Sporočilo ob 2. Adventni nedelji, 6.12.2015

Sporočilo ob 2. Adventni nedelji, 6.12.2015

6. decembra, prižgemo na namiznem venčku drugo svečko. Vstopamo v čas druge adventne nedelje in cel teden do nasledneje nedelje, ko bo čas 3. adventa, bomo delali bolj na vitalnem telesu, v smislu prevzgajanja temperamenta. To pomeni, da bomo delali in bili soočeni pri sebi in drugih skozi morebitne enostranske geste kolerika, sangvinika, flegmatika in melanholika. V tem tednu naj bi ostali vsestransko bitje štirih harmonično povezujočih se temperamentov. Enako se velja potruditi v spreminjanju vaših navad, nagnjenj, potreb, kjer tudi niste povsem svobodni. Vsaj v tem tednu postorite kaj za rastline, ki vas obkrožajo. Z določenimi homeopatskimi pripravki jim boste pomagali okrepiti povezavo z Nebesno noto, torej s planeti in ozvezdji. Morda jih zalite s kristalnim eliksirjem iz Roževca ali pa jih po potrebi pognojite in rahljaljate rodovitno prst, presadite in obrežete pa jih le v primeru padajočega loka Lune.

Preizkušnja drugega tedna je obvladovanje vitalnih procesov, na primer dihanja, prebavljanja, ritma srca. Če nekdo neprestano govori, fantazira in se prenajeda, pomeni, da te skušnjave še ni zmogel premostiti. Vrlina, ki naj bi jo razvili v drugem tednu, se imenuje prava mera v govorjenju, prehranjevanju, počivanju, spanju, delu. Našim letom poizkusimo prinesti malce več Življenja v pravem pomenu besede in ne le več vitalnosti. Skrb za naše zdravje je že prava obveznost, zato poskrbimo za redno telesno vadbo, pijmo čaje, si mažimo boleče sklepe, poskrbimo za ožilje, procese dihanja, prebave, presnove…

In tisti, ki delate jaslice, bodo zdaj v drugem adventnem obdobju prišle na vrsto rastline v obliki maha, grmičevja, cvetlic, vejic iglavcev in listavcev.

Ne pozabite… Vsako leto se konec leta začenja obdobje decembrskega adventnega in božično-novoletnega obdobja. To je poseben čas…čas ko se odprejo Zvezdna vrata in ko se srečata Nebesa in Zemlja, na 21.12. Vse do zimskega solsticija se spuščajo z Neba na Zemljo mnoge oblike darov v obliki pomoči, ki oplajajo zemljo (mineralno-rodovitni svet), rastline, živali in tudi človeka. Vse to bi lahko poimenovali moči duhovnega sveta Svete Trojice, ki skozi skupinske jaze, pravzorce in ostala nesnovna duhovna bitja plemenitijo Zemljo, človeku pa omogočajo združevanje sil Nebes in Zemlje. Zato je najbolj pomembno da ste zelo povezani s sabo.

  • Članki
»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«
Deli to s prijateljem