Regresija

Vprašanje: 1. Na podlagi česa ugotovim, kdo je dober oziroma slab terapevt?

Odgovor:
Predno se odločimo za učitelja ali postanemo učitelj je dobro vedeti za raznorazne omejitve, ki prihajajo iz slabe strani.
Ljudje, ki širijo govorice o: kraju sveta; bojevniki proti temi; bojevniki za svetlobo; ki so edini in najboljši; ki vsiljujejo svojo zavest; ki odbijajo možnost, da se motijo; ljudje ki so izbrani za posebne naloge, sporočila; ljudje, ki imajo tajne (skrivnostne) naloge; da so oni edini in da se vsak ne more tega naučiti kar oni vedo; tisti, ki se pretirano hvalijo….
Potem so tukaj tisti, ki trdijo, da nimajo Ega, a hkrati iščejo spoštovanje, oboževanje, čaščenje.
Ljudje, ki mešajo ali izenačujejo duhovnost in moč – taki lahko izrabljajo svojo moč. Moč pridobiš z vajami, kar pa še ne pomeni, da si duhoven.

Bog ne postavlja omejitev – Bog je ljubezen. Da ne bo pomote, to ni Bog nekje zunaj nas, ampak Bog, ki je v nas in je ves čas prisoten.

Vprašanje: 2. Glede na izkušnje nekaterih prijateljev je to za mene osebno zelo pomembno vprašanje – kaj konkretno “dela” terapevt medtem, ko je človek v hipnozi? Na kakšen način in s čim terapevt vzpodbudi človeka, da se začne spominjati svojih prejšnjih življenj in vsega ostalega, zaradi česar je prišel na regresijo? So to res samo vprašanja?
Od česa je odvisno, kolikokrat mora človek na seanso; od terapevta ali “pacienta”? – zakaj je pravzaprav potrebna hipnoza?
Zakaj se pri zavesti ne moremo spominjati, sploh če se z nami ukvarjajo vrhunski strokovnjaki na tem področju?
Kolikokrat na teden, ali mesec se lahko to izvaja (če je seveda potrebno opraviti več seans)? Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Odgovor: Človek ima možnost, da se spomni preteklih življenj tudi zavestno, takrat ko doseže stopnjo razvoja, da mu travme iz preteklosti več ne grenijo življenja ampak mu predstavljajo izziv. Govorim o čisto zavednem stanju, kar je pa zelo redko. Niso pa vsa življenja travmatična, dosti jih je prijetnih in zelo poučnih.
Sam izvajam regresijo v polzavednem stanju ali bolje rečeno, naenkrat se nahajamo v preteklem življenju in se zavedamo sedanjega življenja – smo v globoki meditaciji pod vodstvom. Pred regresijo je potrebno preveriti, če obstajajo strahovi ali kakšne druge prepreke, ki jih je potrebno sprostiti, da bi bila regresija uspešna. Potrebno je tudi preveriti, da ni entitet – v tem primeru ne vidimo svoje življenje, ampak življenje od entitete. Spodbuda pride s strankino namero – odvisno kaj hoče spoznati, videti, naučiti ali razrešiti skozi regresijo.

Kolikokrat je potrebno iti za eno stvar v regresijo, je v veliki meri odvisno od stranke, koliko se odpre in je pripravljena videti in razrešiti (večinoma enkrat za eno stvar) ter tudi od terapevta, do katere stopnje zavesti seže. Npr. če ima stolpnica dvanajst nadstropij, pa terapevt ne vidi vseh (npr. vidi osem) in trdi, da jih ni več kot osem, potem nekaj ni v redu s terapevtom.

Sam izvajam več vrst regresij: razreševanje sedanjih težav, odkrivanje spečih potencialov ali radovednost. Po regresiji se še zavestno preverijo stvari, če so se razrešile in nove sposobnosti integriramo na tak način, da imamo koristi od njih v sedanjem življenju.
Odgovoril: Zoran Zavor
www.pesem-duse.com

O Zoran Zavor

Predsednik društva Pesem duše, specialist za osebno in kreativno rast in razvoj, osebna svetovanja, ustvarjalana akademija življenja Pesem duše, svetovanje karmična diagnostika, regresija, hipnoza in NHRâ„¢, organizacija in vodenje oddaje "Preprosto naravno" ...

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: