Angelska sporočila

Sporočilo za 12.5.2016 – Prihajajo ledeni možje

Z današnjim dnem se začenjajo “ledeni možje” in na koncu nas v nedeljo pričaka še Zofka… mesec maj tudi tisti mesec, ki odloča o usodi našega poletja, koliko sončka bomo imeli in kako toplo bo. Vsako leto se namreč v mesecu maju spomnimo tudi starodavnega slovenskega izročila in na tiste dni, ko imajo prvo besedo tako imenovani Ledeni možje. No in prav ob koncu njihove vladavine, pa svojo piko na »i« postavi še Zofka. Ker bo maj lahko nekoliko vremensko spremenljiv, upajmo, da bodo možje opravili svoje delo dobro, saj je od njih odvisno, kako dobro bo obrodilo naše »brsteče rastje« in kako naklonjeno nam bo vreme čez poletje.

Ledeni svetniki, naj bi pregnali mraz, zato poglejmo, kaj nam vsak izmed teh svetih mož prinaša: v četrtek, 12. maja nastopi vladavina Pankracija, ki velja za zavetnika otrok in cvetja. On je tudi »krivec« saj kot prvi pričenja »ledeno obdobje in morebitno slabo vreme v tem času«.

Kot drugi nastopi v petek, 13. maja Servacij in ta naj bi pomagal k sreči in uspehu. Zanimivo je, da ga častijo tudi kot zavetnika proti pozebi, ker njegovega groba ni nikoli prikril sneg.

Tretji ledeni mož nastopi s svojo vladavino v soboto, 14. maja. Bonifacija je doletela mučeniška smrt. Preganjalci kristjanov so reveža namreč vrgli v vrelo smolo. No, na nedeljo, 15. maja, za konec, pa nastopi… Zofka. Upajmo, da bo tudi letos »polulana« in nam prinesla lepo poletje. Vremenske napovedi kažejo, da bo vse kot mora biti in poletje bo.

O Shana Flogie

»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

Moja spletna stran
Vsi članki

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Sorodne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !