V Litiji prva polnilnica za električna vozila

Litija – Litijani so dobili prvo polnilno postajo za vozila na električni pogon. Občina Litija je v ta namen zagotovila prostor pri Mercatorjevi trgovini na Trgu na Stavbah in poskrbela za priključitev na distribucijsko omrežje, postajo pa je postavil in bo zanjo tudi skrbel Elektro Ljubljana. Polnjene bo do konca prihodnjega leta za vse uporabnike električnih vozil brezplačno.

Nova elektročrpalka, ki sodi v sistem osmih črpalk Elektra Ljubljana, se napaja z zeleno energijo, ki je proizvedena izključno iz obnovljivih virov, in sicer iz majhnih hidroelektrarn in sončnih elektrarn, je v imenu Elektra Ljubljana pojasnila Violeta Irgl. Prvih zametkov zelene energije v litijski občini se veseli tudi župan Franci Rokavec, ki je povedal, da se lahko s to pridobitvijo poveča interes za razvoj iskanja še drugih alternativnih virov energije.

V Litiji je sicer le nekaj lastnikov avtomobilov na električni pogon, kljub vsemu pa je pridobitev dobrodošla za popotnike, ki se podajo na vožnjo po Sloveniji. V bližnji okolici je to namreč edina polnilnica. Opremljena je z navadno vtičnico, ki omogoča počasno polnjenje, in vtičnico Mennekes EU za hitro polnjenje. Uporabniki se morajo pred polnjenjem registrirati na spletnem portalu www.elektro-crpalke.si, polnilnico pa aktivirajo s poslanim sporočilom SMS na telefonsko številko, ki je napisana v navodilih za uporabo.

Avtor: Sabina Lokar
www.eko.dnevnik.si

foto: Sabina Lokar

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: