Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Testosteron – moč moškega

Oglas

TESTOSTERON je pomemben za ženske in moške. Da ti fokus in moč v življenju. Zavedaš se svoje vrednosti in znaš izpeljati stvari do konca.

Spolni hormoni nastajajo iz zdravega holesterola HDL. V moškem telesu je testosteron eden najpomembnejših.

Po 40 letu začne po naravnem ciklu upadati. Maščobni hormoni igrajo najpomembnejšo vlogo v telesu ne le v spolnih funkcijah in v delovanju jeter, ampak tudi v delovanju prostate, nadledvične žleze in možganovine.

S staranjem telesa se starajo tudi žleze z notranjim izločanjem, proizvajajo manj hormonov. Testosteron v telesu vpliva tudi na izgradnjo beljakovin. S simptomi pomanjkanja testosterona se moški največkrat srečajo med 40 in 55 letom starosti. Nad 60 let pa ima premalo testosterona že več kot polovica moških.

Najvidnejši znaki nižanja so: zmanjšanje mišične mase in povečanje maščobnega tkiva, utrujenost, nespečnost, slabša koncentracija, zmanjšanje libida, povečanje telesne teže, izguba las, povišan krvni tlak, povišan holesterol, bolezni prostate, depresija itd.

Cink in B6 pomagata pri tvorbi testosterona. Zelo pomembna je raven testosterona v krvi za počutje in kvalitetno spolno življenje moškega.

Hipotalamus, ki se nahaja v možganih, nadzira proizvodnjo in izločanje testosterona v kri. Hipotalamus vzpodbuja žlezo hipofizo, ki nadzira moda glede izločanja testosterona (gre za hipofizni hormon LH, ki moda vzpodbudi k tvorbi in izločanju testosterona). Testosteron se iz mod sprošča v kri in tako pride v različne dele telesa, ki ga potrebujejo. Tako pride tudi v hipotalamus in hipofizo, ki nenehno spremljata njegovo raven v krvi in ga na ta način regulirata.

Telo, hkrati s povišanimi stresnimi hormoni (kortizol), izloča tudi posebno obliko beljakovin, ki onemogoča delovanje testosterona.

Moškim se zaradi povišanega kortizola testosteron spreminja v estrogen. Z leti slabi tudi povezava notranjih žlez (os hipotalamus, epifiza in testisi), zato zamirajo tudi spodbude za proizvodnjo testosterona v Leydigovih celicah. Zato je toliko bolj pomembno izvajanje Power brain tao joge.

Mogoče te zanima  Kaj ti bo dala masaža prsi?

Power brain tao joga je pomembna za moške, saj z vadbo prekrvavimo možgane in žleze v glavi. Hkrati pa treniramo tudi spodnje krožne mišice, saj se z leti povezava notranjih žlez slabša (žleze v glavi in testisi), in zato se zmanjša tudi spodbuda za proizvodnjo testosterona.

Z vajami povečamo dotok krvi v področje glave, s tem povečujemo fokus, tvojo notranjo moč, jasnost, libido, prekrvavimo možgane in znižujemo stres. Prav tako je vadba pomembna za imunski sistem, ohranja mladost možganov, pomlajuje hormone ter izboljšuje spomin. Dela tudi celostni lifting obraza, saj vadimo mišice obraza, vratu in mišice lobanjskega predela. Povečuje tudi tvojo spolno moč, ker treniraš tudi vse krožne mišice.

Lucija Tao

Vir slike : Pixabay

Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

Dobrodošli! Moje ime je Lucija. Skozi življenje sem raziskovala različne teme povezane z duhovnostjo in osebno rastjo. Tako kot vsi sem šla skozi življenjske izzive, na področju zdravja, odnosov, doživljala izgube, bolečine, težave, stres itd…
No Tab Selected

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved za Avgust 2021: Čas je za korak naprej

Numerološka napoved za Avgust 2021: Čas je za korak naprej

Numerološka napoved 1. 8. 2021

Numerološka napoved 1. 8. 2021

Numerološka napoved 2. – 8. 8. 2021: Čas hitrejšega manifestiranja

Numerološka napoved 2. – 8. 8. 2021: Čas hitrejšega manifestiranja

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem