Sporočilo ob koncu tedna, 18.9.2015

foto:Cari R,pixabay

»Pred nami je aktivna faza med mrki, v teh dneh, pa se v retrogradno gibanje obrne planet komunikacije in povezovanja, Merkur. A spet, boste nekateri rekli? Njegova faza je aktivna kar 3x letno, ko je čas notranjega vpogleda… tema zdaj bodo Odnosi… še zadnjič v tem letu, predno boste naredili piko in obrnili list v svojem življenju… a to sledi v mesecu oktobru.

In kaj vam tokrat prinaša faza retrogradnega Merkurja?

Merkurjeva vladavina bo v znamenju Tehtnice, zato bo veliko negotovosti, tehtanja in odločanja med dvemi osebami, potema, stvarema… skratka, nikar se ne odločajte še, ker je vpliv mrkov že aktiven in teme še nimajo končnega epiloga, ker je zdaj faza »megle«, ko vam popolnoma nič ne bo več jasno… zato, vedite, da … ne niste nori vi, samo ne odzivajte se sami več na norosti, ki se odvijajo okoli vas.

Do 9. oktobra bo Merkurjeva faza aktivna… zaradi svoje vladavine v zračnih znamenjih, je tako letos vaš največji izziv prav na področju razmišljanja, povezovanja in komunikacje. Pribliski idej in nejasna povezava, bi znala kazati na to, da so prav misli tisto, kar človeka napolnjuje in sili h kaosu. Zračni Merkur se namreč izraža sofisticirano, abstraktno in družbeno usmerjeno. Vaše veščine, govorjenje in razmišljanje bodo ponovno manj objektivni, natančni, razumski ali celo nejasni… in ker je v Tehtnici, ja… težave boste imeli pri odločanju.

Ne pozabite, da kadar je Merkur retrograden, se začne obdobje manjše »zmešnjave«, saj se lahko dogaja vse »neMogoče«… Lahko pričakujete tudi kakšne nenadne intervencije pri vseh inovativnih projektih, težave z omrežji, komunikacijsko infrastrukturo in internetne prekinitve, lahko se bodo stresala tla in bili izbruhi vseh vrst, zaradi okoliščin, ki se bodo pojavile zelo nenadno, nepričakovano in predvsem kot velik šok… to bo še dodaten vpliv faze med mrki zdaj. Kasneje boste sicer Videli, da je vse to moralo biti zato, da se bodo nekateri odnosi kasneje pokazali v povsem Pravi in Novi luči. Ne hitite, predvsem v prometu in na potovanjih, ne jezite zaradi zamud… bodite odprti inovacijam, vsemu Novemu… čas bo za notranji vpogled in prekinitev starih načinov razmišljanja.

Pa še to… Prav v obdobju retrogradnega Merkurja pogosto prihaja do nasprotovanj in nesporazumov. Prav iz tega razloga je pomembno vedeti, da se dogovori, ki bi bili sklenjeni v času njegove vladavine, ponavadi izkažejo kot nestvarni, nejasni ali pomanjkljivi ter zahtevajo kasneje ponovno ukvarjanje z njimi. Zato… da ne boste rekli, da niste vedeli… Če res ni nujno, ne potujte v tem obdobju, saj se lahko sproži cel kup nepredvidljivih situacij, naravnih nesreč, nenadnih odpovedi, nevšečnosti in zapletov pri dogovorih, zato raje ta čas izkoristite za notranji vpogled in delo na sebi, duhovno rast ter učenje. Idealen čas zdaj je za inventuro, bilanco pospravljanje pisalne mize, omar in revizijo vašega delovanja. V temu obdobju lahko opravite tudi dela, s katerim ste v zaostanku, dokončate nezaključene projekte ali šolanja, čas je za obnavljanje dogovorov in projektov. Celotno obdobje bo bolj namenjeno za prodajo rabljenih stvari, kot pa za nakup novih. Ne podpisujte pogodb in vsekakor se ne dogovarjajte za nove projekte, ker boste na koncu lahko razočarani, ker iz vsega skupaj, razen megle, ne bo nič. Ker so v tem obdobju tudi radi zapleti s komunikacijskimi sredstvi, telefoni in tehnične povezave ne delujejo kot bi morale, ljudje vas »ne razumejo«, zastoji so v prometu, pri naročilih in bančnih transakcijah, v trgovini in posredništvu. Pričakujete lahko težave pri povezavah z računalniki in dostopom do omrežja… sploh pa bi pri intelektualnem delu nasploh lahko dobili občutek, kot da se nič in nikamor ne premake, ali pa se zadnji trenutek vse postavi na glavo… toliko o tem, da ne boste rekli, da niste vedeli.«

Bolj kot boste Gledali, manj boste Videli… zato, Opazujte.

O Shana Flogie

»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili. Hodimo skupaj, po duhovni poti v praktičnih čevljih. «

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: