Astrološke napovedi

Sporočilo ob 3. Adventni nedelji, 13.12.2015

Dan sv. Lucije je… praznik Luči

“Danes prižgemo na namiznem venčku tretjo svečko. V tem tednu bo v prevzgoji naš duševni svet, kamor uvrščamo jezo, žalost, strah, skrbi, neučakanost, egoizem, antipatijo. V tem času lahko vsaj nekaj časa namenimo negi živali, tudi tistim v zavetiščih. Hranimo lahko gozdne živali, po potrebi polnimo ptičje krmilnice, in še bi lahko naštevali. V tem tednu nas bodo sile skušnjav napadle skozi tri sposobnosti duše (razmišljanje, čustvovanje in udejanjanje). Če podobnih skušnjav ne bomo prepoznali in jih presegli, bomo postali Lažnivci, Prevaranti v razmišljanju in govorjenju, čustva bodo postala Hinavščina, moči volje pa Nestrpnost, Netoleranca. V tem tednu moramo postati še bolj Budni, da bomo omenjenim trem sposobnostim duše omogočili zdrave povezave. Misli bodo morale postati čistejše, torej bolj prave, resnične in dobre, čustva naj bi postala pogum, volja pa naj ne ostane nestrpnost, temveč sila delovanja v svetu ali moči služenja Božanski volji. Pomembno je da je vaša energija usmerjena v vas…

Tisti, ki postavljate jaslice, v tretjem adventu sledi postavljanje na mineralno-rastlinsko podlago polaganje figuric ali lutke živalskega sveta domačih živali, kot so ovce, koze, krave, svinje, psi, muce, osli, konji.

Vstopamo tudi v energetsko najmočnejši teden pred Solsticijem, ki je 21.12., zato bodite pozorni na vse…Tema in Svetloba se bosta izmenjavali tako v vas kot okoli vas v okolici… bodite v »centru« in ne vstopajte v dramo okoli sebe.

12 svetih noči od 24. decembra do 6. januarja

Današnja nedelja, 13.december pa je dan Svete Lucije, ki predstavlja višek letnega vdiha, ki se odraža v 12 svetih nočeh od 24. decembra do 6. januarja. Priprava letnega vdiha se v naravi prične na današnji dan, 13. decembra, dan Sv.Lucije, v krščanski tradiciji pa se začne že na 1 adventno nedeljo. Najdaljša noč v letu je 21.12., saj je ob zimskem solsticiju dan najkrajši in noč najdaljša. Vsi darovi se najbolj zgostijo okrog 21. decembra, ko se opolnoči odprejo kozmična vrata. Ta dan je najdaljša noč v letu – je prvi zimski dan in keltski praznik YULE. V decembru se tako vsako jutro zdani 1 min pozneje in zvečer se stemni 1 min hitreje. Po dnevu Sv. Lucije se jutranji svit še vedno pokaže min pozneje, zahod pa »neha zamujati« in svetloba tako postopoma začne premagovati sile teme. Iz duhovnega vidika je iz 12. na 13. decembra noč najdaljša.

V tem času gremo bolj vase, začnemo se zavedati sami sebe, očistimo telo in duha, čas ko se osvobajamo velikih stvari.

In kdo je ta svetnica, Sveta Lucija?

Sveta Lucija (tudi Lukia), je bila premožna mlada krščanska mučenka, ki jo kot svetnico častijo tako katoliški kot tudi pravoslavni kristjani. Njen god praznujemo 13. decembra, ko je po starem julijanskem koledarju najdaljša noč v letu. Poleg tega je zaradi imena, ki prihaja iz besede latinske »lux« (luč, svetloba), tudi zavetnica vseh slepih in slabovidnih. Sveta Lucija, prinašalka »luči«. Cerkev njen praznik obhaja 13. decembra; po starem Julijanskem koledarju (pred letom 1582) je bilo to na današnji 22. december, najkrajši dan v letu. Razumljivo je, da so bile ravno s tem dnevom povezana mnoga poganska verovanja. Sveti Luciji so pripisovali posebno moč – zimskemu soncu naj bi povrnila moč, svetlobo, da bi ponovno ogrelo zmrznjeno zemljo iz katere bi vzklili novi plodovi. Na ta dan se predvideva vreme za vso leto, ker je do Božiča ravno 12 dni – toliko kot je tudi mesecev v letu. Tako da si malo beležite kakšne bodo kaj vremenske razmere vse do Božiča…

Lucija pa je vendarle tudi praznik luči, ostanek rimskega praznika nepremagljivega sonca, ki je ta dan spet začelo dobivati moč in premagovati temo. Odtod tudi Lucijino žito, ki ga marsikje tudi po mestih poznajo še danes: žitne bilke posejemo na Lucijo in do božiča že kar lepo zaživijo, v njih pa lahko vidimo marsikaj – od čaranja, od simbola pomladi in življenja, ki se začenja vračati v rastlinje, pa do očem prijetnega okrasa za k jaslicam. Na današnji dan se poseje božično žito, ki simbolizira obnavljanje življenja in plodnost. Če vam danes ne bo uspelo zasejati žita, to lahko storite do 18.12.

Pa še malo več za vse radovedne… BOŽIČNA PŠENICA, Božično žito … Eden izmed običajev, ki so se ohranili do danes, je običaj sejanja božične pšenice kot simbola obnove življenja in plodnosti. Zanimivo je, da tega običaja ni v protestantskih skupnostih in velikem delu Evrope. Značilen je predvsem za Portugalsko in južno Italijo ter za Hrvaško. Do Božiča pšenica zraste v posodi napolnjeni z vodo, ter na ta način krasi božično mizo, medtem ko jo v božičnem času postavimo pod smreko, ob jasli ali v kot sobe. Da bi pšenica izgledala čim lepše, jo je potrebno rezati ter oviti z rdečim trakom ali hrvaško trobojnico, ponekod pa poleg pšenice postavijo še jabolko ter sveče. Po Božiču pšenico pojedo ptice, saj se ničesar iz tega svetega obdobja ne sme zavreči.

Danes lahko naredite še posebej kaj okoli zdravljenja oči.

Kakšna priprošnja ali meditacija bi pravzaprav bila izjemno dobrodošla… Nadangel zdravljenja Rafael in varuh modrosti in jasnovidnosti nadangel Raziel vam bosta z veseljem priskočila na pomoč, če ju boste zaprosili… Pazite, da se ne boste jezili in bodite pozorni kaj boste gledali.

Bodite v Miru… bodite Luč… in s srcem osredotočeni nase.

Tagi
Pokaži več

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !