Razne TehnikeSlavinski M.Živorad metode

DP-4

DP-4 je četrta raven Globinskega PEATA, avtorja Živorada Mihajlovića Slavinskega, njegova trenutno zadnja stopnja.

V energetski psihoterapiji predstavlja resnično revolucijo za odstranjevanje nezaželjenih stanj (problemov), kot tudi v duhovnem razvoju, saj nam omogoča, da v zelo kratkem času ustvarimo v sebi določene osebnostne lastnosti, katere do tedaj še nismo imeli. Samo ime izhaja iz dejstva, da je bila druga raven PEATA (DP-2) alternativna izmenjava čustev in misli pri delu s problemi; tretja raven (DP-3) pa je temeljila na alternativnem pretoku med dvema polarnostima in soočenju s 4 elementi (slika, čustvo, telesni občutek, misel in njihove kombinacije).

Pri DP-4 uporabljamo uvidne točke, ki vplivajo na levo in desno možgansko hemisfero!

Za DP-4 ni nerešljivih problemov. Mnogi terapevti vseh vrst vključujejo v svoje delo to metodo, ki omogoča izjemno hitro in učinkovito odpravo vseh elementov, ki ljudem preprečujejo realizacijo svojih potencialov in sposobnosti. DP4 je ena od redkih poznanih metod, ki odstranjuje nezaželjena stanja in obenem vzpostavlja stanja in identitete, ki si jih želimo imeti. Poleg vsega metoda utrjuje stanje nenavezanosti in deidentifikacije od izbranih identitet, kar je dodatna prednost te metode.

Osnovna teorija

Na najglobljem nivoju obstoja je vse Eno. Iz enosti gre posamezna odločitev, da se realizira neki cilj. Če se realizira, cilj ponovno izgine v Enosti ali Praznini.

Problemi nastanejo, ko v realizaciji svoje odločitve pridemo do prepreke-ovire, ki nam preprečuje uresničitev cilja in le ta privede do porazne odločitve. Prvotni namen ali posamezna odločitev posameznika  ne more prenehati, čeprav imamo porazno odločitev, le ta pa od tedaj naprej ustvarja občutek dualnosti in skrajnosti med katerimi se človek giblje. Porazna odločitev ustvarja mentalno maso, ki se z leti (če le ta ni diskreirana ali duplirana) samo krepi.

S časom postaja ta masa vse močnejša in močnejša in bolj neprijetna in ona razdvaja dve polarnosti, tako, da one za človeka izgledajo kot dve med seboj sprti nasprotji, ki pa to v resnici nista. Obe polarnosti sta samo dve strani iste stvari, sta v neprekinjeni povezavi. Vsaki poizkus, da se realizira samo »pozitivna polarnost«, kar obljubljajo mnogi novodobni sistemi, privede nujno do obrata v nekem trenutku in javi se tudi nasprotna »negativna polarnost«.

Polariteti so kot dve strani istega lista na vetru. Obračata se z ene in druge strani, tako, da nam izgleda kot, da sta to dve stvari, a v resnici sta to le dve strani istega lista.

4. elementi mentalne mase (charge)

Mentalno maso ali naboj ustvarjajo samo 4 elementi: psihična slika, čustva, telesne senzacije, misli.

Pri procesu DP-4 mi nevtraliziramo mentalno maso med polaritetami, tako, da se one počasi približujejo ena drugi, ker so bile zmeraj eno. Meje med polaritetami se izgubljajo in začnejo se spajati med seboj, vse dokler ne postanejo Eno, kar so bili že pred polarizacijo. To je izjemna kvaliteta procesa DP-4.

DP-4, ki dela z elementi katere vsebuje naš subjektivni univerzum je najenostavnejša in najučinkovitejša metoda za integracijo izbranih polaritet.

Večina sistemov, ki kreirajo željene identitete in sposobnosti to delajo z “inštalacijo” novih, “željenih” stanj zavesti, brez, da bi prej nevtralizirala nezaželjena stanja zavesti. Če nas boli zob, moramo ta zob zdraviti nekaj časa, šele kasneje lahko zob prekrijemo z novo vsebino. Če hočemo na vrtu kaj posejati in upati na dober pridelek moramo prvo ustrezno pripraviti zemljo, da bo kasneje bogato obrodila. Prvo nevtralizacija nezaželjenih stanj in nato kreiranje željenih stanj. To nam omogoča DP-4, to dela izjemno učinkovito, neboleče in čisti naše bitje in zavest okov dualistične percepcije in nam s tem omogoča višja stanja zavesti in nas približuje našemu resničnemu bitju.

DP-4 nam omogoča, da izberemo polaritete katere želimo integrirati. Primeri: dajanje in sprejemanje, dobro in zlo, sreča in žalost, ljubezen in bolečina, ljubezen in zavrnitev, dominantnost in podrejanje, aktivno in pasivno, moč in nemoč, zaslužiti denar in porabiti denar… Integracija teh polaritet se zgodi v zelo kratkem času, povprečno od 10-30 minut. Ta način je izjemno učinkovit pri reševanju problemov in duhovnem razvoju.

DP-4 je izredno učinkovito orodje za kreiranje željenih identitet in sposobnosti.

Možna področja uporabe DP-4 pri ustvarjanju željenih identitet in lastnosti:

1.      Integracija vseh 12 astroloških znakov

2.      Integracija devetih tipov osebnosti (eneagram)

3.      Integracija parov nasprotij po 6. patriarhu Zena Hui Nengu ( knjiga »Povratek Enosti« )

4.      Integracija 22 velikih arkan Tarota

5.      Integracija 64 heksagramov I- Chinga

6.      Družinsko zdravljenje, zdravljenje odnosov, odstranjevanje konfliktov med partnerji, starši in otroci, osebah na delovnem mestu, občutkov manjvrednosti, slabih odnosov, fobije…

7.      Delo na Nevtralizaciji sefirotov na kabalističnem Drevesu Življenja

8.      Delo s »Trikotnikom ali »Pentagramom« na integraciji osebnosti. V sredini trikotnika je subjekt kakršen je »tukaj in sedaj«, na konicah geometrijskih likov pa so 3 ali več oseb s katerimi v daljšem procesu dosežemo želeno integracijo teh lastnosti. Na primer: pogumna osebasproščena oseba, dober govorec, avtoritativna oseba, modra oseba, kreativna oseba…

DP-4, tako kot večina drugih metod Ž.M. Slavinskega ima dvojni cilj: da reši naše vsakodnevne probleme in s tem dvigne kvaliteto našega življenja in zavesti na višji novo in da pospeši naš duhovni razvoj.

Integracija izbranih polaritet ja najhitrejša, najtemeljitejša pot za nevtralizacijo problema in pospešitev duhovnega razvoja. To nam danes omogoča DP-4. Neverjetno hitro in učinkovito. V trenutku, ko pomirimo notranje dualistične sile, ki se spojijo v Eno, vsi konflikti in nevroze nastali na tej osnovi izginejo.

Še besede enega najbolj vplivnih psihoanalitikov sodobnega časa Carla Gustava Junga: “Ničesar ne more obstajati brez svojega nasprotja. Dve sta bila eno na začetku in spet bosta eno na koncu. Popolni modrec sebe osvobaja od nasprotij, ker je spoznal povezavo med njimi in njihovo spreminjanje.”

  • Članki

Od leta 1991 se intenzivno ukvarja z različnimi metodami samorazvoja in samopomoči, ter različnimi vrstami meditacij. Njegov način dela je celosten in integralen.

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !