Zapustil nas je Matjaž Bogdan Zepan

Tu zemeljsko življenje je končal Matjaž Bogdan Zepan, duhovni učitelj, reikist, terapevt, pisatelj in še mnogo, predvsem pa prijatelj. Matjaž je bil zakladnica znanja iz različnih ezoteričnih področij.  

Bil je vodja in ustanovitelj Društva Spoznanje, katero je nesebično ponujalo brezplačne terapije za tiste, ki si tega niso zmogli privoščiti. Bil je kritičen do materialnega razvoja sodobne ezoterike. Najbolje pa je svojo pot opisal sam:

»Sem Zepan Matjaž Bogdan in živim v Ljubljani. Že zelo mlad sem se spoznal z jogo, meditacijami, vajami vizualizacije, dihanja in tudi z različnimi filozofijami o svetu, univerzumu itd.. Kasneje je prišla v moje življenje radiestezija in začela se je močno oglašati intuicija. Po začetnem »tipanju« z bio energijskimi tehnikami, sem nadaljeval s kabalo, tehnikami sproščanja – avtogenim treningom, različnimi meditacijami, okultizmom, taoizmom, tantričnimi praksami, hipnozo, energijami kristalov in še kupom različnih ezoteričnih energijskih naukov in metod – kar sem vse skupaj integriral v svojo zavest in osebno evolucijo duše. Ko sem prejel Reiki, že na podlagi predznanja, nekako nisem bil zadovoljen z načinom, kot se je poučeval in izvajal ta čudoviti sistem osebnostnega razvoja skozi ljubezen in odprto srce. Počasi sem, vzporedno z novimi inicijacijami (vključno z učiteljsko stopnjo), raziskoval resnični izvor, metode, namen in absolutni potencial Reikija – Usui do. Spoznal sem, da Reiki niti slučajno ni to, kar se v veliki večini primerov poučuje in izvaja, vsaj kar se Usuijevega namena tiče. Spoznal in prakticiral sem metode Usui do, ki so bistveno »močnejše« od splošno znanega Reikija. Na podlagi novih spoznanj sem leta 2009 napisal tudi knjigo Aktivni Reiki Usui do, ki je izšla lani. Istočasno sem zaključil tudi knjigo Čakre – mavrica življenja, kjer sem se dotaknil ezoterične anatomije iz treh različnih aspektov – zahodnega (evropsko – ameriškega), indijskega (tantra, joga) in kitajskega (tao, tradicionalna kitajska medicina). V dveh letih, med zbiranjem materiala za knjigo o reikiju, sem se srečal tudi z nekaterimi malo znanimi tantričnimi tehnikami, ki se uporabljajo na Japonskem, med drugim z Mikkyo – skrivnim naukom ezoteričnega budizma, kateri obsega nekatere procese, ki manifestirajo energijo v obsegu in moči, ki je do tedaj nisem poznal. Bilo je obenem strašljivo in čudovito.

Nadaljeval sem z učenjem sammitsu – mikyo tehnike, obenem pa se spoznal s Theta healing sistemom zdravljenja Vianne Stibal. Ker sem v theta stanje (že nekaj let intenzivno preučujem tudi različna spremenjena stanja zavesti) prehajal že prej, med različnimi ezoteričnimi procesi, ki sem jih izvajal, mi je bila uspešnost dela z Theto dobesedno pisana na kožo. Kmalu pa sem uvidel vso nepopolnost in tudi zgrešenost Theta Healinga (pomanjkljivo podajanje znanja, dejstva, ki negirajo karmične zakone, zdravstveno škodljive posledice pri praktikantih in tudi »pacientih«, ki sem jih dobival v »obravnavo«, naj jim pomagam), sem Theta healing modificiral v Theta Zenrei. S to metodo sem Theta tehniko spremenil do te mere, da nima več škodljivih učinkov, kar mi je uspelo z integracijo določenih tehničnih konceptov iz drugih področij ezoterike, s časovno spremenjenim – postopnim načinom poučevanja in razširjanjem baze znanja (analitično psihološki pristop) ter razumevanja delovanja univerzuma.
Kasneje sem šel na Pearlovo energijsko povezavo (The reconnection) in kmalu spoznal, da je energija v veliki meri identična tisti, ki jo izzovem vsakič med izvajanjem sammitsu – mikkyo procesov. In tako je nastala AI ZENREI metoda zdravljenja in samozdravljenja ter duševno-osebnostnega razvoja, ki jo med drugimi izvajam in je glede na rezultate in potencialne zmožnosti, zanesljivo najuspešnejša, kar ji poznam.
Trenutno zaključujem s pisanjem dveh naslednjih knjig (o razvoju duše), obenem pa vodim delavnice, seminarje in tečaje iz različnih ezoteričnih področij, ki učijo človeka – kako si pomaga sam, pri zdravljenju na vseh področjih, kot tudi v osebnostni rasti – razvoju zavesti duše. Seveda pa pomagam tudi praktično z individualnimi seansami, in to, če sem realen – dokaj uspešno. Rad imam življenje, rad imam naravo, rad imam sebe, ljudi in vsa bitja, ki sestavljajo ta živi planet – ljubim svet. In kar imam rad, temu tudi rad pomagam«.

Matjaž, pogrešali bomo pregovarjanja s teboj, pogrešali bomo tvoje nasvete, ideje, diskusije in nesebično pomoč.

Izgubili smo prijatelja.

Ekipa PORTALA DUHOVNOST

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: