Razno

Varčujte, ampak ne na svojem znanju!

»Če se vam zdi izobraževanje drago, preizkusite ceno nevednosti« je dejal Bok Derek, bivši predsednik Harvardske univerze. Seveda njegov stavek ne govori samo o akademskem izobraževanju. Ceno nevednosti smo vsaj enkrat verjetno že vsi izkusili na lastni koži. Šola življenja je pač ena najzahtevnejših. Ampak zakaj se ne bi enkrat za spremembo učili iz napak drugih? Kaj vse nam lahko povedo ljudje, ki so se specializirali na svojem področju in se naučili naukov (na težji način) na svojih napakah? Česa vsega nas lahko naučijo?

Če mislite, da se je vaše izobraževanje z zaključkom formalnega šolanja izteklo, se pošteno motite. In če dobro pomislimo, česa so nas sploh naučili v šoli? Morda, kako smiselno ravnati z denarjem, morda, kako konflikt s partnerjem spreobrniti v konstruktiven pogovor, morda, kako razviti pozitivno samopodobo ali pa kako javno nastopati ali pa se pogajati?

Pravite, da ne? In kje smo se potem tega naučili?

Seveda, v primarni družini in večinoma do šestega ali sedmega leta starosti. V dar smo prejeli program, ki se ga potem celo življenje bolj ali manj otepamo in iščemo izhode. Sami lahko s svojimi monologi in samoanaliziranjem pridemo samo do določene ravni, potem pa potrebujemo mentorja, ki nas bo popeljal dlje od naših prijateljic in prijateljev, ki imajo velikokrat podobno življenjsko zgodbo ali probleme, kot mi. Upam, da ste to opazili. Isti ptiči letajo skupaj.

Na podlagi svojega razmišljanja in delovanja, ste tu, kjer ste. To pomeni, da se s tem istim znanjem ne morete dvigniti na višji nivo! Samo novo znanje vas lahko prestavi na novo življenjsko linijo, zato berite knjige, hodite na delavnice, seminarje in predavanja, poslušajte izobraževalne posnetke na CD-jih, najdite si mentorje in svetovalce za različna področja. Vložite v svoje znanje.

Zapomnite si, da tudi, če boste izgubili vse materialne dobrine, vam vašega znanja ne bo mogel vzeti nihče. Vedno ga boste lahko uporabili in se izkopali iz kakršnekoli situacije. Naj vam ne bo škoda denarja! Vi ste svoja največja investicija!

Avtor: Tina Puncer
www.mojadenarnica.si

foto: freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=851

Pokaži več

Tina Puncer

Terapevtka soulworka, Reality shifter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !