Feng Šui – Življenje v harmoniji

Feng Šui – Življenje v harmoniji
Feng Šui – Življenje v harmoniji

Najmanj 100 let je že minilo od tedaj, ko so se največji umi Zahoda začeli obračati proti vzhodu, proti Kitajski. Izumi, ki jih je stara Kitajska dala svetu, so jim dali misliti.  

Desetletja so študirali stare kitajske zapise v upanju, da bodo v njih našli rešitve za svoje največje dileme. In so jih tudi našli. Kvantna teorija, teorija barv, teorija značajev imajo svoje temelje v kitajski knjigi modrosti I Jing. Veliki znanstveniki in nobelovci, kot sta zakonca Curie, Rutherford, Bohr, C. J. Jung in številni drugi, tega tudi niso nikoli zanikali. Niels Bohr si ni brez razloga izbral za svoj viteški emblem simbol harmonije – jin in jang. Zahodni svet je sprejel tudi staro kitajsko medicino. Akupunktura in akupresura sta danes nepogrešljivi veji alternativnega zdravljenja.

Tao filozofija je studenec modrosti, na katerem se napajajo tako modreci iz Vzhoda kot iz Zahoda. Konfucijanstvo je postavilo temelje obvladovanja telesa in borilnih veščin. Mati in oče teh biserov stare kitajske znanosti je nauk o harmoniji, ki ga Kitajci imenujejo feng šui.

Feng šui bivalnega okolja je le ena od vej feng šuia. Zanimivo je, da ravno v zvezi s feng šuiem bivalnega okolja vlada pri nas največja skepsa. In to brez pravega razloga. Tako na Kitajskem kot pri nas so hiše zgrajene na štiri vogale (pretežno), v hišo se pride skozi vhodna vrata, v hiši se kuha, dela in spi. Iste zemeljske in vesoljske energije, ki vplivajo na življenje na Kitajskem, vplivajo na življenje tudi pri nas.

KAKO PREPOZNATI DISHARMONIJO

Opazujte! Zavedajte se svojih občutkov. Tako so začeli pred tisočletji tudi Kitajci in ugotovili, da so podobni dogodki povezani s podobnimi okoliščinami.

Zelo značilen primer smo lahko zabeležili pred kratkim. Priča smo bili nekaterim aferam, ki so njihove akterje povezovale z domnevno neregularnimi posli. Lahko ste tudi sami videli njihove prestižne hiše. Če ste bili pozorni, ste lahko opazili, da so hiše zelo razgibane. Imajo nepravilne tlorise L-oblike, T- oblike, skratka hiše s številnimi vogali.
Po izkušnjah kitajskih mojstrov energija v hiši, ki ima veliko vogalov, ne more normalno krožiti. Najbolj priporočljiv tloris hiše naj bi bil pravilen večkotnik. To je lahko pravokotnik ali kvadrat. V segmentu, ki manjka v takem štirikotniku, energija ne kroži. Zato se temu ustrezno področje življenja ne more normalno odvijati.

V primeru, ko hiši manjka določen segment, se najkasneje po štirih letih bivanja v hiši ali stanovanju zelo verjetno razvijejo naslednji negativni vplivi:
– Če manjka segment na jugovzhodu, se pojavijo finančni problemi. Lahko se zgodi, da boste morali plačati stroške nekoga drugega, da bi nazadnje ostali brez prebite pare.
– Če manjka južni del, se lahko zgodi, da imate preskromno mnenje o sebi in živite v senci. Lahko razvijete sposobnost, da oponašate nekoga drugega – recimo neko filmsko igralko – in živite njeno življenje (zdaj, ko to veste, se boste verjetno spomnili koga v svoji bližini, ki se nenaravno obnaša).
– Če manjka jugozahodni del, se pojavijo težave v odnosih. Če ste samski, boste zelo težko vzpostavili kontakt z drugim spolom. Če pa že imate partnersko zvezo, se bodo pojavile številne ovire in motnje, ki bodo preprečile trajanje zveze. V taki hiši mati oziroma žena nima veliko besede, hčere se ne poročijo.
– Če manjka zahodni del in imate otroke, bo situacija z njimi precej nesrečna. Mogoče jim ne boste hoteli nuditi utehe, kadar jo bodo potrebovali. Če še nimate otrok, jih zelo verjetno tudi ne boste imeli.
– Če manjka severozahodni del, se vam bodo prijatelji izneverili. Če boste potrebovali pomoč, je ne boste dobili, ali pa bo prišla prepozno. Težko boste izpolnili načrte, ki bodo povezani s potovanji. V taki hiši je gospodar šibek in se lahko vda pijači.
– Če manjka severni del, bodo vaše poklicne zveze prizadete zaradi nepredvidenih okoliščin, in tudi zaradi vaše konfuznosti ter nesposobnosti premagovati ovire.
– Če manjka severovzhodni del, je to najslabša možna varianta. Težko si boste izborili potrebne informacije in to vas lahko privede tako daleč, da boste popolnoma slepi v načinu dojemanja sveta. Taka hiša je nevarna za psiho moških. Najstarejši sin lahko zaide na stranpot. Običajno gre zgodaj od hiše, ker čuti, da mu gre za življenje.
– Če manjka vzhodni del, bo postala družina področje velikih skrbi. Družinski člani lahko trpijo zaradi dolgotrajnih bolezni ali drugih okoliščin, ki vam bodo zadajale velike skrbi.

Hiša z več vogali ima lahko tudi projekcijo (izbočen del). Če je projekcija manjša, podeli odgovarjajočemu življenjskemu področju več energije. Če pa je projekcija izrazita, je škodljiva. V takem primeru pridejo do izraza naslednji negativni vplivi:
– Če se projekcija nahaja v jugovzhodnem delu, boste imeli velike stroške in težko boste zadržali denar. Vaše bogastvo bo stagniralo.
– Če se projekcija nahaja v južnem delu, trpi vaš ugled. Razvili boste previsoko mnenje o sebi, drugi pa vas bodo diskreditirali. Lahko se zgodi, da bodo številni ljudje prišli k vam po pomoč samo zato, da bi vas izčrpavali.
– Če se projekcija nahaja v jugozahodnem delu, lahko postane vaš zakon ali ljubezenska zveza preveč zapletena. Lahko se zgodi, da vsak vleče na svojo stran, dokler se ne ločita.
– Če se projekcija nahaja v zahodnem delu in imate otroke, jih boste zelo težko razumeli in obvladovali. Če ste samski, se lahko zgodi, da boste za svojega partnerja izbrali otroško osebo, ki bo zahtevala preveč pozornosti zase.
– Če se projekcija nahaja v severozahodnem delu, vas lahko vaši prijatelji oddaljijo od vašega doma in življenja v njem. Veliko boste potovali.
– Če se projekcija nahaja v severnem delu, boste preobremenjeni s poslovnimi kontakti in se boste predolgo zadrževali izven doma.
– Če se projekcija nahaja v severovzhodnem delu, boste ugotovili, da vas je vaše prizadevanje za znanjem pripeljalo do zanemarjanja ostalih področij življenja. Prav lahko – malce pozno – ugotovite, da od vsega pridobljenega znanja nimate nobene koristi.
– Če se projekcija nahaja v vzhodnem delu, postanejo družinske relacije preveč zapletene in zahtevajo ogromno vašega časa. Tukaj gre za breme sorodnikov, ne nujno najbližjih, ki zahtevajo preveč pozornosti zase.

Včasih se pojavijo podobni znaki v milejši obliki, čeprav hiši ne manjka noben segment, niti nima projekcije. V takem primeru je treba pogledati obliko vrta, ki ima enak vpliv. Ali pa je znotraj hiše onemogočeno kroženje energije, kot je na primer v ropotarnici ali v sobi, kjer nihče ne prebiva.

VSAK JE SAM SVOJE SREČE KOVAČ

Harmonija je kompleksen pojem. Hiša ali stanovanje z več vogali je samo en vidik disharmonije, ki ima lahko usodne posledice. Poleg tega se vsaka nesreča na koncu zreducira tudi na denar. Feng šui uči, da moramo biti bolj pozorni na svoje potrebe. Moramo se naravnati tako, da lahko nastanejo občutki varnosti, moči in sreče. Da iz naše notranjosti lahko pride ljubeče in erotično počutje, ki ga potrebujemo.

Kje in kako stanujemo, vpliva na naše počutje in s tem na naše življenje bolj, kot si lahko mislimo. Če se v svojem domu počutimo varne, če izžareva pozitivno in prijazno energijo, lahko postane kraj za sprostitev, kjer lahko dnevno črpamo novo energijo in veselje do življenja.
Kot lahko ugotovimo, se lahko ljudje tudi v prestižnih hišah in dizajnerskih stanovanjih ne počutijo dobro. Toda ne oziraje se na to, koliko denarja ste vložili v svoj dom, imate pravico, da se v njem počutite zadovoljne in varne. Kdo pa vam to lahko zagotovi? Zaenkrat nihče. Saj tega tudi niste eksplicitno zahtevali. Ko boste zahtevali, boste dobili …

Ne potrebujete milijonov, da bi si lahko privoščili harmonično hišo, ki bo naravnana na vašo energijo. Tudi majhna, enostavna in skromna hiša lahko ustreza vsem principom harmonije.
Postavite si harmoničen dom za svoj cilj v življenju. Tudi če trenutno ne vidite nobene možnosti zato, naj ta želja dobi svoje mesto v najglobljem kotičku vaše podzavesti. Iz lastne izkušnje vam povem, da vam bo uspelo. Ni si treba preveč natančno predstavljati, kako boste prišli do tega cilja. Samo delajte in se učite! Vaša podzavest bo sama našla najkrajšo pot do cilja, če bo harmonija postala del vašega bivanja – sedaj in tukaj.

Naredite prvi korak! 

Avtor: Regina S. Rant
www.karmaplus.net

foto: freedigitalphotos.net

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: