Razno

Študija kaže na to, da je svobodna volja iluzija

Nov dokument objavljen v reviji Psychological Science je poizkušal definirati in raziskati predmet svobodne volje.

S spraševanjem udeležencev, da predvidijo kdaj se bo krog določene barve pojavil pred njimi, je nekaj kar se določi popolnoma po naključju.

Znanstveniki so odkrili, da so bila njihova predvidevanje bolj točna, ko so imeli le delček sekunde, da uganejo, kot ko so imeli na razpolago več časa. Sodelučjoči so podzavestno zaznali spremembo barve pred tem, kot so se mentalno odločili, čeprav so vedno mislili, da so naredili svoje predvidevanje pred tem, kot se je zgodila sprememba. Pravilne odgovore so prejemali, ker so že vedeli odgovor.

“Naši umi morda ponovno pišejo zgodovino,” je v izjavi povedal Adan Bear, doktorski študent na Oddelku za psihologijo na Univerzi Yale. Vse to kaže na to, da ko pride do zelo kratkega časovnega merila, še preden pomislimo, da naredimo zavestno izbiro, se je naš um že podzavestno odločil za nas in je svobodna volja bolj iluzija, kot si o tem sploh mislimo.

Vir: https://science.slashdot.org

O Tomaž Flegar

Tomaž Flegar je duhovni zdravitelj, skozi katerega delajo mnoge duhovne inteligence in duhovni zdravniki, ki pomagajo pri njegovih delavnicah in "zdravljenjih" udeležencem, da prepoznajo in izpustijo tisto, kar jih omejuje ali jim onemogoča, da bi živeli polno bolj življenje. Kjuč njegovega dela je čistost in je energija, ki prihaja skozi njega zelo čista, prihaja iz zelo velikega vira modrosti.

Moja spletna stran
Vsi članki

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !