Ste že kdaj premišljevali o inteligenci?

»No potem ste verjetno že tudi naleteli na vprašanje kaj to je oz. kaj to ni? Inteligenca je seveda sposobnost reševanja problemov, vendar ne z utečenimi metodami, ki so nam poznane. Ne, inteligenca je način kako reševati probleme na vedno najbolj učinkoviti način in dobro je znano, da je način samo tako dolgo najbolj učinkovit dokler se lepimo na ustaljene rešitve in ne pogledamo čez.«

A kako to storiti v svetu, ki dobesedno sili razmišljanje v ponavljanje že videnega? Skorajda nemogoče. Naučijo nas misliti, naučijo nas reševati probleme, potem pa nas še vse življenje bombardirajo s tem, kar oni pravijo, da je tako kot je. In ne, ne govorim tukaj o znanstveni metodi. Tega v vsakdanu namreč skorajda več ni, razen seveda redkih svetlih prebliskov. Vse je že sprogramirano.

Je že kdo pomisli, da je tudi utečeni tok družbe takšen. Ekonomija, marketing, opravljanje poklicev… Vse to je utečeno. No, skorajda. Družba po eni strani želi inteligentne posameznike, ki jo bodo popeljali proti uspehom na vseh področjih, po drugi pa inteligentni način razmišljanja omejuje. In zakaj se gre?

Inteligenca je v veliki meri odvisna od neobremenjenosti s tem kar je, kajti le tako lahko najde tisto, česar še ni. Gre se torej za identifikacijo, da, za identifikacijo z že znanim. Ooo, ta narobe svet. Še sam zase ne ve kaj si želi.

No, pa postanimo za razliko od utečenega enkrat inteligentni in poglejmo čez. Zapustimo to, v kar nas dobesedno silijo, v to, da smo namreč mi telo in občutki, ki se v njem pojavljajo. Odprimo naše kanale in zavirimo v svet neskončnih potencialov. Odprimo si steklenico in skozi njo skočimo v svet duha. Skočimo v svet, za katerega nam trdijo, da ga ni.

Veste, to je svet neskončnih potencialov, kjer se uresniči v trenutku vse, kar koli si zamislite. Potrebujete rešitev? Sploh ni potrebno pomisliti na reševanje, ker samo z mislijo, da bi nekaj rad pride do uresničitve tega. Želite jagodni zrak? No, že je pred, nad in v vas. Dobro, ne?

Svet duha je čudežen, svet duha je svet trenutka tu in zdaj. To je svet o katerem vsi govorijo, pa čeprav še skoraj nihče ni bil tam. Težko je razlagati in poučevati o tem svetu. Sicer pa moraš za to biti inteligenten, kajti vse je svet duha in če omejiš svoj svet le na nek vidik duha, potem je tvoj svet omejen le na ta vidik. In da, to je še vedno svet duha, a bolj se omejuješ bolj začneš pozabljati od kod in kaj si in na koncu povsem pozabiš.

Si želite sveta duha? No, potem le pogumno zakorakajte k tistemu kar za vas predstavlja nemogoče in mogoče se bomo tam srečali.

Avtor: Tomaž Flegar
www.zdravilniparki.tomazflegar.si

O Tomaž Flegar

Tomaž Flegar je duhovni zdravitelj, skozi katerega delajo mnoge duhovne inteligence in duhovni zdravniki, ki pomagajo pri njegovih delavnicah in "zdravljenjih" udeležencem, da prepoznajo in izpustijo tisto, kar jih omejuje ali jim onemogoča, da bi živeli polno bolj življenje. Kjuč njegovega dela je čistost in je energija, ki prihaja skozi njega zelo čista, prihaja iz zelo velikega vira modrosti.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: