Tranzit karmične osi Rahu/Ketu 23.3.2019

Tranzit karmične osi Rahu/Ketu 23.3.2019

Rahu in Ketu bosta od 23. 3. 2019 izstopila iz znamenja raka in kozoroga ter bosta vstopila v znamenje dvojčka in strelca. Tam bosta ostala 18 mesecev.

Njun tranzit – prehod nam bo pokazal kaj boste v življenju odigrali, doživeli in izkusili. Rahu in Ketu vplivata na našo karmo oziroma usodo in nosita pri prehodih velike spremembe v našem življenju. Sta najboljša pokazatelja našega duhovnega napredka in karmičnih vplivov.

Rahu bo vstopil v znamenje dvojčka, ki je v osnovi 3. hiša natalne karte. To je hiša truda, poguma in naše vitalne energije. Je pa tudi hiša naših mlajših bratov in sester, če jih imamo ter naših talentov in sposobnosti. Poleg tega pa je to tudi hiša komunikacije, pisanja ter krajših potovanj. V prihajajočih 18 mesecih bomo zato veliko komunicirali, se podajali na krajša potovanja in skušali razvijati in pokazati svoje talente.

Vendar je seveda odvisno kje se ta tretja hiša pri vas nahaja v natalni karti in seveda kje je nastanjen njen vladar – Merkur. Dvojček je zračno znamenje povezano, poleg komunikacije, tudi s diplomacijo, pošto, elektronskimi mediji, trgovino torej prodajo in poslom na splošno. Povezan pa je tudi s pisanjem, zato imajo mnogi pisatelji ali pa novinarji močno tretjo hišo. Lahko se vam v tem času zgodi, da začnete več pisati ali da celo napišete knjigo.

Lahko pa vas bo potegnilo v svet medijev, računalništva in marketinga, (saj je znamenje dvojčkov povezano s tem). V tam času bomo tudi prisiljeni v razporejanje naše vitalne energije in se bomo ukvarjali s tem, kam energijo dajemo in če nam to prinaša koristi oziroma dela škodo. Zelo je namreč pomembno kam usmerjamo svojo energijo, torej, da jo ne izgubljamo za nepotrebne, nekoristne stvari. Res je da je posebej treba paziti pri komunikaciji, saj ljudje, ki govorijo (učitelji, predavatelji na primer) izgubljajo ogromno energije. Merkur, ki vlada dvojčku, je tudi planet prilagajanja, zato se bomo v tem času skušali prilagajati v različnih okoliščinah, kjer bomo morali pokazati pogum ali pa se potruditi. Nenazadnje pa bodo v ospredju naši mlajši sorojenci, če jih imamo. Z njimi bomo razreševali konflikte ali se na splošno ukvarjali z odnosi do njih, v povezavi z našim očetom.

Ketu bo istočasno ko bo Rahu v dvojčkih, vstopil v znamenje strelca, ki je v osnovi naša 9. hiša očeta, sreče, daljših potovanj ter duhovne prakse. To je tudi hiša naših vrednot, idealov, moralni kompas, predstavlja pa tudi filozofsko razmišljanje in našega notranjega učitelja. Prinaša potencial učenja višjih znanj, sposobnost, da v nekaj verjamemo in imamo upanje. Tako v osnovi znamenje strelca predstavlja zakone v družbi, pravico, resnico, pravičnost, religiozne študije, akademske dosežke, privilegije v študiju, naslove, ki jih lahko v študiju pridobimo, predstavlja tudi naše odnose s učitelji in odnos do vrednot v družbi. Daje nam kvaliteto učenja, željo po učenju, pa tudi željo po pridiganju in poučevanju drugih. Nenazadnje pa znamenje strelca predstavlja tudi inspiracije in ideje ter željo po potovanju oziroma romanju. Daje nam namreč občutek, da smo takrat, ko se romanje udeležimo, pod dežnikom božjega, oziroma nečesa, kar je višje od nas, to pa je za ljudi, ki smo duhovna bitja, resnično pomembno in tudi privlačno. Strelcu vlada planet Jupiter, ki označuje željo po učenju, pridobivanju znanja in izobraževanju. Tako predstavlja ne le učitelje, ampak tudi otroke, poleg tega pa nakazuje tudi na materialno blagostanje in vse, kar je v življenju dobrega.

Ko bo Ketu vstopil v strelca, v 9. hišo, nam bo odprl karmična vprašanja v povezavi z našim očetom in če do zdaj z njim nismo razrešili, bo to potrebno storiti zdaj. Lahko, da se bomo v tem času umaknili od očeta ali on od nas, toda sililo nas bo v razmišljanje o našem odnosu do očeta. Zamajal bo tudi naša religiozna in duhovna prepričanja in v tem času lahko popolnoma spremenimo naš način razmišljanja in verovanja kot smo ga imeli do zdaj. Lahko se v tem obdobju srečamo s posebnimi duhovnimi učitelji, ki nam bodo razjasnili veliko dilem in vprašanj, na katere do zdaj nismo dobili odgovora. Razmišljali bomo o religiji in duhovnosti ter tudi etiki in morali ter se spraševali ali ravnamo prav v določenih vprašanjih in problemih. Zelo bo v ospredju vprašanje šolstva in prava, tudi pravic učiteljev, pravnikov in drugih ljudi, ki so v procesih izobraževanja udeleženi. Ketu nas bo na teh področjih silil, da stvari spremenimo, saj bo marsikje na hitro odnesel okostenela pravila, norme in zakone, ki so preživeli. Marsikdo, ki je bil do zdaj v izobraževanju, bi lahko spremenil poklic, saj se mnogi ne bodo mogli več prilagajati rigidnemu in zastaranemu šolskemu sistemu. Začeli bomo razmišljati drugače, hoteli se bomo drugače učiti in naš odnos do izobraževanja se bo spremenil. Projekti, načrti in naloge, ki niso bile zastavljeni etično in v želji, da pomagajo k čim boljšemu razvoju na področju šolstva ne bodo obstali, temveč bodo v tem obdobju pod pritiskom večine dočakali svoj konec. Nasprotno bodo pa novi načini poučevanja, ki so v skladu z višjimi resnicami, zaživeli bolj kot kdaj koli. Zato je to tudi čas razvoja znanosti in religije, učenja duhovnih resnic in višjih stanj zavesti. Poleg tega pa je to tudi čas, ko se bomo spraševali o tem ali smo srečni ali ne ali živimo zase ali le za druge, v nekih pravilih, ki jih ne maramo in ne priznavamo. Želeli bomo živeti drugače, bolj svobodno v razmišljanju, svobodno v priznavanju tistega v kar mi verjamemo, pa če je drugim to všeč ali ne. Seveda bomo lahko zato prišli v konflikt z tradicionalnimi pravili in normami, avtoritetami ter očetom, ki tudi avtoriteto predstavlja. Poleg tega pa nas lahko potegne v daljne kraje, na potovanja, ki bodo verjetno povezana z željo po duhovnem razvoju in doživljanju sreče ter iskanju prave vere za nas.

Razlaga je za določeno znamenje splošna in ne konkretna, saj je odvisna od postavitve planetov v vaši natalni karti.

Sledi razlaga kaj pomeni prestop Rahu/Ketu po Vedski astrologiji za določena znamenja, oziroma za vaš ascendent, razlaga pa velja tudi če imate v določenem znamenju postavljeno vašo Luno ali Sonce.

OVNI ALI LUNA V OVNU

Rahu bo prehajal 3. hišo, Ketu pa 9. hišo, kar pomeni, da vas bodo privlačila izobraževanja in učenje, pa tudi krajša potovanja, izleti. Učenje in izobraževanje bo lahko povezano z računalniki in tehnologijo, lahko pa z potovalnimi načrti ali pa potovanji, kjer se boste izobraževali. Potovanja v tej smeri bodo verjetno krajša in veliko jih bo. Če se ukvarjate s prodajo, vam bo v tem času resnično stekla. Vaša komunikacija bo namreč tekoča in diplomatska ter usmerjena v dosežek, tudi v pridobivanje prihodkov. V tem času boste želeli komunicirati s svetom z željo, da zase nekaj pridobite. Marketing, prodaja in ‘piar’ bosta zato za vas res priložnost v tem času, saj boste v družbi srečevali z mnogo ljudmi. Vendar je verjetno, da bodo znanci, ki jih boste srečali v tem času, po tem tranzitu odšli iz vašega življenja, zato se vam ni priporočljivo z njimi preveč osebno zapletati. Srečali se boste namreč tudi z zavistjo in sovražnostjo, zato bodite res pazljivi. Da boste v tem obdobju zadovoljni, bo za vas potrebno, da boste komunicirali. Pri pogovorih se boste dotikali najrazličnejših tem in stvari, ki vam bodo zanimive, sploh duhovnih tem, tem o okultnem ter o religijah. Tudi tukaj bo v ospredju želja po odkrivanju in obiskovanju krajev, ki vas duhovno prebujajo. Želeli boste povezavo s velikimi učitelji in svetovalci, posebej s duhovnimi svetovalci in učitelji ter se od njih učiti duhovne skrivnosti, saj boste v sebi iskali svojo notranjo luč in resnico. Lahko se vam zgodi, da v tem času zavrnete ali pa se izognete organiziranim vrstam religije in cerkvi, sploh tisti, v kateri ste bili vzgojeni ter se usmerite v druge vrste verovanj. Lahko se v tej smeri čisto preobrazite in začnete verjeti v druge stvari ter zavrnete, kar so vas učili starši in družba do sedaj. Pri učenju novih stvari boste spoznali nove načine učenja, sploh v povezavi s duhovnimi in višjimi znanji in tako se boste počutili bolj izpolnjeni ter duhovno potešeni. Učitelji, ki jih boste srečali v tem obdobju, vam bodo pomagali v življenju, pa tudi v karieri. Preko njih boste lahko zelo razširili svoje znanje ter se duhovno odprli. Vendar bodite previdni, saj lahko v tem času srečate učitelje, ki so nepošteni ali pa so prevaranti. Dobri v pisanju in komunikaciji se lahko lotite pisanja knjige, člankov ali kratkih zgodb. Če pa niste nagnjeni h komunikaciji in potovanjem, pa boste lahko v tem času razvijali ročne spretnosti ali nenavadne talente, na primer kaligrafijo, šiviljstvo ali pa slikarstvo. V teh talentih se boste želeli izkazati in jih pokazati na ven, da vas ljudje po njih spoznajo.

V tem času lahko pride do nesporazumov s brati in sestrami, sploh mlajšimi ter razrešitev karmičnega odnosa s očetom. To bo tudi malo težji čas za vašega očeta, ki bi se mu lahko poslabšalo zdravje. Lahko, da se bo oče upokojil ali pa bo imel težave na splošno. Življenje vašega očeta se bo spremenilo in ne bo mu lahko. Težko bo tudi vam, a se boste morali v tem obdobju sooči z očetovimi težavami ter mu skušati pomagati, če bo to potrebno. Naglašena bo namreč vaša odgovornost do očeta. Bi pa v tem času lahko oče potoval v tujino ali imel večje stroške.

BIKI ALI LUNA V BIKU

Rahu bo prehajal 2.hišo, Ketu pa 8. hišo, kar vam bo prineslo precejšnje dobitke na materialnem področju, zelo pa boste usmerjeni v pridobivanje denarja preko družine. V tem času lahko kaj podedujete skozi družino, vendar vaša pričakovanja najbrž ne bodo uresničena ali pa boste dobili nekaj drugega kar ste pričakovali. V tem času se boste vprašali, koliko cenite svojo družino in koliko vam res pomeni. Lahko, da si boste glede vaše družine, tudi statusa (kdo sem v družbi) ustvarili iluzije in stvari v družini ne bodo take, kot si jih vi predstavljate. Zato razmislite o vaši vlogi v družini in poskušajte biti realni. V tem času bo povečana tudi vaša odgovornost v vaši družini in nekatere stvari, ki so bile do zdaj skrite, se bodo razjasnile. To pa v večini ne bodo lepe stvari. Skrivnosti, ki jih ljudje nosijo v sebi in jih njihova družina ne ve, znajo biti včasih kar neprijetne. Bodo pa te stvari verjetno povezane s otroki, prvorojenci. Komunikacija z njimi bo ves ta čas precej težka in velikokrat se ne boste razumeli. Tukaj se res svetuje potrpežljivost in ljubeznivost. V povezavi z družino pa se lahko pojavijo tudi nenadne izgube.

Naglašena bo vaša komunikacija na poslovnem področju, kjer se boste trudili in reševali najrazličnejše nepričakovane zaplete. Pri tem bi znali izgubiti kontrolo in povzdigniti glas ter se neprimerno izraziti zaradi jeze ali napetosti, ki bo rasla v vas. Zato je v tem obdobju res pomembno, da pazite na komunikacijo. Pa ne samo v službi, tudi doma, v družini bodo odnosi na trenutke napeti, kar vas lahko tudi vznemiri, tako, da bo vaša komunikacija postala na trenutke pregroba in osorna. Naravnajte se na nežnejši, bolj diplomatski ter primeren govor, pa boste stvari dobro speljali. Se pa bodo v večini primerov stvari rešile na nepričakovan način, način, ki ga ne boste pričakovali. Zato se ne ukvarjajte s tem preveč, ampak porabite energijo raje za sproščanje in meditacijo. Vaši instinkti bodo v tem času namreč povečani in če se boste usmerili v duhovne vode, vam bo precej lažje.

Pobrskajte po podzavednem, veliko se bo razjasnilo, posebej v povezavi s primarno družino in odnosi v njej. V tem času bi lahko bili nagnjeni k pretiranem pitju in hranjenju, pa tudi zapravljanju, saj bo na ven prišlo veliko nezavednih in podzavestnih stvari, ki se jih prej niste zavedali. Na plan tako lahko pridejo različne obsesije, povezane s vašo družino. V tem času boste dobili željo in moč, da uničite sovražnike, ki ne bodo več enotni. Želeli si boste premagati ljudi, ki vam nenehno postavljajo ovire in prepreke, kar vam bo tudi uspevalo. Imeli boste namreč notranjo moč, da končno opravite s njimi. Na trenutke bi zaradi problemov, ki se bodo pojavili v družini, tudi partnerja lahko čutili kot sovražnika oziroma nasprotnika. Takrat se poskušajte notranje umiriti in se s partnerjem pogovoriti. Včasih je tak pogovor dobrodošel in tudi stvari se hitreje rešujejo, kot pa če nosimo zamero v sebi in se o tem ne pogovorimo. S partnerjem in v odnosih bodo v tem času naglašene tudi finance in prihodki. Partner bi lahko na hitro zaslužil večjo vsoto denarja.

DVOJČKI ALI LUNA V DVOJČKIH

Rahu bo prehajal 1.hišo, Ketu pa 7. hišo, kar bo zelo vplivalo na vas kot osebo, pa tudi na vaše odnose in partnerstvo. V tem času je lahko kakšno partnerstvo pod hudim pritiskom in gre lahko tudi narazen. Zato je treba delati na partnerstvu, se z njim ukvarjati in ga na nek način tudi zdraviti. Gre za razreševanje čustvenih, pa tudi praktičnih stvari v odnosih. Če so bile v preteklosti kakšne stvari, ki so se v odnosih skrivale ali nerazrešile, bodo v tem času planile na površje, z namenom, da jih rešimo, popravimo ali kako drugače predelamo. To ja čas, da se v odnosih prebudimo. Sebe boste postavili v ospredje, kar pomeni da se boste na nek način umaknili od partnerja zato bi vam partner lahko očital, da se mu posvečate premalo ali pa sploh ne. Želeli boste uresničiti svoje želje in se ne boste več toliko prilagajali drugim kot ste se doslej, posebej v domači sferi. Predvsem boste želeli biti srečni in početi doma kar si vi želite in lahko se vam zato vaš vrednostni sistem postavi na glavo. Spremenili boste namreč način gledanja kot ste ga imeli doslej in to tudi povedali na ven.

Pomembno vam bo tudi vaše verovanje, v kaj vi verjamete in ne le kaj je v ospredju vašemu partnerju. Bi pa partner lahko zaradi tega postal težak in sovražno razpoložen. Imel bo namreč težave s tem, da ste se končno postavili zase in da zahtevate zase več kot včasih. Mogoče se tudi ne bo strinjal z vašim načinom gledanja na svet. Enostavno se zna zgoditi, da vas partner in tudi drugi ljudje ne bodo razumeli, ne vas ne vašega vrednostnega sistema in načina delovanja. Pomeni, da boste v tem času precej nerazumljeni. Bi pa partner lahko v tem času imel tudi zdravstvene težave ali pa težave v poslu. Lahko se v tem času iz preteklosti vrnejo stare ljubezni, ki lahko zmedejo zdajšnje partnerstvo in ga postavijo v resno krizo. Se bo pa ta tranzit odrazil tudi na vašem telesu in videzu, saj boste želeli spremeniti svoj videz, oblačila, pričesko in stvari, ki so povezane s vašim izgledom. Lahko, da se boste odločili za dokaj nenavaden videz. To bo čas, ko se boste hoteli spoznati, hoteli boste nekaj novega zase in s tem bodo povezane vse vaše spremembe, saj se boste resnično želeli spremeniti. Lahko pa se spremeni tudi vaše življenje, okolje in ljudje, s katerimi se družite. Kot oseba boste bolj samozavestni, čutili boste, da lahko dosežete več kot ste včasih in da imate pri tem podporo. Lahko, da boste včasih tudi pretiravali v svojih željah in zahtevah, zato bodite pazljivi. Je pa to čas, da se postavite zase in zase zahtevate, kar prej niste bili sposobni.

Vendar v mejah zmernega, saj vas iluzija vsemogočnosti zapelje do te mere, da res včasih zahtevate preveč. Delovali boste uporniško in včasih celo radikalno, zato bi se lahko nad vami čudili. Večje prepoznanje bo tudi na poklicnem področju, a lahko, da boste v tem času dobili željo po drugačnem poklicu od sedanjega. V službi boste želeli delati več stvari hkrati, a boste bolj usmerjeni v projekte, ki jih radi počnete, ki vam prebujajo strast in ki jih delate iz srca. Zato je to obdobje lahko za vas zelo ustvarjalno in produktivno, vendar pri delu, ki ga imate radi, ne v delu, ki ga opravljate zaradi denarja. Pojavile se bodo nove poslovne možnosti, v poslu, karieri, statusu in vplivu. Pojavile se bodo različne možnosti tudi za drugačne poslovne partnerje, kot ste jih imeli doslej, ne le ljubezenske partnerje. V odnosih boste sebe na splošno postavili v ospredje, zato se lahko nekateri ljudje, prijatelji ali pa ljudje v poslu od vas umaknejo ali vas enostavno odrežejo.

Delali boste namreč stvari, ki lahko nekatere ljudi presenetijo in odvrnejo, tudi partnerja. Lahko se tudi sovražno odzovejo, ker pač ne boste več delali po njihovo, ampak boste v delo prinesli nov, svež pristop, ki pa marsikomu ne bo odgovarjal, ker bo želel delati po starem. Ljudem na poslu ne bo to všeč in vas bodo lahko zapustili, ko bi jih najbolj rabili. Zato je priporočljiva pazljivost v odnosih na poslovnem področju. Boste pa v odnosih ter do vašega partnerja sprejeli tudi določeno odgovornost, kar pomeni, da se boste v odnosih trudili za uspeh in zadovoljstvo vseh vpletenih.

RAKI ALI LUNA V RAKU

Rahu bo prehajal 12.hišo, Ketu pa 6. hišo, kar vam ne bo prineslo mirnega spanca in počitka, saj boste imeli težave zaspati in se naspati. Zato je dobro, da ste v tem času posebej pozorni na svoje zdravje, saj ne boste dovolj spočiti in se vam zaradi tega lahko pojavijo kakšne težave s zdravjem. Verjetno bodo te težave s spanjem povezane s tem, da vas bo skrbela služba in pa sodelavci v službi, lahko pa tudi odnosi z drugimi, posebej partnerjem. Imeli boste namreč probleme v službi, pri delu s drugimi, saj vas bodo zapustili v najbolj neprimernih trenutkih. Ljudje vam tako ne bodo stali ob strani in počutili se boste sami. Lahko pa se vam pojavijo tudi težave pri delu samemu, ki so prav tako lahko vzrok v drugih, ki bodo povzročali težave. Morda boste morali menjati službo, ker se v zdajšnji službi res ne boste počutili dobro. Če imate svoj zasebni posel in svoje zaposlene, pazite na kraje. Zaradi odnosov v službi in doma boste tudi izgubljali ogromno energije, zato na svojo energijo pazite. Ko pa boste končno zaspali, se vam lahko pojavljajo izredno intenzivne sanje, ki bi tudi lahko povzročile, da se predčasno zbudite. Sanje bodo tudi zelo zanimive in nenavadne v tem času.

Lahko boste tudi lažje komunicirali z onostranstvom, če vas te stvari mikajo in privlačijo, saj vam bo v tem času to omogočeno in bolj dostopno kot ponavadi. To velja za kreativne in duhovne ljudi, ki se s temi stvarmi tudi drugače ukvarjajo. Drugače pa vas na splošno lahko začne zanimati astronomija, dogodki povezani s nezemljani, telekineza in podobne smeri. V tem času bi tudi lahko potovali v tujino, zelo daleč čez morje. Imeli boste tudi možnost prijateljstva s tujci, ki bodo prišli od daleč, iz kakšnih eksotični dežel. Lahko bodo to tudi ljudje, ki so zelo duhovni in spiritualni ljudje, na primer duhovni učitelji ali pa ljudje, ki se ukvarjajo z alternativnimi metodami zdravljenja. V tem obdobju je možnost tudi za romantiko in zaplete v tej smeri, pa ne glede na to ali ste samski ali pa tudi poročeni. Poročene bi lahko v tem obdobju zamikal kakšen skok čez plot, saj 12. hiša predstavlja tudi posteljne užitke. Vendar bodite v tem času pazljivi, s kom se zapletate in kako, saj so na tem področju možni zapleti v pričakovanjih in oseba, ki se je v vas zaljubila, bi lahko želela več od veze kot vi ali pa obratno. Vendar boste tem obdobju vseeno velikokrat osamljeni ali sami.

Paziti se morate tudi, da v tem času ne naredite česa narobe v smislu uradnih zadev in da ne pristanete na sodišču ali celo v ječi. Toda brez strahu. To je precej odvisno tudi od drugih postavitev v vaši natalni karti. Če imate hišnega ljubljenčka, je to za njih težji čas, saj lahko zbolijo in tudi poginejo. To je kritičen čas za hišne ljubljenčke. Skrivali se boste pred drugimi, lahko boste povezani boste tudi s skritimi odvisnostmi. Lahko boste v tem času doživeli slaba ugodja skozi alkohol in droge, zato res pazite na zdravje v tem obdobju. Boste pa rešitve za vaše zdravje iskali bolj preko nekonvencionalnega, alternativnega zdravljenja. Pri tradicionalnih zdravnikih lahko tako dobite nenavadna in duhovna navodila za zdravje. V teh 18 mesecih se boste duhovno razvijali skozi dnevno rutino, hoteli boste doživeti nekaj nenavadnega, zanimivega. Svetuje se vam, da ne hodite na temne kotičke ter da se zavarujte, saj lahko imate v tem času hudega skritega sovražnika.

Vendar boste našli originalne rešitve, kako opraviti s tem vašim sovražnikom oziroma nasprotnikom. V vaši družini bi lahko v tem času zbolela kakšna teta in stric. Vaši otroci bi lahko zašli v nerealna sanjarjenja glede šole, ljubezni ali uspeha, zato je vaša vloga v tem obdobju, da jih postavite pred dejstva in jih prizemljite ter jih soočite z realnostjo življenja. Pazite v tem času na povečane stroške in zapravljanje večjih vsot denarja. Pomagajte ljudem v stiski, poslušajte jih, lažje vam bo. V tem obdobju boste preko težav in ovir lahko konkretno prečistili svojo preteklo karmo in ob koncu 18 mesečevega obdobja začeli na novo, kar je za vas tudi pozitivno.

LEVI ALI LUNA V LEVU

Rahu bo prehajal vašo 11.hišo, Ketu pa 5. hišo, kar vas v tem času lahko poveže z zelo vplivnimi in pomembnimi ljudmi, sploh v poslu, kjer boste imeli veliko možnosti za prihodke in dobitke. Poveže vas tudi z mnogimi prijatelji in znanci, saj vam bo v tem času povezovanje z s drugimi izredno pomembno. Želeli boste stikov z različnimi ljudmi in pomembno vam bo tudi, da se vam preko teh ljudi ali uresničijo želje in upanja ali pa da preko njih zaslužite. Tako, da pri vas ne bodo v tem času pomembna prava prijateljstva, ampak le poznanstva, ki vam koristijo. Tako, da ljudje, ki jih boste v tem času spoznali, bodo verjetno tudi odšli, ko se bo to obdobje končalo. Saj se bo na koncu izkazalo, da čeprav ste uresničili željo in začeli z nekom ljubezensko ali poslovno vezo, ta oseba v resnici ni taka kot ste pričakovali.

Z znanci in osebami v tem obdobju bo namreč povezanih veliko pričakovanj, ki pa bodo večinoma iluzorne in zavajujoče. Nekateri ljudje, ki jih boste spoznali v tem obdobju, se torej lahko izkažejo za ljudi, ki so imeli neke skrite namene, so želeli z vami manipulirati, vas zavajati ali pa vam lagati. Vendar ker boste v tem času imeli veliko novih idej, se vam vseeno svetuje, da se v tem obdobju čim več gibljete med ljudmi. Nikoli namreč ne veste, koga lahko srečate in kdo vam lahko vseeno pomaga ali uresničiti idejo ali pa izboljšati vaš status in karierne možnosti.

Če boste uporabili vašo intuicijo in razbrali kdo je za vas koristen in kdo se pretvarja, lahko to obdobje vseeno zelo dobro izkoristite. Vzemite pa si tudi čas za sprostitev in druženje s prijatelji, brez kakršnih koli pričakovanj. Imeli boste res vrsto zelo zanimivih spiritualnih idej, saj bo vaš um izredno aktiven v tem času. Nekateri se boste obrnili k duhovnemu spiritualnemu znanju, ki ga boste tudi zelo hitro razumeli, drugi pa k ustvarjalnosti. Zanimalo vas bo vse nenavadno, okultno in mistično. V dom bi lahko v tem času povabili nekoga, ki se s temi stvarmi ukvarja ali pa ga boste obiskali na njegovem domu. Lahko vam ta oseba celo postane privlačna. Se boste pa v tem času umaknili od starejšega oziroma prvega otroka, če ga imate, ker se vam bo zdel malce težji in nikakor ne boste našli stika z njim. Mogoče se bo držal bolj zase in mu bo prijala samota ali pa bo družbo iskal preko prijateljev in se ne bo več želel toliko družiti z vami kot prej.

Vendar bodite pozorni na vse otroke, ker bodo v tem času zahtevali več pozornosti, saj se jim v življenju najbrž dogajajo stvari, ki jih vznemirjajo in obremenjujejo. Lahko bi zašli tudi v kakšno neprimerno družbo ali pa imeli konflikte s sovrstniki. Vendar do njih ne bodite preveč zaščitniški in jih tudi ne poskušajte preveč kontrolirati, ker to ne bo dobro za vaš odnos do njih. Lahko bi bila prisotna tudi kakšna ločitev od najstarejšega otroka, selitev ali pa potovanje. Dobro je da starejšega otroka v tem času razumete in ga podpirate, saj bo nagnjen k muhavosti in spreminjanju razpoloženja. Znali bi biti v tem času tudi bolj usmerjeni k vašim starejšim bratom ali sestram, s katerimi se boste hoteli povezati. Z njimi se lahko zgodijo tudi kakšni nesporazumi, na primer ločitve, spori ali pa kakšne druge težave.

DEVICE ALI LUNA V DEVICI

Rahu bo prehajal 10. hišo, Ketu pa 4. hišo, kar pomeni spremembe v karieri, družini in domu. Najbrž se boste preselili ali delali spremembe v domu. V domu bi lahko bile izgube ali prekinitve, lahko bo težji odnos z mamo ali pa prekinitev odnosa z njo. Zaradi mame vas je lahko v tem času strah, lahko pa se pojavijo tudi kakšni drugi problemi ali zakasnitve. Boste pa v odnosu do mame morali sprejeti neko vrsto odgovornosti. Lahko boste v povezavi z mamo ali družino urejali kakšne zadeve z nepremičninami. V poslu se bodo dogajale velike spremembe, nove priložnosti, vendar bodo le – te spodbudile ali vašo selitev ali vprašanja glede doma. V tem času pridobite ogromno slavo in imate nenavaden ugled v službi. Podjetje, kjer delate, bo imelo v tem času najbrž radikalne spremembe. Lahko se vam zamenja šef ali pa se bodo dogajale razširitve ter večji dobitki.

Na poslu, v službi in v statusu boste hoteli nekaj narediti, na primer se razširiti ali pa spremeniti družbo sodelavcev. Veliko boste v tem času sodelovali s sodelavci in šefi ter se trudili za poslovni uspeh. Zelo boste v tem času izpostavljeni javnosti in javnemu življenju, pri delu pa boste na novo spoznani in prepoznani. Vam pa ta tranzit daje tudi možnosti za delo v tujini, na primer pri multinacionalkah ali drugih velikih podjetjih v tujini. Boste pa tudi zelo podrejeni rutini vašega dela ter boste v samo delo vlagali veliko energije. Zato pazite da se ne preveč izčrpate. Zaradi tega boste sicer uspešni, vendar vaša družina ne bo imela od vas veliko, ker boste prihajali domov utrujeni in naveličani. Zato se v tem času partner lahko umakne od vas, vas prizemlji glede vajinega odnosa in zahteva spremembe.

Podobno se bo dogajalo tudi v odnosu do vaših otrok. Precej boste nerazumljeni s strani družine glede vaših želja pri čim večjem udejstvovanju pri delu, poslu in v družbi ter služenju denarja. Tako partner kot otroki bodo zahtevali, da se posvečate tudi njim, kar vam bo pa precej težko. Zato lahko v domu nastanejo spori in težave, kar vam bo pa spet odneslo veliko energije. Vendar se morate za družino potruditi, saj se zna zgoditi, da se nikakor ne boste mogli sporazumeti. Vi boste hoteli nekaj, družina pa nekaj drugega. Če se hočete kolikor toliko izogniti sporom, si boste morali vzeti tudi čas za družino in boste morali najti z njimi neko skupno rešitev. Če ne bo to obdobje za vas izjemno naporno.

TEHTNICE ALI LUNA V TEHTNICI

Rahu bo prehajal 9. hišo, Ketu pa 3. hišo, kar vas bo odpeljalo v tuje kraje, novim pustolovščinam naproti. Na novo boste odkrivali stvari, ljudi ali kraje, saj boste željni potovanj in avantur. Nova odkritja pa bodo tudi na področju vašega verovanja, tako, da bodo ta potovanja lahko spiritualne narave, kjer boste željni resnice in duhovnega vodstva. Če ste mlajši vas bo mogoče potegnilo v tujino, kjer boste študirali na fakulteti. To obdobje vam lahko prinese nove, posebne načine razmišljanja, kaj življenje sploh je. Nove oblike verovanja se bodo pojavile in na življenje boste pogledali s druge perspektive. In kar boste verovali se vam bo zdelo edino pravilno, v primerjavi z drugimi načini razmišljanja.

Na teh potovanjih boste poznavali tudi duhovne voditelje, preko katerih lahko pridobite veliko novega znanja. Vendar bodite pazljivi, saj bi se lahko v tem času srečali tudi z učitelji, ki so prevaranti in so nagnjeni k lažem ali pa skušajo preko duhovnega znanja samo zaslužiti. Lahko vas bodo slepili z novim znanjem na način, da bodo potem želeli z vami manipulirati ali pa enostavno tega znanja, ki ga podajajo naprej, sploh ne razumejo. V tem obdobju so lahko izgube, težave in ovire preko mlajših bratov in sester, saj boste spremenili način vedenja, obnašanja in vere, kar bi lahko vplivalo na vaš odnos s brati, sestrami. Pa ne samo brati ali sestrami, vplivalo bo to na celo vašo družino, posebej očeta. Zelo je v tem času naglašen tudi odnos z vašim očetom. Oče bo v tem obdobju bolj povezan z vami, vašimi otroki in domom. Vendar bi se oče in cela družina na vaš nov sistem verovanja lahko sovražno odzvala, kar vam pa ne sme vzeti poguma.

Vaš pogum bo v tem času resno na preizkušnji, prav tako energija. Energije, ki jo vlagate v družino in partnerja, vam bo v tem času primanjkovalo, kar bo vplivalo tudi na vse vaše odnose, posebej pa na odnose z otroki, če jih imate ter na vašega partnerja. Odgovorni bodite do svoje energije in se večkrat vprašajte komu in koliko jo namenjate ter zakaj. Vprašajte se ali preveč energije in truda namenjate svojim otrokom in če ni že čas, da jih pustite, da tudi sami kaj naredijo. Isto pa velja tudi za partnerja. Na partnerskem področju vas v tem času tudi čakajo korenite spremembe, zato se je dobro nanje pripraviti.

ŠKORPIJONI ALI LUNA V ŠKORPIJONU

Rahu bo prehajal 8. hišo, Ketu pa 2. hišo, kar vam lahko prinese finančne izgube, zato bodite pri denarju posebej pazljivi. Posebej pazite, da ne boste preveč zapravljali, čeprav bo denar od drugih ljudi prihajal v vaše življenje, morda preko partnerja. Partner bo namreč zaslužil več kot drugače ali pa bo prejel večjo dediščino. Najbrž bo to več kot bi pričakovali. Večkrat vas bo potegnilo v igranje loterije oziroma iger na srečo. V tem času boste temu prav podvrženi. Imeli boste nenavadne pristope za povečanje svojega bogastva, zainteresirani pa boste tudi za zavarovalniške pogodbe. Obstaja tudi nevarnost želje po spletkarjenju, z namenom pridobivanja sredstva na nezakonit način. Zato se pazite in se raje držite nazaj. Sploh pazite, da ste plačali vse prispevke in davke, drugače vas lahko doleti kakšna prijava ali celo kazen uradnih organov. Zanimali pa se boste v tem času tudi za okultno, nadnaravno, mistično in posebno.

Rahu vas bo v 8. hiši pripeljal do iluzij, kar pomeni, da se boste srečali z vsemi svojimi iluzijami do zdaj, lahko pa se vam zgodijo kakšni nadnaravni dogodki, na primer lahko začutite prisotnost duha. Zelo boste usmerjeni v raziskovanja, kopali boste po skrivnostih, preteklosti, po zakopanih stvareh, iskali boste skrite informacije. Tako lahko najdete nekaj dragocenega kot je zaklad ali pa nekaj prepovedanega in zastrašujočega. Zato vas lahko res od strahu zmrazi, saj se vam bodo v tem obdobju stvari, ki jih boste odkrili zdele tudi večje, kot v resnici so. 8. hiša namreč predstavlja skrivnosti in pa domišljijo, poleg okultnega, skrivnostnega in skritega. Je tisti temni prostor, kjer se plazijo vsi naši strahovi, zakopani globoko v nas. Je naša podzavest, v katero kopljemo, kadar imamo 8. hišo aktivirano. In ker Rahu stvari povečuje, so zato tudi naši strahovi včasih prenapihnjeni in preveliki.

Se bo pa na ta način vaša emocionalna prtljaga ščistila in vas mogoče osvobodila vaših strahov in iluzij. V tem času lahko postanete tudi precej agresivni na splošno in se umaknete od svoje družine. Izogibali se boste pogovorom ali pa boste pogovor kar naenkrat prekinili. V govoru boste lahko tudi precej osorni, zato pazite ter bodite jasni in premislite, preden spregovorite. V govoru in v družini ter financah boste v tem obdobju morali sprejeti odgovornost ter se za ta področja potruditi. Boste pa tudi na druge načine usmerjeni v skrite aktivnosti, lahko na primer v tem času na dan pridejo kakšne vaše nenavadne ali skrite seksualne aktivnosti, na primer lahko v javnost pride razkritje, da ste prevarali partnerja ali pa kakšne druge skrivnosti. Vse kar je skrito, se bo v tem času namreč razkrilo. V tem času ne boste toliko posegali po hrani, bolj boste zadržani in zato lahko tudi izgubite na teži. Pri jedi bodite tudi pazljivi, saj vam bo teknila malce nenavadna hrana in okusi.

STRELCI ALI LUNA V STRELCU

Rahu bo prehajal vašo 7. hišo, Ketu pa 1. hišo, kar bo prineslo v vas občutek, da v resnici s svetom niste povezani in da ste kot nekdo, ki ne spada v ta svet, v to družbo. Nezainteresirani za izgled, se v tem času ne boste preveč spreminjali, saj vas namreč vaš videz ne bo toliko zanimal. Za videz boste skrbeli le toliko, da boste všečni drugim in to vam bo tudi veliko pomenilo. Zelo kritični in zahtevni boste do sebe, razvijali pa se boste bolj za druge in tudi poslovni uspeh boste dosegli preko drugih. Precej boste tudi usmerjeni v samoto in boste v tem obdobju želeli biti sami ali pa vas bo potegnilo v tujino. Prijala vam bo rutina in vsakodnevno opravljanje vaših obveznosti oziroma dela.

Zelo boste vezani tudi na dom, kjer boste hoteli imeti mir, da si odpočijete od stresa in dela. Bodo pa vaši partnerji v tem obdobju bolj dominantni in glavni, svoje potrebe in želje bodo postavili v ospredje. Lahko da bodo težki v svojih zahtevah, včasih kar nemogoči, tudi precej posesivni in zahtevni. Zelo bodo usmerjeni v želje v povezavi s poslom in bodo hoteli uresničiti svoje ambicije preko truda. Tudi pogumni bodo v poslu in v družbi na ven, bolj kot ponavadi. Ogromno energije bodo vlagali v status in uresničenje želja v službi. Včasih vam bo tako težko, da boste hoteli kar uiti. Vaša veza bo namreč na preizkušnji in testiran bo tudi vaš odziv na partnerja in vajino vezo. Od trenutne veze zato ne pričakujte preveč, ker boste razočarani. Lahko prepiri z vašim partnerjem postanejo večji in bolj intenzivni, partner se tudi lahko spremeni, transformira, lahko na psihični ali telesni ravni.

Zato bo treba na vezi in partnerstvu v tem času še posebej delati, to pa zato, da se pozdravijo stare rane, zamere ali nesoglasja, če so obstajala. Stvari iz preteklosti se bodo namreč začele razreševati. V tem tranzitu si boste zelo želeli partnerstva, posebej samski ali pa tisti, ki ste od partnerja na kakršenkoli način ločeni, lahko tudi odtujeni. Posebej vas bodo privlačili tujci. Nekdo z drugačno kulturo ali navadami. Se boste pa tudi srečevali s tujimi partnerji in preko njih uspeli z dobrim poslom. Preko tujih partnerjem bo prišel v tem času velik dobiček ali pa slava. Je pa to lahko tudi čas razvoja in zdravljenja veze, saj imate v tem času možnost, da se s partnerjem bolj povežete, kot kadarkoli prej, če boste sproti reševali nesoglasja, ki se bodo pojavljala v vaši vezi.

KOZOROGI ALI LUNA V KOZOROGU

Rahu bo prehajal vašo 6. hišo, Ketu pa 12. hišo, kar vas bo v tem času povezalo z različnimi zdravljenji, to je čas, da se zbudite in spremenite način življenja zaradi zdravja in dobrega počutja. Lahko da ste imeli slabe navade, lahko kakšne odvisnosti, ki jih pa morate zdaj spremeniti. Vaše sanje bodo v tem času mistične in spiritualne, živo boste sanjali, zato je dobro, da kdaj naredite analizo vaših sanj, da se bolj spoznate in preko tega rastete. To je namreč za vas obdobje čiščenja čustvene prtljage, ki ste si jo nabrali v preteklosti. Sanje imajo lahko v vašem življenju močan vpliv na vaše zdravje, da boste vedeli že vnaprej določene stvari in se tako lahko zaščitili. To je močan tranzit, ki vam pomaga, da postanete bolj zdravi. Lahko, da boste imeli tudi veliko stresa v službi, veliko dela ali pa stres in težave povezane s sodelavci. Ljudje ki delajo z vami, bodo na vas namreč pritiskali naj delate več kot drugi, kar bo za vas precejšen napor in stres. Lahko pristanete tudi v bolnici, zato res pazite na svoje počutje.

V veliko pomoč vam bodo tuji zdravniki, ki vam lahko zelo pomagajo. Lahko imate v tem času zanimive izkušnje z insekti in zato bodite pazljivi pred piki insektov in žuželk. V tem času vas bodo tudi privlačili nenavadni hišni ljubljenčki, zato lahko imate za domačega ljubljenčka kar kačo ali pa kakšno drugo zanimivo ali strašljivo žival. Vam bo pa ta tranzit pomagal pri premagovanju svojih sovražnikov – nasprotnikov in tekmecev, zato je to dober čas za športnike. Vaši sovražniki se bodo od vas tako poraženi umaknili. Vendar morate biti vseeno na preži ter se paziti skritih sovražnik in ljudi, ki proti vam govorijo za hrbtom, saj se bodo vseskozi pojavljali. To čas rutine za vas, delo s tujci, potovanj v tuje kraje in izbris vaših dolgov. Pazite pa pri zapravljanju, da si ne nakopljete novih dolgov ali pa bankrotirate in se na tak način znebite dolgov. Vaše zapravljanje se bo na tak ali drugačen način namreč moralo ustaviti. Imeli boste namreč veliko možnosti najemanja novih kreditov, zato pazite, da vas te stvari res ne zapeljejo v napačno smer. Vaše dolgove boste na koncu sicer poplačali, glede denarja pa se boste morali naučiti pazljivosti, zato se boste v tem obdobju ukvarjali s tem koliko zapravljate in zakaj. Se pa lahko v tem času začnete kakšen spor ali se vam pojavijo kakšna nesoglasja z drugimi, lahko v družini. Lahko se tudi ločite, vendar je to odvisno od vaših postavitev.

V družini se vam bodo dogajale težave, ovire in problemi, vezani na celotno družino, posebej pa tudi očeta. Vaš oče bi lahko v tem času imel težave, lahko bi bil slabšega zdravja, lahko se tudi zgodi, da bo svoje zdravstveno stanje pred družino skrival ali pa bi družina dobila napačne informacije o njegovi bolezni. Vleklo vas bo v tuje kraje, kamor se boste tudi namenili, vaše zanimanje pa lahko pritegnejo tudi tuje spiritualne ali neprofitne organizacije. Želeli boste biti namreč tudi dobrodelni do drugim in boste čutili odgovornost do ljudi, ki imajo manj kot vi.

VODNARJI ALI LUNA V VODNARJU

Rahu bo prehajal vašo 5. hišo, Ketu pa 11. hišo, kar vam nosi nove možnosti za rojstvo novega člana v družino in to nepričakovano. Imeli boste namreč veliko čustveno potrebo, da postanete starš. Posebej vas bo želja po otroku prevzela, če ste ženska. Lahko pa se zgodijo tudi kakšne težave pri nosečnosti, zato bodite pazljivi. Lahko bi tudi želeli zanositi, pa bi se pojavile kakšne težave. Zato potrpežljivost ne bo odveč. Lahko pa v tem času otroka tudi posvojite. Je pa to odličen čas za investiranje, ker bodo finance zrasle in se spremenile možnosti na materialnem področju, v vaše dobro. Lahko na hitro prejmete nek višji znesek, ki bo prišel preko vaše službe. V tem času lahko izgubite kakšnega prijatelja ali sodelavca, lahko zaradi sporov ali nestrinjanja ali pa zaradi drugih vzrokov – selitve na primer ali bolezni. Vaše namere v življenju se bodo spremenile, ne bo šlo vse po pričakovanjih, lahko pa so tudi težave s starejšimi brati in sestrami. Starejši bratje in sestre se bodo od vas umaknili in jih boste na nek način tudi izgubili.

Lahko se vam v tem času zgodi sprememba službe, študij okultnih znanj ali pa želja po ustvarjalnosti, nastopih in izražanju samega sebe na različne načine – obiski ustvarjalnih delavnic, programov, izraznih projektov in podobno. Povleče vas lahko v študij računalništva, raziskovalne študije ali pa študij kemije in študije povezane s medicino. Postali boste tudi tekmovalni. Nekateri se bodo v tem obdobju romantično zapletli, kar lahko privede tudi do kakšnega skoka čez plot za poročene. Samski pa bodo uživali v zaljubljanju in na zmenkih. Posebej to velja za ljudi, ki bodo srečevali ljudi iz drugih krajev, dežel in držav – torej tujce. Ti jih bodo posebej privlačili. Ljudje, ki izhajajo iz različnih kultur in ver se bodo srečevali in romantično zapletali. Srečevali boste veliko ljudi, a zanimali vas bodo starejši od vas, bolj odgovorni, lahko pa tudi malo nenavadnega pogleda na svet. Všeč vam bodo ljudje, ki so duhovni, spiritualni in se z njimi lahko pogovarjate o duhovnih temah. Ljudje, ki imajo znanje in se s takimi temami soočajo tudi na svojem poklicnem področju. Zato boste v tem času pazljivo izbirali s kom se boste družili in s kom ne. Od drugih ljudi, posebej prejšnjih prijateljev pa se boste bolj umikali ter se iskali v ljubezni, ustvarjalnosti, otrocih, uspehu in znanju. Je pa to drugače za vas dober tranzit, saj daje ogromno ustvarjalnega potenciala.

RIBI ALI LUNA V RIBAH

Rahu bo prehajal vašo 4. hišo, Ketu pa 10. hišo, kar vam bo najbolj verjetno prineslo spremembo v službi, to je zamenjavo službe. Imeli pa boste željo po vodenju svoje kariere, zato vas lahko potegne v spremembo posla ali službe. Zaželeli se boste ukvarjati s drugačnim poslom, od tega, ki ste ga opravljali zdaj in bolj kot materialna varnost, vam bo pomemben izziv in pa to, da službo radi opravljate. Sprejeli boste odgovornost do tega, kaj zdaj opravljate, katero službo in če ste v resnici tam koristni ali ne. Saj ste kot oseba nagnjeni k temu, da delate s srcem, kar vam daje voljo in motivacijo in če v svojem delu ne uživate, postanete žalostni. V tem času bi vas lahko doletel tudi nenaden odpust iz službe. Boste pa v tistem, kar delate z veseljem v tem času dosegli uspeh in boste v poslu uspešni.

Lahko sprejmete tudi novo zadolžitev ali novo odgovornost. Tudi pri tem novem delu boste najbrž precej uspešni, vendar s pomočjo discipline, vztrajnosti, trdega dela in rutine. Vendar boste zadovoljni, ko boste videli, da vam uspeva. Glede vaše kariere in posla boste bolj suvereni in odločni kot ponavadi, na trenutke pa se boste od službe in sodelavcev umaknili v vaš dom, kjer se bodo dogajale številne spremembe. V tem času boste želeli v vaš dom, v hišo ali stanovanje prinesti nekaj novega. Mogoče boste dom razširili in prenovili ali pa si boste kupili novo posest. Želeli boste namreč nekaj večjega v domu, želeli boste, da vaš dom izgleda bolj kraljevsko in imenitno. V ukvarjanje s domom in stvarmi v domu, boste včasih tudi prisiljeni, ne glede na vaše želje in interese.

Želeli boste tudi potovati v tuje kraje, daleč stran od doma. Bi pa lahko v tujino odneslo vašega partnerja. S partnerjem bosta v tem obdobju zelo povezana in vajini skupni trenutki v dvoje, na samem, vam bodo veliko pomenili. Edino kar vas v tem času lahko ovira pri partnerstvu in odnosih je nerazumevanje v govoru, komunikaciji. Šum v komunikaciji pa bo lahko težava tudi na poslu, v poslovnih odnosih. Drugače pa lahko imate v vašem domu tudi nenavadne izkušnje, stik z duhovi ali kaj podobnega. Mogoče vas bo to zanimalo v tem času in boste priredili seanse klicanja duhov. Lahko pa v dom sprejmete tujca od daleč ali nenavadno žival. Veliko vam bo pomenila mama, ki vam bo izkazovala posebne trenutke naklonjenosti v tem obdobju. Ali pa bo mama pretiravala v obnašanju. Lahko se sprete z mamo in vas vrže iz stanovanja ali pa vi njo. Odvisno od obdobja v vašem življenju in postavitev planetov v vaši natalni karti. Ta tranzit lahko prinese možnost nakupa nepremičnine v tujini ali pa nakup večje posesti kot ste jo imeli do zdaj.

Uršula Zakrajšek, Vedska astrologinja, Tarot svetovalka, doTERRA wellness Advocate

Ukvarjam se z Vedsko astrologijo – Jyotishem, Tarotom, kjer imam že 26 let izkušenj ter drugimi kartami za vpogled v prihodnost ter razrešitev karmičnih vzorcev in razlagam sanje.
No Tab Selected
Deli to s prijateljem