Osebna rast

Živeti svoje sanje: Se lahko ljubiš takrat, ko si na tleh

Cilji in pričakovanja ubijajo sanje. Dopusti si svobodo neznanega, tam se namreč skriva sonce. Veliko, neobremenjeno sonce… in to sonce si TI!!

“Živeti svoje sanje”, se zdi v današnjem času mnogokrat slišana izjava. Navajajo jo najrazličnejši inspiracijski, motivacijski govorniki, učitelji v šolah, novinarji, umetniki, “duhovne” osebnosti, guruji, mediji v splošnem, politiki, vzgojitelji in seveda še bi lahko našteval. A vendarle, kaj hudiča v resnici pomeni “Živeti svoje sanje”? Kaj ta ničkolikokrat opevana fraza v svojem bistvu sploh predstavlja?

Vsak izmed nas se je v življenju zagotovo že večkrat srečal z vprašanjem, če ga tisto kar počne osrečuje, ali z veseljem vstopi v nov dan, poln entuziazma in tiste otroške odprtosti in radoživosti, katera v ozadju skriva nedolžno iskrico, ki se glasi: “Le kaj prelepega mi bo prinesla ta nova avantura bivanja?” Ja seveda, ampak odgovor na zgoraj omenjeno vprašanje je pri večini ljudi odločen ne, čeprav si ga glasno vsekakor ne upajo ali želijo priznati.

No, ker pa je eno izmed čudovitih vodil za lastno rast v življenju iskrenost do sebe, bomo mi v temle članku uporabljali to smernico kot osnovno premiso ustvarjanja in razlage.

Ljubiti sebe je najlažja in obenem najtežja stvar, ki jo bo človeško bitje kadarkoli doseglo. V svojem najglobljem pomenu je vse tako enostavno, da je na kratko povedano: PREENOSTAVNO. Preenostavno za naš človeški um in vzorce ter prepričanja, katera smo si nabrali skozi dolgo zemeljsko in še predzemeljsko potovanje. Da bi se te tematike dotaknil podrobneje, v tem članku ni prostora (je pa izredno zanimiva), ker je tole naslov za kakšno drugo nedeljo ali večer drugačnega navdiha. Naslednjič torej.

Da pa nadaljujem z raziskovanjem tega, kaj pomeni “Živeti svoje sanje”, se bom lotil opisa “ljubezni do sebe”. Največji izziv osnove razsvetljenja: “ljubiti sebe”,  leži namreč v sprejemanju naših bolečih, ranjenih delov, tako imenovane “naše temačne strani”, kjer se resnično skriva naša božanskost, magičnost, lepota. Ljubiti – sprejemati – zaupati si, so tri besede oz. glagoli, katere si upam uporabljati načeloma izmenično, saj v globinah izražajo neskončno medsebojno prepletenost in se zrcalijo drug v drugem.

Človek ni zmožen iskreno živeti svojih sanj, in to poudarjam, dokler ni zmožen vzljubiti vseh delov sebe, saj šele takrat lahko resnično zažari in pokaže bogastvo in unikatnost svoje duše. Prave sanje so namreč tiste, ki prihajajo iz naše duše, zavesti. Strast duše je tista, ki premika gore in ustvarja raj na Zemlji za vsakega posameznika. Velika razlika je med starimi strastmi, ki so bile še v ogromni meri zgrajene na potrebah ega, vloge in dokazovanja (ter seveda uspeha in statusa) in novimi, ki izražajo naš dušni potencial.

Tiste preroške in nedolžne sanje, nimajo prav nič opraviti z vsemi zgoraj omenjenimi “nižjimi” energijami. Strast, sanje duše, so nekaj tako osebnega, čarobnega in neopisljivega, da ne morejo biti nikdar omadeževane s katerokoli zunanjo silo, zunanjim svetom. Nihče ti jih ne more vzeti in nihče ti jih ne more dati. Vse je na tebi in v tebi. Kdaj si pustiš v vsem svojem sijaju biti to, kar v resnici si? Tega ne moreš “misliti”, lahko le čutiš.

“Živeti svoje sanje” se zgodi samo od sebe. Takrat ko si pripravljen – pripravljen biti vse kar si (z vso svojo ranjenostjo, žalostjo, osamljenostjo), ker šele takrat prepoznaš, kakšen kreator si in si vedno bil! Od te točke naprej lahko z veliko večjo lahkotnostjo začneš zavestno kreirati svoj svet in izražati svoje sanje, svoje najgloblje strasti. Pa naj bo to pesem, ki jo zaigraš, knjiga, ki jo napišeš, slika, ki jo narišeš ali poljub, ki ga podariš.

Konec koncev smo na tej Zemlji zato, da se zabavamo in delamo tisto, kar je naša srčna strast, ta pa se lahko spreminja iz trenutka v trenutek. In tudi prav je tako – kaj pa je v resnici lepšega kot potopiti se v čarobnost neznanega in odkriti spet tisto otroško radoživost in radovednost, ki z nasmehom pravi: “Le kaj lepega mi bo prinesel tale nov dan?”

Smo nepopisan list papirja. Lahko začneš vsako jutro tako?

Ljubi se, sprejemaj vse na sebi in zaupaj si. Od tu naprej so sanje le še resničnost

Z ljubeznijo,
Prince La Erosius – James E.Maestro

BISTVO V NEKAJ BESEDAH: Lahko ljubiš svoje solze, sprejmeš svojo senco, vse tisto kar ponavadi odrivaš stran? Ko je odgovor DA, takrat sanje same od sebe zaživijo, saj si zaupaš, veš da si kreator svojega življenja in nisi niti malo obremenjen s cilji in pričakovanji. Le-te ubijajo sanje. Dopusti si svobodo neznanega, tam se namreč skriva sonce. Veliko, neobremenjeno sonce…in to sonce si TI!!

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !