Stewart Pearce: Angeli Atlantide

Stewart Pearce: Angeli Atlantide

 Svetovno priznani britanski učitelj glasu, jasnovidec in alkimist glasu (Alkimija glasu je njegovo avtorsko delo), ki glavno pozornost namenja odkrivanju lastne note, tistega glasu v nas, ki nam pomaga zasijati v polnosti, zasijati svoj pristni jaz, se nam predstavlja s svojo najnovejšo knjigo Angeli Atlantide.

angeli_atlantide_steward_pearce_m[1]Stewart nam v svojem značilnem, sočnem jeziku predstavlja 12 angelov Atlantide, ki so bili močno vpeti v življenje slavne celine, ki je zaradi zlorabe lastnih sposobnosti nazadnje končala na dnu morja (t. i. vesoljni potop iz Svetega pisma). Pri prav vsakem angelu nam tudi slikovno uvodoma predstavi njegovo arhetipsko vlogo, naloge, ki jih je opravljal v krščanski in drugih tradicijah, s katerim t.i. svečenikom-znanstvenikom, atlo, iz Atlantide in občestvom je bil povezan, nadaljuje pa s pretanjenimi vprašanji, ki nas silijo v razmislek o sebi, o sposobnostih in veščinah, ki jih lahko v nas vzbudijo angeli Atlantide, če jih le znamo priklicati in prisluhniti njihovemu glasu v sebi.

Predstavljene so nam tudi vrednote, ki so jih gojili v občestvih, povezanih s točno določenim angelom in s točno določenim svečenikom na čelu. Vsako poglavje pa se zaključi z neverjetno zgodbo o kateri od Stewartovih strank, na katere je posamezni angel vplival in v marsikaterem primeru tudi rešil življenje ali pomagal preiti na oni svet, vse od duhov v starem bavarskem gradu, ki predtem še niso zmogli oditi v svetlobo, do mlade članice ene od evropskih kraljevih družin, ki se je pred srečanjem z angelom, Stewartom in osebjem v rehabilitacijski kliniki vdajala drogam, in mlade novinarke, ki je v ujetništvu doživela mistično izkušnjo, ki ji je pomagala preživeti vse stiske in tegobe, ki jih je morala prestajati. Nazadnje pa bralci prejmemo še afirmacijo, s katero lahko iz dneva v dan pritegujemo določenega angela, in meditacijo, ki nam ga prikliče v življenje. 

Kozmični eksperiment Vira, Stvarnika, imenovan Atlantida, ne bi mogel doživeti 'zlate dobe', kakor to imenujemo danes, če mu ne bi ob strani stali angeli. In tudi njegovemu propadu je botrovalo prav izrabljanje darov, ki so bili Atlantidi dani v uporabo za višje dobro in ne zato, da bi jih zlorabljali. 

Angeli Atlantide nam sporočajo, da so nam še vedno na voljo na poti v razsvetljenje in vnebovzetje, tako kot so bili na voljo našim daljnim prednikom na Atlantidi. Prisluhnimo njihovemu glasu in se povezujmo z njimi. Svet bo lepši. In kakor pravi Stewart v Zahvalah: »Morebiti je pretresljivo biti izgubljen v gozdu življenja in čarobno biti najden na travniku duhovnosti, vendar je najgloblja čednost, ki jo je človeku dano odkriti, umakniti ovire s poti mističnega popotovanja.«

Umaknimo jih, skupaj z angeli, in pot razsvetljenja in vnebovzetja se nam bo razgrnila pred očmi.

foto: thealchemyofvoice.com

Deli to s prijateljem