Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Jaz v odnosu do korona virusa in družbe kot celote

foto pixabay.com
Oglas

Sem zdravstveni delavec, natančneje diplomirana medicinska sestra v UKC, na pediatrični kliniki, magistrica zdravstveno socialnega managementa.Zaznavam strah in paniko med ljudmi, ki je logična posledica nastale situacije. Kljub navodilom, ki jih posredujejo vlada, mediji, predvsem pa strokovnjaki epidemiologi, infektologi, zdravniki specialisti in drugo zdravstveno osebje. Panika in strah, ki dela ljudi »nerazsodne«, kljub temu, da smo se lahko ves čas učili od nastale situacije na Kitajskem in sedaj od sosedov Italijanov. Vse, kar pa bi morali upoštevati pa je zgolj to, da ne trosimo okužbe naokoli.

ZAKAJ?

Jasno je, da se okužbe ne da zaustaviti. Se bo širila, kot se širi vsak prehlad. In ker se je bolezen pojavila na svetu prvič, je razglašena za Pandemijo. Pri nas za epidemijo, ker želimo še pravi čas zajeziti prevelik naval virusa, ki ga zdravstvo preprosto ne bo zmoglo obvladovati/reševati. Naenkrat se bo nakopičilo preveč okuženih na vratih zdravstvenih organizacij (bolnišnic, zavodov, domov idr.). V zdravstvu smo kadrovsko podhranjeni in smo že sedaj komaj vzdrževali delovanje zdravstvenega sistema.Pomislite, dragi ljudje, kaj se bo zgodilo, ZARADI TISTIH VAS, ki ste neodgovorni in po vaših besedah neustrašni. Kdo bo zdravil in negoval tiste okužene, ki bodo potrebovali našo pomoč, če se bo število pomoči potrebnih povečalo le za tretjino ali manj? Kdo bo zdravil in negoval pomoči potrebne, če v zdravstvu od zaposlenih kdo zboli. In zagotovo bo do tega tudi prišlo.Navsezadnje smo ljudje, ki delamo prek svojih sposobnosti in smo zaradi tega še bolj izpostavljeni. Nismo vsemogoči, daleč od tega. Smo le ljudje, ki v večini premoremo večjo mero empatije in imamo drugačne etično moralne vrednote, zaradi katerih se nam zdi smiselno v teh časih pomagati ljudem, ki našo pomoč potrebujejo.
Mogoče te zanima  Pravila, kako živeti, smo večinoma prevzeli od drugih
Pomislite, kaj bi se zgodilo, če tretjina zdravstvenih delavcev zboli, desetina jih vzame preventivni bolniški stalež, desetina jih doma neguje svoje družinske člane, desetina jih pregori…. Kdo bo zdravil in negoval bolne ljudi, kdo še tiste, ki se bodo z virusom okužili?

Kdo lahko pri nastali situaciji pomaga?

KDO LAHKO ZA SLOVENIJO, DRUŽBO, ZA POZAMEZNIKA, NAJVEČ NAREDI? TI!!! Ti, ki to bereš! Ker, če dragi moji »sobivalci« v Sloveniji sedaj ne bomo stopili skupaj in sodelovali, bo kolaps zdravstvenega sistema že jutri. In gospodarska škoda bo še večja in navsezadnje bo škoda pri vsakem posamezniku še bolj občutna.Ni pogumen tisti, ki pravi: »Jaz se ne bojim »Korone«. Pogumen je tisti, ki se je ne boji in hkrati ravna odgovorno do sebe in do okolice.Da se čim več zadržuje doma, na svežem zraku, da še naprej uživa dovolj vitaminov (kolikor pač je možno v tem času), da se izogiba množicam ljudi. Pogumen je tisti, ki je v tej situaciji sposoben biti strpen in živeti drugačno življenje za skupno dobro vseh nas.
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem