremembe na področju partnerjevega denarja, družine ali vprašanja dediščine, torej tam, kjer ste do sedaj vlagali energijo. Če ste do sedaj delali na tem ali ste želeli kaj spremeniti oziroma narediti na tem področju, pa do zdaj niste imeli možnosti, se bodo zdaj pojavile rešitve. Borili se boste s svojimi psihološkimi problemi, povezanimi s strahom, lahko pa da boste morali tudi malo bolje paziti na svoje zdravje ali pa boste glede zdravja malo bolj zaskrbljeni.

Dvojčki ali Luna v Dvojčkih, lahko tudi Sonce v Dvojčkih; za vas se bodo spremembe dogajale na področju 7 . hiše, torej na področju partnerstva in odnosov. Tako so to lahko spremembe v povezavi z vašim partnerjem ali pa drugimi ljudmi, na področju statusa in službe, torej v povezavi z poslovnimi partnerji. Lahko da boste za nekaj časa nepričakovano odšli, oziroma odpotovali. Lahko da se boste želeli poročiti ali pa boste srečali resnega partnerja, ki ste ga dolgo čakali. Delali boste tudi na izboljševanju svojih partnerstev in odnosov in se boste v tej smeri res trudili.

Raki ali Luna v Raku, lahko tudi Sonce v Raku; pri vas bo v ospredju vaše zdravje in dnevna rutina, saj mrk aktivira vašo 6. hišo. Če imate kakšne dolgove ali zadeve na sodišču, se bodo te stvari končno uredile in razrešile ali pa zakomplicirale, če v preteklosti na njih niste delali in niste bili dovolj pozorni. Če glede rutine niste bili dosledni, vam bo zelo težko in se boste morali še posebej ukvarjati z disciplino in vztrajanjem v rutini. Dogajale se bodo spremembe na teh področjih, pa tudi na področju dela, težav, ovir, sovražnikov in domačih ljubljenčkov. Končno se bodo pojavile rešitve v povezavi z vašimi nasprotniki, tudi vaši domači ljubljenčki bodo v ospredju. Lahko da se jim boste bolj posvetili ali pa v dom sprejeli še kakšno ljubko živalico in si tako naredili življenje prijetnejše.

Levi ali Luna v Levu, lahko tudi Sonce v Levu; predvsem bo na udaru vaš odnos s prvim otrokom ali na splošno z vašimi otroki, če jih imate. Lahko, da boste v povezavi z njimi morali sprejeti več odgovornosti ter se odločiti za nove načine ravnanja z otroki. Drugače bo v ospredju tudi ljubezensko področje, pridobivanje znanja in uspeh, saj bo mrk vplival na vašo 5. hišo otrok, znanja, ljubezni in uspeha. Zato se na teh področjih lahko zgodijo nenadne spremembe. Tako vas spremembe lahko doletijo tudi na področju izobraževanja, kreativnosti, vaše sreče ter samozavesti. To je čas ko lahko odkrijete nove hobije, stvari, ki vas zanimajo, da spodbudite vašo kreativnost ali pa odkrijete novo plat ustvarjalnosti pri sebi. Tisto kar vas naredi srečnejše, vse tisto se bo spreminjalo in preobražalo.

Device ali Luna v Devici, lahko tudi Sonce v Devici; mrk bo aktiviral vašo 4. hišo doma, samozavesti in miru v srcu. Pa tudi vašega premoženja, posesti in odnosa z vašo mamo. Na teh področjih se bodo dogajale spremembe. To pomeni, da se lahko v tem času preselite, lahko prodate svojo posest ali celo dom. Lahko pa boste tudi kupili posest, ki ste jo že dolgo hoteli, če ste v preteklosti na tem delali. Pazljivi morate biti glede zdravja vaše mame in odnosa z njo, kajti le-ta se lahko spremeni. Poleg tega boste v tem času najbrž več delali od doma ali imeli doma celo pisarno.

Tehtnice ali Luna v Tehtnici, lahko tudi Sonce v Tehtnici; ker vam mrk aktivira vašo 3. hišo truda, poguma, energije, talentov ter mlajših bratov in sester, se vam spremembe lahko pojavijo na teh področjih. Lahko, da se boste pogajali ali podpisovali kakšno pogodbo, lahko z mlajšimi brati, sestrami, sosedi ali prijatelji. To je tudi čas, ko lahko zamenjate službo in ko se vam lahko pojavijo nove možnosti in potovanja. Lahko se pojavi težnja po borbi z določenimi ljudmi, kar nekaj časa že traja in se vam bo zdaj končno obrestovalo, da boste dosegli kar si želite. Dana vam bo tudi možnost, da prodate svoj dom, hišo ali stanovanje, če ga nameravate, saj bo dober čas tudi za to. Lahko da boste kakšno nepremičnino dali v najem in tako pridobili dodaten denar.

Škorpijoni ali Luna v Škorpijonu, lahko tudi Sonce v Škorpijonu; mrk vam aktivira 2. hišo bogastva, družine in družinskih vrednot in lahko se pojavijo spremembe na teh področjih. Imeli boste tudi priložnost za spremembe na poslu, posebej posel, ki je povezan z družino. Lahko, da boste v tem času spremenili prehranske navade, lahko pa se vam v družini pridruži nov član ali članica.

Strelci ali Luna v Strelcu, lahko tudi Sonce v Strelcu; vam bo mrk aktiviral 1. hišo in izredno pomembne stvari v vašem življenju. saj se vam bodo zgodile res velike spremembe. Kot prvo je izredno pomembno, da pazite na svoje zdravje, pa tudi na splošno počutje, saj za vas vsi ti tranziti do sedaj, poleg mrka, ki bo še prišel, niso bili tako enostavni. Lahko bi trpela vaša samozavest, vaša fizična moč ali vaša javna podoba. Zdaj pa je čas, da to spremenite in postanete bolj samozavestni in prepričani vase. Tako vas v tem obdobju lahko doleti nenadna popularnost ali slava, v kateri boste končno prepoznani.

Kozorogi ali Luna v Kozorogu, lahko tudi Sonce v Kozorogu; mrk vam aktivira 12. hišo dviga zavesti, potovanj in daljnih krajev v tujini, bolnišnic, zaporov ali samote. Lahko, da boste koga obiskali v bolnici ali pa sami šli skozi ozdravljenje, lahko psihološko ali fizično. To je tudi čas za spiritualnost, torej duhovnost in za čas ko se lahko poglobite vase. Lahko pa da boste veliko potovali in spoznavali tuje kraje ter se tam udeležili ali obiskali kakšen sveti kraj oziroma svetišče, cerkev ali romarsko pot.

Vodnar ali Luna v Vodnarju, lahko tudi Sonce v Vodnarju; vam pa mrk aktivira 11. hišo dobitkov in dosežkov, statusa in slave. Pomeni, da se vam lahko zgodi, da vas bodo nenadoma prepoznali in se vam bo življenje spremenilo v tej smeri. Mogoče ste to želeli do zdaj, pa se vam ni zgodilo, mrk pa vam lahko to prinese. Nenadne dobitke in prihodke, lahko pa tudi spremenjen odnos z starejšimi brati in sestrami. Spremembe se bodo dogajale tudi preko ljudi, s katerimi ste povezani preko družabnih omrežij in lahko da se boste lotili kakšnega skupnega projekta.

Ribi ali Luna v Ribah, lahko tudi Sonce v Ribah; mrk vam aktivira spremembe v karieri, poslu, saj vam aktivira 10. hišo statusa, poklica in kariere. Tako se bodo pojavljale nenadne spremembe ne le v karieri, ampak tudi v statusu, kar je lahko za vas dobro ali pa tudi ne. Poleg tega se bodo zgodile, pa če jih želite ali ne. Spremembe se bodo pojavile tudi v odnosu do vašega vodje, šefa. V tem času se lahko tudi preselite. Lahko se vam zgodi zanimiva situacija, v kateri ne boste le menjali službo, ampak boste celo menjali poklic in delali čisto nekaj drugega kot ste delali doslej. Mogoče boste celo začeli s svojim podjetjem. Privlačili vas bodo poklici kjer se servisira druge ljudi in se jim pomaga.

Zapisala: Uršula Zakrajšek (Grosuplje / Videm-Dobrepolje)
Oblikovala: Mateja Drašler (Vrhnika / Ljubljana)

Ali ti je bil članek v pomoč?

Spremljaj Uršula Zakrajšek
X

Spremljaj Uršula Zakrajšek

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Deli to s prijateljem