Anita Gomezel
sdr
Anita Gomezel
Anita Gomezel
Anita Gomezel

Anita Gomezel Preverjeno

Osebni razvoj ni samo moja domena, temveč moj način življenja. Vse kar učim, sem izkustveno dala skozi sama- marsikaj tudi večkrat.

Ocene

Predstavitev

Pristnost, živost, odprtost, srčnost, prizemljenost in poštenost so ene mojih glavnih vrednot po katerih se trudim živeti tako kot osebno kot profesionalno.

Osebni razvoj ni samo moja domena, temveč moj način življenja. Vse kar učim, sem izkustveno dala skozi sama- marsikaj tudi večkrat.

V zadnjih osmih letih sem šla OD odtujenosti od sebe, prestrašenosti, negotovosti, razpršenosti, občutkov manjvrednosti in nemoči, igranja žrtve in nešteto vlog DO stika s sabo, svojimi občutki, v vrednost in svojo moč, se naučila postaviti zase, izraziti svoja stališča in potrebe ter stati za njimi, se naučila živeti iz svoje nežnosti in moči hkrati ter odprla srce do ljudi, do katerih sem prej gojila več ali manj zamere, pa ne samo do bližnjih, do ljudi nasploh. Izkustveno vem, kako je, ko te življenje uči na trd način, ko si na tleh in ne vidiš več smisla, ko te krivda privija in strah onemogoča, da bi naredil korak navzven, ko nimaš za preživetje in računi prihajajo, ko izgubiš bližnjega iz danes na jutri, ko se bojiš reči ne in hodiš sebi v minus neštetokrat, ko začneš slediti  sebi in gre najprej vse in več ali manj vsi proti tebi, ko ozavestiš globoko travmo in se ti sesuje življenje in še bi lahko pisala…

Če imate tudi vi preizkušnje, vam lahko samo na kratko delim moj uvid- ko moč, ki jo uporabljamo zato, da vzdržujemo stare bolečine in negativnosti uporabimo za to, da pridemo iz njih, se je sprosti res enormna količina, ker če nosite, karkoli nosite, moč gotovo imate. 

Sedaj sem lahko to, kar sem in mi je več ali manj vseeno, kaj si drugi mislijo.

Sedaj se zavedam, da ima vsak svojo resnico in vse so relativne, vendar vredne- tudi moja.

Sedaj lahko odprem srce in pokažem svojo ranljivost, ker se zavedam kakšna moč je za to potrebna.

Sedaj se lahko sprejemam takrat, ko nisem popolna, ker v srcu vem, da sem vseeno dovolj dobra.

Sedaj prevzemam odgovornost za svoje življenje in si ga ustvarjam, namesto se prepuščam.

Sedaj se počutim enakovredna in šele lahko zares komuniciram ter gradim pristne odnose.

Sedaj sočutje počasi presega ego, ki več ne dela zase, temveč za druge…

Na naši poti potekata, iz mojega stališča in izkušenj, dva procesa:

*proces odraščanja /growing up (postati najprej človek, tak kot si, avtentičen- onstran vseh naučenih idej in posledic travm ter “socializacije”)

* proces prebujanjawaking up (ozavestiti, da smo duhovna bitja in zaživeti iz Zavesti, ki napaja vse ostale dele nas. Živeti duhovno osvobojenost, enost, sočutje, početi vse kar počnemo iz globljega smisla, ki je onstran ega…)

Sama na svoji poti vseskozi združujem oba, zato rada rečem, da se trudim hoditi z odprtim srcem, a z nogami na tleh.

V meni tli iskrena želja pomagati  vsem, ki si tega zares želite.

Ker vem, da lahko veliko dam, če je na drugi strani prostor, da se lahko to sprejme.

Vsem, ki se že trudite in ne pridete ven, ker vam morda manjkajo orodja in občasna podpora. Ki bi radi imeli od življenja več- bi ga radi živeli, ne zgolj preživeli. Zaživi Sebe® je moj slogan in hkrati vodilo vsega mojega dela.

Zavedam se, da je moj čas dragocen, ker je omejen, zato želim podpreti voljo in željo po napredku in vsakega izmed vas tam, kjer začne. Mogoče celo čisto na začetku, tako kot sem začela sama. Nikoli ni prepozno, nikoli nismo predaleč od sebe, če se le odločimo za življenje, ne postopno umiranje.

Sama se pogosto vprašam- kaj mi je prav zares pomembno?

Ne vem kaj bo čez mesec, leto, več let…kaj mi je zares živo in pomembno sedaj, kaj si sedaj želim? In ko sledim temu, se polnim na noter in če vidim, da me na poti do te želje karkoli ovira (več ali manj so to vedno notranje ovire, ker se svet dogaja od znotraj navzven, ne obratno) vztrajam in iščem poti, da to presežem, se naučim, odvadim/navadim…

Zato mi ni žal več kot 35.000 evrov za razna izobraževanja, za več kot 220 individualnih seans preseganja travm, vzorcev, bolečin, vlog, za nešteto ur porabljenih za to, da sem se pobirala, vztrajala, da bi bila bolj kar sem, da bi živela bolj iz sebe in srčno bližje vsem, ki jih imam rada, za notranji mir in svobodo, ki napaja srce skoraj že ne glede na zunanje dogajanje.

Zato, ker mi je to pomembno, ker je zame delo na sebi najboljša investicija (nikoli ne propade, nihče ti je ne more vzeti, iz nje ustvarjaš več in živiš lepše svoj čas tu na zemlji). 

Če je vse to pomembno tudi vam, se res veselim srečanja z vami.

Če koga zanima še “strokovno ozadje”,

sem univ.dipl socialna pedagoginjaterapevtka transpersonalno kognitivne terapije TCT, edini coach v Sloveniji in na balkanu po sistemu Radical Forgiveness, Učiteljica Jasne komunikacije, ki temelji na sistemu Nenasilne komunikacije (NVC- Non violent communication) ter imam iz tega področja preko 45 dni seminarjev skozi več let, začela pa sem 19 let nazaj z Reikijem, s katerim  imam prav tako 16 let izkušenj poučevanja.

Rada povezujem psihologijo in delo na sebi z duhovnostjo kot tako, zato imam veliko izkušenj tudi s tehnikami tega področja in duhovnimi stanji Zavesti nasploh.

Ne štejem več seminarjev katere sem opravila tudi samo za svoj razvoj in jih ne podajam direktno naprej, so pa vtkani v moje delo in izkušnje (kot tudi več kot 230 individualnih terapij, katere sem opravila za preseganje svoje sence).

Če si želite rasti tudi v moji družbi, srčno dobrodošli. 

Aktivirala bom vse kar imam in kar trenutno zmorem, da vas bom lahko pri tem kar najbolj podprla.

Delavnice trenutno izvajam na treh lokacijah:

  • v Ljubljani: Kogovškova 12, Lila Center
  • v Sežani: Partizanska 107, poslovna pisarna
  • v Mariboru: Pekrska cesta 33, Center Bio Holistika

Facebook Feed

Slike